Proljeće u Alžiru 7 dana - Travanj 2024

Dodaj u favorite
Registrirajte se kako bi primali akcijske cijene za odabranu ponudu.
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje

Proljće u Alžiru  - putovanje 7 dana zrakoplovom iz Zagreba 2024. 

 

ALŽIR – TIPAZA – CHERCHELL – DJEMILA – CONSTANTINE – TIMGAD – GUELMA

 

Datum putovanja: 

 

  • Tragovima rimskih imperatora, Berbera, i Unescovih spomenika kulture. Travanj u Alžiru, najbolji period obilaska povijesnih spomenika nekadašnje žitnice Rimskog Carstva. Priroda je zelena, temperatura je ugodna, mjesec posta Ramazan je upravo završio i atmosfera po gradovima je ugodna i opuštena.  
  • Najveća država Afrike, smještena na obalama Mediterana, okružena pustinjskim dinama Sahare i planinama gorja Atlas. Kroz njegovu povijest miješaju se utjecaji izvorne berberske kulture, mediteranskih trgovaca Feničana, rimskih imperatora, ranog kršćanstva te dolaska Arapa i nove vjere Islama u 7. stoljeću. nakon borbe za samostalnost od francuskih kolonizatora, od 1962. godine nosi ime Narodna Demokratska Republika Alžir. Alžir nije samo država znana po nafti i plinu, tu se nalazi 7 spomenika pod zaštitom Unesca, još uvijek turistima malo znana mjesta u podnožju gorja Atlasa, oaza te prethistorijska naselja i umjetnost duboko skrivena u najvećoj pustinji na svijetu, Aahari. 
  • Naše putovanje ovaj nas put vodi po sjeveru Alžira do glavnog grada Alžira i grada Aonstantine u čijim se okolicama nalaze jedni od najbolje sačuvanih gradova Rimskog Carstva: Tipaza, djemila i Timgad koji nam pričaju o bogatoj povijesti nekadašnje žitnice Rimskog Carstva 2. i 3. stoljeća. sva su tri proglašena Uneskovim spomenicima kulture.

 

 

Program putovanja:

1.dan: ZAGREB – FRANKFURT – ALŽIR. 
Sastanak putnika s pratiteljem u Međunarodnoj zračnoj luci Franjo Tuđman kod info pulta u 04:25 sati. Prijava i ukrcaj na let LH 1405 u  06:25 sati sa presjedanjem u Frankfurtu na let LH 1316 u   09:45 sati sa slijetanjem u Alžir u 11:15 sati. Po dolasku i obavljanju kontrole, odlazak na razgled grada. Posjet Kasbi, srednjevjekovnom labirintu ulica, privatnih kuća, trgovinica i džamija. Pod zaštitom UNESCO-a, ovo je lijep primjer arapsko andaluzijskog islamskog grada s razvijenim osjećajem zajedničkog života u nekadašnjoj utvrđenoj cjelini na brdovitom terenu iznad mora. Palača turskih vladara, Dar Aziza iz 17. st s lijepim primjerima islamske arhitekture i dekoracije. Muzej arheoloških iskopina i islamske umjetnosti. Nastavak razgledavanja s nekoliko razglednih točaka poput Spomenika alžirskim poginulim vojnicima u ratu za nezavisnost. Vožnja centrom te upoznavanje s ritmom grada i kolonijalnom arhitekturom. Odlazak u hotel, večera i noćenje. 

2. dan: ALŽIR – CHERCHELL – TIPAZA – BERBERSKI MAUZOLEJ – ALŽIR. 
Doručak. Odlazak na cjelodnevni izlet do starog rimskog grada i luke Tipaza. Nekadašnja punska trgovačka luka, nakon rimskog osvajanja postaje Colonia Aelia Tipasensis tokom vladavine imperatora Klaudija. Od 4.st Tipaza je važan centar širenja kršćanstva u sjevernoj Africi sve dok je nisu uništili Vandali u 5.st. Posjet arheološkom parku te nakon toga vožnja do susjednog grada Cherchell, poznatom po ribarima. Kratka šetnja gradom, posjet arheološkom muzeju sa zbirkom rimskih skulptura i mozaika i ostacima rimskog teatra te slobodno vrijeme oko luke za riblji ili mesni ručak (nije uključen u cijenu). Poslije podne posjet berberskom kraljevskom mauzoleju izgrađenom u obliku piramide. Povratak u hotel, večera i noćenje.

3. dan: ALŽIR – SETIF – DJEMILA – CONSTANTINE
Doručak. Odlazak prema Constantinu (oko 450 km) i vožnja sjevernom pokrajinom, nekadašnjom žitnicom starog Rima. Stanka u gradu Setif i posjet muzeju rimskih mozaika. Nastavak vožnje i dolazak u Djemilu, UNESCO-ov grad, staru rimsku prijestolnicu Cuicul, spektakularno smještenu na 900 m nadmorske visine. Posjet ruševinama grada s forumom, hramovima, bazilikom, privatnim kiućama, trijumfalnim vratima. Lijep primjer rimskog grada prilagođenog brdskom terenu. Jedno od najspektakularnijih mjesta u Alžiru pogotovo u proljeće. Nastavak puta i dolazak u Constantine. Smještaj, večera i noćenje. 


 

4. dan: CONSTANTINE
Doručak. Razgled grada Constantine, izgrađenog iznad kanjona i znanog po svojim visećim mostovima. Treći je najveći grad i trgovački centar, a ime je dobio po rimskom imperatoru Konstantinu Velikom. Šetnja gradom s pogledom na mostove, vidikovac sa spomenikom palim rodoljubima, arheološki muzej, velika džamija, palača Ahmed bega. Uključen i ručak u jednom od lokalnih restorana. Constantine je poznat po odličnoj lokalnoj kuhinji. Večera i noćenje u hotelu

5. dan: CONSTANTINE – MEDRACEN – TIMGAD - CONSTANTINE
Nakon doručka vožnja južno od Constantina do još jednog UNESCO-ovog rimskog grada Timgad (oko 120 km). Car Trajan osnovao je Timgad 100. godine ex nihilo ("ni iz čega") kao koloniju vojnih veterana. Nastao je kao bastion prema buntovnim Berberima koji su harali obližnjim Aures planinama. Najprije je naseljen veteranima rimske vojske iz partskih ratova kojima je bila obećana zemlja nakon tridesetogodišnje vojne službe. Grad je uživao nekoliko stotina godina mira i u 3. st.  postao središtem širenja kršćanstva. U 5. st. grad su opustošili Vandali, nakon čega je počeo propadati. U nastavku posjet berberskom kraljevskom mauzoleju Medracen, tajanstvenom spomeniku piramidalnog oblika iz 300 g. pr. Kr. Povratak u Constantine, večera i noćenje.

6. dan: CONSTANTINE – GUELMA – HAMMAM MESKOUTINE – ALŽIR. 
Doručak i odlazak na izlet do grada Guelma i posjet rimskom teatru iz poč. 3.st. iz vladavine imperatora Septima Severa. Nastavak puta do neobičnog geološkog fenomena u mjestu Hammam Meskoutine. Radi se o starim rimskim termalnim izvorima koji su u upotrebi i danas i okamenjenim bijelim slapovima od kalcijevog karbonata. Poslije podne povratak u zračnu luku Constantine i let za glavni grad Alžir. Večera i noćenje u hotelu. 

7.dan: ALŽIR – FRANKFURT – ZAGREB
Nakon doručka odlazak u zračnu luku u Alžiru i obavljanje formalnosti za let za Frankfurt. Povratak u Hrvatsku letom OU 0411 u 18:00 sati iz Frankfurta u Zagreb gdje je predviđen dolazak oko 19:20 sati. 

 

FIRST MINUTE CIJENA vrijedi za uplate do 45 dana prije putovanja ili do popunjenja kapaciteta.

 

Datum putovanja

First minute cijena

Redovna cijena

        18.04. – 24.04.2024.

1.450€ / 10.925,02 kn

1.480€ / 11.151,06 kn

Doplata za jednokrevetnu sobu 290€ / 2.185,01 kn

MINIMALAN BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 15

 

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE: 

  • prijevoz zrakoplovom, smještaj u hotelima 3/4* u Alžiru u dvokrevetnim sobama na osnovi 6 noćenja s 6 polupansiona i jednim ručkom u lokalnom restoranu u Constantinu. Kategorija hotela je lokalna, alžirska, približno odgovara našim 3 zvjezdicama, voditelja putovanja, izlete i ulaznice prema programu, ulaznice za znamenitosti navedene u programu, transfer od/do zračne luke, troškove organizacije i prodaje putovanja. Uključen je let domaće avio kompanije Constantine – Alžir. Agencija nije odgovorna za kašnjenja aviona, ali će se potruditi u tom slučaju, da se program u potpunosti ispuni, prilagodivši program timingu aviona. 

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: 

  • putno osiguranje (obavezno za dobivanje vize) ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu izrijekom navedeni kao uključeni, karte javnog prijevoza, fakultativne sadržaje i troškove osobnih narudžbi.
  • Viza je potrebna za hrvatske državljane. Trošak vize s uključenom uslugom viziranja od strane agencije iznosi 678 kn / 90 €

 

Red letenja: 
18.04.2024.
LH 1405 ZAG – FRA 06:25 – 08:10
LH 1316 FRA – ALG 09:45 – 11:15

24.04.2024.
LH 1317 ALG – FRA 12:25 – 16:00
OU 0411 FRA – ZAG 18:00 – 19:20

 

NAPOMENE: Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda grada, ovisno o redu letenja, radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda. Organizator nije odgovoran za eventualno povećanje cijena ulaznica i fakultativne ponude.

 

Granične formalnosti za ulazak u Alžirsku Narodnu Demokratsku Republiku:
Viza je potrebna za hrvatske državljane. Dokumenti potrebni za izradu vize su sljedeći: 
•    elektronički ispunjen obrazac zahtjeva za vizu u dva primjerka
•    putovnica važeća više od šest mjeseci od datuma podnošenja zahtjeva
•    dvije novije identifikacijske fotografije, identične i formata 3,5 x 4,5
•    potvrda o prebivalištu (za strane državljane koji borave u Hrvatskoj)
•    potvrda o putnom osiguranju koja pokriva nezgodu i repatrijaciju (pokriva troškove od najmanje 30 000 €)
•    kopija povratne avionske karte ili rezervacije karte
•    potvrda rezervacije smještaja (hotel i sl.)

Molimo da svakako provjerite valjanost putnih isprava. Pripazite na Vaše putne isprave, kao i na sve vrijedne stvari. 

Za putovanja u inozemstvo glede sigurnosne i zdravstvene situacije molimo da pročitate stranice ministarstva vanjskih poslova: https://mvep.gov.hr/informacije-za-gradjane-244593/konzularne-informacije-22730/preporuke-za-putovanja-22854/upozorenja/245044


KORISNE INFORMACIJE: 
•    Službeni naziv: Alžirska Narodna Demokratska Republika
•    Geografski položaj: sjeverozapadna Afrika, između Sredozemnog mora na sjeveru, Tunisa i Libije na istoku, Nigera i Malija na jugu, Zapadne Sahare i Maroka na zapadu  
•    Površina: 2 381 741 km²
•    Broj stanovnika: 43 053 054 (2019.)
•    Glavni grad: Alžir
•    Jezici: arapski (službeni), berberski, francuski, engleski 
•    Religija: islam 
•    Vremenska razlika (ljetno vrijeme) : -1 sat (GMT +1)
•    Novčana jedinica: alžirski dinar (DZ) 
•    Viza: potrebna
•    Korisna web stranica: https://www.ambalgzagreb.com/
•    Klima u mjesecu ožujku i travnju u gradu Alžiru: ožujka oko 15 c, travnja oko 25 c. Uz obalu prevladava mediteranska klima slična onoj u Dalmaciji, dok je u unutrašnjosti, naročito u brdima, izrazito kontinentalna klima. 

Preporučamo valute euro ( razni apoeni od 5 – 50 eura) Upotreba kreditnih kartica nije raširena, a moguća je u boljim hotelima ili na aerodromima. WiFi je dostupan u hotelima te boljim restoranima i kafićima. 
Prilikom ulaska u džamije, izuvaju se cipele, a žene pokrivaju tijelo i kosu. Alkohol je dostupan samo u boljim hotelima i barovima. Zabranjeno je fotografiranje vladinih zgrada i sigurnosnih instalacija.

Za putovanja u inozemstvo glede sigurnosne i zdravstvene situacije molimo da pročitate stranice ministarstva vanjskih poslova: https://mvep.gov.hr/informacije-za-gradjane-244593/konzularne-informacije-22730/preporuke-za-putovanja-22854/upozorenja/245044

Iskustva s dosadašnjih putovanja po Alžiru i savjeti: 

  • Preporučamo laganu, komotnu odjeću i obuću za hodanje i razgledavanje arheoloških lokaliteta te pulover za eventualne promjene temperature na višim nadmorskim visinama ili svježim noćima i jutrima. Preporuka je ponijeti šešir i sunčane naočale za eventualne tople i sunčane dane. 
  • Alžir nije samo zemlja bogata naftom i plinom, nego i bogatog povijesnog nasljeđa i nevjerojatnih prirodnih ljepota. Nakon turbulentnih godina borbe za nezavisnost i građanskog rata koji je završio prije 20 godina, danas  država pokušava uhvatiti korak sa modernim svijetom, polako i stidljivo se otvarajući turistima. U državi u koju još uvijek dolazi mali broj turista nema vrlo razvijene turističke infrastrukture ili servisa na koje su zahtjevni turisti naučeni u drugim mediteranskim državama, ali zato svoj turistički adut polaže upravo u iskrenoj, nekomercijaliziranoj, neotkrivenoj ljepoti povijesnog, ljudskog i prirodnog potencijala. Molimo za poštovanje lokalnih običaja te malo strpljenja i razumjevanja za eventualne sitne nedostatke ili kulturološke razlike.  

Opći uvjeti putovanja nalaze se na sljedećoj poveznici: 
https://www.integral-zagreb.hr/hr/ugovor-o-putovanju-opci-uvjeti-i-uputstva-za-turisticke-aranzman
 

ID: Integral
Trenutno nema dostupnih ponuda

Pronađite svoju destinaciju

Bali

Maroko

USA