Prijestolnice Skandinavije - Helsinki - Oslo - Stockholm - Kopenhagen

Dodaj u favorite
Registrirajte se kako bi primali akcijske cijene za odabranu ponudu.
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje

SKANDINAVIJA PUTOVANJE AVIONOM 8 DANA

COPENHAGEN - OSLO - STOCKHOLM- GOTEBORG - MALMO

 

Termin putovanja: 20.05.-27.05.2022.

Program putovanja:

1.dan: ZAGREB – COPENHAGEN
Polijetanje iz Zagreba u 08:40 s dolaskom u Copenhagen u 10:30 h. Transfer do središta grada. Započinjemo panoramski razgled grada: svjetski poznat zabavni park Tivoli, trg gradske vijećnice, Stroeget – jedna od najduljih pješačkih ulica na svijetu, Nacionalni muzej, NY Carlsberg gliptoteka, zgrada parlamenta ( palača Christianborg), zgrada burze, nacionalno kazalište, crkva Holmen, četvrti na kanalima Nyhavn, kraljevska palača (zaustavljanje za fotografiranje), mala sirena (zaustavljanje) i dvorac Rosenborg u kojem se čuvaju dragulji kraljevske krune (eksterijer). Večera u hotelu. Slobodno za večernje šetnje gradom. Noćenje.

2.dan:COPENHAGEN – VOŽNJA BRODOM                                                             

Doručak u hotelu. Sastanak s lokalnim vodičem i polazak prema North Sealandu. Vožnja uz obalu Sjevernog mora kroz slikovita mjesta i ribarska sela. U Elsinoru zaustavljanje uz dvorac Kronborg, mjesto Šekspirove tragedije o Hamletu. Nastavljamo prema mjestu Hillerod gdje ćemo posjetiti dvorac Frederiksborg kojeg je dao sagraditi kralj Christian IV u razdoblju 1601-1625 g. U ovom renesansom dvorcu danas je smješten Povijesni muzej Danske u kojem su izložena slikarska platna, tapiserije, porculan, srebro, namještaj. Povratak u Kopenhagen i ukrcaj na brod za Oslo (oko 13:00 h). Brod isplovljava u 14:00 h. Smještaj u dvokrevetnim unutarnjim kabinama. Večera na brodu.

3.dan: OSLO
Doručak na brodu. Po uplovljavanju u luku Oslo  sastanak s lokalnim vodičem i polazak na poludnevni razgled grada koji uključuje sve glavne gradske znamenitosti: središte grada s katedralom, zgradom parlamenta, glavnom gradskom ulicom Karl Johan, sveučilište i kraljevska palača. Šetnja impresivnim gradskim parkom Vigeland u kojem je smješteno više od 200 skulptura. Slobodno vrijeme za šetnje gradom.
Fakultativno: odlazak do poluotoka Bygdoey i posjet muzeju Kon-Tiki u kojem su smještena plovila i ostali predmeti korišteni u čuvenim ekspedicijama  Thora Heyerdahla između 1947 i 1977. godine, vikinški brodovi pronađeni u Oslofjordu. U blizini se nalazi i muzej Fram u kojem je izložen brod Fram – korišten u davnim polarnim ekspedicijama.Večera u hotelu. Noćenje.

4.dan: OSLO - STOCKHOLM
Doručak u hotelu. Napuštamo Oslo i krećemo autobusom prema Stockholmu. Vožnja s zaustavljanjima traje  7-8 sati. Usputno zaustavljanje u Karlstadu, slikovitom gradu na ušću najveće švedske rijeke Klaralven u najveće švedsko jezero Vaenern. Slijedeće zaustavljanje je u sveučilišnom gradu Orebro s pauzom za ručak u vlastitom aranžmanu. Nastavak puta prema Stockolmu. Po dolasku smještaj u hotel, večera.

5.dan: STOCKHOLM
Doručak u hotelu. Sastanak s lokalnim vodičem i polazak na razgled grada: Stockholm zovu i „Venecija sjevera“ zbog mnogobrojnih kanala koji presijecaju grad. Panoramski razgled starog dijela grada, kraljevske palače, parlamenta, svjetski poznate gradske vijećnice u kojoj se održava podjela Nobelove nagrade. Slijedi kraljevski park Djusgaarden u kojem je smješten muzej Vasa: u muzeju je izložen ratni brod iz 17.stoljeća koji je potopljen na svom prvom putovanju. Odlazak do Faellgatana, „gradskog balkona“ odakle se pruža impresivan pogled na grad.U poslijepodnevnim satima vožnja brodom po gradskim kanalima. Povratak u hotel, večera.

6.dan: STOCKHOLM - GOTEBORG
Nakon doručka napuštamo Stockholm i krećemo našim autobusom prema Goteborgu, drugom po veličini gradu u Švedskoj. Vožnja sa zaustavljanjima traje oko 6 sati. Po dolasku sastanak s lokalnim vodičem i razgled Goteborga: nekad industrijski, danas je to najveći sveučilišni grad u Švedskoj kojeg je u 17. stoljeću osnovao kralj Gustav Adolf kao trgovačku koloniju. Grad obiluje znamenitostima a okružen je arhipelagom od stotinjak otoka.
Nakon razgleda polazak u hotel , večera, noćenje.

7.dan: GOTEBORG – MALMO
Nakon doručka i slobodnog vremena u Goteborgu krećemo na put prema Malmou. Put sa zaustavljanjima traje oko 4 h.
Po dolasku panoramska vožnja gradom i smještaj u hotel. Večera, noćenje.

8.dan: MALMO - COPENHAGEN – ZAGREB                                                           

Doručak u hotelu. Slijedi transfer u zračnu luku Copenhagen preko čuvenog mosta Oresund koji spaja ta dva grada i dvije države. Prijava za let i polijetanje u 11:20 h s dolaskom u Zagreb u 13:30 h.

 

Cijena putovanja: 11.920 kn (cijena je rađena na bazi grupe od minimum 20 putnika)

 • Doplata po osobi za grupu od 15-19 putnika: 1.800 kn
 • Doplata za zrakoplovne pristojbe: 980 kn
 • Doplata za jednokrevetnu sobu u hotelima: 2.180 kn

 

Uključeno u cijenu:

 • Hotelski smještaj na bazi 6 polupaniona (doručak+večera)
 • vožnja brodom Copenhagen-Oslo-smještaj u 2 krevetne unutarnje kabine, večera+ doručak na brodu
 • Autobus s vozačem tokom cijele ture, lokalni vodiči u Kopenhagenu, Oslu, Stockholmu i Goteborgu, stručni hrvatski vodič-pratitelj tijekom cijelog putovanja
 • Ulaznica u dvorac Frederiksborg (Danska),ulaznica u Vasa muzej (Stockholm), plovidba kanalima po Stockholmu

Nije uključeno u cijenu:

 • obavezna doplata: aerodromske i druge pristojbe: 980 kn, napojnice vozaču i lokalnim vodičima: 40 eura -plaća se na putovanju, fakultativni sadržaji (ev.ulaznice i razgledi koji nisu uključeni u program), polica putnog osiguranja (više informacija u agenciji)

 

KORISNE INFORMACIJE:

PUTNI DOKUMENTI

 • Od tri države uključene u ovo putovanje, dvije (Danska i Švedska) su članice EU, ali državljani RH mogu i u Norvešku ulaziti s važećom osobnom iskaznicom.

NOVAC

 • Sve tri zemlje zadržale su svoje nacionalne valute. Dok je danska kruna po vrijednosti izjednačena s hrvatskom kunom, jedna švedska i norveška kruna vrijede oko 0,75 kn. S obzirom na navedeno, iz praktičnih razloga savjetujemo ponijeti kreditne kartice. Kartični način plaćanja vrlo je raširen u Skandinaviji.

KLIMA, IZLAZAK/ZALAZAK SUNCA

 • prosječni dnevni maksimumi u zadnjoj trećini svibnja kreću se oko 20 C, dnevni minimumi oko 10 C. U periodu predviđenom za ovo putovanje, sunce izlazi u Stockholmu u 03:00 sata, u Oslu i Kopenhagenu u 03:30, a zalazi u Stockholmu i Kopenhagenu u 20:30 h, u Oslu u 21:00 h.

 

ID: 2015ITC
Trenutno nema dostupnih ponuda

Pronađite svoju destinaciju

Austrija

Beč

1

Engleska

Francuska

Pariz

1

Grčka

Atena

5

Italija

Rim

2

Mađarska

Nizozemska

Portugal

Slovačka

Turska

Španjolska