Prijestolnice Rusije - Moskva i Sankt Peterburg

Dodaj u favorite
Registrirajte se kako bi primali akcijske cijene za odabranu ponudu.
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje

PRIJESTOLNICE RUSIJE Moskva i Sankt Peterburg 8 dana zrakoplovom iz Zagreba

Moskva, glavni grad Rusije, smješten je na rijeci Moskvi, najvažniji je politički i financijski centar Rusije i dom vlade i Parlamenta.
Sankt Peterburg, Carski grad, smješten na rijeci Nevi i obalama Finskog zaljeva, često nazivan i Venecijom sjevera.

Datum putovanja: 12.-19.7.2020.

Program putovanja:

1. dan putovanja: ZAGREB - MOSKVA
Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman, kod šaltera informacija u 11:15 sati. Prijava na direktan let zrakoplova Aeroflota za zračnu luku Šeremetjevo u 13:05 sati. Po slijetanju u Moskvu  u 17:05 sati, transfer do hotela. Slobodno vrijeme. Noćenje.

2. dan putovanja: MOSKVA
Doručak. Odlazak na panoramski razgled grada autobusom u pratnji lokalnog vodiča: tv toranj Ostankino, Moskovsko državno sveučilište Lomonosov, Vrapčeva brda, Boljšoj teatar. Nastavak razgleda pješice: Crveni trg - simbol Rusije na kojem se nalaze jedne od najpoznatijih moskovskih građevina: katedrala sv. Vasilija Blaženog i Lenjinov mauzolej. Nakon razgleda, slobodno vrijeme za vlastite programe. Predlažemo odlazak do najpoznatijeg trgovačkog centra u Moskvi: GUM-a, u kojem se nalaze mnogobrojne trgovine i restorani. Nakon odmora, odlazak na razgled moskovskog metroa (fakultativno), kojeg krasi epitet najljepšeg metroa na svijetu. Slobodno vrijeme za vlastito istraživanje grada. Predlažemo odlazak do ulice Arbat koja je pješačka zona i u kojoj se nalaze mnogobrojni kafići i restorani. Noćenje.  

3. dan putovanja: MOSKVA
Doručak. Nakon doručka predlažemo fakultativni izlet, u pratnji lokalnog vodiča: razgled Kremlja. Kremlj, najpoznatija znamenitost grada i simbol Rusije koji je uvrštenu u UNESCO-ov popis svjetske kulturne i prirodne baštine. U kompleksu Kremlja se nalaze četiri palače, Katedralni trg s Crkvom Vasilija Blaženog, Aleksandrovski park i obrambeni zid s tornjevima. Kremlj služi i kao službena rezidencija predsjednika Rusije. Nakon razgleda, slobodno vrijeme za ručak. Predlažemo posjet Tretjakovskoj galeriji, riznici ruske umjetnosti. U njoj se čuvaju djela ruske umjetnosti nastale od 11. stoljeća do danas. Ili pak, krstarenje rijekom Moskvom (uz prethodni upit). Noćenje.

4. dan putovanja: MOSKVA: Sergijev Posad
Doručak. Predlažemo fakultativni izlet u pratnji lokalnog vodiča do jednog od gradića na Zlatnom Prstenu: Sergijevog Posada (fakultativno). U njemu se nalazi najveći ruski samostan koji je uvršten na UNESCOv Popis svjetske baštine: samostan Sv. Sergija Radonješkog. Slobodno vrijeme za ručak. Za one koji ne žele ići na fakultativni izlet, predlažemo odlazak na Izmailovsku tržnicu (u blizini hotela), koja se nalazi unutar kremlja gdje se mogu nabaviti suveniri ruskog karaktera ili odlazak do VDNH-a, koji je najveći izložbeni, muzejski i rekreacijski kompleks na svijetu kojeg svake godine posjeti oko 25 milijuna ljudi. VDNH se sastoji od 250 izložbenih paviljona posvećenim određenim republikama ili određenim područjima privrede, znanosti i tehnike, od kojih je gotovo svaki remek djelo arhitekture. U kompleksu se nalaze remek djela sovjetske arhitekture kao što je npr. fontana “Prijateljstvo naroda“ sa 16 skulptura djevojaka odjevenih u narodne nošnje bivših sovjetskih republika; muzej Kozmonautike u kojem se mogu vidjeti makete postaje Mir, svemirski skafanderi. Noćenje.

5. dan putovanja: MOSKVA – SANKT PETERBURG
Doručak. Odjava iz hotela i vožnja autobusom do Leningradskog kolodvora, odlazak brzim vlakom (Sapsanom) do Sankt Peterburga. Po dolasku u Sankt Peterburg slijedi transfer do hotela. Smještaj u hotel i kraće slobodno vrijeme. Odlazak u šetnju središtem grada i slobodno vrijeme za večeru. Noćenje

6. dan putovanja: SANKT PETERBURG
Doručak. Odlazak na razgled grada autobusom u pratnji lokalnog vodiča na hrvatskom jeziku: tvrđava Petra i Pavla s katedralom, koja se ističe svojim veličanstvenim pozlaćenim šiljkom, a u njoj su pohranjeni posmrtni ostaci ruskih vladara, katedrala sv. Izaka s pozlaćenom kupolom, Ljetni vrtovi, crkva Kristova uskrsnuća, zgrada Admiraliteta, palača Stroganov, samostan Smolny, Nevski Prospekt – najveća i najvažnija ulica, s mnoštvom poznatih trgovina. U popodnevnim satima predlažemo jednosatno krstarenje brodom po Nevi, a navečer odlazak na folklornu predstavu „Feel Yourself Russian“ u Nikolajevsku palaču, s tradicionalnim ruskim plesovima i pjesmama, uz šampanjac i zakusku ruskih jela. Noćenje.

7. dan putovanja: SANKT PETERBURG: Peterhof i Ermitaž
Doručak. Predlažemo cjelodnevni izlet Peterhof – Ermitaž u pratnji lokalnog vodiča na hrvatskom jeziku. Vožnja autobusom do Peterhofa, kraljevskog kompleks palača, parkova i vrtova Petra Velikog, izgrađenog u versajskom stilu, a posebno je poznat po svojim fontanama. Nakon obilaska parka slijedi vožnja do Ermitaža, jednog od najvećih i najljepših muzeja na svijetu. Najveći dio zbirke muzeja smješten je u Zimskom dvorcu, bivšoj  rezidenciji ruskih careva. Vođeni razgled muzeja s više od 3 milijuna umjetnina, među kojima se nalaze i djela Michelangela, Leonarda da Vincija, Rubensa, Rembranta, Vincenta van Gogha, Pabla Picassa i mnogih drugih. U večernjim satima predlažemo odlazak na neku od baletnih ili opernih predstava (Labuđe jezero, Boris Godunov, Uspavana ljepotica i dr.). Noćenje.

8. dan putovanja: SANKT PETERBURG
Doručak. Slobodno prijepodne za posjet muzeju Faberge, u kojem je izloženo 9 čuvenih Carskih uskršnjih jaja. Predlažemo izlet do Carskog sela Puškin, poznatog po impresivnoj baroknoj palači, ljetnoj rezidenciji carice Katarine Velike. Razgled čuvene Jantarne sobe, ukrašene zlatnim listićima i slobodno vrijeme za šetnja prekrasno uređenim parkom. Nastavak vožnje do zračne luke. Prijava na let i polijetanje zrakoplova prema Zagrebu u 18:50 sati. Dolazak u Zagreb u 20:45 sati.

 

Datum putovanja

Ultra first minute cijena

First minute cijena

Redovna cijena

12.-19.7.2020.

6.490 kn

6.990 kn

7.190 kn

*ultra first minute cijena je važeća za uplate do 16.3.2020. ili do popunjenja kapaciteta

Obavezna doplata za pristojbe zračnih luka: 1.290 kn
Jednokrevetna i trokrevetna soba na upit

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE: prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb-Moskva i Sankt Peterburg-Zagreb, prijevoz SAPSAN vlakom na relaciji Moskva-Sankt Petersburg, smještaj u hotelima 3* u Moskvi (Hotel Gamma 3*) i Sankt Peterburgu (Hotel Baltya 3*) u dvokrevetnim sobama  na osnovi  noćenja s doručkom, transfer autobusom zračna luka – hotel – zračna luka, sve razglede prema programu, troškove organizacije i prodaje aranžmana.

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: zrakoplovne pristojbe, ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene, karte javnog prijevoza, troškove osobnih narudžbi, putno osiguranje.

Informativne cijene-Moskva:
Metro karta: vožnja u jednom smjeru 55 RUB, karta za 3 dana: 400 RUB
Tretjakovska galerija: 500 RUB (galerija je otvorena utorkom, srijedom i subotom od 10:00-18:00, a četvrtkom, petkom  i subotom od 10:00-21:00, djeca do 18 godina gratis)
Ulaz u VDNH je besplatan, ulaz se plaća u pojedine paviljone i muzeje:
muzej Kozmonautike 250 RUB, muzej leptira 400 RUB
Informativne cijene-Sankt Peterburg:
Tvrđava Petra i Pavla €10, katedrala sv. Izaka €8, muzej Faberge €7.
Cijena javnog gradskog prijevoza: pojedinačna karta 45 RUB; karnet za 10 vožnji 355 RUB

Službena valuta u Ruskoj federaciji je Ruska rublja (1 EUR ≈ 70 RUB, 1 HRK  ≈ 9,30 RUB)

Fakultativna ponuda (prijava u agenciji, plaćanje na licu mjesta):

-Kremlin 20€- u pratnji lokalnog vodiča
-Tura moskovskim metroom 10€
-izlet Sergijev Posad 80€ (min. 10 prijavljenih) –izlet autobusom u pratnji lokalnog vodiča, s uključenom ulaznicom u Lavru
-Peterhof – Hermitage €90 (min. 15 prijavljenih) - cjelodnevni izlet autobusom u pratnji lokalnog vodiča na hrvatskom jeziku, s uključenim ulaznicama u Peterhof i Hermitage
-krstarenje Nevom €25
-folklorni show „Feel Yourself Russian“ i zakuska uz piće €70 (min. 10 prijavljenih) – transfer i ulaznica
-Carsko selo Puškin  - poludnevni izlet autobusom u pratnji lokalnog vodiča na hrvatskom jeziku, s uključenom ulaznicom

PRTLJAGA uključena u cijenu: 1 komad prtljage koji se prijavljuje do 23 kg + 1 komad ručne prtljage do 10 kg težine, dimenzija 55 x 40 x 25 cm

U slučaju gubitka ili krađe putnog dokumenta najbliže predstavništvo Republike Hrvatske nalazi se u Moskvi. KONZULARNI URED VELEPOSLANSTVA U MOSKVI: Adresa: Ostoženka 23 (ulaz za stranke nalazi se sa stražnje strane zgrade, iz 3. Začatjevskog pereuloka)
Metro – Park Kultury, Kropotkinskaja
Telefon: +7 495 785 39 49, od 14:00 do 16:00 sati po moskovskom vremenu
E-mail: [email protected]
Dežurni telefon za hrvatske državljane: +7 915 141 90 95 (za izvanredne situacije i hitne slučajeve iza uredovnog vremena)
Radno vrijeme za stranke: od ponedjeljka do četvrtka od 09:30 do 13:00 sati
Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Moskvi konzularno pokriva cjelokupno područje  Ruske Federacije.

NAPOMENE: Državljani Republike Hrvatske za putovanje u Rusiju moraju imat važeću turističku vizu.

Cijena izrade vize: turistička viza za Rusiju 470 kn + 100 kn naknada za posredovanje. Hitni postupak (750 kn + 200 kn naknade) se pokreće kod rezervacija unutar 14 dana do putovanja.

Za dobivanje vize za Rusku Federaciju potrebno je:
-    popuniti online upitnik s fotografijom, isprintati i osobno potpisati
-    fotografija u boji 3,5х4,5 cm sa svijetlom pozadinom, s jasnim prikazom osobe s lica (en face), bez naočala s tamnim staklima i bez pokrivala za glavu (izuzetak su slučajevi kada osoba zbog nacionalne ili vjerske pripadnosti ima pokrivalo za glavu na fotografiji u putovnici)
-    putovnica mora vrijediti najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju i potrebne su najmanje dvije prazne stranice.
-    policu zdravstvenog osiguranja koja vrijedi na teritoriju Ruske Federacije, s minimalnim pokrićem od 30.000 eura
-    original voucher nadležne ruske turističke agencije, koji pribavlja agencija

Rok izdavanja vize je  7 radnih dana (+/- 3 dana).  
15 dana prije putovanja potrebno je dostaviti putovnice u agenciju, koje agencije prosljeđuje u veleposlanstvo na viziranje.
Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili nadležnom konzulatu. Neispravni putni dokumenti ili neodobravanje vize, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju agenciju, te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja. Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova ovisno o izmjenama u redu vožnje ili kada to zahtijevaju okolnosti tijekom putovanja.

ZA PUTOVANJE JE POTREBNO NAJMANJE 40 PRIJAVLJENIH PUTNIKA. Preporučujemo putno osiguranje. Agencija ima zaključenu Policu osiguranja od odgovornosti organizatora, broj police 11-7002693683 i jamčevno osiguranje, broj police 45-7002691624, kod Uniqa osiguranja d.d. Organizator zadržava pravo promjene rasporeda sadržaja programa u slučaju više sile. Ostali uvjeti prema OPĆIM UVJETIMA INTEGRALA ZAGREB d.o.o., Zagreb, 23.01.2020.

 

ID: Integral