Poljska tura - Varšava i Krakov

Dodaj u favorite
Registrirajte se kako bi primali akcijske cijene za odabranu ponudu.
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje

POLJSKA TURA – Varšava i Krakov 5 dana zrakoplovom iz Zagreba

 

TERMIN PUTOVANJA: 16.10.-20.10.2019. - garantirani polazak

Smještaj u centralno pozicioniranim hotelima u Varšavi i Krakovu!

 

1. DAN ZAGREB-VARŠAVA
Sastanak putnika u zračnoj luci Franje Tuđmana u Zagrebu, 2. kat kod kioska Tiska. Slijedi direktan let za Varšavu aviokompanijom LOT u 12:05 h. Po slijetanju u Varšavu oko 13:40 h  i graničnih formalnosti slijedi transfer autobusom do hotela. Prijava u hotel. Nakon kratkog odmora krećemo u  razgled grada pješice ili javnim gradskim prijevozom. Započinjemo starom gradskom jezgrom koja je u drugom svjetskom ratu bila potpuno uništena i razrušena te kasnije iznova sagrađena i renovirana. Danas je pod zaštitom UNESCO-a.  Odlazak do baroknog Kraljevskog dvorca – spomenika povijesti i nacionalne poljske kulture, Sigmundov stup-podignut u čast vladara koji je 1596. premijestio prijestolnicu iz Krakova u Varšavu. Kralj u jednoj ruci drži mač što simbolizira hrabrost a u drugoj križ koji predstavlja njegovu borbu protiv zla. Nastavak do glavnog trga Rynek, najvećeg srednjovjekovnog trga u Europi, gotičke katedrale Sv. Ivana, jedne od tri varšavske katedrale, ujedno i najstarije. U njoj su pokapani mnogi poljski velikani… Predvečer predlažemo odlazak do Lazienki, največeg parka u Varšavi. Park je dom mnogim palačama, uključujući i Palaču na vodi . Svakako posjetite Palaču kulture, najvišu i kultnu građevinu u Varšavi. S tridesetog kata zgrade možete doživjeti prekrasan pogled na grad (okvirna cijena ulaznice 20 ZL). Navečer predlažemo odlazak do obale rijeke Wisle koja je postala popularno mjesto okupljanja i druženja uz mnoge kulturne sadržaje poput otvorenog kazališta i kina te ciklusa koncerata u izvedbi najboljih mladih poljskih glazbenika. Noćenje.

2. DAN: VARŠAVA-KRAKOV
Ujutro nakon doručka odjava iz hotela te odlazak autobusom prema Krakovu. Nakon prijave u hotel krećemo u obilazak grada. Krakov, grad savršeno očuvanog arhitektonsko umjetničkog bogatstva, na listi svjetske baštine UNESCO-a, jedan je od centara kulture, religije i znanosti ovog dijela Europe. Razgled počinje na brdašcu Wawel gdje se nalaze Kraljevski dvorac, jedna od najljepših renesansnih palače Europe, i katedrala, mjesto krunjenja i posljednje počivalište poljskih kraljeva. Posjet ostalim znamenitostima: Trg glavne tržnice, glavni trg grada i drugi po veličini u Europi nakon Trga Sv. Marka u Veneciji, Florijanova vrata, utvrda Barbican, toranj i crkva sv. djevice Marije, poznate po svom oltaru i zvuku trube svakog sata, Kazimirova židovska četvrt. Slobodno vrijeme. Navečer predlažemo  odlazak na večeru u tradicionalan poljski restoran s lokalnim specijalitetima. Noćenje.

3. DAN: KRAKOV: AUSZWITZ -WADOWICE (FAKULTATIVNI IZLET)
Doručak. Ujutro predlažemo odlazak u Oswiencim-u gdje se nalazi muzej najzloglasnijeg nacističkog koncentracijskog logora Auschwitz- Birkenau. Od proljeća 1942., do jeseni 1944. godine, vlakovi su dovozili Židove iz cijele Europe, koja je bila pod nacističkom okupacijom, na smaknuće u plinskim komorama. Pogledat ćemo film i razgledati muzej u pratnji lokalnog vodiča. Na povratku u Krakow stati ćemo u Wadowicama, rodnom mjestu pape Ivana Pavla II (Karola Wojtyle). Poslije pada komunizma lokalna industrija je bankrotirala, međutim zbog očuvane prirode, povijesne baština te kao rodno mjesto pape Ivana Pavla II. dovelo je do brzog rasta turizma. Trenutno više od 200.000 ljudi posjeti grad svake godine. U stanci za kavu svakako isprobajte kremowke, omiljeni kolač pape Ivana Pavla II.  Povratak u Krakow. Noćenje.

4. DAN: KRAKOV:  WIELICZKA (FAKULTATIVNI IZLET)
Doručak. Predlažemo odlazak do Wielicke, najvećeg rudnika soli u Europi koji je 1978. godine upisan na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine.  Razgled rudnika i muzeja uz pratnju vodiča. Rudnik krase prekrasne dvorane u kojima se nalaze razne skulpture od soli, podzemne kapele, restorani i koncertna dvorana. Ispod površine zemlje nalazi se i muzej rudarstva s originalnim alatom i rudarskom opremom još od srednjeg vijeka pa sve do danas. Povratak u Krakow. Noćenje.

5. DAN: KRAKOV – VARŠAVA – ZAGREB
Doručak. Odlazak autobusom do zračne luke u Varšavi.  Priprema za let prema Zagrebu aviokompanijom LOT s polaskom u 15:40. Slijetanje u Zagreb u 17:20.


CIJENA ARANŽMANA:

ULTRA LAST MINUTE: 2.990 kn

16.10. Redovna cijena: 3.790 kn


Doplata za zrakoplovne pristojbe: 1.190 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu: 790 kn
Smještaj u trokrevetnoj sobi: na upit

Cijena aranžmana uključuje:
- prijevoz zrakoplovom Polish Airlines (LOT) na relaciji Zagreb-Varšava-Zagreb
- prijevoz turističkim autobusom, smještaj u hotelu 3* (1 noćenje u Varšavi i 3 noćenja u Krakovu) na bazi 4 noćenja s doručkom
- razglede prema program
- lokalnog vodiča u Varšavi i Krakovu
- stručno vodstvo tijekom cijelog putovanja - usluge voditelja putovanja
- troškove organizacije putovanja

Cijena aranžmana ne uključuje:
- doplatu za zrakoplovne pristojbe – 1.190 kn (iznos može biti podložan promjeni)
- dodatne obroke
- ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike
- putno osiguranje

FAKULTATIVNI SADRŽAJI:

Auswitz –Wadowice: 60 Eur po osobi (minimalno 10 putnika, cijena uključuje autobusni prijevoz, ulaznicu  s vođenjem u Auswitzu . Cijena ulaznice za Papinu kuću u Wadovicama  nije uključena u cijenu i iznosi ca 5 Eur po osobi)

Wieliczka: 50 Eur po osobi  (minimalno 10 putnika, cijena uključuje autobusni prijevoz  i vođenu turu muzeom.  Ulaznica nije uključena u cijenu i plaća se ca 25 Eur po osobi)


Minimalan broj putnika: 20

 

ID: INT2022M
Trenutno nema dostupnih ponuda

Pronađite svoju destinaciju

Engleska

Grčka

Atena

2

Italija

Rim

2

Portugal

Turska

Španjolska