Peru - Bolivija

Dodaj u favorite
Registrirajte se kako bi primali akcijske cijene za odabranu ponudu.
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje

PERU I BOLIVIJA - VELIKA TURA U ZEMLJU INKA

Termin putovanja: 03.11.-19.11.2019. - garantirani polazak

Južnoamerički kontinent ima najstarije dijelove Zemljina kopna, rastavljene pred milijune godina od Afrike,tu su najstariji tragovi Američana,najveći planinski masiv,najprostranija rijeka,najviša željeznica,najviše plovno jezero,najveća "talionica" kultura i rasa..i još mnogo superlativa dodat ćete sami na putovanju kroz zemlje prirodnih čuda i zapanjujućih djela drevne civilizacije

 

Program putovanja:

 

1.DAN,03.11.: ZAGREB-PARIS-LIMA - večera
Sastanak u zračnoj luci Franjo Tuđman kod šaltera informacija 2 sata  prije leta. Podjela dokumentacije te prijava na let za Paris na liniji AF480 u 09h00 /11h05.Nastavak leta za Limu na liniji AF480 u 13h10/ slijetanje u 19h40. Prijevoz do hotela,smještaj,večera, noćenje.

2.DAN,04.11.: LIMA – PARACAS (doručak,ručak)
Doručak nakon kojeg slijedi razgled starog dijela  Lime, koji je na popisu UNESCO-ve svjetske baštine, prepun fascinantnih povijesnih građevina :  Casa Aliaga,palača  u kolonijalnom stilu u vlasništvu 17 generacija obitelji Aliaga.Nastavljamo s razgledavanjem kolonijalnog središta grada :Plaza Mayor, koja je okružena Vladinom palačom, Nadbiskupskom palačom, Gradskom vijećnicom i katedralom. Razgled završavate  posjetom Larco muzeja, privatne kolekcije i zbirke blaga  starog Perua, a koja će vam pomoći da otkrijete, razumijete i uživate u više od pet tisuća godina povijesti Perua. Ručak, nakon kojeg krećete na put do Paracasa , vozeći se duž obale Tihog oceana. Po dolasku smještaj u hotel,noćenje.

3.DAN,05.11.: PARACAS – NAZCA – (doručak,ručak)
Doručak. Dvosatni izlet brodom oko otočja Ballestas, prirodnog rezervata prebogate flore –nazivaju ga i „peruanski Galapagos” -tu se mogu vidjeti morski lavovi, tuljani, pingvini, pelikani, albatrosi i mnoge druge vrste. Povratak na kopno te nastavak puta prema mjestu  Nazca. Po dolasku uspon na toranj sa kojeg ćete vidjeti  Nazca linije . Ipak, najbolje ih je vidjeti iz zraka pa predlažemo nadlijetanje malim avionom iznad misterioznih gigantskih figura ugraviranih u pustinjskoj pampi, čija je tajna još uvijek nerazotkrivena. Na  površini od oko 450 km² na  Nazca platou nalaze se potpuno ravne, do 20 km dugačke, linije, geometrijske figure....Neke predstavljaju figure biljaka, cvijeća.Smještaj u hotel, noćenje.

4.DAN,06.11.: NAZCA – AREQUIPA (560km, cca 9h30) – (doručak, lunch paket, večera)
Doručak. Putovanje mitskom cestom Panamericana, između pješčanih dina, valova Pacifika i polja kaktusa do 'bijelog grada' Arequipa (2335mnv), koji se nalazi između mora i Kordiljera. Po dolasku smještaj u hotel,večera,noćenje.

5.DAN,07.11.: AREQUIPA – (doručak,ručak)
Doručak. Razgled drugog po veličini grada u državi, smještenog ispod  vulkana El Misti. Povijesno središte se nalazi na  UNESCO-vom popisu svjetske baštine. Obilazak započinjemo u muzeju Andskih svetišta – najpoznatija „atrakcija“ muzeja je 600 godina staro smrznuto tijelo Juanite , mlade djevojke Inka koje je otkrivena u gotovo savršenom stanju na vrhu vulkana Ampato 1995. godine. Slijedi obilazak  glavnog trg, jednog od najljepših trgova u Peruu . Vidjet ćete  mnoge znamenitosti grada : impresivnu katedralu izgrađenu u 17. stoljeću i potpuno obnovljenu nakon nekoliko potresa; crkvu Družbe Isusove (1590.), koja se smatra klasičnim primjerom lokalne barokne arhitekture sa izuzetnom zbirkom  slika i murala,samostan sv. Katarine.. Odlazak do Carmen Alto sa prekrasnim pogledom na grad, zatim četvrti Yanahuara. Ručak i ostatak dana slobodno za vlastito istraživanje grada. Noćenje.

6.DAN,08.11.: AREQUIPA - COLCA - (doručak,ručak)
Slijedi odlazak do    pampe Canahuas koja se nalazi u prirodnom rezervatu Aguada Blanca. Na oko 4000 mnm ova velika ravnica predstavlja jedno od najboljih staništa za zaštitu vikunja .Nastavljate put  do kratera vulkana Chucura, prijevoja Patapampa, odakle se sa  4.800 mnm pruža pogled  na vulkane koji okružuju Arequipu. Silazak u mjesto  Chivay (3635mnm)  gdje ćete imati ručak. Smještaj u hotel.Poslijepodne slobodno .Noćenje.

7.DAN,09.11.: COLCA – PUNO (doručak, ručak)
Polazak za Puno kroz najvišu visoravan u južnoj Americi. Odvest ćemo se do Condor's Crossa, najboljeg mjesta za pogled na kanjon Colca , jedan od najdubljih na svijetu ( 3680m), a možda ćete imati priliku  promatrati let veličanstvenih andskih kondora. Zaustavljanje u mjestima Pinchollo, Maca, Achoma i Yanque. Napravit ćete  kratku pauzu u mjestu Patahuasi (kamena šuma) te nastaviti put prema Punu,na najvišem plovnom jezeru na svijetu Titicaca (3870mnm), mitološke kolijevke dinastije Inka. Značenje Puna za moćnu državu Inka ogleda se u legendama o nastanku carstva Inki. Prema tradiciji Manco Capac je bio prvi Inka koji je ustao iz vode jezera Titicaca, po naređenju boga sunca da bi osnovao Inka carstvo sa sjedištem u Cuscou. Ova oblast poznata je po svojim jarkim bojama i narodnim tradicijama. Smještaj u hotel,noćenje.

8.DAN,10.11.: PUNO – (doručak,ručak)
Nakon doručka odlazak do  plutajućih otoka Uros izgrađenih od trske – tamo još uvijek žive Indijanci iz Uru plemena Nakon jednosatnog obilaska odlazak do najvećeg otoka na jezeru, Taquile gdje ćete osjetiti prijateljsku dobrodošlicu lokalnog stanovništva. Oni su zadržali tradicionalne običaje. I danas su vješti obrtnici  koristeći tehnike koje su stoljećima razvijali njihovi preci. Za razliku od drugih otoka, čiji stanovnici  govore jezikom Ajmara, Taquilenosi govore Quechua jezikom. Taquile je bio dio Carstva Inka, a ostaci spomenute kulture mogu se uočiti u njihovim zgradama.Obilazak otoka. Ručak i povratak u Puno. Noćenje.

9.DAN,11.11.: PUNO-CUSCO – (doručak,ručak)
Doručak. Na putu prema Cuscu,  zaustavljanje u mjestu Pucara i obilazak muzeja sa zbirkom kamenih  skulptura i keramike. Slijedi kratko zaustavljanje radi fotografiranja na andskom prijevoju Abra la Raya (4338mnm), najvišoj točki na cesti između Puna i Cusca . Nakon ručku u mjestu  Sicuani, posjetit ćete  arheološko nalazište Racchi, poznato kao "Hram Božji Wiracocha". Na 40 km od Cusca, u mjestu Andahuaylillas razgled remek djela peruanskog baroka, crkve prozvane „mala Sikstinska kapela Anda“. Dolazak u Cusco nakon otprilike 7 i pol sati puta. Smještaj u hotel. Noćenje.

10.DAN,12.11.: CUSCO (3400 mnm) – (doručak,ručak)
Nakon doručka krećete na razgled grada Cusca (pupak-na quechua jeziku),glavnog grada legendarne civilizacije Inka:Koricancha (hram sunca),glavni trg, katedrala, živopisna četvrt San Blas i dr. Na uzvisinama iznad Cuzca razgled kolonijalnog ceremonijalnog središta Inka kiklopskih razmjera Sacsayhuaman, zatim hrama Kenko, pa “kontrolne tvrđave“ Puka Pukara .Ostatak dana slobodno. Noćenje.

11.DAN,13.11.: CUSCO – SACRED VALLEY - AGUAS CALIENTES - (doručak,ručak,večera)
Doručak. Istraživanje blaga Svete doline. Posjet mjestu Chinchero iz kojeg se pruža pogled na dolinu. Stanovnici ovog kraja čuvaju zanatsku tradiciju i naslijeđeno znanje Inka te ih prikazuju u svojoj odjeći i običajima. Vidjet ćete  arheološke ostatke iz vremena Inka i crkvu iz 17.st., jednu od prvih katoličkih građevina u Peruu. Zatim idemo u Living museum Yucay, središte interpretacije andske tradicije, kulture i povijesti Inca. Tu su ljame, ovce i alpake-imate priliku  hraniti ih! Ručak a potom odlazak  do Ollantaytamba, vojnog,religioznog i poljoprivrednog centra starih Inka, smještenog na vrhu planine.To je jedinstveni primjer pretkolumbovskog planiranja grada.Zgrade i vrtovi kao i uske ulice su zadržali svoj izvorni oblik. Obilazak grada i posjet lokalnoj tržnici, a zatim vožnja Vistadome vlakom  do Aguas Calientes. Smještaj u hotel,večera, noćenje.

12.DAN,14.11.: AGUAS  CALIENTES – MACHU PICCHU – CUSCO – (doručak,ručak)
Doručak. Posjet jednoj od najvažnijih turističkih destinacija na svijetu, izgubljeni grad Inka - Machu Picchu (2350mnm). Razgled palača, hramova i grobnica će bez sumnje biti jedan od vaših nezaboravnih doživljaja. Imat ćete i malo vremena za vlastito istraživanje jednog od najljepših i najzagonetnijih mjesta na  svijetu, opustiti se i snimiti impresivne fotografije. Ručak nakon kojeg  se vraćate u Cusco. Noćenje.

13.DAN,15.11.: CUSCO - LA PAZ (3632 mnm) – (doručak,ručak)
Doručak i prijevoz u zračnu luku. Let za La Paz. Prijevoz do hotela (smještaj moguć od 14h00).
Ručak. Krećete na poludnevni razgled grada koji je administrativno središte Bolivije. Posjetit ćete  kolonijalni dio grada, crkvu San Francisco, trg Murillo ,slikovitu ulicu Jaen. To je jedna  od najsačuvanijih kolonijalnih ulica u La Pazu, sa živopisnim kućama iz 18. st. među kojima se nalazi pet najvažnijih i najzanimljivijih muzeja u La Pazu. Posjet nekom od njih.Zatim ćete se uputiti u moderni dio grada kako biste posjetili Mjesečevu dolinu, impresivno mjesto zbog svojih čudesnih blokova geoloških formacija. Povratak u hotel. Noćenje.

14.DAN,16.11.: LA PAZ - (doručak)
Slobodan dan.
Predlažemo jednodnevni izlet do Salar de Uyuni, najvećeg slanog jezera na svijetu, površine  10.582 km2.  Nastao je prije otprilike 30.000 godina isušivanjem velikog  jezera koje se ovdje nalazilo. Debljina soli se kreće  od nekoliko centimetara do desetak metara. Bijela površina soli je toliko velika da je  vidljiva i iz svemira pa ju sateliti koriste za kalibriranje optičkih uređaja.Naziv je dobilo prema najbližem gradu Uyuniju.
U ranim jutarnjim satima prijevoz na aerodrom – let za Uyuni u 07h30.Po dolasku u 08h20 prijevoz do  centra grada . Imat ćete malo slobodnog vremena za obilazak centra.
Tura  počinje u 10:00 sati – najprije ćete  posjetiti  jedno od najpoznatijih groblja vlakova na svijetu – Cementerio de trenes. Nastalo prije 80 godina kada su vlakovi ovdje samo ostavljeni nakon propasti rudarskog biznisa. Slijedi mjesto Colchani gdje možete saznati više o rudarskoj prošlosti Uyunija i njegovoj obrtničkoj proizvodnji soli .Posjetit ćete i “Salt Hotel-Museum”, prvi takve vrste danas - radi samo kao muzej. Oko podne ćete stići do otoka Inkahuasi koji predstavlja glavnu atrakciju Salar de Uyunia. Otok je vulkanskog podrijetla prekrivenim visokim kaktusima a s njega se pruža prekrasan pogled na cijelo slano jezero. Vašu turu nastavljate do sjevernog dijela jezera gdje  ćete posjetiti lokalni muzej sa predkolumbijskim  mumijama te vidikovca u podnožju vulkana Thunupa. Ručak tijekom izleta.
U kasnim poslijepodnevnim satima povratak u Uyuni i prijevoz do zračne luke.Let La Paz u 21h00/21h50


15.DAN,17.11.: LA PAZ – LIMA –PARIS ( doručak )
Doručak. Prijevoz u zračnu luku. Let za Limu. Po dolasku, prijevoz do grada – posjetit ćete  rezidencijalne četvrti Miraflores i San Isidro . Posjetit ćete hram Pukllana u četvrti Miraflores, iz 400. godine, samostan Sv. Franje, remek-djelo kolonijalne arhitekture. Uživat ćete u glavnom gradu Perua i 2000 godina njegove povijesti i kolonijalnog bogatstva. U večernjim satima prijevoz u zračnu luku. Let  za Paris na liniji AF483 u 21h50.

16.DAN,18.11. : PARIS
Slijetanje u 16h15.Smještaj u hotel u organizaciji Air Francea. Preporučamo odlazak do grada u pratnji vašeg vodiča.
Noćenje.

17.DAN:19.11.: PARIS – ZAGREB
Slobodno do leta za Zagreb na liniji AF1560 u 15h15/slijetanje u 17h10.

 

Cijena aranžmana po osobi: 26.450,00 kn

Doplata za jednokrevetnu sobu: 6.500,00 kn  
                                                  
Minimum prijavljenih : 15 putnika

Doplata za manji broj (10-15):1.850,00 kn

 

Uključeno: avio–prijevoz na ekonomskoj klasi Zagreb-Lima-Zagreb te interni avioprijevoz Cusco- La Paz i La Paz-Lima, smještaj u hotelima 4**** (lokalna kategorizacija) na bazi usluga prema programu ,razgledi prema programu, pratilac na hrvatskom jeziku tijekom puta, lokalni vodiči, ulaznice,jamčevinu ( polica osiguranja jamčevine za turističke paket aranžmane br. 1501-00000177 kod Kvarner Vienna Insurance group).

Nije uključeno: zrakoplovne pristojbe (cca 3.950 kn podložno promjeni,točan iznos na dan izdavanja karte), fakultativni izleti (let avionom iznad Nazca linija 730 kn ; izlet u Salar Uyuni 3.750 kn -uvjet za realizaciju fakultativnih izleta je minimum 10 putnika, napojnice za lokalne vodiče i vozače (50eur–plaćanje na licu mjesta) kao ni druge usluge koje nisu navedene u programu.

Putnicima nudimo putno osiguranje-informacije u agenciji.Cijena je rađena na bazi  tečaja USD i EUR dana 29.05.2019.
U slučaju porasta tečaja za više od 1,5%  agencija zadržava pravo izmjene cijene kao i  pravo izmjene redoslijeda izvodjenja izleta.
Obavezno: putovnica s rokom valjanosti ne manjim od šest mjeseci.
Viza nije potrebna.

 

 

 

 

 

ID: 2015ITC
Trenutno nema dostupnih ponuda