Peru 14 dana 2023

Dodaj u favorite
Registrirajte se kako bi primali akcijske cijene za odabranu ponudu.
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje

Putovanje u Peru 14 dana 2022.

 

Termin putovanja: 20.03.-02.04.2023.

Vodimo vas u Peru, središte čuvenog carstva Inka. Putovanje počinjemo u Limi, glavnom i najvećem gradu Perua, prometnoj, kulturnoj i gospodarskoj prijestolnici.Na putu ćete posjetiti mnoga mjesta koja su na UNESCO-vom popisu – čuvene Nasca linije; Cusco koji je dugo bio  prijestolnicom Inka; njihov sveti grad Machu Picchu;  najviše plovno jezero i još mnogo superlativa dodat ćete sami na putovanju kroz zemlju prirodnih čuda i zapanjujućih djela drevne civilizacije.

Program putovanja:

1.DAN: ZAGREB-AMSTERDAM-LIMA - večera
Sastanak u zračnoj luci Franjo Tuđman kod šaltera informacija 2 sata  prije leta. Prijava na let KL1938 u 06h30.Slijetanje u Amsterdam u 08h40.Nastaak leta za Limu u 12h35 / slijetanje u 19h15. Prijevoz do hotela,smještaj,večera, noćenje.

2.DAN: LIMA – PARACAS -doručak,ručak
Doručak nakon kojeg slijedi razgled starog dijela Lime,koji je na popisu UNESCO-ve svjetske baštine,prepun fascinantnih povijesnih građevina. Plaza Mayor, koja je okružena Vladinom palačom, Nadbiskupskom palačom, Gradskom vijećnicom i katedralom. Razgled završavate  posjetom Larco muzeju, privatne kolekcije i zbirke blaga  starog Perua, a koja će vam pomoći da otkrijete, razumijete i uživate u više od pet tisuća godina povijesti Perua. Ručak,nakon kojeg krećete na put do Paracasa,vozeći se duž obale Tihog oceana.Smještaj u hotel,noćenje.

3.DAN: PARACAS – NAZCA – doručak,ručak
Doručak. Dvosatni izlet brodom oko otočja Ballestas, prirodnog rezervata prebogate flore –nazivaju ga i „peruanski Galapagos” -tu se mogu vidjeti morski lavovi, tuljani, pingvini, pelikani, albatrosi i mnoge druge vrste. Povratak na kopno te nastavak puta prema mjestu  Nazca. Po dolasku uspon na toranj sa kojeg ćete vidjeti  Nazca linije . Ipak, najbolje ih je vidjeti iz zraka pa predlažemo nadlijetanje malim avionom iznad misterioznih gigantskih figura ugraviranih u pustinjskoj pampi, čija je tajna još uvijek nerazotkrivena. Na  površini od oko 450 km² na  Nazca platou nalaze se potpuno ravne, do 20 km dugačke, linije, geometrijske figure....Neke predstavljaju figure biljaka, cvijeća.Smještaj u hotel, noćenje.

4.DAN: NAZCA – AREQUIPA (560km, cca 9h30) – doručak, ručak lunch paket, večera
Doručak. Fakultativno let iznad gigantskih figura.Majmun, pauk, ptica kolibri, svi ogromnih veličina, mogu se vidjeti s neba . Preletjet ćete više od dvanaest geoglifa u pustinji Nasca. Zatim krećete na put mitskom cestom Panamericana, između pješčanih dina, valova Pacifika i polja kaktusa do 'bijelog grada' Arequipa (2335mnm), koji se nalazi između mora i Kordiljera. Po dolasku smještaj u hotel , večera , noćenje.

5.DAN: AREQUIPA – doručak,ručak
Doručak. Razgled drugog po veličini grada u državi, smještenog ispod  vulkana El Misti. Povijesno središte se nalazi na  UNESCO-vom popisu svjetske baštine.Obilazak  glavnog trga, jednog od najljepših trgova u Peruu. Vidjet ćete  mnoge znamenitosti grada : impresivnu katedralu izgrađenu u 17.st. i potpuno obnovljenu nakon nekoliko potresa; crkvu Družbe Isusove (1590.), koja se smatra klasičnim primjerom lokalne barokne arhitekture sa izuzetnom zbirkom  slika i murala, samostan sv. Katarine.. Odlazimo  u muzej Andskih svetišta –vidjet ćete mumiju zvana „Sarita”, 500 godina stare ostatke 17-godišnje Sarite pronađene “na vrhu andskog vrha Sara Sara u južnom Peruu”. Bila  je žrtvovana “kao ponuda bogovima Inka, uključujući sunce, mjesec i, što je najvažnije, samu planinu”. Odlazak do Carmen Alto sa prekrasnim pogledom na grad, zatim četvrti Yanahuara. Ručak i ostatak dana slobodno za vlastito istraživanje grada. Noćenje.

6.DAN: AREQUIPA - COLCA – doručak,ručak,večera
Nakon doručk napuštate  grad preko Yure,regije  karakteristične po surovom krajoliku, brdima i liticama. Zatim ulazite u rezervat Pampa Cañahuas. Na oko 4000 mnm ova velika ravnica predstavlja jedno od najboljih staništa za zaštitu vikunja. Nastavljate  kroz Vizcachani i Pampas de Toccra do kratera vulkana Chucura. Slijedi  posljednja dionica puta do Mirador de los Andes u Patapampi i  vidikovca na 4800 mnm s impresivnim pogledom na vulkane koji okružuju Arequipu.  Silazak u mjesto  Chivay (3635mnm)  gdje ćete imati ručak. Smještaj u hotel.Poslijepodne slobodno .Večera,noćenje.

7.DAN: COLCA – PUNO -doručak, ručak
Polazak za Puno kroz najvišu visoravan u južnoj Americi. Odvest ćemo se do Condor's Crossa, najboljeg mjesta za pogled na kanjon Colca , jedan od najdubljih na svijetu ( 3680m), a možda ćete imati priliku  promatrati let veličanstvenih andskih kondora. Zaustavljanje u mjestu  Maca gdje ćete posjetiti crkvu i lokalnu tržnicu. Napravit ćete  kratku pauzu u mjestu Patahuasi (kamena šuma) te nastaviti put prema Punu,na najvišem plovnom jezeru na svijetu, Titicaca (3870mnm), mitološke kolijevke dinastije Inka. Značenje Puna za moćnu državu Inka ogleda se u legendama o nastanku carstva Inka. Prema tradiciji Manco Capac je bio prvi Inka koji je ustao iz vode jezera Titicaca, po naređenju boga sunca da bi osnovao Inka carstvo sa sjedištem u Cuscou. Ova oblast poznata je po svojim jarkim bojama i narodnim tradicijama. Smještaj u hotel,noćenje.

8.DAN: PUNO – doručak,ručak
Nakon doručka odlazak do  plutajućih otoka Uros izgrađenih od trske – tamo još uvijek žive Indijanci iz Uru plemena. Nakon jednosatnog obilaska odlazak do najvećeg otoka na jezeru, Taquile gdje ćete osjetiti prijateljsku dobrodošlicu lokalnog stanovništva. Oni su zadržali tradicionalne običaje. I danas su vješti obrtnici  koristeći tehnike koje su stoljećima razvijali njihovi preci. Za razliku od drugih otoka, čiji stanovnici  govore jezikom Ajmara, Taquilenosi govore Quechua jezikom. Taquile je bio dio Carstva Inka, a ostaci spomenute kulture mogu se uočiti u njihovim zgradama.Obilazak otoka. Ručak i povratak u Puno. Noćenje.

9.DAN: PUNO-CUSCO – doručak,ručak
Doručak. Vožnja prema Cuscu redovnom turističkom linijom.Zaustavljanje u mjestu Pucara (3910 mnm) i obilazak muzeja sa zbirkom kamenih  skulptura i keramike. Slijedi kratko zaustavljanje radi fotografiranja na andskom prijevoju Abra la Raya (4338mnm), najvišoj točki na cesti između Puna i Cusca . Nakon ručku,posjetit ćete  arheološko nalazište Racchi, poznato kao "Hram Božji Wiracocha". Na 40 km od Cusca, u mjestu Andahuaylillas razgled remek djela peruanskog baroka, crkve prozvane „mala Sikstinska kapela Anda“. Dolazak u Cusco nakon otprilike 7 i pol sati puta. Smještaj u hotel.

10.DAN: CUSCO (3400 mnm) – doručak,ručak
Nakon doručka krećete na razgled grada Cusca (pupak-na quechua jeziku),glavnog grada legendarne civilizacije Inka:Koricancha (hram sunca),glavni trg, katedrala, živopisna četvrt San Blas i dr. Na uzvisinama iznad Cuzca razgled kolonijalnog ceremonijalnog središta Inka kiklopskih razmjera Sacsayhuaman, zatim hrama Kenko, pa “kontrolne tvrđave“ Puka Pukara .Ostatak dana slobodno. Noćenje.

11.DAN: CUSCO – SACRED VALLEY - AGUAS CALIENTES – doručak,ručak,večera
Doručak i polazak prema  Chincheru  malom indijanskom selu na 3765 mnm, oko 30 km od Cusca.Vjeruje se da je Chinchero mitsko mjesto rođenja duge, a mještani još uvijek obavljaju svoje poslove u tradicionalnoj nošnji. U Chincherou postoje i arheološki ostaci i prekrasna crkva iz sedamnaestog stoljeća, jedna od prvih katoličkih građevina u Peruu.Posjetit ćete i muzej žive kulture Yucaya gdje ćete  upoznati kulturu i tradiciju naroda Svete doline Inka, kao što su: gastronomija, tekstil, keramika...Ručak u  Ollantaytambu, vojnom,religioznom i poljoprivrednom centru starih Inka. Smješten na vrhu planine to je jedinstveni primjer pretkolumbovskog planiranja grada.Zgrade i vrtovi kao i uske ulice su zadržali svoj izvorni oblik . U večernjim satima  a zatim vožnja  vlakom  do Aguas Calientes. Smještaj u hotel,večera, noćenje.

12.DAN: AGUAS  CALIENTES – MACHU PICCHU – CUSCO – doručak,ručak
Doručak. Posjet jednoj od najvažnijih turističkih destinacija na svijetu, izgubljeni grad Inka - Machu Picchu (2350mnm). Razgled palača, hramova i grobnica će bez sumnje biti jedan od vaših nezaboravnih doživljaja. Imat ćete i malo vremena za vlastito istraživanje jednog od najljepših i najzagonetnijih mjesta na  svijetu, opustiti se i snimiti impresivne fotografije. Ručak nakon kojeg  se vraćate u Cusco. Noćenje.

13.DAN: CUSCO - LIMA– PARIZ - doručak
Doručak i prijevoz u zračnu luku. Let za Limu. Nastavak leta za Pariz na liniji AF483 u 18h00.Noćni let.

14.DAN: ZAGREB
Slijetanje u Pariz u 13h15. Nastavak leta za Zagreb na liniji OU471 u 18h30/slijetanje u 20h15

 

Cijena minimum 15 putnika: 22.950,00 kn

Doplata za jednokrevetnu sobu: 3.550,00 kn                                                    

Dplata za zrakoplovne pristojbe (cca 3.250,00 kn podložno promjeni,točan iznos na dan izdavanja karte)

 

Uključeno: avio–prijevoz na ekonomskoj klasi Zagreb-Lima-Zagreb,smještaj u hotelima 4****,obroci prema programu, razgledi prema programu, pratilac na hrvatskom jeziku, lokalni vodiči, ulaznice, jamčevinu (polica osiguranja jamčevine za turističke paket aranžmane  kod  Uniqa osiguranje d.d , polica br. 45-7002809850) .

Nije uključeno: zrakoplovne pristojbe (cca 3.250,00 kn podložno promjeni,točan iznos na dan izdavanja karte), aviokarta Cusco – Lima ( cca 1.650,00kn – točan iznos na dan pisanja karte) ;

fakultativni izleti (let avionom iznad Nazca linija 950,00 kn ) ; napojnice za lokalne vodiče i vozače (50 eur – plaćanje na licu mjesta)  kao ni druge usluge koje nisu navedene u programu.

Putnicima nudimo putno osiguranje-informacije u agenciji. Cijena je rađena na bazi prodajnog tečaja ZABE - USD ( 7.698734) i EUR dana 13.07.2022.U slučaju porasta tečaja za više od 1,5%  agencija zadržava pravo izmjene cijene kao i  pravo izmjene redoslijeda izvodjenja izleta. U slučaju pada tečaja USD za više od 1,5% ,agencija će korigirati cijenu putovanja.  Obavezno: putovnica s rokom valjanosti ne manjim od šest mjeseci .

Viza nije potrebna.
Trenutno važeći propisi za ulaz u Peru : potpuno cijepljene osobe nisu obavezne predočiti i negativan PCR test. Necijepljene osobe moraju predočiti negativan PCR test ne stariji od 72 sata prije ulaska u zemlju.

ID:2015ITC
20.03.2023. - 02.04.2023.
cijena od 22.950 HRK | 3.045,99 €
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje
cijena od 22.950 HRK | 3.045,99 €