Pariz 4 dana avionom - Tijelovo / Dan državnosti 2024

Dodaj u favorite
Registrirajte se kako bi primali akcijske cijene za odabranu ponudu.
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje

Putovanje u Pariz 4 dana avionom 2024.

 

Datum putovanja: 30.5.-2.6.2024. - Garantirani polasci!

Predviđen hotel: IBIS Paris la Défense Esplanade*** ili sličan


Program putovanja: 

1. dan: ZAGREB – PARIZ
Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman kod šaltera informacija 90 minuta prije leta. Prijava na let zrakoplova Croatia Airlines za Pariz na liniji OU470 u 9:00 / 8:25 sati. Slijetanje u Pariz u 11:05 sati / 10:30 sati. Odlazak na panoramski razgled grada autobusom: četvrt Bercy, Sveučilišna knjižnica Francois Mitterand, Centar mode, Bastille, obala Seine, bulevar Saint Michel, sveučilište Sorbonne, Panteon, Luksemburški vrt, slavni trgovi Vendôme i Concorde, opera Garnier, Champs-Élysées - najslavnija ulica svijeta, Grand Palais, Petit Palais, most Alexandre III, Vojni muzej Les Invalides, park Champ de Mars, Eiffelov toranj, Slavoluk pobjede. Smještaj u hotel i kraći odmor. Odlazak javnim prijevozom do Trocadéra, trga s prekrasnim pogledom na Eiffelov toranj. Predlažemo panoramsku vožnju brodom po Seini, ispod najpoznatijih pariških mostova i spomenika. Slobodno vrijeme za večeru. Noćenje.

2. dan: PARIZ
Doručak. Nastavak razgleda grada javnim prijevozom i pješice: Gradska vijećnica, most Pont au Change, Île de la Cité - srce Pariza, crkva Sainte-Chapelle, palača La Conciergerie, tržnica cvijeća i katedrala Notre Dame izvana. Slobodno vrijeme za kavu i šetnju po romantičnim uličicama Latinske četvrti. Popodnevni odlazak do muzeja Louvre. Nakon razgleda staklene piramide, slavoluka Carrousel i vrtova Tuileries, predlažemo samostalni obilazak jednog od najvećih svjetskih muzeja. U večernjim satima odlazak do umjetničke četvrti Montmartre. Posjet bazilici Sacré-Cœur, šetnja šarmantnim uličicama, obilazak trga slikara Place du Tertre, omiljene pariške adrese boema i umjetnika. Slobodno vrijeme. Noćenje.

3. dan: PARIZ – Versailles ili Disneyland
Doručak. U prijepodnevnim satima predlažemo odlazak javnim prijevozom do kraljevskog dvorca Versailles i posjet velebnim dvoranama i parkovima dvorca. Slobodno poslijepodne za osobne programe, posjete muzejima, velikim robnim kućama u ulici Rivoli ili Galeries Lafayette u trgovačkoj zoni kod Opere. Također predlažemo uspon na Eiffelov toranj  i uživanje u pogledu na grad s 275 metra visine (kupnja ulaznice individualno na licu mjesta ili unaprijed preko interneta). Putnici koji to žele mogu uz upute pratitelja putovanja otići brzim vlakom RER do Disneylanda i iskoristiti dan za posjet zabavnom parku, jednoj od najvećih turističkih atrakcija Francuske. Noćenje.

4. dan: PARIZ – ZAGREB
Polasci od 2.11.2023. do 14.3.2024. (zimski red letenja):
Doručak. Transfer autobusom u 08:00 sati do Zračne luke. Polijetanje zrakoplova Croatia Airlinesa iz Pariza na liniji OU471 u 11:20 sati. Dolazak u Zagreb u 13:10 sati.

Polasci od 29.3.2024. (ljetni red letenja)
Doručak. Slobodno vrijeme za posjete muzejima, kupovinu ili predlažemo odlazak do tornja Montparnasse i vidikovca na 56. katu, odakle se pruža nevjerojatan panoramski pogled na Pariz i Eiffelov toranj. Transfer autobusom u 15:00 sati za Zračnu luku. Polijetanje zrakoplova Croatia Airlines za Zagreb na liniji OU471 u 18:30 sati. Dolazak u Zagreb u 20:20 sati.
 


FIRST MINUTE CIJENA vrijedi za uplate do 45 dana prije putovanja ili do popunjenja kapaciteta.

Pristojbe zračnih luka uključene u cijenu aranžmana!

 

Datum putovanja

First minute cijena

Redovna cijena

Doplata za 1/1 sobu

30.5.-2.6.2024.

€720

€740

€220

Fiksni tečaj konverzije 1 EUR = 7,53450 kn

Doplata za vezani let iz Splita ili Dubrovnika: od €70 - na upit, ovisno o raspoloživosti.

Popust:

 • dijete do 1,99 godina 80 % popusta u sobi s dvije odrasle osobe, dijete nema svoje sjedalo u avionu i spava na krevetu s odraslima
 • dijete do 12 godina 20% popusta na pomoćnom ležaju u sobi s dvije odrasle osobe
 • treći ležaj nije primjeren za smještaj osobe starije od 12 godina.

 

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE: prijevoz zrakoplovom Croatia Airlines na liniji Zagreb - Pariz - Zagreb, zrakoplovne pristojbe, voditelj putovanja, smještaj u hotelu 3* u dvokrevetnim sobama, na osnovi noćenja s doručkom, transfer od/do zračne luke u Parizu, panoramski razgled grada autobusom, razglede pješice i javnim prijevozom s voditeljem putovanja, troškove organizacije i prodaje, jamčevno osiguranje.

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: boravišnu pristojbu, ulaznice za kulturno - povijesne spomenike i muzeje koje nisu izrijekom navedene kao uključene, karte javnog prijevoza, fakultativne sadržaje, troškove osobnih narudžbi, putno osiguranje.

Obavezna doplata za boravišnu pristojbu €5 po osobi i noćenju. Plaćanje na licu mjesta. Djeca do 17,99 godina ne plaćaju boravišnu pristojbu.

PRTLJAGA: Na svim letovima Croatia Airlinesa putnik ima pravo ponijeti sa sobom u putničku kabinu jedan komad ručne prtljage do 8 kg, dimenzije do 115 cm (55x40x20 cm) i dodatno jedan manji komad osobne prtljage (npr. 1 žensku ručnu torbu ili 1 torbu za laptop ili 1 torbu za spise), te jedan komad predane prtljage do 23 kg, zbroja dimenzije do 158 cm.

 

Red letenja:
Croatia Airlines od 28.10.2023. do 30.3.2024. (Zimski red letenja)

OU470 ZAGCDG 08:25 -10:30
OU471 CDGZAG 11:20 -13:10

Croatia Airlines od 31.03.2024. do 26.10.2024. (Ljetni red letenja)
OU470 ZAGCDG 09:00 -11:05
OU471 CDGZAG 18:30 -20:20

 

Doplata za fakultativne izlete:

 • krstarenje brodom po Seini: odrasli €18, djeca 4-11 godina €9
 • toranj Montparnass: odrasli €20, djeca 4-11 godina €9, mladi do 17 g. i studenti €16
 • Plaćanje izleta voditelju putovanja na licu mjesta.

Informativne cijene ulaznica (predlažemo online kupovinu ulaznica unaprijed):
•    muzej Louvre €22 - za termin 2. dana u 15:00 sati na https://www.louvre.fr/
•    Versailles od €21 - za termin 3. dana u 10:30 sati na https://en.chateauversailles.fr/ 
•    Eiffelov toranj od €11,30 - za termin 3. dana u 17:00 sati na https://www.toureiffel.paris/en

Ulaznice za Eiffelov toranj kreću u internetsku prodaju 2 mjeseca unaprijed i u pravilu se rasprodaju vrlo brzo. Postoji mogućnost kupnje ulaznica na licu mjesta, ovisno o raspoloživosti, uz čekanje u redu.
Agencija ne garantira za raspoloživost ulaznica.

Građani Europske unije mlađi od 26 godina imaju besplatan ulaz u dvorac Versailles i muzeje Louvre, ali moraju imati rezerviranu ulaznicu putem interneta.

Informacije oko odlaska vlakom u Disneylandu: La Defense, linija RER A, smjer Marne-la-Vallée, cijena karte u jednom smjeru €5. Vožnja traje oko 50 minuta.
Cijena ulaznica u Disneyland ovisi o datumu posjeta. Više informacija na www.disneylandparis.com 
Ulaznice za Disneyland potrebno je kupiti unaprijed, jer se često rasprodaju i nije ih moguće kupiti na licu mjesta.

Informacije oko odlaska vlakom u Versailles: RER linija C, smjer Versailles Château Rive Gauche

NAPOMENA: Na polasku 22.-25.6.2024. odlazak u Versailles predviđen je za utorak 25.6.2024., jer je dvorac Versailles zatvoren ponedjeljkom.

 

Informacije o javnom prijevozu: 

 • Za korištenje javnog prijevoza potrebno je kupiti Navigo Easy beskontaktnu kartu po cijeni od €2, koja se na automatima puni željenim iznosom. Cijena pojedinačna karte je €2,15, a karnet od 10 karata je €17,35. Karte se mogu kupiti na stanicama, kioscima ili automatima. Vrijede u autobusima, tramvajima, metrou i u RER vlakovima. Jedna karta vrijedi 90 minuta za jednu vožnju autobusom, ili za jednu vožnju metroom bez obzira na zonu, uključujući i presjedanja na druge metro linije ili vožnju RER vlakom u zoni 1. Može se presjedati s metro na metro ili sa metroa na RER vlak u 1. zoni. Vozne karte se poništavaju na ulazu i potrebno ih je čuvati sve dok se nalazite u vozilu i do izlaska iz metroa.


NAPOMENE: Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda grada, ovisno o redu letenja, radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda. Organizator nije odgovoran za eventualno povećanje cijena ulaznica i fakultativne ponude.


Granične formalnosti za ulazak u Francusku

 • Državljani Hrvatske mogu ulaziti u Francusku s valjanom osobnom iskaznicom ili putovnicom. Molimo da svakako provjerite valjanost putnih isprava. Pripazite na Vaše putne isprave, kao i na sve vrijedne stvari. 

Preporučujemo  putno osiguranje jedne od osiguravajućih kuća. Agencija ima zaključenu Policu osiguranja od odgovornosti organizatora kod Adriatic osiguranja, broj police OV0682935672 i jamčevno osiguranje kod Adriatic osiguranja,  broj police OV0682935673. Organizator zadržava pravo promjene rasporeda sadržaja programa u slučaju više sile. Ostali uvjeti prema OPĆIM UVJETIMA INTEGRALA ZAGREB d.o.o. Zagreb, 06.10.2023.

 

Besplatne stvari koje možete istražiti u Parizu:

 

1.  Gradski vrtovi

 • Ovo su neki od najbolje uređenih parkova na svijetu i  možete potpuno besplatno uživati u njima. Jardin de Luxembourg, dom je vjerojatno najpoznatijih vrtova u gradu. Povrh toga, ovdje ćete pronaći i zadivljujuću palaču Palais du Luxembourg, jednu od najljepših zgrada u Parizu. Pogledajte Jardin du Tuileries ispred Louvrea i opustite se uz jezero ili fontanu. Posjetite Parc du Champ de Mars, odmah ispod Eiffelovog tornja.

2.    Poznate francuske četvrti

 • Pariz je jedan od najzgodnijih gradova u Europi i velik dio njegove kul reputacije može se pripisati raznolikim gradskim četvrtima. Jedan od najpoznatijih je Montmartre koji je pravo mjesto ako tražite alternativne trgovine i dobrim izborom kafića. Ostale četvrti koje možete provjeriti uključuju Latinsku četvrt, koja se nalazi južno od Seine i puna je uskih, pješačkih ulica i savršeno je mjesto za šetnju. Tu je i St Germain, velika, ali iznimno šarmantna četvrt. 

3.    Place des Vosges

 • Ovo prekrasno mjesto zapravo je najstariji planirani trg u Parizu. Obiđite Place des Vosges možete sjest pored fontane, na jednu od klupa, gledati ulične izvođače ili prošetati trgom i razgledati prekrasne zgrade. Gdje se nalazi i prijašnji dom poznatog pisca Victora Huga. 

4.    Groblje Pere Lachaise

 • Père Lachaise je najveće groblje u Parizu i svakako ga vrijedi posjetiti. Ovdje je pokopano mnogo poznatih, uključujući frontmena The Doorsa, Jima Morrisona. Tijekom svog posjeta također možete odati počast grobovima Oscara Wildea, Edith Piaf, Sandre Bernhardt i mnogih drugih. 

5.    Sacre Coeur 

 • Sacre Coeur je prekrasna kamena crkva koja se nalazi na vrhu brda u popularnoj četvrti Montmartre. Iako je Sacre Coeur predivna atrakcija sama po sebi, a oko crkve se pruža prekrasan pogled na sam Pariz.

Besplatni muzeji u Parizu:

1.    Pariški muzej likovnih umjetnosti

 • Ova elegantna zgrada izgrađena za izložbu 1900. danas je Muzej likovnih umjetnosti grada Pariza. Najznačajnije su slike Moneta, Sisleya, Cézannea i Modiglianija iz 19. stoljeća te srednjovjekovne i renesansne slike. U unutarnjem vrtnom dvorištu nalazi se i šarmantan kafić.

Otvoreno od utorka do nedjelje, od 10:00 do 18:00 sati.

2.    Povijesni muzej Pariza

 • Smješten u dvije neuređene vile u Maraisu (jedna je izvorno bila dom Madame Sévigny, poznatog dnevnika iz 17. stoljeća), Musée Carnavalet izvrsno je mjesto za otkrivanje povijesti Pariza. Rijetko je gužva i ima mnogo fascinantnih stalnih izložaka, kao i predivan vrt za opuštanje. Otkrijte skrivene kutke i neobične predmete iz prošlosti Pariza i odličnu zbirku povijesnih fotografija.

Otvoreno od utorka do nedjelje, od 10:00 do 18:00 sati.

3.    Musée de la Liberation de Paris

 • Drugi svjetski rat bio je jedno od najmračnijih razdoblja u povijesti Pariza i ovaj muzej tri u jednom pokriva tri aspekte tog doba. Otvoren 1994. za proslavu 50. obljetnice oslobođenja Pariza od nacističke okupacije, muzej također pokriva živote i djela kultnih francuskih čelnika iz Drugog svjetskog rata generala Leclerca i vođe pokreta otpora Jeana Moulina. 

Muzej je otvoren od utorka do nedjelje od 10 do 18 sati.

4.    Maison de Balzac

 • U srcu nekadašnjeg sela Passy, Balzacova kuća postala je muzej posvećen njegovom djelu, La Comédie Humaine, napisao je upravo na ovom mjestu. Naći ćete Balzaco, rukopise, originalna izdanja njegovih djela, ilustrirane knjige iz 19. stoljeća, kao i kiparske portrete.

      Otvoreno od utorka do nedjelje, od 10 do 18 sati.

5.    Muzej Curie

 • Smješten na mjestu gdje je Marie Curie nekada živjela, na istom mjestu gdje je studirala i predavala radioaktivnost prije više od stoljeća, Curie muzej nudi nekoliko nastavnih tura i aktivnosti koje možete otkriti sa svojom obitelji.Možete posjetiti znanstveni ured, kemijski laboratorij kakav je bio i amfiteatar u kojem je predavala.

Otvoreno od srijede do subote, 13 sati. do 17 sati

Radno vrijeme najznačajnijih muzeja:

Eiffel: 09:30-23:45 za posjetitelje koji dolaze liftom, 09:30 – 18:30 za posjetitelje koji dolaze stubama
Cijene karata ovise o načinu posjete i vremenu, a kreću se od 10,30-25,50 eur nadalje, preporučamo da iste individualno kupite unaprijed online preko službene stranice ili na licu mjesta.
S obzirom na radno vrijeme tornja, preporučamo kupovinu ulaznica u večernjim satima tokom slobodnog vremena kako bi mogli sudjelovati u grupnom razgledu bez prekida, ali i kako biste doživjeli pravu panoramu grada svjetla.

Louvre: 9.00 – 18.00 svaki dan osim utorka i praznika (srijedom i petkom do 21.45).
www.louvre.fr

Musee D'ORSAY: 09.30 – 17.30, svaki dan osim ponedjeljka (četvrtkom od 10 – 21.45). 
Cijena ulaznice: EUR 13
www.musee-orsay.fr

Versailles: 9.00 – 18.30 svaki dan osim ponedjeljka i praznika.
Posjet dvorcu Versailles preporučamo u slobodno vrijeme, ali ne organiziramo  grupni posjet te su moguća dulja čekanja na ulasku.
Informativna cijena ulaznice za Versailles 22 eur po osobi, besplatan ulaz za djecu do 18 godina te mlade ispod 26 godina državljane zemalja Europske Unije,
Vrtovi: besplatan ulaz u niskoj sezoni (studeni - ožujak), a u visokoj sezoni (travanj - listopad, 9:00 - 18:30) plaća se ulaz 8,50 eur odrasli, 6-17 god. 6,50 eur, djeca do 5 god. Gratis
en.chateauversailles.fr

Gradski prijevoz
Informativne cijene karata
Podzemna željeznica omogućava brz obilazak cijelog Pariza.
Jednokratna karta stoji cca 1,70 eur (za 2 zone)
1-dnevna karta stoji cca 7 eur (za 2 zone)
Karnet od 10 karata stoji cca 14,71 eur (za 2 zone)

Shopping
Galerie Lafayette i Le Printemps na bulevaru Haussmann
Radno vrijeme trgovina: 10.00 – 19.00 od ponedjeljka do subote 

Banke
Radno vrijeme: od 9.00 – 16.30 od ponedjeljka do petka

Važna napomena:
zadnjih mjeseci u Parizu nije lako uskladiti gradski prijevoz i razgled grada iz razloga što lokalna policija zatvori promet bez prethodne najave. Isključivo zbog sigurnosti ljudi, pogotovo subotom kada su lokalni protesti. 
Također na ulaze u pojedine objekte se čeka prilično dugo te postoje uvijek dva reda. Jedan za kupnju ulaznica, a drugi za ulaz u objekte. Nisu svi redovi isti. Doslovce prije svakog polaska, mi u agenciji u suradnji sa lokalnim agentom koji je iz Pariza dogovaramo najbolju moguću opciju kako iz programa izvući maksimalno. Zbog toga vas molimo budite spremni i na više hodanja te svakako ponesite tenisice ili udobnu obuću i budite strpljivi jer Pariz je toliko posjećen da nema niti jednog objekta koji se posjećuje, a da nije gužva za ulaz. 

 

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za  državljane RH viza za Francusku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.

 

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Francuskoj Republici (Pariz) nalazi se na adresi Square Thiers 7, 75116 Paris, France. Kontakt podaci: tel. 0033 1 5370 0280, fax. 0033 1 5370 0290, e-mail. [email protected]. Izvanredni i opunomoćeni veleposlanik: Filip Vučak.
Konz. odjel Veleposlanstva Republike Hrvatske u Francuskoj Republici se nalazi na adresi 7, Square Thiers,75116 Paris, France. Kontakt podaci: tel. 0033 1 53 70 02 80, fax. 0033 1 5370 8580, e-mail. [email protected]
Dežurni telefon za hrvatske državljane (za izvanredne situacije i hitne slučajeve izvan uredovnog vremena): 00 33 6 71 48 67 03.

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 40% ukupnog iznosa, a ostatak 30 dana prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti. 

Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju. A zatim 72 sata prije putovanja završno pismo. Minimalan broj putnika za putovanje je 15, a maksimalan broj putnika je 40. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 7 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

Mogućnosti plaćanja: 
•    gotovina, uplata na žiro račun uplatnicom ili internetskim bankarstvom,
•    kreditne i debitne kartice, jednokratno i obročno: Visa Premium, Diners, Maestro, Visa, MasterCard,

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvep.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.
 

Preporučujemo  putno osiguranje jedne od osiguravajućih kuća. Agencija ima zaključenu Policu osiguranja od odgovornosti organizatora kod Adriatic osiguranja, broj police OV0682935672 i jamčevno osiguranje kod Adriatic osiguranja,  broj police OV0682935673. Organizator zadržava pravo promjene rasporeda sadržaja programa u slučaju više sile. Ostali uvjeti prema OPĆIM UVJETIMA INTEGRALA ZAGREB d.o.o. Zagreb, 13.06.2023.

ID: Integral

Pronađite svoju destinaciju

Engleska

Grčka

Atena

2

Italija

Rim

2

Portugal

Turska

Španjolska