Otočka čarolija Lošinja, Cresa i Krka

Dodaj u favorite
Registrirajte se kako bi primali akcijske cijene za odabranu ponudu.
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje

OTOČKA ČAROLIJA LOŠINJA,CRESA I KRKA

 

TERMIN PUTOVANJA: 09-11.10.2020. - USKORO GARANTIRANO!!

VRIJEDNOST VIŠE: UKLJUČEN POLUPANSION!

Program putovanja:

1.    dan: ZAGREB- KRK –CRES-LOZNATI- LUBENICE - VELI LOŠINJ
Polazak autobusa iz Zagreba u 06:00 sati ( lokacija polaska u završnoj obavijesti). Vožnja do Krčkog mosta te dalje do Valbiske gdje ćemo se ukrcati na trajekt do Meraga na Cresu. Cres je jedan od najvećih jadranskih otoka, pravi raj za zaljubljenike u prirodu. Prvo ćemo otići do grada Cresa, jedinog grada na otoku u kojem boravi većina otočkog stanovništva. Cresom je dugi niz godina upravljala mletačka vlast, tako da i danas možete čuti mještane kako govore talijanski jezik koji je upotpunjen s domaćim riječima. Kuće na rivi su ofarbane različitim bojama te time odaju čaroliju primorja. Razgled grada: župna crkva, palače aristokratskih obitelji, gradski trg, creski muzej i muzej samostana i crkve Sv. Frane. Kraće slobodno vrijeme te nastavak puta. Predlažemo zajednički odlazak na ručak u mjesto Loznate koje je poznato po najboljoj otočkoj janjetini. Nastavak vožnje prema mjestu Lubenice, koje je poznato i pod imenom „Kameni grad na liticama„  odakle puca prekrasan pogled na Kvarnerski zaljev te plažu svetog Ivana. Upravo je ta plaža svetog Ivana u narodu poznata kao plaža Lubenice. Plaža Lubenice je zbog svoje ljepote jedna od glavnih tema na razglednicama i slikama Cresa. Kraće slobodno vrijeme te nastavak vožnje do Velog Lošinja. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

2 dan: VELI LOŠINJ- MALI LOŠINJ – PROVIDENCA - VELI LOŠINJ
Doručak. Nakon doručka razgled i šetnja pitoresknim Velim Lošinjem. Predlažemo posjet Lošinjskom edukacijskom centru o moru Plavi svijet gdje ćete imati čuti mnoge korisne informacije o morskom ekosustavu i njegovoj zaštiti, a imat ćete priliku i usvojiti i dupina. Vožnja autobusom do obližnjeg Malog Lošinja. Šetnja gradom uz kraći razgled u pratnji vodiča: crkva sv. Martina – Župna crkva Male Gospe – pjacal – Pomorska škola. Predlažemo posjet muzeju koji je smješten na samoj rivi u središtu Malog Lošinja. Središnji izložak muzeja je Apoksiomen, grčki brončani kip izvađen iz lošinjskog podmorja 1999. godine, antički brončani kip koji predstavlja grčkog atletu u naravnoj veličini, star otprilike 2.000 godina.  Predlažemo i posjet Miomirisnom otočkom vrtu u Malom Lošinju gdje ćete imati priliku upoznati bogatu floru otoka i ljekovita svojstva. Slobodno vrijeme za ručak i uživanje u otočkim delicijama. Odlazak do Providence, tematskog vidikovca koji objedinjuje 300m dugu poučnu stazu Apsyrtides i vidikovac bar s lokalnim delicijama. Vidikovac bar pruža poseban doživljaj, 18 ručno izrađenih stolova s klupama nose nazive poznatih lošinjskih brodova koji su u 19 st. izgrađeni u poznatim lošinjskim brodogradilištima.  Providenca je mjesto na kojem najbolje možete doživjeti ljepote ovih otočja i uživati u trenutku ''sunce kad dotakne more''. Povratak u Veli Lošinj. Večera. Noćenje.

3 dan: VELI LOŠINJ –OSOR-  KRK-ZAGREB
Doručak. Odjava iz hotela te vožnja do Osora, antičkog grada starog gotovo 4000 godina, osnovanog na mjestu gdje se spajaju otoci Cres i Lošinj. Cijeli grad Osor je zapravo muzej na otvorenome u kojemu su umjetnici svih epoha ostavili svoj trag, od suvremenog Meštrovića do ostataka antičkih zidina, utvrda, prve ranokršćanske bazilike; grad-muzej čiji vrtovi i parkovi u zelenilu kriju tragove prastarih antičkih vila, renesansnih portala i samostana. Gradić, koji je u isto vrijeme i povijest i muzej, ljeti postaje jedinstveni scenski prostor bogat kulturnim događanjima među kojima se ističu Osorske glazbene večeri, koje se tijekom ljetnih mjeseci održavaju od 1976. godine. Nastavak vožnje uz kraće zaustavljanje kod Vranskog jezera – slatkovodno jezero u središnjem cijelu otoka Cresa. Ovo jezero iskorištava se za vodoopskrbu cresko-lošinjskog otočnog prostora.  Vožnja trajektom, te nastavak vožnje do grada Krka. Razgled grada: Katedrala, vela Placa, gradska vijećnica, Kamplin, Crkva Sv. Kvirina, Velika gradska vrata, Frankopanski kaštel, kula Gradske straže, Kanonička kuća sa glagoljskim natpisom iz 11 st... Slobodno vrijeme. Svakako preporučamo da kušete poznatu Krčku tortu. Nastavak vožnje prema Zagrebu. Dolazak u Zagreb u večernjim satima. 


FIRST CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI IZNOSI: 790 kn

REDOVNA CIJENA ARANŽMANA : 850 kn

Cijena aranžmana uključuje: 
•    Prijevoz  turističkim autobusom prema programu
•    Turističkog pratitelja tijekom putovanja
•    Sve razglede prema program
•    2 noćenja s doručkom u Villi Elisabeth 3* u Velom Lošinju
•    boravišnu pristojbu
•    2 Večere u hotelskom restoranu
•    Ulaznica za Plavi svijet
•    Svi razgledi prema programu
•    jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje aranžmana
Cijena aranžmana ne uključuje:
•    doplatu za jednokrevetnu sobu od 490 kn
•    Ulaznica za muzej Apoksiomena – 60 kn ( potrebno min 10 osoba za grupnu cijenu ulaznice )
•    obroke koji nisu prema programu
•    osobne troškove, pića i napojnice te ostalo što nije navedeno pod cijena uključuje
•    osiguranje od otkaza putovanja (preporučujemo)

Popusti:
•    Odrasla osoba na pomoćnom ležaju u pratnji dvije odrasle osobe 50 kn
•    Djeca 3-12 godina na pomoćnom ležaju u pratnji dvije odrasle osobe 100 kn


Nadoplata za odabir sjedala u autobusu (nije obavezna):
Na ovom putovanju nudimo mogućnost odabira određenih sjedala u autobusu uz nadoplatu prilikom rezervacije. Doplata nije obavezna. Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri prilikom rezervacije.
•    sjedala 3 i 4 u prvom redu doplata po osobi 100 kn
•    sjedala 5,6,7,8 u drugom redu doplata po osobi 100 kn
•    sjedala iza drugih vrata doplata po osobi 100 kn
•    bilo koje drugo sjedalo po odabiru – 50 kn
•    doplata za prazno sjedalo – 600 kn 

VAŽNE INFORMACIJE:
Završno pismo dostavljamo vam e-mailom najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument u kojem se nalaze sve bitne informacije poput točnog vremena i mjesta polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, imena hotela i sl.
Eventualne doplate za izlete i ulaznice plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje, osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
Agencija ima pravo promjene redoslijeda programa.

UPLATE I REZERVACIJE:
Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti minimalno 30% ukupnog iznosa, a ostatak najkasnije 21 dan prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučamo uplatu paketa osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju.  U slučaju uplate na račun ljubazno molimo da nam OBAVEZNO pošaljete kopiju uplate ili nas o uplati obavijestite e-mailom kako bismo je evidentirali te vam poslali Ugovor za putovanje i račun. Dok ne dobijete Ugovor za putovanje, vaša rezervacija nije potvrđena! Završno pismo poslat ćemo 48 sati prije putovanja. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 5 dana prije početka paket aranžmana, putnička agencija dužna je obavijestiti putnika o otkazu putovanja.


MOGUĆNOSTI PLAĆANJA:
•    gotovina, internet bankarstvo
•    kreditne kartice: Diners, Maestro, Visa, Mastercard
Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Sukladno Zakonu o pružanju usluga u turizmu, agencija ima kod osiguravajućeg društva Wiener osiguranje, Vienna Insurance Group d.d., sklopljen ugovor broj 1501-00000570 kao i policu za osiguranje jamčevina turističkih paket aranžmana, broj: 1501-00000895 za razdoblje 3.9.2019. do 3.9.2020. godine , o osiguranju od odgovornosti za štetu koju prouzroči putniku neispunjenjem, djelomičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obveza koje se odnosi na paket-aranžman te osiguranje jamčevine turističkih paket aranžmana. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji.

Minimalni broj putnika: 35    
Maksimalan broj putnika : 45                  

ID: M
09.10.2020. - 11.10.2020.
cijena od 790 HRK
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje
cijena od 790 HRK