Nova godina Rim 4 dana avionom

Dodaj u favorite
Registrirajte se kako bi primali akcijske cijene za odabranu ponudu.
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje

RIM Nova godina 2022. - 4 dana zrakoplovom iz Zagreba i Splita

Datum putovanja: 29.12.2021. - 1.1.2022. - Garantirani polazak!

Smještaj u hotel 3*/4* u centru grada, zona Stazione Termini!

Program putovanja:

1. dan, 29.12.: ZAGREB/SPLIT - RIM
Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman, kod šaltera informacija u 13:00 sati. Polazak zrakoplova Croatia Airlines u 14:35 sati. Međuslijetanje u Splitu u 15:25 sati (ukrcaj putnika u Splitu potrebno je najaviti kod rezervacije). Polazak zrakoplova iz Splita u 15:55 sati. Po slijetanju zrakoplova u Rim u 17:10 sati, slijedi transfer autobusom do hotela, uz kraći panoramski razgled grada. Smještaj u hotel u centru grada, zona Stazione Termini. Nakon kraćeg odmora odlazak ne šetnju središtem grada: Piazza dela Republica, Piazza Barberini, Španjolske stube, Piazza di Spagna, Fontana di Trevi. Slobodno vrijeme za večeru. Noćenje.

2. dan, 30.12.: RIM
Doručak. Odlazak na razgled grada pješice i javnim prijevozom: crkva Santa Maria Maggiore, crkva San Pietro in Vincoli gdje se nalazi grob Julija Klovića i Michelangelova skulptura Mojsija. Razgled nastavljamo šetnjom antičkim Rimom: Koloseum, Palatinum, Rimski forum, Piazza Venezia, Oltar domovine i spomenik Viktoru Emanuelu II, Piazza Navona s Fontanom četiri rijeke, Panteona – Hram svih bogova s čudesnom kupolom, bazilika Santa Maria Sopra Minerva. U večernjim satima predlažemo odlazak do četvrti Trastevere, koja odiše pravom rimskom atmosferom, s tipičnim restoranima, barovima i uličnim zabavljačima. Noćenje.

3. dan, 31.12.: RIM - VATIKAN
Doručak. Odlazak na razgled grada pješice i javnim prijevozom: Anđeoski most, Anđeoska tvrđava, Vatikan, trg sv. Petra s kolonadama. Razgled najveće crkve na svijetu, Bazilike sv. Petra, kojom dominira Michelangelova kupola. Svakako predlažemo uspon na čuvenu kupolu (320 stepenica) s prekrasnom panoramom cijelog Rima. Slobodno vrijeme za posjet Vatikanskim muzejima i Sikstinskoj kapeli. Doček Nove godine na trgovima i ulicama Rima. Noćenje.

4. dan, 01.01.: RIM – SPLIT/ZAGREB
Doručak. Slobodno vrijeme za šetnju gradskim središtem i vlastito istraživanje grada. Transfer autobusom u 14:30 sati od hotela do Zračne luke u Rimu. Prijava na let za Zagreb. Polijetanje zrakoplova u 18:00 sati. Međuslijetanje u Split u 19:10 sati. Nastavak leta za Zagreb u 19:45 sati i dolazak u Zagreb u 20:35 sati.


First minute cijena: 2.990 KN
(vrijedi za uplate do 45 dana prije putovanja ili do popunjenja kapaciteta)

CIJENA PUTOVANJA PO OSOBI: 3.290 KN
Obavezna doplata za pristojbe zračnih luka: 1.190 kn

Doplata za jednokrevetnu sobu: 1.090 kn

Popust: dijete do 12 godina 20% popusta na pomoćnom ležaju, odrasla osoba nema popusta na trećem ležaju.


CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:
•    prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb – Split – Rim i natrag
•    transfer autobusom Zračne luka u Rimu – hotel – Zračna luka u Rimu
•    voditelja putovanja
•    smještaj u hotelu 3* u centru grada, zona Stazione Termini
•    smještaj u dvokrevetnim sobama na osnovi 3 noćenja s doručkom
•    sve razglede prema programu
•    jamčevno osiguranje, troškove pripreme i organizacije putovanja


CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu izrijekom navedene kao uključene, karte javnog prijevoza, fakultativne sadržaje, putno osiguranje.


Obavezna doplata za boravišnu pristojbu u Rimu: €4 po osobi i danu u hotelu 3*, odnosno 6€ u hotelu 4*. Plaćanje na licu mjesta, djeca do 10 godina ne plaćaju pristojbu.


PRTLJAGA: Na svim letovima Croatia Airlinesa putnik ima pravo ponijeti sa sobom u putničku kabinu jedan komad ručne prtljage do 8 kg, dimenzije do 115 cm (55x40x20 cm) i dodatno jedan manji komad osobne prtljage (npr. 1 žensku ručnu torbu ili 1 torbu za laptop ili 1 torbu za spise), te jedan komad predane prtljage do 23 kg, zbroja dimenzije do 158 cm.

Informativne cijene ulaznica:
Za Vatikanske muzeje i Sikstinsku kapelu predlažemo online kupovinu ulaznica na poveznici  
https://biglietteriamusei.vatican.va/musei/tickets/do  za termin 31.12.2021. godine od 12:00 sati, ovisno o raspoloživosti. Online cijena €17

Predlažemo online kupovinu ulaznica za Koloseum, Rimski Forum i Palatinum na poveznici https://www.coopculture.it/en/colosseo-e-shop.cfm  za termin 30.12.2021. godine u 15:00 sati
Online cijena €18.

Prilikom razgleda Rima koristi se podzemna željeznica. Pojedinačna cijena karte €1,50

NAPOMENA: organizator može promijeniti redoslijed obilazaka tijekom razgleda, kao i dan posjeta Pompejima, ovisno o državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen, bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda.  

GRANIČNE FORMALNOSTI ZA ULAZAK U ITALIJU
Državljani Hrvatske mogu ulaziti u Italiju s valjanom osobnom iskaznicom ili putovnicom. Molimo da svakako provjerite valjanost putnih isprava. Pripazite na Vaše putne isprave, kao i na sve vrijedne stvari.


PROTOKOLI VEZANI UZ COVID-19
Za ulazak u Italiju potrebno je pokazati EU Digitalnu Covid potvrdu ili jedan od sljedećih dokumenata na engleskom ili talijanskom jeziku:
1.    Negativni test na COVID- 19 (brzi antigentski test ili PCR test) koji nije stariji od 48 od trenutka uzimanja uzoraka i to za putnike starije od 6 godina
2.    Potvrda o primljenoj drugoj dozi cjepiva, 14 dana prije ulaska u Italiju;
3.    Potvrda o ozdravljenju od virusa COVID-19. Protek vremena od ozdravljenja ne smije biti dulji od 6 mjeseci.

Od početka kolovoza EU Digitalna Covid potvrda potrebna je za ulazak u muzeje, arheološke lokalitete,  zabavne parkove, kazališta, kina, zatvoreni dio restorana i kafića, sportske događaje.
Potvrda trebaju imati sve osobe starije od 12 godina.  

Također, svaki putnik dužan je ispuniti Digitalni obrazac za lociranje putnika koji je dostupan na sljedećoj poveznici: https://app.euplf.eu/#/ i ponijeti na putovanje u digitalnom ili printanom obliku.

Detaljne informacije oko ulaska u Italiju možete pogledati na stranicama MVEP-a

Povratak u Republiku Hrvatsku
Prilikom povratka u Republiku Hrvatsku, putnik mora predočiti jedno od navedenog:
•    EU digitalnu COVID potvrdu
•    negativan nalaz PCR testa  ili brzog antigenskog testa na SARS-CoV-2
•    ili obaviti PCR testiranje ili brzo antigensko testiranje - BAT na SARS-CoV-2 odmah po dolasku u Republiku Hrvatsku (o vlastitom trošku), uz obvezu samoizolacije do prispijeća negativnog nalaza.
Više informacija na https://mup.gov.hr/uzg-covid/hrvatski/286211

Nošenje maski
Nošenje zaštitnih maski obavezno je za vrijeme leta, u svim zatvorenim prostorima, javnom prijevozu, te na otvorenom kada nije moguće osigurati udaljenost od 1,5 metara.


Preporučujemo  putno osiguranje jedne od osiguravajućih kuća. Agencija ima zaključenu Policu osiguranja od odgovornosti organizatora kod Wiener osiguranja, broj police 1322-00056087 i jamčevno osiguranje kod Croatia osiguranja,  broj police 298625000155. Organizator zadržava pravo promjene rasporeda sadržaja programa u slučaju više sile. Ostali uvjeti prema OPĆIM UVJETIMA INTEGRALA ZAGREB d.o.o. Zagreb, 15.09.2021.

ID: Integral
Trenutno nema dostupnih ponuda