Nova godina Malta 5 dana

Dodaj u favorite
Registrirajte se kako bi primali akcijske cijene za odabranu ponudu.
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje

Malta Nova godina. Putovanje posebnim zrakoplovom iz Ljubljane 2022.

Termin putovanja: 28.12.2021.-02.01.2022. - POPUNJENO

Povratni transfer Zgb-Lju-Zgb 350 kn po osobi za minimum 20 prijavljenih putnika.

Program putovanja:

1. dan, 28.12. 2021. Ljubljana-Malta
Sastanak putnika u ljubljanskoj zračnoj luci kod šaltera informacija dva sata prije polijetanja direktnog zrakoplova za Maltu. Nakon obavljenih formalnosti let za na relaciji Ljubljana-Malta u 10.00h. Po slijetanju na Maltu u 12.00h, transfer do Buggibe i smještaj u hotel 4*.  Ostatak dana slobodan za istraživanje ovog živahnog gradića punog pubova, sportskih barova i pizzeria u ulicama u blizini palmama obrubljenog trga Bugibba Square. Šetnja uz more, ili odlazak do obližnjeg akvarija Malta National Aquarium gdje žive raže i morski psi, ili razgled starinskih vozila izloženih u muzeju Malta Classic Car Collection. U centru je obnovljena crkva St. Paul’s Shipwreck Church koja datira iz 14. Stoljeća, a obalna promenada uz more vodi do vidikovca Qawra Point Beach s kojeg je užitak uživati u pogledu na zalazak sunca. Noćenje u hotelu.

2. dan, 29,.12.2021.  Valetta
Doručak. Slobodno vrijeme za vlastite programe. Predlažemo poludnevni fakultativni obilazak glavnog grada Vallette koji je i pod zaštitom UNESCO-a. Izlet u pratnji lokalnog vodiča na engleskom jeziku  uključuje šetnju kroz živopisne ulice Vallette, razgled graskih vrata, zgrade Parlamenta i zgrade Opere. Slijedi nastavak razgleda najvažnijih povijesnih građevina i dvorišta, kao i vrtova Barracca, izgrađenih na vrhu obrambenih zidina koje okružuju ovaj veličanstveni grad. Vrtove su dali urediti vitezovi sv. Ivana na vidikovcu s prekrasnim pogledom na luku i utvrđena Tri grada. Potom posjet bogato ukrašenoj katedrali sv. Ivana (jednoj od najljepših crkava Europe) u čijoj se raskošnoj baroknoj unutrašnjosti ističe Caravaggiova slika izložena u oratoriju kao i crkveni muzej s prekrasnom zbirkom flamanskih tapiserija. Program završava s  multimedijalnim showom “Malta Experience”. Ulaznice uključene. Ostatak dana slobodno. Noćenje u hotelu.

3. dan, 30.12.2021.  Gozo
Doručak. Slobodno vrijeme za vlastite programe. Predlažemo cjelodnevni fakultativni izlet na otok Gozo jedan od dva preostala naseljena otoka u malteškom arhipelagu, povezan s Maltom čestim trajektnim linijama (oko 30 minuta vožnje), a vegetacija, brdašca i stjenovite hridi čine tipičan reljef otoka. Nakon pristajanja u luci Mgarr na Gozu slijedi autobusni razgled najpoznatijih lokacija: posjet glavnom gradu otoka Victoria, zaljevu Dwejra i prirodnom čudu Inland Sea, laguni koja je ujedno i najniža točka Goza, te strmim stijenama u zaljevu Xlendi.  Slobodno vrijeme za ručak i kupovinu u vlastitom aranžmanu. Nastavak razgleda pretpovijesnih hramova Ggantije, najstarijih izgrađenih hramova na svijetu, starijih čak i od egipatskih piramida (ulaznica uključena). Budući da je otok Gozo poznat i po lokalnim rukotvorinama od vune i čipke, ali i medu i siru, posjetit ćemo i tipične štandove gdje ćete isto moći razgledati ili kupiti. Povratak trajektom na Maltu, te transfer do hotela. Noćenje u hotelu.

4. dan, 31.12.2021. Mdina
Doručak. Slobodno vrijeme za vlastite programe. Predlažemo poludnevni fakultativni izlet do Mdine. Ukrcaj u autobus i vožnja kroz ruralnu Maltu do srednjovjekovnog grada Mdine i njegovog predgrađa Rabata. Sa svojim moćnim zidinama i sjenovitim ulicama ovaj grad opravdava naziv “Tihi grad” za razliku od modern i dinamične Vallette.  Obilazak započinje ispred glavnih vrata Mdine, a ulazak kroz utvrđene zidine grada otkriva zadivljujuće palače koje su pripadale malteškom plemstvu. Slijedi razgled katedrale sv.Pavla (ulaznica nije uključena). Povratak u hotel, slobodno vrijeme za pripremu dočeka Nove godine. Doček Nove na otvorenom, ili u nekom od mnogobrojnih pubova, kafića i restorana. Noćenje u hotelu.

Malta – Sretna Nova 2022.!

5. dan, 01.01.2022.
Kasniji doručak. Slobodno vrijeme za vlastite programe. Predlažemo poludnevni fakultativni izlet „Tri grada“. Vožnja istočnom obalom do tri stara utvrđena grada smještena u poznatoj Velikoj luci (Grand Harbour): Vittoriosa, Cospicua i Senglea. Panoramska vožnja kroz slikovite Sengleu i Cospicuau  do njavećeg gradića Vittoriosa koji je ime dobio po pobjedničkom stavu u velikoj opsadi 1565.g. Šetnja ulicama Vittoriose uz razglede crkve sv. Lovre, utvrde sv. Anđela, sve do marine i luke nekada poprišta mnogobrojnih ratova i borbi a danas bogate skupim jahtama i brodicama.  Za kraj izleta kratka panoramska vožnja brodom uz sva tri gradića. Po završetku izleta povratak u hotel. Slobodan ostatak dana. Noćenje.

6. dan 02.02.2022. Malta Ljubljana
Raniji doručak. Odjava iz hotela. Transfer do zračne luke te odlazak direktnog zrakoplova na relaciji Malta-Ljubljana u 10.55h. Dolazak u Ljubljanu oko 12.55h.

VAŽNO: covid uvjet za ulazak na Maltu je obavezno cijepljenje + 14 dana.

Molimo informirajte se o preporukama za putovanje na Maltu na službenim stranicama MVEP-a:
http://www.mvep.hr/hr/konzularne-informacije/informacije-o-putovanjima/upozorenja/malta,85.html

Cijena paket-aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:
 

Hotel 4* Cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi: 3.690 kn  / Posebna ponuda: 3.290 kn

Obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe 790 kn.

Posebna ponuda vrijedi do obavijesti o popunjenosti kapaciteta!  

 • Hotel na Malti:  Hotel Qawra Palace 4* St. Pauls Bay – to je gradić udaljen 16 km od Vallette
 • Doplata za jednokrevetnu sobu: 800 kn
 • Doplata za paket: 4 polupansiona u hotelu + Novogodišnja večera: 1.390 kn - RASPRODANO!
 • Povratni transfer Zgb-Lju-Zgb 350 kn po osobi za minimum 20 prijavljenih putnika.

 
Cijena paket-aranžmana uključuje:

 • prijevoz posebnim zrakoplovom na relaciji Ljubljana-Malta-Ljubljana, transfere na odredištu (zrakoplovna luka–hotel–zrakoplovna luka), smještaj u hotelu Qawra Palace 4* s uslugom noćenje/doručak, pratnju predstavnika na hrvatskom jeziku te troškove organizacije i prodaje

Cijena paket-aranžmana ne uključuje:

 • ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje, fakultativne sadržaje i izlete, napojnicu vozačima i vodičima, putno osiguranje (preporučujemo!), troškove osobnih narudžbi, povratni transfer Zgb-Lju-Zgb 350 kn po osobi za minimum 20 prijavljenih putnika.

Novogodišnja večera:

Za sve goste koji koriste uslugu polupansiona obavezna je doplata za novogodišnju večeru.  Novogodišnja večera u hotelima organizirana je u skladu s lokalnim običajima koji podrazumijevaju bogatiji meni za silvestarsku večeru i kraći prigodni program.

Doplate za fakultativne izlete (cijena po osobi – prijave i uplate isključivo prilikom rezervacije aranžmana):

 1. Poludnevni izlet u Vallettu: 360 kn
 2. Cjelodnevni Izlet na Gozo: 480 kn
 3. Poludnevni izlet u Mdina: 230 kn
 4. Poludnevni izlet “Tri grada”: 250 kn

 
Malta putovanje: važna napomena:

 • Red letenja podložan je promjeni i u vrlo kratkom roku prije polaska na put, kao i tijekom samog putovanja. Putnici će dobiti obavijest o točnom redu letenja u putničkoj agenciji najkasnije 3 dana prije puta. Organizator može promijeniti redoslijed obilazaka tijekom fakultativnih izleta, sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilazaka tijekom razgleda. Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Organizator zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%.

 
Malta putovanje – opće informacije:

 • SLUŽBENO IME: Republika Malta
 • DRŽAVNO UREĐENJE: parlamentarna republika
 • GLAVNI GRAD: Valletta, oko 6.444 stanovnika
 • JEZIK: malteški, engleski (službeni)
 • RELIGIJA: katolici 88.6%, nereligiozni 4.5%, muslimani 2.6%, Jehovini svjedoci 0.4% (2016)
 • VREMENSKA RAZLIKA: Hrvatska 12:00 = Malta 12:00
 • NOVAC: EUR (euro); 1 EUR = 100 centi
 • BROJ STANOVNIKA: oko 460.297 (po popisu stanovništva iz 2017. god)
 • POVRŠINA: 316 km²
 • GEOGRAFSKI POLOŽAJ: Republika Malta otočna je država u Sredozemnom moru. Sastoji se od nekoliko otoka i otočića, od kojih su tri naseljena. Najveći otok je Malta na kojem živi najveći dio stanovništva zemlje. Malteško otočje nalazi se nedaleko od Sicilije (Italija), te manje od 300 km od obale Afrike.
 • KLIMA: Klima je sredozemna; srednja godišnja temperatura iznosi 20 °C, siječanjska 13 °C, a srpanjska 27 °C. Godišnja je količina oborina oko 600 mm; kišni je maksimum zimi. Zbog vapnenačke podloge i ljetne suše znatan je dio otoka pust i bez biljnoga pokrova.
 • ELEKTRIČNI NAPON: 230 V
 • DOKUMENTI POTREBNI ZA PUTOVANJE: Za ulazak u Republiku Maltu za hrvatske građane potrebna je važeća putovnica ili osobna iskaznica koja mora vrijediti najmanje 3 mjeseca nakon ulaska. Djeca moraju imati svoju putovnicu/osobnu iskaznicu
 • ZDRAVSTVO: Cijepljenje nije obvezno. Preporučujemo da se prije putovanja detaljnije informirate na web stranicama Svjetske zdravstvene organizacije (WHO, www.who.int). Preporučujemo također da na putovanje uzmete priručnu ljekarnu.
 • TELEFONIRANJE: Pozivni broj zemlje je +356. Mobilne telefonske veze su dobre. Molimo da za detalje kontaktirate vašeg mobilnog operatera.
 • KREDITNE KARTICE: Većina kreditnih kartica prihvaćene su u svim bankama, te u većini hotela, restorana i trgovina (MasterCard, Visa), dok je Amex prihvaćen malo rjeđe. Većinom se na ulazu svake trgovine nalaze simboli kreditnih kartica koje pojedina trgovina prihvaća kao sredstvo plaćanja.
 • NAPOJNICE: Nisu obvezne, ali je uobičajeno ostaviti 10% od ukupnog iznosa računa u restoranu ili taxiju, ako ste bili zadovoljni uslugom.
 • SIGURNOST PUTOVANJA: Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova, ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr.
 • Preporučujemo:
 • ODJEĆA: Savjetujemo udobnu pamučnu odjeću, odjeću za plažu za tolije razdoblje, te vjetrovke, pokrive i topliju odjeću za zimski period. Ponesite i zaštitu protiv sunca, vjetra i kiše, bez obzira na period godine u kojem putujete. Također preporučamo primjerenu garderobu za razglede vjerskih objekata (pokrivena ramena i duge hlače)
 • HRANA I PIĆE: Malteška kuhinja odražava maltešku povijest. Pokazuje snažne talijanske, engleske, španjolske i francuske utjecaje u svojoj kuhinji. Uvoz većine prehrambenih proizvoda, pozicioniranje duž važnih trgovačkih puteva, kao i snabdijevanje stranih sila koje su vladale otocima, otvorilo je maltešku kuhinju vanjskim utjecajima. Tradicionalni malteški zec – fenek, se smatra nacionalnim jelom. Uz jela od svinjetine (kao što su svinjski narezak na roštilju ili punjeni bok) i prevlast svinjskog mesa u autohtonim malteškim kobasicama, dodano je malo svinjetine jelima kao što su kawlata (juha od povrća) i ros il-forn (pečena riža). Unatoč maloj veličini Malte postoji nekoliko regionalnih specijaliteta. To je osobito slučaj s otokom Gozo. O tome svjedoče neka imena kao što su gozitanski sirevi (tbejna t’Għawdex) i ftira Għawdxija, palačinke punjene krumpirom, gbejinets jajima, naribanim sirom, rajčicama, inćunima, maslinama, rikotom i malteškom kobasicom.
 • KUPOVINA: Popularni suveniri su nakit, puhano staklo, slastice, razne minijature, memorabilija, vino, Kinnie – malteško bezalkoholno piće, Ċisk – autohtono malteško pivo. Veliki broj objekata posluje od 8 do 20 radnim danom, od 9 do 17 subotom, dok samo neki rade nedjeljom.
 • SEF: Molimo da spremite novac, dokumente i druge vrijednosti u hotelski ili sobni sef, organizator putovanja niti hotel ne preuzima odgovornost za ukradene stvari.

Malta putovanje: minimalan broj prijavljenih putnika za realizaciju putovanja: 40

ID: INT2022AZ
Trenutno nema dostupnih ponuda

Pronađite svoju destinaciju

Turska

USA