Nova godina Malta

Dodaj u favorite
Registrirajte se kako bi primali akcijske cijene za odabranu ponudu.
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje

MALTA NOVA GODINA 2020. - 5 dana posebnim zrakoplovom iz Zagreba

Datum putovanja: 29.12.2019.-2.1.2020. - POPUNJENO


Zabavite se, opustite i upoznajte neobičnu mješavinu Orijenta i Sredozemlja na Malti, otočnoj državici zanimljive i burne povijesti, iznenađujućih krajolika i bogate turističke ponude. Maleni arhipelag prepun je raznolikosti; tamo ćete naći prapovijesne hramove, stijene s fosilima, skrivene uvale i živopisne gradove, te okusiti tradicionalnu maltešku kuhinju u kojoj se osjete sicilijanski i bliskoistočni utjecaji.


Uključen organizirani razgled glavnog grada Vallette!


1. dan.: ZAGREB - MALTA
Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman kod šaltera informacija u ranim jutarnjim satima dva sata prije polijetanja zrakoplova prema Malti. Po slijetanju na Maltu ukrcaj u autobus i panoramska vožnja otokom do glavnog grada Vallette. Izlet u pratnji lokalnog vodiča uključuje šetnju kroz živopisne ulice Vallette, posjećujemo bogato ukrašenu konkatedralu sv. Ivana u čijoj se raskošnoj baroknoj unutrašnjosti ističe Caravaggiova slika izložena u oratoriju kao i crkveni muzej s prekrasnom zbirkom flamanskih tapiserija. Nastavljamo šetnju razgledom najvažnijih povijesnih građevina te dvorišta, kao i vrtova Baracca, izgrađenih na vrhu obrambenih zidina koje okružuju ovaj veličanstveni grad. Vrtove su dali urediti vitezovi sv. Ivana na vidikovcu s prekrasnim pogledom na Veliku luku i utvrđena Tri Grada. Slobodno vrijeme u centru za kupovinu suvenira, kavu i kolače, itd. Transfer do hotela u dogovoreno vrijeme, smještaj i kraći odmor. Slobodno vrijeme za šetnju živahnim turističkim područjem ili večernju zabavu u poznatom Pacevilleu. Noćenje.

2. dan: MALTA - GOZO
Doručak. Cjelodnevni fakultativni izlet „Otkrijte Gozo“ (prijava i uplata prilikom rezervacije aranžmana) ili slobodno vrijeme na Malti. Gozo je jedan od dva preostala naseljena otoka u malteškom arhipelagu, povezan s Maltom čestim trajektnim linijama (oko 20 minuta vožnje), a vegetacija, brdašca i stjenovite hridi čine tipičan reljef otoka. Nakon pristajanja u luci Mgarr na Gozu slijedi autobusni razgled najpoznatijih lokacija: posjet glavnom gradu otoka Victoria, zaljevu Dwejra i prirodnom čudu Inland Sea, laguni koja je ujedno i najniža točka Goza te strmim stijenama u zaljevu Xlendi. Slijedi ručak u tri slijeda u lokalnom restoranu (uključen u cijenu fakultativnog izleta). Nastavljamo razgledom pretpovijesnih hramova Ggantije, najstarijih izgrađenih hramova na svijetu. Budući da je otok Gozo poznat i po lokalnim rukotvorinama od vune i čipke, ali i medu i siru, posjetit ćemo i tipične štandove gdje ćete isto moći razgledati ili kupiti. Povratak trajektom na Maltu, te transfer do hotela. Noćenje.

3. dan: MALTA
Nakon doručka predlažemo cjelodnevni fakultativni „Izlet po otoku“ (prijava i uplata prilikom rezervacije aranžmana), a za one koji se ne odluče za izlet - slobodan dan za osobne programe. Izlet započinjemo vožnjom do gradića Mosta gdje ćemo razgledati impozantnu crkvu s velikom kupolom „Mosta Dome“; nakon Moste uputit ćemo se u Mdinu – “Tihi grad”, nekadašnji glavni grad Malte, obavijen ozračjem spokoja. Mdina je jedan od najboljih europskih primjera drevnog grada opasanog zidinama i izvanredan u svojoj mješavini srednjovjekovne i barokne arhitekture. Grad je nosio različita imena ovisno o njegovim vladarima i ulogama, ali ga njegovo srednjovjekovno ime najbolje opisuje; Citta' Notabile odnosno plemeniti grad, upravo zbog činjenice da je od 12. st. bio dom raznih plemenitaških obitelji. Nakon organiziranog ručka slijedi vožnja do predivnih litica „Dingli“ na sjeverozapadnoj obali Malte odakle se pruža fantastičan pogled na otvoreno more. Posljednja stanica ovog izleta bit će osebujan botanički vrt „San Anton“ u sklopu kojeg se nalazi i predsjednička palača. Povratak u hotel i slobodno vrijeme za pripreme za novogodišnju noć. Gostima koji ne žele organizirani doček Nove godine u hotelu predlažemo odlazak u Vallettu gdje se novogodišnja zabava odvija uz živu glazbu na ulicama i trgovima (organizacija dočeka Nove godine na ulicama i trgovima u isključivoj je nadležnosti gradskih turističkih ureda), ili u Paceville, poznati dio St. Juliansa, u kojem se nalaze mnogobrojni barovi i klubovi.

4. dan.: MALTA Sretna Nova 2020.!
Kasniji doručak, slobodno vrijeme za odmor i šetnju ili kratki fakultativni izlet, vožnju brodom „Harbour Cruise“ u trajanju od cca. 2 sata (prijava i uplata prilikom rezervacije aranžmana). U luci Slieme ukrcaj na brod i plovidba prekrasnim prirodnim lukama Slieme i Vallette. Plovit ćemo između tvrđava i dokova Vallette, labirintom zaljeva i pristaništa s nezaboravnim pogledom na glavni grad Malte i utvrđena Tri grada (Three Cities). S morske strane vidjet ćemo Veliku luku (Grand Harbour), jednu od najljepših, najpoznatijih i najvećih prirodnih luka svijeta, zbog koje su mnogi osvajali Maltu, a danas je omiljena među fotografima. U Sliemi nas očekuje šarolika mješavina trgovina i kavana uz promenadu, s pogledom preko zaljeva na kupole i zidine Viteškog grada. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

5. dan: MALTA - ZAGREB
Doručak. Odjava iz hotela. Predlažemo poludnevni fakultativni izlet „Marsaxlokk i Tri grada“. Vožnja do tri stara utvrđena grada: Vittoriosa, Cospicua i Senglea. Panoramska vožnja i šetnja ulicama Vittoriose do izvidnice (vedette) otkud se pruža pogled na cijelu Veliku luku (Grand Harbour). Odlazak prema mirnom zaljevu Marsaxlokk, najpoznatijem ribarskom selu Malte gdje ćemo vidjeti luzzu – tipične malteške ribarske čamce usidrene po čitavom zaljevu, čije se tradicionalne žive boje ponavljaju na štandovima popularne tržnice uzduž čitave promenade. Slobodno vrijeme za osobne programe i ručak. Po završetku izleta povratak u hotel. Transfer do zračne luke te let posebnim zrakoplovom prema Zagrebu.

 

CIJENA PAKET-ARANŽMANA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI:

HOTEL 3*: redovna cijena:

(zrakoplovne pristojbe u iznosu od 690 kn uključene!)

(hotel tipa Plaza Regency, Alexandra, i sl.)

Doplata za jednokrevetnu sobu: 1.090 kn POPUST za treću odraslu osobu na pomoćnom ležaju: - 200 kn
POPUST za dijete od 2-12 godina u pratnji dvije odrasle osobe na pomoćnom ležaju: - 600 kn Doplata za polupansion (uključuje novogodišnju večeru): odrasli 940 kn, djeca 540 kn Doplata za novogodišnju večeru za goste s uslugom noćenje/doručak: odrasli 590 kn, djeca 390 kn

Hotel 4* - POPUNJEN

Doplate za fakultativne izlete (cijena po osobi–prijave i uplate isključivo prilikom rezervacije aranžmana):

IZLET „OTKRIJTE GOZO“
Cjelodnevni izlet brodom i autobusom s uključenim ručkom -
cijena: 430 kn; djeca do 12 godina: 230 kn

IZLET „PO OTOKU“
Cjelodnevni izlet autobusom s uključenim ručkom -
cijena: 390 kn; djeca do 12 godina: 200 kn

IZLET „HARBOUR CRUISE“
Kraći izlet brodom (transfer do luke) od cca. 2 sata, ručak nije uključen -
cijena: 160 kn; djeca do 12 godina: 80 kn

IZLET „MARSAXLOKK I TRI GRADA“
Poludnevni izlet autobusom, ručak nije uključen
cijena: 240 kn; djeca do 12 godina: 120 kn

 

CIJENA PAKET-ARANŽMANA UKLJUČUJE: prijevoz posebnim zrakoplovom na relaciji Zagreb–Malta–Zagreb, zrakoplovne pristojbe, transfere na odredištu (zrakoplovna luka–hotel–zrakoplovna luka), smještaj u odabranom hotelu prema ponudi, voditelja putovanja, razgled Vallette s ulazom u katedralu, te troškove organizacije i prodaje

CIJENA PAKET-ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene, karte javnog prijevoza, fakultativne sadržaje i izlete, napojnicu vozačima i vodičima, putno osiguranje (preporučujemo!), troškove osobnih narudžbi te turističku pristojbu (Eco Tax) u iznosu od 0,50 EUR po osobi po noćenju (plaćanje na licu mjesta)

NOVOGODIŠNJA VEČERA:
Za sve goste koji koriste uslugu polupansiona obavezna je nadoplata za novogodišnju večeru. Gosti s uslugom noćenje/doručak mogu fakultativno uplatiti novogodišnju večeru. Novogodišnja večera u hotelima
organizirana je u skladu s lokalnim običajima koji podrazumijevaju bogatiji meni za silvestarsku večeru i kraći prigodni program.

VAŽNA NAPOMENA: Red letenja podložan je promjeni i u vrlo kratkom roku prije polaska na put, kao i tijekom samog putovanja. Putnici će dobiti obavijest o točnom redu letenja u putničkoj agenciji najkasnije 3 dana prije puta. Organizator može promijeniti redoslijed obilazaka tijekom fakultativnih izleta, sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilazaka tijekom razgleda. Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Agencija zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%.

Opće informacije:

SLUŽBENO IME: Republika Malta
DRŽAVNO UREĐENJE: parlamentarna republika
GLAVNI GRAD: Valletta, oko 6.444 stanovnika
JEZIK: malteški, engleski (službeni)
RELIGIJA: katolici 88.6%, nereligiozni 4.5%, muslimani 2.6%, Jehovini svjedoci 0.4% (2016)
VREMENSKA RAZLIKA: Hrvatska 12:00 = Malta 12:00
NOVAC: EUR (euro); 1 EUR = 100 centi
BROJ STANOVNIKA: oko 460.297 (po popisu stanovništva iz 2017. god)
POVRŠINA: 316 km²
GEOGRAFSKI POLOŽAJ: Republika Malta otočna je država u Sredozemnom moru. Sastoji se od nekoliko otoka i otočića, od kojih su tri naseljena. Najveći otok je Malta na kojem živi najveći dio stanovništva zemlje. Malteško otočje nalazi se nedaleko od Sicilije (Italija), te manje od 300 km od obale Afrike.
KLIMA: Klima je sredozemna; srednja godišnja temperatura iznosi 20 °C, siječanjska 13 °C, a srpanjska 27 °C. Godišnja je količina oborina oko 600 mm; kišni je maksimum zimi. Zbog vapnenačke podloge i ljetne suše znatan je dio otoka pust i bez biljnoga pokrova.
ELEKTRIČNI NAPON: 230 V
DOKUMENTI POTREBNI ZA PUTOVANJE: Za ulazak u Republiku Maltu za hrvatske građane potrebna je važeća putovnica ili osobna iskaznica koja mora vrijediti najmanje 3 mjeseca nakon ulaska. Djeca moraju imati svoju putovnicu/osobnu iskaznicu
ZDRAVSTVO: Cijepljenje nije obvezno. Preporučujemo da se prije putovanja detaljnije informirate na web stranicama Svjetske zdravstvene organizacije (WHO, www.who.int). Preporučujemo također da na putovanje uzmete priručnu ljekarnu.
TELEFONIRANJE: Pozivni broj zemlje je +356. Mobilne telefonske veze su dobre. Molimo da za detalje kontaktirate vašeg mobilnog operatera.
KREDITNE KARTICE: Većina kreditnih kartica prihvaćene su u svim bankama, te u većini hotela, restorana i trgovina (MasterCard, Visa), dok je Amex prihvaćen malo rjeđe. Većinom se na ulazu svake trgovine nalaze simboli kreditnih kartica koje pojedina trgovina prihvaća kao sredstvo plaćanja.
NAPOJNICE: Nisu obvezne, ali je uobičajeno ostaviti 10% od ukupnog iznosa računa u restoranu ili taxiju, ako ste bili zadovoljni uslugom.
SIGURNOST PUTOVANJA: Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova, ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr.
Preporučujemo:
ODJEĆA: Savjetujemo udobnu pamučnu odjeću, odjeću za plažu za tolije razdoblje, te vjetrovke, pokrive i topliju odjeću za zimski period. Ponesite i zaštitu protiv sunca, vjetra i kiše, bez obzira na period godine u kojem putujete. Također preporučamo primjerenu garderobu za razglede vjerskih objekata (pokrivena ramena i duge hlače)
HRANA I PIĆE: Malteška kuhinja odražava maltešku povijest. Pokazuje snažne talijanske, engleske, španjolske i francuske utjecaje u svojoj kuhinji. Uvoz većine prehrambenih proizvoda, pozicioniranje duž važnih trgovačkih puteva, kao i snabdijevanje stranih sila koje su vladale otocima, otvorilo je maltešku kuhinju vanjskim utjecajima. Tradicionalni malteški zec – fenek, se smatra nacionalnim jelom. Uz jela od svinjetine (kao što su svinjski narezak na roštilju ili punjeni bok) i prevlast svinjskog mesa u autohtonim malteškim kobasicama, dodano je malo svinjetine jelima kao što su kawlata (juha od povrća) i ros il-forn (pečena riža). Unatoč maloj veličini Malte postoji nekoliko regionalnih specijaliteta. To je osobito slučaj s otokom Gozo. O tome svjedoče neka imena kao što su gozitanski sirevi (tbejna t'Għawdex) i ftira Għawdxija, palačinke punjene krumpirom, gbejinets jajima, naribanim sirom, rajčicama, inćunima, maslinama, rikotom i malteškom kobasicom.
KUPOVINA: Popularni suveniri su nakit, puhano staklo, slastice, razne minijature, memorabilija, vino, Kinnie - malteško bezalkoholno piće, Ċisk – autohtono malteško pivo. Veliki broj objekata posluje od 8 do 20 radnim danom, od 9 do 17 subotom, dok samo neki rade nedjeljom.
SEF: Molimo da spremite novac, dokumente i druge vrijednosti u hotelski ili sobni sef, organizator putovanja niti hotel ne preuzima odgovornost za ukradene stvari. Valletta Konzulat Republike Hrvatske u Republici Malti 20/1 Republic Street Valletta VLT 1111, Malta
[email protected] Dr. JULIANA SCERRI FERRANTE počasni konzul 00356 27415385; Mob: 00356 99498089 Rim Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Talijanskoj Republici (Pokriva Republiku San Marino i Republiku Maltu) Via Luigi Bodio 74/76 00191 Rim ITALIJA [email protected]
it.mvp.hr
Jasen Mesić, izvanredni i opunomoćeni veleposlanik
0039 06 3630 7650, 3630 7300 konz. 3630 4630
0039 06 3630 3405 konz. 3630 3269 Dežurni telefon za hrvatske državljane (za izvanredne situacije i hitne slučajeve izvan uredovnog vremena): 0039 334 6436906
NE ZABORAVITE PROVJERITI VALJANOST PUTOVNICE, A PRIJE SVEGA NE ZABORAVITE JE UZETI SA SOBOM!
Minimalan broj prijavljenih putnika za realizaciju putovanja: 80
 

ID: A