Nova godina Makedonija 5 dana avionom

Dodaj u favorite
Registrirajte se kako bi primali akcijske cijene za odabranu ponudu.
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje

NOVA GODINA U  MAKEDONIJI 5 dana / 4 noćenja
 

TERMIN PUTOVANJA: 30.12.2019. – 03.01.2020. - garantirani polazak

VRIJEDNOST VIŠE: NOĆENJE NA OHRIDSKOM JEZERU,  ŽIVA GLAZBA  SVE 3 VEČERI U HOTELU NA OHRIDU, REPRIZA DOČEKA NOVE GODINE


1.dan  ZAGREB – SKOPJE – OHRID
Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci  Franjo Tuđman u 12.15 h. Polijetanje zrakoplova za Skopje na letu Croatia Airlinesa, OU 368 u 14.15h. Dolazak u 15.30 h i obavljanje graničnih formalnosti. Vožnja do Ohrida.  Prijava i smještaj u sobe. Večera. Noćenje.

2. dan OHRID - FAKULTATIVNI ODLAZAK BRODOM DO SV. NAUMA    
Doručak. Odlazak u razgled Ohrida, koji je slavenski naziv dobio po vapnenačkoj hridi visokoj 792 m na kojoj se nalazi povijesna jezgra grada. Nazivaju ga i draguljem Makedonije zbog iznimnog prirodnog okruženja. Razgled:  crkva sv. Sofije iz 11 st.; antički amfiteatar; crkva sv. Bogorodice Perivlepta s vrijednim freskama i ikonama; Samuilova tvrđava s koje se pruža predivan pogled na grad i jezero (10./11. st.); galerija ikona; crkva sv. Klimenta i Pantelejmon. Osim brojnih spomenika, restorana, kavana i barova tu se nalaze i brojne trgovine s poznatim unikatnim nakitom - ohridskim biserima. Slobodno vrijeme za ručak. Slijedi fakultativni  izlet brodom do sv. Nauma, uz usputno zaustavljanje kod Muzeja na vodi u Uvali kostiju, rekonstruiranog prapovijesnog naselja sojenica. Danas se ovdje nalazi muzej koji prikazuje način života ljudi iz 12. stoljeća prije nove ere. Nastavljamo prema Sv. Naumu, jednom od najljepših lokaliteta na Ohridskom jezeru. Po iskrcaju, slijedi obilazak manastirske crkve ( ulaznica uz doplatu ) posvećene arkanđelima Mihaelu i Gabrijelu. Povratak u hotel.  Priprema za najluđu noć u godini.  Svečana večera. Noćenje.
SRETNA NOVA GODINA!!!

3. dan- FAKULTATIVNI IZLET STRUGA – VEVČANI- BILJANINI IZVORI
Kasni doručak. U kasnijim prijepodnevnim satima po želji, fakultativni izlet prema Strugi koja se nalazi na obali Ohridskog jezera. Kraći razgled rodnog mjesta makedonskih pjesnika braće Konstantina i Dimitrija Miladinova. Slijedi vožnja prema obližnjim Vevčanima i njihovim izvorima – jednom od najpoznatijih prirodnih fenomena u Makedoniji. Glavni izvor smješten je u otvoru spilje, a desetak metara niže nalazi se 7 manjih izvora koji su podzemno spojeni s glavnim izvorom. Ujedinjeni, izvori čine Vevčansku rijeku duljine 6 km. S izvora voda teče kroz selo, dvorišta kuća te se u prošlosti koristila za mlinove koji su danas turističke atrakcije. U nastavku povratak prema Ohridu i odlazak do Biljaninih izvora kraći razgled uz priče i legende vezane uz izvor. Povratak u hotel. Priprema za  „reprizu dočeka“.  Večera i zabava do kasno u noć. Noćenje.

4. dan  OHRID- VINARIJA TIKVEŠ (DEGUSTACIJA  I VINSKA PROBA UZ DOPLATU)  – SKOPJE
Doručak. Odjava iz hotela. U nastavku odlazak prema Kavadarcima, središtu Tikveškog kraja, poznatog vinogradarskog područja. Posjet najstarijoj vinariji Tikveš, najvećem proizvođaču vina u regiji i jednoj od najboljih i najmodernijih vinarija na ovim prostorima. Razgled vinarije uz stručno vodstvo te degustaciju vina  i ručak ( uz doplatu). Vožnja do Skopja. Susret s lokalnim vodičem i odlazak na panoramsku vožnju glavnim gradom Makedonije smještenom u dolini rijeke Vardar, uz pogled na: staru željezničku stanicu, danas Muzej grada Skopja; spomen-kuću Majke Tereze, otvorenoj povodom 100. obljetnice njezina rođenja; Trg Makedonija; kameni most iz 6. st.; Daut Paša Amam, staru tursku kupelj iz 15. st. u kojoj se smjestila Nacionalna galerija; staru tržnicu s malim uskim ulicama; crkvu sv. Spasa; gradsku tvrđavu. Nakon razgleda prijevoz do hotela. Prijava u hotel. Noćenje.

5.dan  SKOPJE - ZAGREB
Doručak i odjava iz hotela. Nastavak razgledavanja: Daut Pašin Amam iz 15. st., crkva Sv. Spasa, tvrđava Kale, Stara skopska čaršija, džamija Mustafa Paše.. Nakon razgleda slobodno vrijeme za kupovinu, šetnju ili ručak u jednoj od tipičnih roštiljarnica na skopskoj čaršiji.  Kraće slobodno vrijeme za osobne programe do polaska prema zračnoj luci Skopje. Po dolasku, prijava za let Croatia Airlinesa za Zagreb, OU 369 u 15.55h; s očekivanim dolaskom u 17.10h. Završetak programa.

 

FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA: 2.990,00 kn

REDOVNA CIJENA ARANŽMANA: 3.190,00

Obavezna doplata : zrakoplovne pristojbe i naknade:  1.090 kn

 

Cijena aranžmana uključuje:
•    Prijevoz  zrakoplovom na direktnoj liniji OU
•    3 noćenja s doručkom u dvokrevetnoj sobi u Hotelu BELVEDERE  4* Ohrid
•    Večeru na dan dolaska
•    Svečanu večeru uz reprizu nove godine 1.1.2020.
•    Živu muziku sve 3 večeri u hotelu Belvedere
•    1 noćenje s doručkom u dvokrevetnoj sobi u Hotelu 4* u Skopju
•    trošak jednog komada predane prtljage do 23 kg i 1 kom ručne prtljage
•    Sve transfere i razglede prema programu
•    Sve pristojbe za ulaze u gradove
•    Usluge lokalnih vodiča na destinaciji u Skopju i Ohridu
•    Stručno vodstvo tijekom cijelog putovanja - usluge voditelja putovanja
•    Organizaciju putovanja i jamčevinu

Obavezna doplata:
•    Svečana novogodišnja večera 350 kn

Fakultativne doplate:
•    Brodska vožnja do sv Nauma – 20 €  ( min 15 putnika)
•    Fakultativni izlet Struga- Vevčani – Biljanini izvori -  15 €   ( min 15 putnika)
•    Vinska proba u vinariji u Tikvešu uz ručak ( 4 vrste vina  i  ručak u 3 slijeda) –  25 €
Informativna cijena ulaznica ( promjenjivo do putovanja)
•    ulaznice za crkvu sv. Sofije, crkvu sv. Klimenta, Samuelovu tvrđavu, Uvalu kostiju i Sv. Naum-Ohrid cca  10 EUR po osobi,


Cijena aranžmana ne uključuje:
•    doplatu za jednokrevetnu sobu od 990 kn
•    Zrakoplovne pristojbe i naknade  1090 kn  ( obavezna doplata)
•    Napojnice lokalnim vodičima i vozačima ( preporuka 1-2 € po danu)
•    ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koji nisu napomenuti
•    karte javnog  gradskog  prijevoza, doplate za izlete i obroke koji nisu prema programu
•    osobne troškove, pića i napojnice te ostalo što nije navedeno pod cijena uključuje
•    osiguranje od otkaza putovanja (preporučujemo)

Popusti:
•    dijete na pomoćnom ležaju 300 kn
•    odrasla osoba na pomoćnom ležaju 100 kn

INFORMACIJE O LETU:

RED LETENJA:
OU 368    Zagreb    14:15    Skopje    15:30
OU 369    Skopje    16:05    Zagreb     17:20

PRIJEVOZNIK: Croatia Airlines

Dozvoljena težina prtljage 23 kg(uključena u cijenu) + 1 komad do 8 kg ručne prtljage.

Napomena: zrakoplovna kompanija zadržava pravo promjene vremena leta

VAŽNE INFORMACIJE:
Završno pismo dostavljamo Vam mailom  najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument  u kojem se nalaze sve bitne informacije poput točnog vremena i mjesta polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, imena hotela i sl. )
Eventualne doplate za izlete i ulaznice plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje, osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.

Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
Agencija ima pravo promjene redoslijeda programa.
Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:  
Za  državljane RH viza za Makedoniju  nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica.

UPLATE I REZERVACIJE:
Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti minimun 30% ukupnog iznosa, a ostatak najkasnije minimum 21 dan dana prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučamo uplatu paketa osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju.  U slučaju uplate na račun ljubazno molimo da nam OBAVEZNO pošaljete kopiju uplate ili ukoliko Vam je to nezgodno, barem da nas o uplati obavijestite mailom kako bismo je evidentirali te Vam poslali Ugovor za putovanje i račun. Dok ne dobijete Ugovor za putovanje, Vaša rezervacija nije potvrđena!) Potom 48 sati prije putovanja završno pismo. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 5 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija dužna je obavijestiti putnika o otkazu putovanja.  

MOGUĆNOSTI PLAĆANJA:
•    gotovina, internet bankarstvo
•    kreditne kartice: American Express, Diners, Maestro, Visa, Mastercard

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Sukladno Zakonu o pružanju usluga u turizmu, Mondo Travel ima kod osiguravajućeg društva Wiener osiguranje, Vienna Insurance Group d.d., sklopljen ugovor broj 1501-00000570 kao i policu za osiguranje jamčevina turističkih paket aranžmana, broj: 1399-00036624 za razdoblje od 3.9.2019. do 3.9.2020. godine, o osiguranju od odgovornosti za štetu koju prouzroči putniku neispunjenjem, djelomičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obveza koje se odnosi na paket-aranžman., te osiguranje jamčevine turističkih paket aranžmana. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji.

 

ID: M
Trenutno nema dostupnih ponuda