Nova godina Kuba i Meksiko

Dodaj u favorite
Registrirajte se kako bi primali akcijske cijene za odabranu ponudu.
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje

KUBA I MEKSIKO NOVA GODINA 2020.

Datum putovanja: 31.12. – 11.01.2020. - garantirani polazak

Program putovanja:

1. DAN (31.12.) ZAGREB – VENECIJA – PARIS – HAVANA
Sastanak putnika ispred trgovačkog centra Arena Zagreb te odlazak minibusom do zračne luke Marco Polo u Veneciji. Prijava na let za Paris u 06.20h. Po dolasku u Paris u 08:15h nastavak putovanja u 14:10h prema Havani. Slijetanje u Havanu predviđeno je u 18:35h. Obavljanje carinskih formalnosti, doček mjesnog agenta, te slijedi transfer do hotela u Old Havani. Prijava i smještaj u hotel.U večernjim satima predlažemo odlazak na zajednički doček Nove godine u lokalni bar gdje naši domaćini organiziraju nezaboravni doček Nove godine na vrhu kolonijalne zgrade u Old Havani. Zabava. Noćenje.

2. DAN (01.01.) HAVANA
Nakon kasnijeg doručka predlažemo razgled grada. Imat ćete priliku uz stručno vodstvo vidjeti znamenitosti stare i nove Havane (Plaza de Armas, Plaza de la Catedral, Plaza Vieja, El Capitolio…) te prošetati kroz kolonijalni dio Havane (proglašen svjetskim kulturnim spomenikom od strane UNESCO-a) gdje se mogu vidjeti brojne tvrđave, palače i spomenici. Odlazak na ručak u popularni restoran u Old Havani uz živu lokalnu glazbu. Nakon ručka slijedi vožnja oldtimer cabrioletima do Trga Revolucije gdje se nalaze poznati murali s likovima Che Guevare i Camila Cienfuegosa. Slijedi panoramska vožnja po Maleconu, Miramaru i ostalim dijelovima Havane. Odlazak u najpoznatiji hotel Nacional de Cuba na popularni Mojito Mafia. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Predlažemo odlazak u Buena Vista Social Club (uz nadoplatu) – mjesto gdje mnoštvo plesača u spektakularnom showu dočarava bogatstvo kubanske glazbe i plesa. Noćenje.

3. DAN (02.01.) HAVANA – PINAR DEL RIO – VINALES – HAVANA
Nakon doručka predlažemo odlazak na izlet u Pinar del Rio – najzapadaniju kubansku regiju poznatu po uzgoju duhana. Po dolasku slijedi posjet farmi duhana gdje ćete se moći upoznati sa postupkom izrade ovog karakterističnog kubanskog proizvoda. Mogućnost kupnje autohtonih kubanskih cigara od lokalnih farmera. Slijedi odlazak na vidikovac “Los Jazmines” odakle se pruža nezaboravan pogled na dolinu. Slobodno vrijeme za fotografiranje. Nastavak vožnje za Vinales gdje ćemo imati priliku panoramski razgledati grad prepun šarenih jednokatnica i očaravajuće prirode. U sklopu ture posjetiti ćemo lokalnu EKO farmu gdje ćemo imati zajednički ručak pripremljen od lokalnih namirnica kod našeg domaćina. Farma se nalazi na predivnom vidikovcu gdje možete slobodno prošetati i uživati u očaravajućim pejzažima. Na ovom izletu posjetit ćemo i indijansku špilju unutar koje teče rječica. Imat ćemo priliku provozati se u brodićem kroz špilju, a kada dođemo na drugu stranu možemo se okrijepiti koktelima na bazi svježe prešane šećerne trske u čijem se spravljanju i sami možete okušati! Slijedi slobodno vrijeme za kupnju suvenira i šetnju prirodom. Izlet završavamo posjetom čuvenom muralu “Mural de la Prehistoria”. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

4.DAN (03.01.) HAVANA – VARADERO – HAVANA
Doručak u hotelu. Predlažemo odlazak na cjelodnevni izlet u Varadero – turističko mjesto udaljeno 2h vožnje od Havane. Usputno zaustavljanje u mjestu gdje se nalazi Hemingwayova kuća na Kubi – Finca Vigia, što znači ” kuća vidikovac”.Finca Vigia nalazi se u malom, radničke klase gradu San Francisco de Paula. Kubanski ljudi su uvijek poštovali poznatog pisca koji je izabrao da živi u skromnom gradu, među ljudima koji su bili ribari. Kuća je izgrađena 1886 od strane španjolskog arhitekta Miguel Pascual y Baguer. Hemingway je kupio kuću 1940 za cijenu od 12.500 $. Tamo je napisao svoje najslavnije romane: “Kome zvono zvoni” i “Starac i More”. Nakon Hemingwayove smrti 1961. godine, kubanska vlada je preuzela vlasništvo nad imovinom te je kasnije pretvorila u muzej. Nakon razgleda slijedi nastavak vožnje za Varadero. Slobodno vrijeme za kupanje i sunčanje na prekrasnim pješčanim plažama. Za one koji ostaju u Havani uživanje u čarima koje pruža grad. Havana nudi šarenilo i raznolikost suvenira na tržnicama, plesno raspoloženje u gotovo svakom bistrou s lokalnim izvođačima vrućih ritmova salse, mamba, rumbe.. Povratak u hotel. Noćenje (Havana).

5. DAN (04.01.) HAVANA – CANCUN – PLAYA DEL CARMEN
Nakon doručka slijedi transfer do zračne luke. Prijava na let za Cancun. Po dolasku slijedi organizirani transfer do hotela koji je smješten na samoj plaži Playa Del Carmen. Slobodno vrijeme za odmor i upoznavanje destinacije. Za sve korisne informacije na raspolaganju Vam je pratitelj putovanja. Noćenje.

6. DAN (05.01.)  PLAYA DEL CARMEN– CHICHEN ITZA
Nakon doručka predlažemo odlazak do najpoznatijeg arheološkog parka Maja – Chichen Itza. Razgledavanje brojnih znamenitosti: piramide El Castillo koja je posvećena Kukulkanu, mayanskom bogu vjetra i uragana, najvećeg igrališta, svetog zdenca i astronomskog opservatorija. Nakon lokalnog ručka odlazak do “Cenote” koja je Mayama služila kao rezervoar pitke vode (mogućnost kupanja). Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

7.DAN (06.01.) PLAYA DEL CARMEN – TULUM I COBA
Nakon doručka predlažemo odlazak na cjelodnevni izlet u ” Tulum i Coba”. Pripremite se za ekspediciju kroz carstvo Maya. Ova dva grada se u potpunosti razlikiju, Tulum je grad na visokim stijenama koji ima predivni pogled na Karipsko more, dok Coba je grad koji se nalazi u džungli, imati ćete priliku popesti se na piramidu sa lijepim panoramski pogledom. Nakon lokalnog ručka odlazak na rajske plaže Tuluma. Slobodno vrijeme za uživanje. Povratak u hotel u poslijepodnevnim satima. Noćenje.

8. DAN (07.01.) PLAYA DEL CARMEN – CANCUN – MEXICO CITY
Nakon doručka, slobodno vrijeme za uživanje na rajskim plažama Meksika. U poslijepodnevnim satima slijedi transfer u zračnu luku Cancun i prijava na let za Meksiko city. Po dolasku doček mjesnog agenta, te slijedi transfer do hotela 4* u samom središtu grada. Prijava i smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

09. DAN (08.01.) MEXICO CITY – CITY TURA
Nakon doručka, predlažemo odlazak u razgled glavnog grada Meksika. Slijedi razgled starog povijesnog centra i trga Zocalo, razgled Templo Mayor – ruševine grada Azteka, posjet Nacionalnog antropološkog muzeja u kojem se nalaze zbirke stare indijanske kulture i Predsjedničke palače sa muralima Diega Riviere. Odlazak na zajednički ručak. Slijedi odlazak do poznate plave kuće (Casa Azul) slikarice Fride Kahlo gdje ćemo doživjeti eksploziju živih boja njenih znamenitih djela. Frida Kahlo, supruga Diega Riviere pripada nadrealističkim slikarima, a njena izrazita opsjednutost ženskom tematikom svrstala ju je među kultne osobnosti feminizma. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Predlažemo odlazak na tradicionalnu večeru sa Marijači predstavom . Noćenje.

10. DAN (09.01.)  MEXICO CITY – BAZILIKA GUADALUPE – TEOTIHUACAN
Nakon doručka, predlažemo posjet najvećem svetištu Latino Amerike – Bazilici Gospe od Guadalupe gdje ćemo vidjeti četri crkve u sklopu svetišta. Nakon kraće pauze za ručak slijedi vožnja do grada Teotihuacan. U gradu možete vidjeti ostatke hrama La Ciudadela Quetzalcoatl, piramida Sunca i Mjeseca te Avenijom smrti kojom su Azteki vodili zatvorenike te ih žrtvovali božanstvu. U sklopu izleta posjetit ćemo lokalnu obitelj koja se bavi izradom rukotvorina od drveta i kamena, moći ćete degustirati teqilu koja se proizvodi od lokalnih kaktusa, te ostala lokalna pića. Nakon slijedi vožnja do lokalne Hacijende gdje ćemo imati tradicionalnu obiteljsku večeru. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

11. DAN (10.01.)  MEXICO CITY  – PARIS
Nakon doručka, slobodno vrijeme za poslijedne utiske u Mexico city-u. Slijedi transfer u zračnu luku. Prijava na let za Paris u 19:55h. Noćni let.

12. DAN (11.01.)  PARIS – VENECIJA – ZAGREB
Po dolasku u Paris 13:40h , nastavak leta u 21:20h za Veneciju. Predviđeni dolazak u Veneciju u 23:00h. Slijedi organizirani transfer do Zagreba.

 

Redovna cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi iznosi: 14.450,00 kn

zrakoplovne pristojbe 3.950,00 kn (obavezno kod prijave, podložne promjenama)

(First minutze cijena vrijedi do popunjenosti mjesta po FM cijeni)

U cijenu je uključeno:
– avionske karte Venecija – Havana , Mexico city – Venecija u ekonomskoj klasi
– unutarnji let Havana – Cancun – Mexico city
– transfer iz Zagreba – Venecija – Zagreb
– smještaj u dvokrevetnim sobama u hotelima 4*:
•    4 noćenja u Havani na bazi noćenja s doručkom,
•    3 noćenja u Playi del Carmen sa doručkom,
•    3 noćenja u Mexico city-u  na bazi noćenja sa doručkom
– transferi iz zračne luke od/do hotela
– organizacija putovanja i pratitelj putovanja na hrvatskom jeziku

Nadoplate:
– zrakoplovne pristojbe 3.950,00 kn (obavezno kod prijave, podložne promjenama)
– vizu za Kubu (mogućnost posredovanja agencije) – 456,00 kn
– jednokrevetna soba 4.350 kn
– putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja – mora se ugovoriti najkasnije do 48h nakon prve uplate
– izleti i ulaznice za razglede: Havana City tura 460 kn, Vinales tura 590 kn, Varadero tura 350 kn, Chichen Itza i Cenote 550 kn, Tulum i Koba 520 kn, Mexico city tura 490kn, Bazilika Guadalupe i Teotihuacan 480 kn, doček Nove godine kod lokalnog domaćina u Old Havani na krovu kolonijalne kuće s koje se pruža veličanstveni pogled na grad – 340 kn (uključeno jelo i piće)

Napomene:
– kategorizacija hotela na Kubi odgovara lokalnoj kategorizaciji koja se razlikuje od europske, zamjetna je razlika u smještaju i usluzi, tako da je potrebna prilagodba na lokalne standarde, prijevozna sredstva, običaje i način života tijekom boravka na Kubi
– prije putovanja provjerite valjanost putovnice koja mora vrijediti još najmanje 6 mjeseci od ulaska u zemlju -za RH državljanine nije potrebna viza za Mexico
– konačne cijene, ponudu i program izleta šaljemo u završnom pismu mjesec dana prije puta, a sama kalkluacija ovisi o broju prijavljenih putnika. Uplatu odabranih izleta potrebno je izvršiti u Hrvatskoj najkasnije 15 dana prije putovanja

Minimalan broj putnika: 10

 

ID: G2019
Trenutno nema dostupnih ponuda