Nova godina Kopenhagen 4 dana avionom

Dodaj u favorite
Registrirajte se kako bi primali akcijske cijene za odabranu ponudu.
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje

KOPENHAGEN Nova godina 2024. 


 

Datum putovanja: 29.12.2023. - 1.1.2024. - Garantirani polazak!

 

Predviđeni hotel: Wakeup Copenhagen Carsten Niebuhrs Gade - moderan hotel u centru grada

 

Fakultativni izleti:

 • izlet vlakom u Helsingor i dvorac Kronborg
 • izlet vlakom u Malmo (Švedska)

  

 • Direktan let zrakoplovom iz Zagreba
 • Mogućnost vezanih letova iz Splita i Dubrovnika


Program putovanja:

1. dan, 29.12.: ZAGREB - KOPENHAGEN
Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb kod šaltera informacija u 07:00 sati. Let zrakoplovom Croatia Airlinesa iz Zagreba za Kopenhagen na liniji OU 480 u 8:35 sati. Dolazak u Kopenhagen u 10:30 sati. Nakon graničnih formalnosti slijedi panoramski razgled grada autobusom: Amelienborg - zimska rezidencija danske kraljevske obitelji, crkva sv. Frederika – prekrasna crkva potpuno obložena mramorom s  najvećom kupolom u Skandinaviji, Kastellet - jedna od najbolje očuvanih obrambenih utvrda u sjevernoj Europi, a danas javni park ispred kojeg se na morskoj hridi nalazi statua možda najpoznatije stanovnice Kopenhagena – Male sirene, Nyboder ulica s dugim nizom prepoznatljivih žutih kuća iz 17. i 18. stoljeća, koje su nekoć služile kao smještaj za pomorce, dvorac Rosenborg s vrtovima - nekadašnja ljetna kraljevska rezidencija, a danas muzej u kojem se čuvaju kraljevski dragulji, Nyhavn – najslikovitiji dio Kopenhagena, sa šarenim zgradama i mnoštvom kafića i restorana, gdje je velik dio svog života proveo i H. K. Andersen. Smještaj u hotel i kraći odmor. Odlazak na razgled grada pješice s pratiteljem putovanja: zabavni park Tivoli, glavni trg Rådhuspladsen s Gradskom vijećnicom, Stroget – poznata pješačka ulica s trgovinama, trgovi Gammeltorv i Nytorv, fontana s rodama na trgu Amagertorv, palača Christiansborg - sjedište danskog parlamenta i vrhovnog suda, Stara burza. Slobodna večer za samostalno istraživanje grada. Noćenje.

2. dan, 30.12.: KOPENHAGEN – fakultativni izlet HELSINGOR
Doručak. Predlažemo izlet vlakom prema sjeveru Danske do grada Helsingøra, udaljenog od Kopenhagena 45 minuta vožnje. Posjet Kronborgu, jednom od najpoznatijih dvoraca na svijetu zahvaljujući W. Shakespeareu, koji je radnju svoje najpoznatije tragedije „Hamlet“ smjestio upravo u ovaj dvorac, sagrađen u 15. stoljeću. Danas se dvorac nalazi pod zaštitom UNESCO-a; svake godine se u dvorištu dvorca izvodi „Hamlet“, još od davne 1937. Predlažemo i posjet Pomorskom muzeju (M/S Museet for Søfart), te šetnju šarenim uličicama Helsingøra. Slobodno vrijeme za ručak te povratak vlakom u Kopenhagen. U poslijepodnevnim satima predlažemo vožnju brodom po kanalima Kopenhagena i posjet zabavnom parku Tivoli. Noćenje.

3. dan, 31.12.: KOPENHAGEN – fakultativni izlet MALMO
Doručak. Predlažemo izlet vlakom u susjednu Švedsku, preko Oresundskog mosta, najdužeg kombiniranog most-tunela u Europi. Nakon 35-minutne vožnje slijedi šetnja Malmöom, koji je sve do 17. st. bio dio Danske. Danas Malmö uspješno spaja tradiciju i burnu povijest sa suvremenim načinom života. Jedna od znamenitosti grada je toranj Turning Torso, spektakularni vijugasti neboder, koji je sa svojih 190 metara najviša zgrada Skandinavije. Povratak vlakom u Kopenhagen u popodnevnim satima. Slobodno vrijeme za osobne programa. Doček Nove godine na trgovima i ulicama grada. Noćenje.

4. dan, 1.1.: KOPENHAGEN - ZAGREB
Doručak. Transfer do zračne luke. Let zrakoplovom Croatia Airlinesa za Zagreb na liniji OU 481 u 11:20 sati. Dolazak u Zagreb u 13:35 sati.

 

Pristojbe zračnih luka uključene u cijenu!

 

Datum putovanja

Last minute cijena

Redovna cijena

Doplata za 1/1 sobu

29.12.2023.-1.1.2024.

 

Popunjeno

€165 (1.243,19 kn)

Fiksni tečaj konverzije 1 EUR = 7,53450 kn

 

Doplata za vezani let iz Splita ili Dubrovnika: od €65 (489,74 kn) - na upit, ovisno o raspoloživosti.

Popust za pomoćni ležaj u sobi:
•    dijete do 12 godina 10 % popusta na pomoćnom ležaju u sobi s dvije odrasle osobe
•    odrasla osoba na pomoćnom dodatnom ležaju bez popusta (ležaj manjih dimenzija)

Napomena: sve dvokrevetne sobe imaju bračni ležaj 200 x 160 cm, nema mogućnosti razdvojenih ležajeva.


CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE: prijevoz zrakoplovom kompanije Croatia Airlines, na relaciji Zagreb - Kopenhagen – Zagreb, pristojbe zračnih luka, voditelja putovanja, smještaj u hotel u dvokrevetnim sobama na osnovi noćenja s doručkom, transfer zračna luka – hotel – zračna luka, panoramski razgled grada autobusom, sve razglede prema programu s pratiteljem putovanja, jamčevinu, troškove organizacije i prodaje putovanja.

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: fakultativne sadržaje, ulaznice, troškove osobnih narudžbi i javnog prijevoza, putno osiguranje.

PRTLJAGA: Na svim letovima Croatia Airlinesa putnik ima pravo ponijeti sa sobom u putničku kabinu jedan komad ručne prtljage do 8 kg, dimenzije do 115 cm (55x40x20 cm) i dodatno jedan manji komad osobne prtljage (npr. 1 žensku ručnu torbu ili 1 torbu za laptop   ili 1 torbu za spise), te jedan komad predane prtljage do 23 kg, zbroja dimenzije do 158 cm.

Doplata za vezani let iz Splita ili Dubrovnika: od €65 (489,74 kn) - na upit, ovisno o raspoloživosti.

Fakultativna ponuda (prijava u agenciji, plaćanje na licu mjesta):
•    izlet vlakom u Malmo s voditeljem putovanja: 40€ 

 

Granične formalnosti za ulazak u Dansku

 • Državljani Hrvatske mogu putovati u Dansku i Švedsku s valjanom osobnom iskaznicom ili putovnicom. Molimo da svakako provjerite valjanost putnih isprava. Pripazite na Vaše putne isprave, kao i na sve vrijedne stvari. 


NAPOMENE: Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda grada, ovisno o redu letenja, radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda. Organizator nije odgovoran za eventualno povećanje cijena ulaznica i fakultativne ponude.


Preporučujemo  putno osiguranje jedne od osiguravajućih kuća.
Agencija ima zaključenu Policu osiguranja od odgovornosti organizatora kod Adriatic osiguranja, broj police OV0682935672 i jamčevno osiguranje kod Adriatic osiguranja,  broj police OV0682935673. Organizator zadržava pravo promjene rasporeda sadržaja programa u slučaju više sile. Ostali uvjeti prema OPĆIM UVJETIMA INTEGRALA ZAGREB d.o.o. Zagreb, 21.07.2023.

 

Kopenhagen glavni je grad Kraljevine Danske, istražite i posjetite grad prepun povijesti i kulturnih znamenitosti te doživite djelić danskog načina uživanja u životu i saznajte zašto se danci smatraju najsretnijim ljudima u svijetu.

 

Što posjetiti u Kopenhagenu?

NYHAVN- doživite posebnu atmosferu jednog od najpoznatijeg simbola Kopenhagena, luku koja svojim šarenim i slikovitim kućicama i brodicama privlači brojne turiste i lokalne koji uživaju u živahnoj atmosferi mnogih kafića i restorana. 

MALA SIRENA- uz Nyhavn mala sirena brončana skulptura smještana na obali, najpoznatiji je simbol Kopenhagena. Mala sirena inspirirana je svjetski poznatom bajkom Hansa Christiana Andersena o sireni koja je svakog dana na obali čekala mladog princa

CHRISTIANSBORG PALAČA- Christianborg palača nekada je bio dom kraljevskoj obitelji, a danas je sjedište Danskog parlamenta, Vrhovnog suda i državnog ministarstva. 

AMALIENBORG PALAČA- palača smještena u srcu Kopenhagena, sastoji se od 4 zasebne palače, a također je i dom kraljevske obitelji. Svakog dana u 12 sati ispred palače možete doživjeti počasnu smjenu straže. 

TIVOLI PARK- Tivoli park je najpoznatiji park u Kopenhagenu, čak je sam Walt Disney ovdje pronašao inspiraciju za svoj Disney World. Tivoli je park namijenjen svim uzrastima, čak i ako ne volite zabavne parkove i niste avanturističkog duha, Tivoli je prekrasno mjesto za prošetati se, park je svake godine u skladu s blagdanima tematski ukrašen. U sklopu Tivolia, nalazi se i Tivoli Food Hall gdje možete probati razne specijalitete danske kuhinje ali i ostalih dijelova svijeta.

CHRISTIANIA- nešto drugačija, ali svakako nimalo manje važna turistička atrakcija je Christiania, danski slobodni grad, nezaboravno iskustvo za svakoga tko želi upoznati i drugu stranu Kopenhagena. 

CARLSBERG GLIPTOTEKA-  Ako volite umjetnost Kopenhagen nudi i mnoge muzeja, a galerija koja se ističe i koju vrijedi posjetiti je svakako Gliptoteka- muzej umjetnosti, koji nudi privatno zbirku umjetnina Carla Jacobsena, sina osnivača pivovare Carlsberg. Osim raznovrsne i bogate zbirke sama gliptoteka je prekrasno mjesto za uživanje, gdje u zimskom vrtu gliptoteke možete uživati u kavi, čaju, kolaču ili laganom ručku. 

STROGET- za sve one koji uživaju u šopingu,  u samom centru Kopenhagena nalazi se jedna od najvećih europskih šoping ulica duga 1,1 kilometar te nudi razne dućane od budget friendly dućana, do najpoznatijih brendova poput Prade, Boss, Louis Vuittona itd. Ulicom možete doći do danskoj nacionalnog kazališta, gradske vijećnice i do same luke Nyhavn. 
Osim kulture i mnogih znamenitosti koje čine Kopenhagen zanimljivim gradom za posjet, u Kopenhagenu možete doživjeti danski stil života ( Hygge) što za dance predstavlja biti prisutan u trenutku i uživati u malim stvarima. Iznajmite bicikl i okušajte se u vožnji biciklom kroz sami centar Kopenhagena i doživite dio danske kulture. Danska kuhinja je nešto što se preporučuje probati svima koji uživaju u ribljoj prehrani, probajte danski najpoznatiji otvoreni sendvič Smørrebrød koji se priprema na tradicionalnom raženom kruhu s malo maslaca te s mnogo dodataka kao što su meso, riba i povrće. Od slatkih jela danci su poznati po svojim danskim lisnatim pecivima punjenim kremom od voća ili vanilijom. 
Za sve one koji žele doživjeti pravo dansko iskustvo osim vožnje biciklom, posjetite poznata susjedstva kao što su Vesterbro ili Nørrebro dva kvarta koja su spoj odlične kulture, tradicije, raznovrsnog izbora restorana i kafića. 

 

KOPENHAGEN NAJBOLJE TRŽNICE SA ULIČNOM HRANOM 

U Kopenhagenu trebate posjetiti nekoliko mjesta sa uličnom hranom. Krenite sa Reffenom, mjestom gdje lokalni stanovnici i posjetitelji započinju svoje večeri u gradu. 

REFFEN Reffen je tržnica organske hrane i urbano područje koje vrvi kreativcima, kulturom i inovacijom.. Svi štandovi sa hranom slijede održivost i uporabu organskih proizvoda lokalne proizvodnje. Reffen se sastoji od površine 6000 m2 i ovdje možete pronaći više od 50 različitih štandova sa hranom, barove, različite kreativne radionice, a sve to sa pogledom na luku Kopenhagen. Refshaleøen je nekada bio dio industrijske luke Kopenhagena s brodogradilištima, skladištima i pristaništima, a danas vrvi restoranima, kućicama i štandovima sa hranom. 

THE BRIDGE STREET KITCHEN Kod mosta između Christianshavna i Nyhavna možete posjetiti The Bridge Street Kitchen, mjesto koja kombinira uličnu hranu svjetske klase i fenomenalan pogled na kanale i luku. Tijekom sezone od ožujka do listopada gosti kuhari iz cijelog svijeta dolaze predstaviti svoju viziju ulične hrane, a iza projekta Street Kitchen Bridge stoje kratori Kopenhagen Street Food-a. Osim hrane ovdje možete probati piva jednih od najboljih craft pivovara u Kopenhagenu. 

TIVOLI FOOD HALL & TIVOLI CORNER Nalazi se na izvrsnoj lokaciji 50 metara od središnjeg kolodvora u Kopenhagenu i na samom rubu parka Tivoli. Velik broj štandova sa hranom odlično je mjesto za doručak, ručak ili večeru.

OPĆE INFORMACIJE KOPENHAGEN:

 • SLUŽBENO IME: Kraljevina Danska 
 • DRŽAVNO UREĐENJE: Parlamentarna monarhija
 • GLAVNI GRAD: Kopenhagen, oko 602.481 stanovnika (2017. god.)
 • PROSJEČNO TRAJANJE LETA: oko 2 h sa jednim stajanjem
 • JEZIK: danski (službeni)
 • RELIGIJA: Kršćani 78.2%, nereligiozni 19.7%, ostalo 2.1% (2015.g.)
 • VREMENSKA RAZLIKA: Central European Time (Hrvatska 12:00 = Danska 12:00)
 • NOVAC: DKK (danska kruna); 1 DKK = 100 ørea; 1 DKK = cca. 1 HRK
 • BROJ STANOVNIKA: oko 5.77 milijuna (po popisu stanovništva iz 2017. god)
 • POVRŠINA: 43.094 km²
 • GEOGRAFSKI POLOŽAJ: Kraljevina Danska dio je Skandinavije, na sjeveru Europe, graniči s Njemačkom kopnenom granicom, a morskom sa Švedskom i Finskom. Obuhvaća poluotok Jylland i skupinu od 393 otoka, od kojih su najveći Sjælland, Fyn, Lolland, Falster i Langeland, te Bornholm.
 • KLIMA: Klima je oceanska (ljeta su svježa, a zime blage), osobito u zapadnom i sjevernome dijelu poluotoka Jyllanda. Prosječne su ljetne temperature na jugu i istoku više nego na sjeveru i zapadu. Zapadna je obala osobito izložena vlažnim oceanskim vjetrovima. Oborina ima tijekom cijele godine (prosječno 171 dan s oborinama godišnje), s maksimumom u kolovozu i listopadu.
 • ELEKTRIČNI NAPON: 230 V 
 • DOKUMENTI POTREBNI ZA PUTOVANJE: Za ulazak u Republiku Francusku za hrvatske građane potrebna je važeća putovnica ili osobna iskaznica koja mora vrijediti najmanje 3 mjeseca nakon ulaska. Djeca moraju imati svoju putovnicu/osobnu iskaznicu.
 • ZDRAVSTVO: Cijepljenje nije obvezno. Preporučujemo da se prije putovanja detaljnije informirate na web stranicama Svjetske zdravstvene organizacije (WHO, www.who.int). Preporučujemo također da na putovanje uzmete priručnu ljekarnu.
 • TELEFONIRANJE: Pozivni broj zemlje je +45 za Dansku; +298 Farski otoci; +299 Grenland. Mobilne telefonske veze su dobre. Molimo da za detalje kontaktirate vašeg mobilnog operatera.
 • KREDITNE KARTICE: Kreditne i debitne kartice (Visa, MasterCard i Maestro, AmEx manje) mogu se koristiti diljem države.
 • NAPOJNICE: Uobičajeno je ostaviti do 10% ukupnog iznosa ako ste zadovoljni uslugom.
 • SIGURNOST PUTOVANJA: Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova, ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr.

Preporučujemo:

 

 • ODJEĆA: Savjetujemo udobnu pamučnu odjeću, slojevitu. S obzirom na učestalu vjetrovitost, svakako je važno imati dobru jaknu, otpornu na vjetar i kišu.
 • HRANA I PIĆE: Danska kuhinja potječe od domaćih proizvoda seljačke populacije i pojačana je tehnikama kuhanja razvijenim krajem 19. stoljeća i većom dostupnosti robe tijekom i nakon industrijske revolucije. Sendviči, poznati kao smørrebrød, koji su u svom osnovnom obliku uobičajena jela za ručak, mogu se smatrati nacionalnim specijalitetom. Značajna jela od mesa i ribe uključuju flæskesteg (pečena svinjetina s hrskavom koricom) i kogt torsk (poširani bakalar) s umakom od senfa i dodacima. Tradicionalna jela koja su još uvijek popularna uključuju frikadelere (mesne okruglice), karbonader (pohane svinjske pljeskavice) i medisterpølse (pržene kobasice). Danska je poznata po svojim pivima Carlsberg i Tuborg te po svojim akvavitu, no među samim Dancima uvozno vino postalo je sve popularnije od šezdesetih godina prošlog stoljeća.
 • Od ranih 2000-ih neki su danski kuhari razvili novu dansku kuhinju, inovativan način kuhanja na temelju visokokvalitetnih lokalnih proizvoda. Ova nova filozofija i kuhinja privukla je pozornost međunarodne gurmanske zajednice, te je doprinijela znatnom broju visoko cijenjenih restorana u Kopenhagenu i pokrajini, od kojih mnogi nose Michelinove zvijezde.
 • KUPOVINA: popularni suveniri: vikinški nakit i memorabilije, šalovi, Royal Copenhagen porculan, slatkiši – danski keksi, motivi priča Hansa Christiana Andersena, nakit, odjeća, nisse lutke, minijature Male Sirene. Veliki broj objekata u većim gradovima posluje od 8 do 20 radnim danom, od 9 do 17 subotom.
 • SEF: Molimo da spremite novac, dokumente i druge vrijednosti u hotelskom ili sobnom sefu, organizator putovanja niti hotel ne preuzima odgovornost za ukradene stvari.
 • Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Kraljevini Danskoj (Pokriva Republiku Island) Søtorvet 5, 1st fl. 1371 Copenhagen K.
 • Tina Krce, izvanredna i opunomoćena veleposlanica
 • 0045 33 91 90 95
 • 00 45 33 91 71 31
 • Uredovno vrijeme Konzularnog odjela Veleposlanstva: (za stranke)
 • • ponedjeljak, srijeda i petak 10,00-13,00
 • Dežurni telefoni za hrvatske državljane (za izvanredne situacije i hitne slučajeve izvan uredovnog vremena): +45 22 62 07 60
ID: Integral
Trenutno nema dostupnih ponuda

Pronađite svoju destinaciju

Turska

USA