Nova godina Jordan i Izrael 10 dana

Dodaj u favorite
Registrirajte se kako bi primali akcijske cijene za odabranu ponudu.
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje

NOVA GODINA JORDAN I IZRAEL 2023.

Putovanje Jordanom, Izraelom i Palestinskom samoupravom 10 dana

 

 • Provedite nezaboravne praznike na putovanju magičnim svijetom Levanta i posjetite prirodne, povijesne i arheološke lokalitete, jedinstvene za naš planet. Putovanje kroz mjesta drevnih i mističnih civilizacija koje su nam u naslijeđe ostavile zadivljujuća arhitektonska čuda, područjem u kojem su nastale tri velike monoteističke religije i krajolicima jedinstvenih prirodnih fenomena.
 • Posjetite u ovo blagdansko doba pravi Betlehem, mjesto gdje je sve počelo, gradić koji je izvor svih božićnih i adventskih slavlja.
 • Dočekajte Novu godinu u Wadi Rumu, pod zvjezdanim nebom jedne od najljepših pustinja svijeta, u društvu nomadskog plemena Beduina.

Termin putovanja: 28.12.2022. - 6.1.2023. - POPUNJENO

 

Vrijednost više:

 • prijevoz zrakoplovom prema programu u ekonomskoj klasi 
 • 8 noćenja s doručkom / 6 večera u kvalitetnim hotelima 4* 
 • bogata buffet novogodišnja večera u Wadi Rumu uz zabavni program 
 • džip safari u Wadi Rumu u trajanju od 2 sata 
 • grupna viza za Jordan
 • Uključene sve ulaznice za lokalitete po programu razgledavanja: Citadela Amman i rimsko kazalište, džamija kralja Abdullaha, Jerash, Bethany, Madaba, Nebo, Petra, Wadi Rum, crkva Pater Noster, crkva sv. Anne i Bethesda, Izraelski muzej sa stalnim postavom i model Drugog Hrama, Hram Knjige i Kumranski spisi (Shrine of the Book), Povijesni muzej grada Jeruzalema City Tower, Cezareja primorska, Križarske dvorane, hammam i Jazzar pašina džamija u gradu Akko


Program putovanja: 

1. dan ZAGREB - ISTANBUL 
Sastanak putnika u 17.30 sati kod šaltera središnjih informacija. Preuzimanje putnih dokumenta i osnovnih informacija od strane pratitelja grupe te prijava na let TK 1056 u 20.00 sati. Dolazak u Istanbul u 00.10 po lokalnom vremenu. Nastavak leta na liniji TK 814 u 02.20 za Aman.

2. dan AMAN - JERASH - AMAN
Slijetanje u 03.40 ujutro te nakon ishođenja vize i carinskih formalnosti transfer u hotel u Amanu na kratko noćenje i doručak. Nakon odmora slijedi kratka vožnja prema sjeveru, u Jerash, koji se smatra jednim od najbolje očuvanih rimskih provincijskih gradova na Bliskom istoku. Procvat grada datira iz 2. i 3. stoljeća. Krase ga popločane ulice, kolonade, hramovi na vrhovima brežuljaka, kazališta, prostrani javni trgovi, terme, fontane i zidine s kulama i vratima. Povratak u Aman na razgledavanje grada u pratnji lokalnog vodiča. Glavni grad Jordana, smješten na brdovitom području između pustinje i plodne doline rijeke Jordan, fascinantan je grad kontrasta - jedinstveni spoj starog i novog. Gradske četvrti su raznolike u kulturnom i povijesnom kontekstu; od užurbanosti starih tržnica u središtu grada do moderne trgovačke četvrti i spektakularnih ostataka građevina iz rimskog perioda. Posjet džamiji kralja Abdullaha I, jednoj od rijetkih džamija u koju je dozvoljen ulazak turistima, suvremenoj građevini raskošnog interijera. Razgledavanje povijesnih ostataka grada obuhvaća posjet citadeli s koje se pruža panoramski pogled na veći dio grada. Na citadeli se još uvijek mogu vidjeti ostaci Herkulovog hrama, rimskog kazališta, bizantske crkve te kompleksa palače Umayyad iz 8.stoljeća. Večera i noćenje u hotelu.

3.dan MADABA - PLANINA NEBO - BETHANY - MRTVO MORE - PETRA 
Doručak. Vožnja do Madabe „grada mozaika“ u kojem su mnogobrojne crkve ukrašene mozaicima iz bizantskih vremena. Najpoznatiji je mozaik karte Palestine iz 6. stoljeća u crkvi sv. Jurja. Gradić je također turistički atraktivan za kupnju lokalnih suvenira. Nedaleko je planina Nebo, s koje je Mojsije po prvi put ugledao „obećanu zemlju“ nakon 40 godina lutanja pustinjom i mjesto na kojem je, po predaji, Mojsijev grob. Na vrhu je moderna crkva sagrađena na temeljima bizantske bazilike iz 4. stoljeća s nekoliko mozaika u unutrašnjosti. Za lijepa vremena, s planine se puža prekrasan pogled na dolinu rijeke Jordan i dijelove Izraela. Odlazak u Bethany beyond Jordan. Prema novijim arheološkim istraživanjima u organizaciji UNESCO-a , pretpostavlja se da je to mjesto na rijeci Jordan na kojem je Ivan Krstitelj propovijedao i gdje je krstio Isusa. Potom slobodno vrijeme za kupanje u Mrtvom moru, jedinstvenom slanom jezeru u pustinjskom krajoliku, koje se nalazi preko 400 m ispod morske razine. S obzirom na iznimno visoki salinitet, u njemu nema nikakvog života no to omogućava tijelu da lako pluta na površini; takav iznimni fenomen privlači veliki broj turista. Nastavak putovanja do Petre, smještaj u hotel. Večera i noćenje.

4.dan PETRA - WADI RUM 
Doručak. Razgledavanje veličanstvene Petre, simbola Jordana i jednog od novih sedam svjetskih čuda, pod zaštitom UNESCO-a. Grad urezan u stijene prije više od dvije tisuće godina gradili su arapski nomadi Nabatejci kao trgovačku postaju, da bi s vremenom postao glavni grad nabatejskog kraljevstva. Vješti zanatlije i klesari u mekim stijenama gradili su grobnice, palače i hramove, skriveni u dolini okruženoj planinama. I danas se do Petre može doći samo kroz Siq, kanjon na kraju kojeg se otvara pogled na najpoznatiju atrakciju lokaliteta - Al Khazneh, poznatu kao Riznica. Razgledavanje u pratnji vodiča i slobodno vrijeme za samostalno istraživanje Petre. U popodnevnim satima odlazak u Wadi Rum, pustinju čiji neobični oblici granitnih stijena i jedinstveni crveni pijesak godinama privlače turiste. Ovaj krajolik je proglašen zaštićenim područjem 1998. godine, a njegovi jedini stanovnici su beduinska plemena; danas se bave pretežito turizmom, ali su sačuvala svoje tradicionalne vrijednosti. Smještaj u kvalitetnom beduinskom kampu te nesvakidašnja novogodišnja buffet večera pod pustinjskim zvjezdanim nebom, uz tradicionalne jordanske i beduinske specijalitete i zabavni program.
Sretna nova godina!

5.dan WADI RUM - JERIHON - BETLEHEM 
Kasniji doručak, a potom  jeep safari ovom neobičnom i mističnom pustinjom koju još nazivaju i „mjesečeva dolina“. Granitne stijene, oštri vrhovi koji se uzdižu iz crvene površine pustinje, klanci i rascjepi, kanjoni i dine nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. 
Odlazak iz Wadi Ruma i vožnja prema graničnom prijelazu Allenby Bridge te ulazak u Izrael. Na putu u Betlehem zaustavljanje u Jerihonu, palestinskom gradiću koji se smatra jednim od najstarijih naselja na svijetu u kojem se još uvijek živi, čije se ime stoljećima spominje u legendama  i literaturi. Još je jedna posebnost vezana uz Jerihon: to je najniže smješten grad na svijetu (258 m ispod razine mora). Iznad grada uzdiže se Brdo kušnje. Prema tradiciji vjeruje se da je to mjesto Isusove kušnje nakon četrdeset dana boravka u pustinji. Nastavak putovanja do Betlehema, slikovitog gradića u brdovitom krajoliku desetak kilometara od Jeruzalema. Grad je danas palestinski turistički i kulturni centar, a njegovi samostani i crkve uvršteni su u popis UNESCO-ve baštine. Betlehem je jedini grad u Izraelu u kojem se može osjetiti božićni ugođaj na prigodno okićenim trgovima, ulicama i u trgovinama opremljenima zapadnjačkim blagdanskim nakitom. Smještaj u hotel. Večera, noćenje.

6.dan MASLINSKA GORA - NOVI JERUZALEM - BETLEHEM 
Doručak. Kratka vožnja do Maslinske gore odakle se pruža nezaboravan pogled na zidine, kupole džamija te zvonike mnogobrojnih crkava Jeruzalema. Po predaji, ovdje je Isus izrekao molitvu „Oče naš“ i tu je sagrađena crkva Pater Noster na čijim zidovima i kolonadama je ispisana ova molitva na gotovo svim jezicima svijeta. Silazak u Getsemanski vrt, drevni maslinik u podnožju Maslinske gore u kojem je Isus izdan i predan rimskim vojnicima. Panoramska vožnja novim dijelom Jeruzalema uz parlament Kneset i zdanje Vrhovnog suda atraktivne arhitekture do muzeja Yad Vashem posvećenog holokaustu. Razgledavanje kompleksa u kojem se može obići Dvorana sjećanja, Dječji memorijal, Aleja pravednika među narodima i ostali izložbeni prostor. Odlazak u muzej Izraela u kojem se uz mnoštvo izložaka iz raznih epoha može razgledati velika maketa Jeruzalema iz doba Drugog Hrama koja se prostire na oko 1000 m2 i kojom možete prošetati. U jednom dijelu muzeja nalazi se Hram Knjige u kojem se čuvaju dijelovi Kumranskih svitaka starih dvije tisuće godina, pronađenih u spiljama Kumrana.
Povratak u Betlehem. Obilazak bazilike Isusova rođenja, najstarije crkve u Svetoj Zemlji, sagrađene u 4. stoljeću na mjestu rođenja Isusova, u kasnijim periodima često preuređivane i dograđivane. Katolička crkva sv. Katarine je odmah uz baziliku, a tko želi može posjetiti i crkvu Bogorodičina mlijeka i spilju u kojoj je živio sv. Jeronim dok je prevodio Sveto pismo na latinski jezik; nalaze se u blizini.  Odlazak u Centar palestinske baštine gdje možete razgledati i kupiti originalne palestinske
proizvode te razgledati malu, ali vrlo zanimljivu izložbu palestinskih nošnji i folklora. Betlehem je nadaleko poznat po rukotvorinama od drveta masline. Posjet jednoj od radionica uz prezentaciju procesa obrade drveta i izrade suvenira koje turisti potom odnose u sve dijelove svijeta. Večera i noćenje u hotelu.

7. dan JERUZALEM 
Doručak. Cjelodnevni program u Jeruzalemu, gradu koji ostavlja duboki dojam na sve svoje posjetitelje. Ovaj tisućljetni grad jedinstveno je mjesto u svijetu - srce židovske, kršćanske i islamske religije. UNESCO je Stari grad uvrstio na popis svjetske baštine. Razgledavanje grada unutar zidina (sa stankama za odmor) prilikom kojeg ćete upoznati najznačajnije znamenitosti i svetišta. Šetnja do Zida plača, najsvetijeg mjesta za židove te uspon na   brdo Hrama gdje su džamije Kupola nad Stijenom i Al-Aksa, sveta mjesta za muslimane. Odlazak do tvrđave Antonija i do crkve sv. Anne izuzetne akustičnosti iza koje se nalaze ostaci kupališta Bethesda, prolazak uskim kamenim ulicama starog grada po Via Dolorosa ( križni put ) do bazilike Isusova groba, najvećeg svetišta kršćana. Unutar bazilike je Golgota i Isusov grob. Uz neke male preinake i popravke, sadašnji izgled crkve datira iz križarskih vremena. Slobodno vrijeme za obilazak Golgote i Svetog groba. 
Na brdu Sion, malo izvan zidina je Dvorana posljednje večere, grob kralja Davida i crkva Marijina Usnuća. Razgled ostataka glavne jeruzalemske ulice Cardo iz rimskih i bizantskih vremena, arheoloških ostataka grada iz vremena Makabejaca i križara.....Tijekom dana posjet Povijesnom muzeju grada Jeruzalema poznatom i pod nazivom „Davidova kula“  smještenom u srednjovjekovnoj utvrdi pored gradskih vrata Jaffa. Na ovom atraktivnom arheološkom lokalitetu muzejski postav vodi vas kroz labirint vremena i dočarava priču o burnoj i dramatičnoj povijesti grada.
U starom gradu se isprepliću židovska, kršćanska, arapska i armenska četvrt i tijekom razgledavanja prelazi se iz jedne u drugu uz živopisne trgovine bučnih trgovaca, vrevu kupaca, mnoštvo turista i hodočasnika.....Povratak u hotel u Betlehemu na večeru i noćenje.

8.dan  MEDITERANSKA OBALA / CEZAREJA - HAIFA - AKKO
Doručak i odjava iz hotela. Odlazak na mediteransku obalu, do Cezareje primorske gdje se nalazilo središte rimske vlasti u Palestini. Grad je bio najznačajnija luka i jedan od najvećih gradova u to vrijeme. Razgledavanje arheološkog lokaliteta: rimski amfiteatar, ostaci Herodove palače, hipodrom i ostaci iz bizantskih i križarskih vremena te bosansko selo. Vožnja duž obale uz kratko zaustavljanje kod ostataka rimskog akvadukta do Haife, najvećeg lučkog grada u Izraelu. S brda Karmel poviše grada pruža se lijep panoramski pogled na cijeli grad, a posebno na čuvene viseće vrtove uz Bahai hram, koji je UNESCO uvrstio na popis kulturne baštine uz ostale Bahai centre u Galileji. Na Karmelu se nalazi i karmelićanski samostan Stella Maris čiji je današnji oblik nakon više rekonstrukcija i dogradnji iz ranog 19.stoljeća. Prema predaji, na tom mjestu bila je spilja u kojoj je živio prorok Ilija. 
Slijedi odlazak u luku Akko (Acra), još jedno od drevnih stalno naseljenih mjesta. Grad je poznat i po tome što je bio posljednje uporište križara u Palestini, koji su ovdje opstali sve do 1291.god. Stara gradska jezgra opasana zidinama i kulama, s uskim vijugavim ulicama i hanovima je na UNESCO-vom popisu svjetske baštine. Razgledavanje grada uključuje posjet Al Jazzar pašinoj džamiji građenoj u 18.st. po uzoru na osmanske džamije s kupolom, ostacima križarske utvrde s nizom velebnih dvorana gotičke arhitekture, nekoć sjedištu vitezova bolničkog reda. Obilazak velikog hana
(karavan-saraj) El Umdan koji je služio kao smještaj putujućim trgovcima i hamama (turska kupelj) iz 18.stoljeća, zanimljiva interijera. Danas je tu smješten mali muzej s izlošcima vezanima uz povijest i značenje hamama u svakodnevnom životu nekadašnjih stanovnika. Slobodno vrijeme za šetnju i samostalno razgledavanje ili posjet suku....
U kasnim popodnevnim satima odlazak u Nazaret, grad u Galileji, pokrajini bujnije vegetacije nego što je u ostatku zemlje, koja se i u Bibliji spominje kao cvjetna Galileja.  
Smještaj u hotel, večera i noćenje.

9.dan NAZARET - TEL AVIV - JAFFA
Doručak. Nazaret je najveći grad unutar Izraela u kojem žive većinom Palestinci. Vjernicima je poznat kao mjesto u kojem je Isus proveo djetinjstvo i živio do početka javnog djelovanja. Posjet bazilici Marijina Navještenja koja je sagrađena, prema tradiciji, na mjestu anđelova navještenja Mariji. Već u 4. st. tu je podignuta crkva koja je stoljećima preuređivana i dograđivana te na kraju srušena, a podignuta je nova bazilika u čijem se donjem dijelu nalaze ostaci prijašnjih zdanja i Špilja navještenja.To je najveća kršćanska crkva na Bliskom istoku. U atriju oko bazilike nalaze se brojni mozaici Djevice Marije (uključujući i mozaik Majke Božje Bistričke) koji su poklon umjetnika iz zemalja diljem svijeta. Po želji, nakon bazilike posjet crkvi sv. Josipa i Marijina izvora, šetnja uskim kamenim ulicama starog grada... Odlazak u Tel Aviv, noviji grad moderne arhitekture duž pješčanih plaža Mediteranskog mora. Grad se u potpunosti razlikuje od ostatka zemlje zbog zapadnjačkog stila života svojih stanovnika. Dio grada koji se naziva „Bijeli grad“ UNESCO je stavio na popis svjetske baštine, jer se smatra vrhunskim primjerom urbanističke gradnje u prvoj polovici dvadesetog stoljeća. Razgledavanje grada i slobodno vrijeme. Prije transfera na aerodrom odlazak u obližnju Jaffu, staru luku uz koju se razvio Tel Aviv. Danas je u Jaffi umjetnička kolonija i mnoštvo restorana, zanatskih radnji te je popularno izletište. U staroj gradskoj jezgri nalazi se i crkva sv. Petra; po predaji, upravo u Jaffi je Petar ozdravio djevojčicu Tabitu.

10.dan TEL AVIV - ISTANBUL - ZAGREB 
Prijava na let TK 791 s polijetanjem iz Tel Aviva u 01.00 i dolaskom u Istanbul u 04.20. Nastavak putovanja letom TK 1053 u 08.15 sati s dolaskom u Zagreb u 08.25 po lokalnom vremenu. 


FIRST MINUTE CIJENA PO OSOBI:

REDOVNA CIJENA: POPUNJENO

Obavezna doplata za aerodromske pristojbe 2.290 KN / 303,95 € (podložno promjenama do dana izdavanja avionskih karata)

U cijenu je uključeno: 

 • prijevoz zrakoplovom prema programu u ekonomskoj klasi 
 • 8 noćenja s doručkom prema programu u kvalitetnim hotelima 4* 
 • 6 večera u hotelima 
 • bogata buffet novogodišnja večera u Wadi Rumu uz zabavni program 
 • usluga lokalnog vodiča tijekom cijelog boravka, na hrvatskom ili engleskom jeziku
 • usluga pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • svi prijevozi prema programu klimatiziranim turističkim autobusom
 • džip safari u Wadi Rumu u trajanju od 2 sata 
 • grupna viza za Jordan
 • troškovi organizacije putovanja 
 • sve ulaznice za lokalitete po programu razgledavanja:
 • Citadela Amman i rimsko kazalište, džamija kralja Abdullaha, Jerash, Bethany, Madaba, Nebo, Petra, Wadi Rum, crkva Pater Noster, crkva sv. Anne i Bethesda, Izraelski muzej sa stalnim postavom i model Drugog Hrama, Hram Knjige i Kumranski spisi (Shrine of the Book), Povijesni muzej grada Jeruzalema City Tower, Cezareja primorska, Križarske dvorane, hammam i Jazzar pašina džamija u gradu Akko


U cijenu nije uključeno:

 • obavezna doplata za aerodromske pristojbe 2.290 KN / 303,95 € (podložno promjenama do dana izdavanja avionskih karata)
 • nadoplata za jednokrevetnu sobu 2.435 KN / 323,20 €
 • izlazna taksa iz Jordana na graničnom prijelazu u Izrael 15 $
 • napojnice lokalnom vodiču i vozaču, nosačima prtljage (plaćanje na licu mjesta)
 • putno osiguranje


Napomene
mogućnost jahanja na konjima u Petri i jahanje na devama u Wadi Rumu - plaćanje na licu mjesta
Minimalni broj putnika u grupi : 20 

Informacije o letu:
Prijevoznik: Turkish Airlines 

Dozvoljena težina prtljage 30 kg (uključena u cijenu) + 1 komad do 8 kg ručne prtljage

TK 1056  ZAGREB     20.00             ISTANBUL   00.10
TK   814  ISTANBUL  02.20              AMMAN      03.40
TK   791  TEL AVIV    01.00              ISTANBUL  04.20 
TK 1053  ISTANBUL  08.15              ZAGREB     08.25  

Navedena vremena su lokalna vremena dolazaka/odlazaka. 
Zrakoplovna kompanija zadržava pravo promjene vremena letova

Viza:

 • Hrvatski državljani za ulazak u Jordan trebaju vizu koja se dobiva na graničnom prijelazu. Za vizu je potrebno dostaviti agenciji sve podatke s naslovnice putovnice. Putovnica mora vrijediti najmanje 6 mjeseci od ulaska u zemlju i imati jednu praznu stranicu. 
 • Za Izrael nije potrebna viza, ali se plaća taksa na graničnom prijelazu iz Jordana u Izrael.

Napomena:

 • S obzirom na specifične okolnosti koje vladaju u Izraelu (mogućnost  privremenog zatvaranja pojedinih prometnica ili privremeno zatvaranje odnosno promjene radnog vremena pojedinih lokaliteta agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda razgledavanja. Također, u slučaju velikih redova i dugih čekanja na ulaz za pojedine objekte, lokalni vodič će prilagoditi raspored obilazaka.

Uvjeti vezani uz COVID-19 
Za ulazak u Jordan i Izrael nije potrebna potvrda o cjepljenju niti je potrebno raditi testove.

I dalje je potrebno ispuniti prijavu prije dolaska u Jordan/Izrael kako bi dobili QR kod desetak dana prije putovanja, a najkasnije 48 sati prije dolaska  (može se imati digitalna verzija ili printana).
Jordan 
https://gateway2jordan.gov.jo  
Polica putnog zdravstvenog osiguranja za ulazak u Jordan 


Izrael
 https://corona.health.gov.il/en/flights/ 
- Polica zdravstvenog osiguranja s pokrićem liječenja COVID-19. To je obavezan uvjet za  ulazak u Izrael.


Napomene:

 • Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji Izraela te može biti različita u odnosu na europsku kategorizaciju.
 • Neispravni putni dokumenti koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju organizatora putovanja te se primjenjuju Uvjeti otkaza putovanja organizatora.
 • Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtijeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.
 • Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte cca 14-7 dana prije putovanja, a prema uvjetima zrakoplovne kompanije koji vrijede za grupe, karte se izdaju za sve putnike u jednom danu.
 • U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana.
 • Za navedeni aranžman vrijede Opći uvjeti putovanja. Prilikom prijave potpisujete ugovor o putovanju čiji su sastavni dio Opći uvjeti i uputstva za turističke aranžmane. Vašim potpisom iskazujete suglasnost s Općim uvjetima. Molimo vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr


Jordan 

 • Službeno ime: Hašemitska kraljevina Jordan
 • Površina: 89 342 km2
 • Broj stanovnika: oko 11 milijuna
 • Glavni grad: Amman, oko 4,5 milijuna stanovnika
 • Vremenska razlika: +1 sat
 • Novčana jedinica: jordanski dinar – JOD ( 1 $ = 0.70 JOD ; 1 € = 0,80 JOD )                   (uglavnom se koriste dolari kojima se može plaćati i bez promjene u JOD, dok eure treba mijenjati)
 • Kupovina: oslikana keramika, lokalne slastice i karamelizirano voće, mirodije, maslinovo ulje u Ajlunu, srebrni i zlatni nakit
 • Odjeća: u ovom periodu može biti kiše, preporučujemo topliju i slojevitu odjeću, udobnu zatvorenu obuću
 • Napon struje: 220V, 50Hz (nije potreban adapter)
 • Mobilne mreže: A1, T-Mobile i Telemach partneri
 • Pozivni broj zemlje: +962
 • Korisna web stranica: www.visitjordan.com  

Izrael

 • Zemljopisni položaj: bliskoistočna zemlja, smještena uz istočni rub Sredozemnog mora
 • Površina: 20.770 km2
 • Broj stanovnika:  9.471 260 
 • Službeni jezik: hebrejski i arapski, dosta se koristi engleski
 • Valuta: Novi Izraelski Šekel NIS  /  1 € = 3,7 NIS :  1 $ = 3,3 NIS
 • Plaćanje: dolari se najlakše promijene i promijenit će vam ih bilo gdje, ali primaju se i euri. Bankomata ima svuda i većina njih prima međunarodne kreditne kartice. Većina hotela, ureda i restorana prima sve glavne svjetske kreditne kartice.
 • Mobilna telefonija: VIP i T-Mobile partneri: Cellcom Israel, Partner Communication
 • Električni napon:  220 V
 • Vremenska razlika: +1 sat 
 • Napojnice: davanje napojnica je običaj u Izraelu. Neki restorani dodaju napojnice računu; ako toga nema, od vas se očekuje napojnica. Napojnica od 10-15% je uobičajena
 • Društveni običaji: u kršćanskim, židovskim i muslimanskim svetim mjestima nosi se skromna odjeća (obavezna je odjeća koja pokriva koljena, ramena i dekolte). 
ID:Integral
28.12.2022. - 06.01.2023.
cijena od 11.260 HRK | 1.494,46 €
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje
cijena od 11.260 HRK | 1.494,46 €