Nova godina Berlin 4 dana avionom

Dodaj u favorite
Registrirajte se kako bi primali akcijske cijene za odabranu ponudu.
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje

NOVA GODINA U BERLINU Zrakoplovom iz Zagreba 4 dana/3 noćenja

Datum putovanja: 30.12.-2.1.2020. - POPUNJENO

VRIJEDNOST VIŠE: izvrstan smještaj Hotel Andels 4*

Program putovanja:

1.dan:ZAGREB-BERLIN

Sastanak putnika s pratiteljem Atlasa u Zračnoj luci Franjo Tuđman dva sata prije polaska zrakoplova kod šaltera informacija. Let zrakoplovom kompanije Lufthanse na liniji LH1713 u 13:10 sati preko Münchena, nastavak leta iz Münchena na liniji LH2044 u 16 sati. Dolazak u Berlin u 17:10 sati, nakon slijetanja ukrcaj u aotubus i transfer do hotela Andels 4*. Smještaj u sobe, kraći odmor i zajedniĉki odlazak s voditeljem putovanja javnim gradskim prijevozom do Kurfürstendamma, jedne od najpopularnijih berlinskih ulica, pune trgovina, hotela i restorana. Slobodna veĉer za vlastite programe i želje. Moguć povratak s voditeljem putovanja javnim gradskim prijevozom u dogovoreno vrijeme, odnosno individualni povratak u hotel. Noćenje.

2.dan:BERLIN

Doruĉak. Odlazak u razgled njemaĉke prijestolnice autobusom: Tiergarten park - Reichstag - Pariški trg s Brandenburškim vratima, simbolom Berlina - Unter den Linden, glasovita berlinska avenija - Checkpoint Charlie, nekadašnji graniĉni prijelaz izmeĊu Istoĉnog i Zapadnog Berlina – Potsdamer Platz – East Side Gallery s ostacima berlinskog zida, spomenik slobodi sa 105 ilustracija umjetnika iz svih dijelova svijeta - Alexanderplatz, jedan od najpoznatijih berlinskih gradskih trgova s glasovitim TV tornjem, gradskom vijećnicom, „Svjetskim satom“, itd. - Friedrichstrasse - Siegessäaule, „Stup pobjede“, spomenik pruskoj pobjedi nad Dancima 1864. g. Slobodno poslijepodne za vlastite programe. Povratak u hotel za pripreme za novogodišnju noć. Svake godine Berlin organizira jednu od najvećih svjetskih novogodišnjih zabava, koja se održava u središtu grada Berlina na podruĉju dužem od dva kilometra, izmeĊu dvije renomirane znamenitosti: Brandenburških vrata i Stupa pobjede (Siegessäule). Proslava s raznim bendovima uživo, DJ-ima i spektakularnim vatrometom u ponoć su besplatni i privlaĉe oko milijun posjetitelja svake godine (organizacija doĉeka Nove godine na ulicama i trgovima u iskljuĉivoj je nadležnosti gradskih turistiĉkih ureda.). Noćenje.

3.dan:BERLIN-POTSDAM

Sretna Nova 2020. godina! Doruĉak. Zajedniĉki odlazak javnim prijevozom s voditeljem putovanja do najstarijeg dijela Berlina, ĉetvrti Nikolaiviertel s mnoštvom suvenirnica i ugodnih lokala. Šetnja reprezentativnim bulevarom Unter den Linden: katoliĉka katedrala sv. Hedvige iz 1747. god., sagraĊena po uzoru na rimski Panteon - Bebelplatz, nekadašnji Operni trg, mjesto gdje su 1933. nacisti spalili više od 20.000 knjiga - Opera - Humboldtovo sveuĉilište - Neue Wache, spomenik iz 1816., posvećen poginulima u ratovima. Odlazak do „Muzejskog otoka“, jedinstvenog otoĉića pod UNESCO-ovom zaštitom usred rijeke Spree na kojem je smješteno ukupno pet muzeja, od kojih je muzej Pergamona najpopularniji berlinski muzej i dom autentiĉnih rekonstrukcija kao što je Ištarin oltar, te Neues muzej, s fantastiĉnom egipatskom zbirkom i prekrasnom bistom kraljice Nefertiti. Moguć individualni posjet muzejima (otvoreni 1.1. od 12-18). Ili svratite do obližnjeg interaktivnog DDR muzeja, otvorenog 365 dana u godini, na zanimljivo putovanje u svakodnevni život nekadašnje Istoĉne Njemaĉke. Noćenje.

4.dan:BERLIN

Doruĉak. Odjava iz hotela, transfer u zraĉnu luku. Let zrakoplovom Lufthanse iz Berlina za Zagreb na liniji 4U8974 u 10:20 sati preko Münchena. Nastavak leta iz Münchena za Zagreb, dolazak u Zagreb u 11:55 sati.

 

CIJENA PAKET-ARANŢMANA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI: FIRST MINUTE: 4.780 kn / REDOVNA CIJENA: 4.980 kn

(Zrakoplovne pristojbe u iznosu od 1.190 kn ukljuĉene u cijenu)

Doplata za jednokrevetnu sobu: 1.590 kn

pomoćni krevet za treću osobu na upit!

SMJEŠTAJ: Hotel Andels 4*

Landsberger Allee 106, 10369 Berlin
https://www.viennahouse.com/en/andels-berlin/the-hotel/overview.html
Ocjena 8,7 na www.booking.com; 4.5 zvjezdica na Trip Advisoru!

RED LETENJA:
LH1713 30DEC ZAGMUC 1310 1415
LH2044 30DEC MUCTXL 1600 1710
LH2037 02JAN TXLMUC 1300 1410
LH1714 02JAN MUCZAG 1525 1625

CIJENA ARANŢMANA UKLJUĈUJE: prijevoz zrakoplovom Zagreb-München-Berlin-München-Zagreb, zrakoplovne pristojbe, voditelja putovanja, smještaj u hotelu Andels 4* u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV na osnovi tri noćenja s buffet doruĉkom, transfer od/do zraĉne luke u Berlinu, panoramski razgled grada autobusom 2. dan programa, razglede pješice i javnim prijevozom s voditeljem putovanja, boravišnu pristojbu te troškove organizacije i prodaje

CIJENA ARANŢMANA NE UKLJUĈUJE: ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao ukljuĉene, fakultativne sadržaje, karte javnog prijevoza, putno zdravstveno osiguranje (preporuĉujemo!), napojnice lokalnim pružateljima usluga i osoblju, te troškove osobnih narudžbi

CIJENE ULAZNICA (prema stanju iz ožujka 2019.g. i mogu biti podložne promjeni): muzej Pergamon 19 €,
Altes museum 10 €, Neues museum 12 €; Museuminsel 18 € (za sve izložbe); DDR muzej 9,8 €; vožnja
brodom po rijeci Spree od 15 €, cijena karte za dnevnu vožnju javnim gradskim prijevozom 7 €

NAPOMENE:
Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konaĉni iznos pristojbi potvrĊuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Agencija zadržava pravo promjene cijena u sluĉaju teĉajnih razlika većih od 1,5%. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda grada u Berlinu, ovisno o redu letenja, radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda. Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja Lufthanse 2019. godine i podložna su promjeni.

MINIMUM PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 20

OPĆE INFORMACIJE:
SLUžBENO IME: Savezna Republika Njemaĉka
DRžAVNO UREĐENJE: parlamentarna savezna republika
GLAVNI GRAD: Berlin, oko 3.575 milijuna stanovnika (2016 god.)
JEZIK: njemaĉki (službeni)
RELIGIJA: protestanti 34%, katolici 34%, ateisti 28.3%, muslimani 3.7% (2015)
VREMENSKA RAZLIKA: Central European Time (Hrvatska 12:00 = Njemaĉka 12:00)
NOVAC: EUR (euro); 1 EUR = 100 centi
BROJ STANOVNIKA: oko 82.79 milijuna (po popisu stanovništva iz 2017. god)
POVRŠINA: 357.386 km²
GEOGRAFSKI POLOŢAJ: Savezna Republika Njemaĉka je država u srednjoj Europi. Na sjeveru graniĉi sa
Sjevernim morem, Danskom i Baltiĉkim morem, na istoku s Poljskom i Ĉeškom, na jugu s Austrijom i
Švicarskom, a na zapadu s Francuskom, Luksemburgom, Belgijom i Nizozemskom.
KLIMA: Klima je u zapadnom dijelu maritimna (utjecaj toplih zraĉnih masa s Atlantika), a u planinskome
podruĉju kontinentalnoga karaktera. Zima je na zapadu i sjeverozapadu topla i vlažna, a na istoku i
sjeveroistoku hladna; srednja sijeĉanjska temperatura je od 0 do -2°C. Ljeto je na zapadu i sjeverozapadu
relativno hladno i vlažno, a na jugu toplo i suho; srednja je srpanjska temperatura na zapadu i sjeveru od
17-19°C.
ELEKTRIĈNI NAPON: 230 V
DOKUMENTI POTREBNI ZA PUTOVANJE: Za ulazak u Saveznu Republiku Njemačku za hrvatske građane potrebna je važeća putovnica ili osobna iskaznica koja mora vrijediti najmanje 3 mjeseca nakon ulaska. Djeca moraju imati svoju putovnicu/osobnu iskaznicu.
ZDRAVSTVO: Cijepljenje nije obvezno. Preporuĉujemo da se prije putovanja detaljnije informirate na web stranicama Svjetske zdravstvene organizacije (WHO, www.who.int) kao i da prikupite obavijesti o
mogućnosti cijepljenja prije odlaska u inozemstvo (HZJZ, http://www.hzjz.hr/). Preporuĉujemo takoĊer da na putovanje uzmete priruĉnu ljekarnu, koja sadrži lijekove koje redovito koristite, kao i lijekove za uobiĉajene probleme koji se javljaju na putovanjima.
TELEFONIRANJE: Pozivni broj zemlje je 00 49. Mobilne telefonske veze su dobre. Molimo da za detalje
kontaktirate vašeg mobilnog operatera.
KREDITNE KARTICE: Većina kreditnih kartica prihvaćene su u svim bankama, te u većini hotela, restorana i trgovina u većim gradovima i objektima (MasterCard, Visa, Amex). Većinom se na ulazu svake trgovine nalaze simboli kreditnih kartica koje pojedina trgovina prihvaća kao sredstvo plaćanja.
NAPOJNICE: Nisu obvezne, ali je uobiĉajeno ostaviti 10% od ukupnog iznosa raĉuna u restoranu ili taxiju,ako ste bili zadovoljni pruženom uslugom.
SIGURNOST PUTOVANJA: Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u
Ministarstvu vanjskih i europskih poslova, ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr.
Preporuĉujemo:
ODJEĆA: Savjetujemo udobnu slojevitu odjeću. Za putovanja tijekom zime svakako voditi raĉuna da se
ponesu rukavice, kapa i šal. Nužna je dobra i ugodna obuća.
HRANA I PIĆE: Nijemci preferiraju zasitna jela, ukljuĉujući meso, kao što su svinjetina, govedina i perad. Pivo je vrlo uobiĉajeno u svim dijelovima Njemaĉke, a mnoge lokalne i regionalne pivovare proizvode široku paletu piva. Najstarija pivovara na svijetu nalazi se u Bavarskoj, ali druge regije u Njemaĉkoj imaju ponosnu tradiciju izrade piva. Neki od specijaliteta su: Spätzle - vrsta tjestenine od jaja, brašna, soli gazirane vode, može se jesti zasebno, ali je ĉešće servirano kao dodatak mesnim jelima; Bratwurst – autohtone njemaĉke kobasice; Sauerbraten – veliki komadi mesa sporo peĉeni u pećnici s povrćem i krumpirom; Maultaschen – nadjeveno kuhano ili prženo tijesto, može biti punjeno svinjetinom, govedinom ili povrćem; Leberkäse - vrsta kobasice koja se duže peĉe u pećnici, zatim reže i poslužuje s bijelim kruhom i slatkim moustardom; Schnitzel - tanko narezani komad teletine, prekriven brašnom, jajima i krušnim mrvicama, a zatim pržen u ulju ili puno maslaca dok ne dobije zlatnu boju izvana.
KUPOVINA: popularni suveniri: magneti, pivo i keramiĉke ĉaše za pivo, vino, narodna nošnja, nakit, privjesci za kljuĉeve. Veliki broj objekata posluje od 8 do 20 radnim danom, od 9 do 17 subotom, dok nedjeljom rade skraćeno.
SEF: Molimo da spremite novac, dokumente i druge vrijednosti u hotelskom ili sobnom sefu, organizator putovanja niti hotel ne preuzima odgovornost za ukradene stvari.

ID:A
Trenutno nema dostupnih ponuda