Norveški fjordovi posebnim avionom - rujan 2023

Dodaj u favorite
Registrirajte se kako bi primali akcijske cijene za odabranu ponudu.
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje

VRHUNCI NORVEŠKIH FJORDOVA - 3 dana / 2 noći zrakoplovom iz Ljubljane


Datum Putovanja: 22.09.-24.09.2023. - GARANTIRANI POLAZAK

 

  • Pratitelj putovanja na hrvatskom jeziku


Pozivamo vas na jedinstveno putovanje na vrhunce norveških fjordova izravnim letom iz Ljubljane. Poletjet ćemo do Alesunda, prekrasne polazne točke za otkrivanje zemlje i njezinih ljepota: ovdje se nalazi najviši okomiti alpski zid u Europi – Trolov zid, ovdje ćete vidjeti planinsku cestu koja oduzima dah – Trolove ljestve, najveći europski ledenjak Jostedalsbreen i najdublje jezero u Europi, Hornindalsvatn, najpoznatiji norveški fjord - Geirangerfjord, koji je dio UNESCO-ove baštine, prekrasan pogled s planine Dalsnibba na fjord Gereinger i Kristiansund, gradić na isprekidanoj obali Norveškog mora, koji je kroz povijest bio centar za sušeni bakalar.

 

 

Program putovanja: 


1. dan: LJUBLJANA–ÅLESUND– BRIKSDAL–HELLESYLT–GEIRANGER
Okupljanje putnika u Zračnoj luci Jože Pučnika Ljubljana i direktan let posebnog zrakoplova za Alesund. Tijekom spuštanja aviona imat ćete pogled na raščlanjenu obalu zapadne Norveške i sletjet ćete na jedan od njezinih otoka, u gradu Alesundu. Zaputit ćete se u unutrašnjost, u zemlju fjordova. Vožnja do jezera Hornindalsvatn, najdubljeg europskog jezera te kraće zaustavljanje. Samo kratki tjesnac dijeli jezero od 100 km dugog Nordfjorda, koji je dubok više od 500 m. Vožnja uskom ledenjačkom dolinom do informacijskog centra uz ledenjak. Ledenjak Briksdal samo je jedan od jezičaka najvećeg europskog ledenjaka u kontinentalnom dijelu Europe – Jostedalsbreena. Do ledenjaka ćete se popeti pješice i pritom promatrati nedavno formiranu ledenjačku dolinu s morenama i na njenom kraju mliječnoplavo jezero u koje se slijeva ledenjačka voda. Uz nadoplatu je moguć uspon posebnim brdskim vozilima umjesto hodanja, što će biti poseban doživljaj. U poslijepodnevnim satima slijedi vožnja brodom fjordom Geiranger, promatrajući okomite zidove iznad mora i brojne slapove lirskih naziva. Iskrcaj se u selu Geiranger, gdje završava 16 km dug Geiranger fjord koji je na UNESCO-ovom popisu svjetske baštine. Smještaj u hotel, večera (doplata) i noćenje.

2. dan: GEIRANGER–(DALSNIBBA)–KRISTIANSUND | doručak
Nakon doručka slobodno vrijeme ili (uz nadoplatu) izlet na 1500 m visoku planinu Dalsnibbo. Dalsnibba je poznata po najljepšem pogledu na fjord Geriranger, a izgradnja ceste do ove moćne planine bila je jedan od najambicioznijih građevinskih projekata u Norveškoj u 20. stoljeću. Iz Dalsnibbea ćemo se vratiti u selo Geiranger. Orlovom cestom se penjete i spuštate u dolinu Valldal, koja je zbog povoljne mikroklime poznata po uzgoju jagoda. Preći ćete divlji stjenoviti krajolik koji se ogleda u tamnim planinskim jezerima. Postoji strma planinska cesta Trollstigen (Trolove ljestve) koja se u 11 serpentina spušta s prijevoja planinskog masiva Trolltindene. Trolove ljestve nekada su bile prometna ruta koja je povezivala Valldal i Andalsnes, a danas su uz Atlantsku najpoznatija panoramska cesta u Norveškoj. Vidjet ćete i Trolov zid – najviši okomiti zid u Europi, visok čak 1100 metara. Nastavak vožnje do Kristiansunda. Smještaj u hotel, večera (doplata) i noćenje.

3. dan: KRISTIANSUND–ÅLESUND–LJUBLJANA | doručak
Nakon doručka krećete na putovanje najljepšim cestama u Norveškoj: započet ćete Atlantskim tunelom koji prolazi ispod Norveškog mora koje slovi za jedno od najdubljih na svijetu. Dovest će vas na susjedni otok pokraj sela Kvernes. Zatim počinje vožnja Atlantskom cestom, jednom od najljepših panoramskih cesta u Norveškoj. Vozi se preko arhipelaga koji povezuje otok Averøy s kopnom kombinacijom nasipa, vijadukata i mostova koji su pravi praznik za oči. Dolazak u Ålesund, jedan od najljepših gradova u zemlji. Zbog požara početkom 20. stoljeća grad je obnovljen u stilu secesije, što mu danas daje jedinstvenu sliku među norveškim gradovima. Položaj na nekoliko otoka uz razvedenu obalu djeluje kao idilična kulisa. Velik dio prometnica u gradu vodi kroz podvodne tunele, ostale otočne veze zamjenjuju trajekti. Razgledat ćete grad, imati mogućnost ručka (doplata), a po želji možete se popeti uz 400 stepenica na gradsko brdo Aksla odakle se pruža prekrasan pogled na sve strane. U poslijepodnevnim satima vožnja do zračne luke Alesund. Let zrakoplova za Ljubljanu, gdje se očekuje dolazak u večernjim satima.

 

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 

Datum putovanja

Redovna cijena
22.09.-24.09.2023. 849,00 € / 6.396,79 kn

 

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE: 
zračni prijevoz posebnim letom Ljubljana–Alesund–Ljubljana, pristojbe zračnih luka i sigurnosne pristojbe, prijevoz autobusom prema programu, plovidbu Geirangerfjordom, 2x noćenje s doručkom u hotelu 3* u dvokrevetnoj sobi (trokrevetne sobe na upit), pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku, troškove organizacije i prodaje putovanja

OBAVEZNA DOPLATA (na licu mjesta):

- boravišna pristojba

DODATNE DOPLATE (prilikom rezervacije):
- jednokrevetna soba:140 € / 1.054,83 kn

- transfer autobusom Zagreb-Ljubljana-Zagreb: 70 € / 527,42 kn po osobi (min. 15 prijavljenih putnika)

- mogućnost vanjskog parkinga u Zračnoj luci Jože Pučnika u Ljubljani uz doplatu - cijena je 45 € / 339,05 kn (vanjski parking na Brniku)

- izlet na planinu Dalsnibba: 39 € / 293,85 kn, 29 € / 218,50 kn za djecu do 12 godina

- 2x večera: 70 € / 547,42 kn odrasli, 40 € / 301,38 kn djeca do 12 godina

- mini brdsko vozilo do Briksdala: 30 € / 226,04 kn za odrasle, 15 € / 113,02 kn za djecu 8-15 godina, GRATIS za djecu do 8 godina

- ručak zadnji dan 35 € / 263,71 kn odrasli, 20 € / 150,69 kn za djecu do 12 godina
NAPOMENA: Eventualna doplata za gorivo naplaćuje se putniku uz osnovnu cijenu aranžmana u vidu doplate za gorivo. Točan izračun ćemo poslati 21 dan prije polaska.

VAŽNO: Potrebno je najmanje 140 putnika za putovanje posebnim charter letom. S vremena na vrijeme spajamo i pojedinačne letove te kombiniramo dvije destinacije jer na taj način možemo osigurati putovanje prije. U slučaju da nije prijavljen dovoljan broj putnika, postoji mogućnost putovanja redovnim linijama do jedne od obližnjih zračnih luka. Sadržaj programa ostaje nepromijenjen. U tom slučaju bit će potrebno dodatno plaćanje ili doplata razlike u uplati povratnog prijevoza do zračne luke. Program se može odvijati i drugačijim redoslijedom.

UPOZORENJE: Prilikom prijave potrebno je navesti TOČNO IME I PREZIME, kako stoji u putnoj ispravi s kojom se putuje (važeća osobna iskaznica ili putovnica). Individualni prijevoznici traže i broj, valjanost i vrstu osobnog dokumenta s kojim ćete putovati, kao i vaš datum rođenja. Svaka naknadna promjena navedenih podataka potrebnih za putovanje rezultira dodatnim troškovima ili čak kupnjom nove karte.

 


 

ID:Integral
22.09.2023. - 24.09.2023.
cijena od 849 € | 6.396,79 HRK
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje
cijena od 849 € | 6.396,79 HRK

Pronađite svoju destinaciju

Austrija

Beč

1

Engleska

Estonija

Finska

Grčka

Atena

2

Irska

Dublin

1

Island

Italija

Rim

2

Latvija

Riga

2

Mađarska

Nizozemska

Poljska

Krakow

1

Portugal

Slovačka

Turska

Španjolska

Madrid

1

Švedska