Normandija i Bretanja 5 dana avionom

Dodaj u favorite
Registrirajte se kako bi primali akcijske cijene za odabranu ponudu.
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje

Normandija i Bretanja putovanje 5 dana avionom 2024. 

 

Datum putovanja: 25.-29.06.2024. - GARANTIRANI POLAZAK! 

30.08.-03.09.2024. - GARANTIRANI POLAZAK! 


Prošetajte alabasterskim liticama i mondenom rivijerom Côte Fleurie tragovima Moneta , Flauberta  i Prousta , kušajte svježe  morske specijalitete i normandijski sir te nezaobilazni  calvados


VRIJEDNOST VIŠE: Posjet opatiji i gradiću Mont Saint Michele s pratiteljem putovanja i lokalnim vodičem

 

Program putovanja:


1.dan ZAGREB-ÉTRETAT-LE HAVRE- HONFLEUR
OD  ALABASTERSKIH  LITICA  DO  ČAROBNE CÔTE FLEURIE

Sastanak putnika u Zračnoj luci u Zagrebu 90 min prije polijetanja. Let zrakoplovom Croatia Airlines OU 470 za Pariz u 9:00 sati i dolaskom u 11:05 Nakon slijetanja, slijedi vožnja do slikovitog mjesta Étretat, smještenog na strmim, bijelim liticama normandijske Cȏte d'Alabȃtre - Obale Alabastera, koje je višekratno inspiriralo slike Courbeta, Boudina i Moneta kao i djela romanopisaca poput Mauricea Leblanca, Guy de Maupassanta i George Simenona. Kraća šetnja po liticama s prekrasnim pogledom, zatim slobodno vrijeme za odmor koje možete provesti u nekom od restorana uz plaže na obali Atlantika, a za radoznale postoji mogućnost posjeta spomen kući Mauricea Leblanca, koji je ovdje pisao slavnu seriju o Arsène Lupinu. Slijedi vožnja do le Havrea- druge najveće luke u Francuskoj, smještenog na samom utoku rijeke Seine u more. Uvršten je u UNESCO baštinu zbog svoje nove arhitekture koju je svojedobno pedesetih godina osmislio arhitekt Auguste Perret jer je grad bio doslovce  porušen u 2.svjetskom ratu. Provest ćemo se pored spektakularnih atlantskih plaža, potom pogledati kultno zdanje Muzeja moderne umjetnosti André Malraux (MUMA), djelo arhitektonskog tandema Guy Lagneau - Jean Dimitrijević. Na koncu ćemo zastati u središtu grada blizu gradske vijećnice gdje je glasoviti brazilski arhitekt Niemayer podigao svoju spektakularnu operu - teatar Volcano. Slobodno vrijeme za šetnju i večeru u Le Havreu. Navečer slijedi kraća vožnja preko novog mosta Pont de Normandie koji je izgrađen iznad utoka Seine u La Manche, do slikovitog gradića Honfleur na Côte Fleurie gdje ćemo provesti noć. Smještaj u hotel. Noćenje.

2.dan HONFLEUR- TROUVILLE - DEAUVILLE- MONT SAINT MICHEL- RENNES
CVJETNOM RIVIJEROM DO DREVNE OPATIJE IZMEĐU NEBA I OCEANA 

Zajutrak. Odjava iz hotela i oko 8:30 krećemo u razgled grada u kojem su impresionisti svojedobno osnovali svoju školu, a u njemu je ujedno i rodna kuća Eugèna Boudina. Atmosferični Honfleur  je poznat po svojoj živopisnoj drvenoj arhitekturi s čijih okana i balkona  bujaju bokori raznobojnog cvijeća. Obići ćemo skladišta soli iz doba ministra-kardinala Colberta, otmjenu gradsku palaču gospode de Roncheville iz 14.stoljeća te prošetati uz staru gradsku luku–Vieux Basin do  Lieutenance - utvrđenog zdanja u kojem je nekoć stolovao kraljevski namjesnik. Razgled završavamo posjetom drvenoj crkvi St Catherine  koja je izvanredan primjerak lokalne drvene arhitekture te šetnjom amblematičnim ulicama Rue de l'Homme de Bois i Rue des Capucins koje obiluju starim tradicionalnim drvenim  zdanjima,uglavnom pretvorenim u male živopisne restorane, butike i hotele.. Slobodno vrijeme u Honfleuru do 10:30.Slijedi  vožnja duž Cȏte Fleurie - Cvjetne obale – do glasovitih mondenih odmarališta Trouville sur Mer i Deauville kuda Parižani dolaze odmarati koncem tjedna. U Trouvilleu ćemo se zadržati nešto dulje i kratko  prošetati po poznatoj promenadi uz plaže gdje je petnaestogodišnji Flaubert prvi puta sreo svoju muzu Élise Schlésinger - inspiraciju za glavni ženski lik njegovog romana "Sentimentalni odgoj". Bacit ćemo odatle i pogled na čuveni luksuzni hotel Les Roches Noires koji je svojedobno bio rezidencija Marcela Prousta i Marguerite Duras. Slobodno vrijeme u Trouvilleu za užitak u svježe ulovljenim rakovima i školjkama koje se u izobilju nude i pripremaju na lokalnoj  morskoj tržnici ili čašu tradicionalnog normanskog calavadosa uz kavu u nekoj od živopisnih kafeterija u ulici Orléans. U obližnji Deauville kratko svraćamo samo kako bismo vidjeli čuvenu mondenu plažu koja se proslavila šezdesetih godina u filmu Claudea Lelouchea "Un Homme, une Femme" ( Jedan čovjek i jedna žena). Proći ćemo i uz  Međunarodni festivalski centar gdje se održava Festival američkog filma.
Nastavljamo put do Bretagne i jedinstvenog i prekrasnog gradića - opatije Mont Saint - Michel  na hridi izmedu neba i oceana, koji je zahvaljujući svom položaju izdržao podsjedanja Engleza tijekom Stogodišnjeg rata. Mont Saint-Michel je najposjećenije spomeničko mjesto u Francuskoj pod UNESCO zaštitom, a za mnoge i hodočasnička destinacija. Šetnja do zidina povijesnog dijela te stepenicama do crkve i opatije  na stijeni gdje možemo uživati u pogledu na čudesni La Merveille iz 13.st. S mnogobrojnih terasa pruža se veličanstven pogled na zaljev koji presuši tijekom popodnevne oseke, ali  je navečer već prekriven morem.
Nakon vođenog posjeta opatiji (doplata) provest ćemo ostatak popodneva i predvečerja u gradiću u čijim strmim i zavojitim srednjovjekovnim ulicama ima mnoštvo restorana i gostionica u kojima  možemo večerati. Slijedi jednosatna vožnja do Rennesa, glavnog grada Bretagne. Smještaj u hotel. Preporučujemo orijentacijsku šetnju središtem grada uz asistenciju pratitelja putovanja. Noćenje. 

3.dan RENNES – DINAN - SAINT MALO - FOUGÈRES
NAJLJEPŠE OD BRETANJE 

Zajutrak.Odjava iz hotela. Šetnja elegantnim gradskim centrom: palača Saint-Georges, zgrada Parlamenta Bretagne, Gradska vijećnica i Opera smještene na glavnom gradskom trgu te u starom dijelu grada katedrala St Pierre. Kratko ćemo se zadržati na tržnici, a potom slijedi vožnja do tipičnog bretonskog utvrđenog grada Dinana sa zidinama iz 13. st., strmim uličicama, romaničkom bazilikom i slikovitim satnim tornjem iz 14.st čiji sat još uvijek točno pokazuje vrijeme. Poseban ton daju tipično bretonskom svijetloplavom poličeni okviri prozora i vrata na tradicionalnim kanatnim zdanjima u središtu grada. Dinan je i rodno mjesta čuvenog Bertranda du Guesclina, umješnog bretonskog vojskovođe  koji je Francuze uspješno vodio do niza pobjeda u bitkama s Anglo-Normanima tijekom Stogodišnjeg rata. Nastavak puta nas vodi u St. Malo, postojbinu vrsnih pomoraca, nekoć na glasu kao piratsko gnijezdo. Razgled starog grada s čijih se kamenih zidina pruža veličanstven pogled na plaže i otočiće. Gradska vijećnica je smještena u zamku bretonske vladarice, kneginje Anne de Bretagne uz same gradske zidine. Odšetat ćemo do nekadašnje katedrale St Vincent iz 12. st. odakle su francuski pomorci svojedobno krenuli u otkriće Quebeca. Nastavit ćemo starim zavojitim uličicama do utvrda koje je maršal Vauban izgradio kako bi grad zaštitio od napada engleske i nizozemske flote, a tijekom oseke može se posjetiti i grob slavnog pisca Chateaubrianda na otočiću Grand Bé. Razlika razina mora između plime i oseke na ovom dijelu obale je oko 12m. Slobodno vrijeme za odmor, objed i šetnju uskim kamenim ulicama s luksuznim buticima i restoranima poznatim po morskim specijalitetima. Kasno popodne krećemo prema Fougèresu. gradu koji se smatra  srcem drevne Bretagne, čuvenom po pobuni monarhista u doba Prve republike, nakon pobjede revolucije. Balzac je boraveći u njemu 1826. godine našao  inspiraciju za svoj poznati roman "Chouans"(Šuani ).  Smještaj u hotel. Prošetat ćemo zatim kroz stari dio grada do crkve St Leonard iz 16.st, satnog tornja iz 1397.godine građenog u flamanskom stilu te gradske vijećnice iz 16,st te u živopisnim ulicama s kanatnim kućama prepunim restorana iskoristit slobodno vrijeme za odmor i večeru. Noćenje. 

4.dan FOUGÈRES-AVRANCHES – BAYEUX – PLAŽE ISKRCAVANJA – ROUEN
IZ STARE BRETANJE PREMA SRCU NORMANDIJE 

Zajutrak. Odjava iz hotela. Prijepodne nastavljamo obilazak Fougèresa. Otići ćemo do starih gradskih vrata Porte de Notre Dame, obići staru crkvu St Sulpice i baciti pogled na  drevni zamak baruna Raoula II iz 11.st koji je nekad branio sjeveroistočnu Bretagnu od prisizanja  anglonormanskih Planatageneta. Kasno prijepodne krećemo prema Avranchesu i Normandiji, gdje ćemo pogledati nekadašnje zdanje biskupije u kojem je danas smješten sud te staru baziliku St Gervais u kojoj  izložen relikvijari St Auberta. U trezoru se nalaze rukopisi iz opatije Mont Saint Michel. Slijedi slobodno vrijeme za odmor i objed. Poslijepodne ćemo se odvesti do gradića Bayeux gdje je u lokalnoj opatiji izložena najdulja tapiserija na svijetu- artefakt ali i povijesni dokument nulte kategorije, koji serijom slika prikazuje motive i zbivanja  jedne od prekretnica europske povijesti- normanske invazije na Englesku 1066.godine. Tapiserija je izrađena po nalogu biskupa Oda, brata normanskog kneza Viljema Osvajača, koji je nakon pobjede u bitci kod Hastingsa postao i prvim  normanskim kraljem Engleske ( doplata )   Nakon toga prošetat ćemo i do velebne gotičke katedrale iz istog vremena u kojoj je tapiserija svojedobno izvorno bila izložena.    
Slijedi kratka vožnja do legendarne normandijske plaže Omaha Beach gdje su se u 2. svjetskom ratu na „dan D” iskrcavale američke postrojbe. Nedaleko se nalazi i američko vojno groblje Saint Laurent sur Mer. Nastavljamo do britanskog sektora i Arromanche les Bains gdje je i Muzej iskrcavanja. Slijedi vožnja do Rouena, glavnog grada Normansije i  rodnog mjesta velikih francuskih spisatelja Pierrea Corneillea i Gustava Flauberta. Smještaj u hotel potom šetnja do grada i pješački razgled: kultna gotička katedrala s prekrasnim portalom koju je Monet slikao u različitim fazama dnevne svjetlosti, Palača pravde iz doba Louisa XII - nekadašnje sjedište prvog normandijskog parlamenta, trg Vieux Marché na kojem je Djevica Orleanska spaljena na lomači, hotel – palača Bourgtheroulde gdje su svojedobno tijekom pregovora boravili francuski kralj François I i njegov veliki rival, engleski kralj Henry VIII, astronomski sat Gros Horloge, Opera Rouen  i teatar Pierre Corneille. Slobodno vrijeme . Noćenje. 

5.dan   ROUEN – GIVERNY - PARIZ - ZAGREB 
SAN CLAUDEA MONETA – ŽIVOT KAO VRT SVJETLOSTI I BOJA 

Zajutrak. Odjava iz hotela.Lagana šetnja središtem grada u posjet čuvenoj katedrali u Rouenu te kraće slobodno vrijeme. Slijedi vožnja do Givernyja, posjet kući i čudesnim vrtovima slavnog slikara Claudea Moneta (doplata), sazdanih sukladno njegovim zamislima. Umjetnik je s obitelji u vrtovima proveo zadnja desetljeća svog života. Čarolija sunčevih zraka, odraza svjetla na vodi  i raznobojnog cvijeća inspiracija je njegove postimpresionističke  serije slika „Les  Nymphées“ (Lopoči). Nadahnute prizore lopoča na vodi, grmova rascvalog gloga i stabala jabuke u cvatu, njegov poštovatelj, pisac  Marcel Proust pretočio je višekratno u epohalni literarni ciklus struje svijesti -  „U potrazi za izgubljenim vremenom“. Slobodno vrijeme  nakon razgleda vrtova provest ćemo u obližnjem živopisnom selu gdje je i crkva u kojoj počiva slavni slikar. U nekoj od  slikovitih  seoskih krčmi uz dobru francusku kuhinju i vino imat ćemo prigodu uživati posljednje trenutke našeg putovanja. Vožnja do Zračne luke Paris CDG, Prijava na let za Zagreb na liniji OU 471 u 18.30 sati, s dolaskom u 20.20 sati.
*Na povratku 01.04. prijava za let LH 1041 u 18:25, presjedanje u FRA i let za Zagreb u 20:45. Planirani dolazak u Zagreb u 22:05.
 


 

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI:

FIRST MINUTE CIJENA vrijedi za uplate do 45 dana prije putovanja ili do popunjenja kapaciteta.
Uključene pristojbe zračnih luka!

Datum putovanja

First minute

Redovna cijena

25-29.06.2024.

 POSEBNA PONUDA

950 €

1.080 €

30.08-03.09.2024.

1.030 €

1.080 €


Doplata za jednokrevetnu sobu: 250€ - 25.-29.06. / 30.08.-03.09.

 

Doplate prilikom rezervacija aranžmana :
Paket ulaznica: Mont St. Michele ( s lokalnim vođenjem), tapiserija Bayeux i vrtovi Giverny: 80€ 

Red letenja:
25.06. OU 470 ZAG-CDG 09:00 11:05
29.06. OU 471 CDG-ZAG 18:30 20:20

30.08. OU 470 ZAG-CDG 09:00 11:05
03.09. OU 471 CDG-ZAG 18:30 20:20  

Predviđeni hoteli:
25-29.06.2024.

25-26.06 HTL Kyriad La Rivière Saint Sauveur Honfleur 3* (https://vu.fr/ZcWVW) 
26-27.06 HTL Le Victoria Rennes 3* (https://urlz.fr/oRVk) 
27-28.06 HTL Brit Hotel Piscine & Spa Fougères 3* (https://vu.fr/ZtrN) 
28-29.06 HTL B&B Centre Rive Gauche Rouen 3* (https://goo.su/yzgeguF)

30.08-03.09.2024.
30-31.08 (1 BB) HTL Kyriad La Rivière Saint Sauveur Honfleur 3* (https://vu.fr/ZcWVW) 
31.08-01.09 (1 BB) HTL Ibis Centre Gare Sud Rennes 3* (https://vu.fr/dORNV) 
01-02.09 (1 BB) HTL Brit Hotel Piscine & Spa Fougères 3* (https://vu.fr/ZtrN) 
02-03.09 (1 BB) HTL B&B Centre Rive Gauche Rouen 3* (https://goo.su/yzgeguF)


CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE: prijevoz zrakoplovom na redovnoj liniji Croatia Airlinesa u ekonomskoj klasi na relaciji  Zagreb – Pariz – Zagreb, smještaj u hotelima 3* u dvokrevetnim sobama TWC na osnovi noćenja/doručak, pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku, prijevoz autobusom prema programu te troškove organizacije i prodaje: 

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: ulaznice za kulturno povijesne spomenike koji se posjećuju, fakultativne izlete, putno zdravstveno osiguranje, troškove osobnih narudžbi te sve što izrijekom nije navedeno u programu. 


Minimum prijavljenih putnika: 15

Preporučujemo putno osiguranje jedne od osiguravajućih kuća. Agencija ima zaključenu Policu osiguranja od odgovornosti organizatora kod Adriatic osiguranja, broj police OV0682935672 i jamčevno osiguranje kod Adriatic osiguranja, broj police OV0682935673. Organizator zadržava pravo promjene rasporeda sadržaja programa u slučaju više sile. Ostali uvjeti prema OPĆIM UVJETIMA INTEGRALA ZAGREB d.o.o. Zagreb, 13.06.2023.

Odgovorni organizator: Integral Zagreb d.o.o Opći uvjeti: https://www.integral-zagreb.hr/hr/ugovor-o-putovanju-opci-uvjeti-i-uputstva-za-turisticke-aranzmane

ID: Integral
25.06.2024. - 29.06.2024.
30.08.2024. - 03.09.2024.
cijena od 950.00 €
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje
cijena od 950.00 €

Pronađite svoju destinaciju

Engleska

Grčka

Atena

2

Italija

Rim

2

Portugal

Turska

Španjolska