New York 7 dana - Uskrs 2023

Dodaj u favorite
Registrirajte se kako bi primali akcijske cijene za odabranu ponudu.
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje

PUTOVANJE U NEW YORK  7 DANA ZA USKRS 2023.

Termin putovanja: 07.04.-13.04.2023. - garantirani polazak

UKINUTE VIZE ZA AMERIKU ZA DRŽAVLJANE RH, uključena 2 x23kg kofera na letu

Program putovanja:

1.dan (07.04.) ZAGREB – ISTANBUL – NEW YORK
Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Franjo Tuđman u 06:45h. Nakon preuzimanja putne dokumentacije prijava na let Turkish Airwaysa. Polijetanje zrakoplova u 08:55h za Istanbul. Po dolasku u Istanbul 12:10h nastavak leta za New York u 18:40h. Obroci tijekom leta. Po dolasku u New York u 22:25h po lokalnom vremenu slijedi obavljanje pograničnih i carinskih formalnosti. Sastanak s predstavnikom lokalnog agenta te organizirani transfer do hotela na Manhattana. Noćenje.

2.dan (08.04.) NEW YORK – Midtown Manhattan tura
Nakon doručka predlažemo odlazak na cjelodnevni razgled grada u pratnji vodiča. Razgled ćemo započeti odlaskom na najljepši vidikovac u gradu ”Top of the Rock” u sklopu Rockefeller Centra sa kojeg se pruža jedinstveni pogled na Empire state building i cijeli Manhattan. Slijedi posjet Grand Central Terminala – najveće željezničke stanice na svijetu, Bryant park-a, Times Square-a, katedrale Sv.Patrika, Fifth Avenue i ostalih znamenitosti ove urbane džungle. Nakon ručka (doplata) nastavljamo šetnju uz filmsku turu Central Parkom. Poslijepodne slobodno vrijeme za kupovinu i odmor. Za večernju razonodu predlažemo posjet jednom od broadwayskih kazališta sa svjetski poznatim predstavama: Mamma Mia, Lion King, Chicago, Phantom of the Opera. Noćenje.

3.dan (09.04.) NEW YORK – Downtown Manhattan tura
brokly bridgNakon doručka dan za otkrivanje grada. Predlažemo odlazak na cjelodnevnu turu s lokalnim vodičem. Nakon doručka slijedi vožnja trajektom prema otoku Liberty (tu se nalazi Kip slobode) i otoku Ellis, dolaznoj točki za 17 milijuna useljenika od 1892. do 1954. godine. Nakon razgleda slijedi posjeta čuvenog Wall Streeta i World trade Centra gdje se nalazi 9/11 Memorial & Museum. Slobodno vrijeme za ručak. Nastavak razgleda nastavljamo preko Washington parka do popularne shopping četvrti SoHo, internacionalnih četvrti Little Italy i China Town-a. U poslijepodnevnim satima predlažemo šetnju preko jednog od najstarijih mostova u SAD -u  “Brooklyn bridge” gdje ćemo uživati u zalasku sunca. Predlažemo u Brooklynu da probate tradicionalnu pizzu u Grimaldi’s -u. Slobodno vrijeme. Noćenje.

4. dan (10.04.) NEW YORK – WASHINGTON – NEW YORK
Nakon doručka predlažemo odlazak na cjelodnevni izlet u Washington. Bus će prolaziti kroz New Jersey, Delaware i Maryland, sve do Washington DC. Potom ćemo posjetiti kuću Vlade – Capitol Hill, Bijelu kuću te zgradu Senata. Izlet ćemo nastaviti u Nacionalnom Prirodoslovnom muzeju ili muzeju zrakoplovstva i svemira. Nakon toga slijedi obilazak poznatih spomenika: Lincoln Memorial, Thomas Jefferson Memorial i Vijetnam Veterans Memorial. Kasno poslijepodne ukrcaj na panoramski obilazak grada. Povratak u New York. Slobodno vrijeme. Noćenje.

5. dan (11.04.) NEW YORK – Shopping Mall Woodbury Commons
Nakon doručka predlažemo cjelodnevni odlazak u čuveni shopping Mall Woodbury Commons – trgovački centar s više od 220 trgovina u kojem se može kupiti odjeća najpoznatijih svjetskih kreatora po tvorničkim, odnosno znatno sniženim cijenama (Burberry, Calvin Klein, Donna Karan, Ugg, Giorgio Armani, Gucci, Max Mara, Ralph Lauren, Tommy Hilfiger, Timberland itd. U večernjim satima predlažemo odlazak na Empire State Building odakle se pruža jedinstven pogled na grad. Slobodno vrijeme. Noćenje.

6. dan (12.04.) NEW YORK
Nakon doručka, slobodno vrijeme do transfera u zračnu luku. Predlažemo odlazak u jedan od mnogobrojnih muzeja: “MoMA” (Muzej moderne umjetnosti), Guggenheim, Metropolitan. U večernjim satima slijedi transfer u zračnu luku.

7.dan (13.04.) NEW YORK – ISTANBUL – ZAGREB
Prijava na let za Istanbul s polaskom u 00:05h. Obroci tijekom leta. Noćni let. Dolazak u Istanbul u 16:45h po lokalnom vremenu, nastavak leta za Zagreb u 18:20h sa predviđen dolaskom 19:25h po lokalnom vremenu.

 

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 1.325,98  (9.990,00 kn)

Cijena aranžmana po osobi u trokrevetnoj  sobi: 1.259,62   (9.490,00 kn)

Cijena aranžmana po osobi u četverokrevetnoj sobi: 1.206,53   (9.090,00 kn)

CIJENA VRIJEDI ZA MINIMALNO PRIJAVLJENIH 10 PUTNIKA

Cijena uključuje:

 • avionsku kartu Zagreb – New York u ekonomskoj klasi
 • transferi od/do hotela na samoj destinaciji
 • smještaj u hotelu  4* prema programu na osnovu 5 noćenja
 • pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • lokalne takse i poreze

Cijena ne uključuje:

 • avionske pristojbe 2.790,00 kn (podložne promjenama)
 • obroke koji nisu navedeni u programu putovanja
 • jednokrevetna soba 4.990 kn
 • napojnice za vozače i lokalne vodiče
 • troškove osobne prirode
 • putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja (mora se ugovoriti najkasnije do 48h nakon prve uplate)


izlete i ulaznice navedene u programu putovanja:

New York izleti:

 • cjelodnevna tura po Midtown Manhattanu: Grand Central Terminal,Times Square, Rockefeller Center, Saint Patricks Cathedral, Fifth Avenue Walk, Central Park – 380 kn
 • cjelodnevna tura po Downtown Manhattana: brod do otoka Liberty i Ellis otoka (audio navođena tura), Washington Square Park, Soho, Little Italy, Chinatown, Wall Street,Ground Zero / The Former World Trade Center Site – 590 kn
 • ulaznica za Top of The Rock – 380 kn
 • shopping Mall Woodbury Commons – 390 kn
 • Washington cjelodnevna tura – 1.390 kn ( share tura do 15 putnika, privatna grupa od 15 putnika)

Napomene:
cijene izleta su rađene na bazi cijena sa datumom 10.06.2022. , u završnom pismu 30 dana prije polaska biti će formirana konačna cijena izleta i plan provođenja istih
izleti se rezerviraju i plaćaju u Hrvatskoj do 15 dana prije putovanja

Viza za SAD:
ukinute su vize za Ameriku za državljane RH, potrebno online ispuniti ESTA ulazni obrazac za Ameriku preko stranica američke ambasade

Informacije za putnike vezane uz COVID 19:

Ukoliko se za navedenu destinaciju ili avio kompaniju s kojom se leti na programu uvede testiranje na COVID -19, putnik je dužan sam napraviti test i snositi trošak istoga, te je dužan isti pokazati na samom letu ili ulasku u zemlju. Prema trenutnim informacijama putnici moraju biti u potpunosti cijepljeni protiv COVID-19, te napraviti Antigenski test koji ne smije biti stariji od 24h od ulaska u avion. Kako se stvari mjenjaju iz dana u dan, tako se i mi prilagođavamo situaciji.

Top Instagram mjesta u New Yorku:

 

Iako je New York sam po sebi fotogeničan grad, za vas smo izdvojili neka mjesta gdje možete uslikati slike s odličnom pozadinom za koje vam nije potreban dodatni filter.

1.    Flariton zgrada
Popis započinjemo simbolom New Yorka, ne možete biti u gradu, a da ne snimite trokutastu i posebnu zgradu, koja je jedan od glavnih i prepoznatljivih znamenitosti New Yorka.

2.    Washington ulica u Dumbu
Dumbo brzo postaje jedno od najboljih četvrti Brooklyna. Da biste dobili savršenu fotografiju, stanite na raskrižje Water Street i Washington Street u Dumbo - primijetit ćete da dvije zgrade savršeno uokviruju Manhattan Bridge.

3.    The Brooklyn Bridge 
Mjesto koje svakako ne smijete zaobići, još jedan od bitnih i poznatih simbola New Yorka je svakako ovaj Brooklyn most, mjesto gdje svi posjetitelji imaju barem jednu sliku na ovom mostu.

4.    Guggenheim muzej
Nećete htjeti propustiti posjetiti ovaj muzej umjetnosti, koji se nalazi u poznatoj četvrti Upper East Side.  Jedinstvena, moderna arhitektura izgleda jednako predivno iznutra kao i s ulice.

5.    St Regis hotel 
Hotel je pravi njujorški simbol - kao i njegova poznata tenda. Uđite u King Cole Bar na Bloody Mary, gdje je ovaj koktel i osmišljen. 

6.    Grand Central Station
Svako vrijeme je pravo vrijeme da posjetite Grand Central Terminal! Ova povijesna znamenitost New Yorka nije samo prometno središte – to je shopping i kulturna destinacija sa 60 trgovina, 35 restorana. Osim odlične unutrašnjosti i raznovrsne ponude, ovo je još jedno od posebnih mjesta za fotografiranje. 

7.    Pietro Nolita, Soho
Nije znamenitost New Yorka, ali je svakako mjesto koje treba posjetiti i imati sliku pored ovog rozog restorana, koje je zadnjih godina postalo it mjesto za sve one koji žele nezaboravne fotke na Instagramu. 

 

KORISNE INFORMACIJE SAD:

 

 • Službeno ime: Sjedinjene Američke Države
 • Geografski položaj: Sjeverna Amerika, graniči sa sjevernim Atlantskim oceanom i sjevernim Tihim oceanom, između Kanade i Meksika
 • Površina: 9.826.630 km2
 • Broj stanovnika: oko 313.218.000 
 • Glavni grad: Washington, D.C.
 • Jezik: engleski
 • Religija: protestanti 52%, katolici 24%, mormoni 2%, židovi 1%, muslimani 1%, ostali 10%, ateisti 10% 
 • Vremenska razlika: New York i Orlando: -6/-7 sati u odnosu na Hrvatsku; Las Vegas: -9/-10 sati u odnosu na Hrvatsku
 • Novčana jedinica: američki dolar (USD), 1 USD = oko 6,30 kn
 • Kupovina: u Americi ćete naći ogromne shopping centre koje Amerikanci nazivaju shopping mall; otvoreni su svakim danom od 10 do 21 sat, a nedjeljom do 17 sati; američke veličine odjeće i obuće razlikuju se od onih europskih
 • Odjeća: udobna i lagana; za večernje sate potrebna je vesta ili jakna
 • Hrana: fast food dostupan je skoro u cijeloj Americi i vrlo je jeftin; sendviči su najuobičajeniji i dolaze u mnogo varijanti poput hamburgera, pečene govedine, piletine; pizza se prodaje posvuda; postoje i fast food restorani koji serviraju pečenu piletinu, meksički tacos, grčki gyros, kineska jela, japanski sushi, roštilj i mnoge regionalne specijalitete
 • Napon struje: 110V/120V (potreban je adapter) 
 • Mobilne mreže: T-Mobile, A1 i Telemach partneri
 • Pozivni broj zemlje: +1
 • Korisna web stranica: www.usatourism.com 
 • Klima: uglavnom umjerena kontinentalna, ali tropska na Havajima i Floridi, arktička na Aljasci, poluaridna u velikim nizinama zapadno od rijeke Mississippi i aridna u Great Basin (Velikom Bazenu); najtopliji i najsuši period na Havajima je od lipnja do listopada; iako je tamošnja klima tipična za tropska područja, temperature i vlažnost zraka manje su ekstremni nego u ostalim tropskim područjima zbog konstantnih vjetrova što pušu s istoka

Minimalan broj prijavljenih putnika za realizaciju aranžmana: 14

 

ID: INT2022GO

Pronađite svoju destinaciju