Nepal putovanje 12 dana u Listopadu 2024.

Dodaj u favorite
Registrirajte se kako bi primali akcijske cijene za odabranu ponudu.
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje

Putovanje u Nepal - 12 dana zrakoplovom iz Zagreba 2024.


Na putovanju kroz Nepal, nama pomalo daleke i malo poznate zemlje otkrit ćete bogatu povijesnu baštinu istražujući drevne hramove, svetišta i kulturne spomenike te vidjeti prekrasne krajolike s pogledom na vrhove Himalaje. Osam od deset najviših svjetskih planina nalazi se u Nepalu uključujući i Mount Everest.

Termin putovanja:  20.10.- 31.10.2024.


Program putovanja:

1.dan     ZAGREB – DUBAI
Sastanak sudionika putovanja u zračnoj luci 2 sata prije leta. Prijava na let FZ 1794 za Dubai s polaskom u 14.30. Slijetanje u Dubai u 22.15 te nastavak leta za Katmandu u 00.30.

2.dan   KATMANDU – BHAKTAPUR- NAGARKOT 
Dolazak u Katmandu ujutro u 6.35 po lokalnom vremenu. Ishođenje viza, carinske formalnosti te susret s lokalnim vodičem. Polazak u obližnji Bhaktapur, nekadašnje središte kraljevstva te razgledavanje trga Durbar, kompleksa kraljevskih palača iz srednjeg vijeka  koji se nalazi na listi svjetske baštine UNESCO-a. Velik dio kompleksa je nestao u čestim potresima i samo dio je obnovljen, no i ono što se može vidjeti zadivljuje arhitektonskim stilom kao Hram Nyatapole, Zlatna vrata, Kameni hram, palača 55 prozora i slično. Dolazak u gradić Nagarkot, oko 35 kilometara od Katmandua od kuda se pruža prekrasan pogled na dolinu Katmandu s jedne strane, a s druge na vrhove Himalaje u daljini. Mnoštvo turista dolazi ovamo kako bi doživjeli zalazak ili izlazak sunca iznad vrhova najviših planina svijeta. Po dolasku smještaj u hotel i odmor. Noćenje u hotelu.

3.dan   NAGARKOT – NP CHITWAN
Rano ustajanje da bi se uhvatio nezaboravan trenutak,  izlazak sunca iznad himalajskog lanca u daljini. Može se vidjeti i vrh Mount Everesta. Poslije doručka slijedi vožnja do 210 km udaljenog Nacionalnog Parka Chitwan u podnožju Himalaja. Iako udaljenost nije velika vožnje traje oko 6 sati pa možete uživati u zanimljivim krajolicima. Park obiluje bogatom florom i faunom i dom je jedne od posljednjih populacija jednorogih azijskih nosoroga, a također je jedno od posljednjih utočišta bengalskog tigra. Smještaj i ručak. Domaćini kampa i pratitelji na  safarijima upoznati će vas s posebnostima parka i razgovarati o programu po dolasku. Postoji određena fleksibilnost i aktivnosti mogu varirati, ovisno o kretanju životinja i o vremenskim prilikama. Slijedi obilazak selu Tharu unutar parka i prezentacija tradicionalnog plesa. Večera i noćenje.

4.dan    CHITWAN
Doručak ručak i večera uključeni. Dan je posvećen aktivnostima u Nacionalnom Parku za kojeg se vjeruje da je dom za preko 700 vrsta životinja, od toga 68 vrsta većih sisavaca poput slonova, nosoroga, jelena, majmuna i drugih nama zanimljivih vrsta. Iako ima i tigrova u džungli, oni se gotovo nikada ne mogu vidjeti. Vožnja kanuima po rijeci Rapti uz promatranje ptica i ponekog krokodila na obali, a zatim jeep safari u potrazi za divljim životinjama uključujući i posjet centru za uzgoj slonova.

5.dan    CHITWAN – LUMBINI
Doručak. Vožnja u Lumbini udaljen oko 150 km i nekih 5 sati putovanja od Chitwana kroz ruralne predjele. Lumbini je veliko budističko svetište. Prema tradiciji ovdje je rođen Shakyamuni Budha , utemeljitelj budizma. UNESCO je Lumbini uvrstio u popis svjetske baštine. Po dolasku razgledavanje hrama Maya Devi koji je izgrađen na mjestu na kojem se pretpostavlja da je rođen Buda. Razgledavanje i ostalih živopisnih hramova od kojih je svaki unikatne arhitekture i veličine. Noćenje u hotelu.

6.dan   LUMBINI - POKHARA
Nakon doručka putovanje u Pokharu , udaljenu oko 200 km i vožnja oko 6 sati kroz doline, uz obale rijeka, terasasta polja sa spektakularnim pogledom na himalajski lanac. Zaustavljanje tijekom putovanja po želji. To je drugi po veličini grad u Nepalu, na obali jezera Phewa, veoma posječen od strane turista. Grad je baza i planinarima koji kreću na svoje pohode na lanac Annapurna na Himalaji. Zanimljivo je da se do Pokhare moglo samo pješice sve do 1968. godine kad je izgrađena prva cesta, pa je smatran pomalo mističnim mjestom. Nakon izgradnje ceste grad se brzo razvijao, a obala uz jezero Lakeside, postala je turističko središte. Smještaj u hotel, odmor i slobodno vrijeme za istraživanje područja uz jezero Phewa, po želji najam čamaca za vožnju po jezeru…. Noćenje u hotelu.

7.dan     POKHARA – SARANGKOT – DAVISOV SLAP – PAGODA SVJETSKOG MIRA
Ranojutarnja vožnja do Sarangkota da bi se uhvatio izlazak sunca iznad planina Annapurna i
Dhaulagiri. Povratak na doručak, a potom odlazak do Davisovog vodopada. Voda iz jezera Phewa teče uskim stjenovitim potokom, zatim se obruši niz vodopad i nestane, dalje teče ispod zemlje. Nedaleko je špilja Gupteshwor s kipom boga Šive koji gleda na vodopad. U blizini je i tibetanski izbjeglički kamp u kojem stanovnici da bi preživjeli izrađuju rukotvorine i prodaju turistima, posebno su vješti u tkanju tepiha. U području Pokhare ima dosta izbjeglica iz Tibeta te će vas upoznati sa svojim teškim preživljavanjem u izbjeglištvu. Slijedi posjet hinduističkom hramu Bindabasini na vrhu brežuljka posvećen božici Kali iz 18. stoljeća. Zaustavljanje uz klanac rijeke Seti koja teče od planinskih ledenjaka i probija se kroz stijene i okolne špilje. Dolazak do Pagode svjetskog mira ili pod drugim nazivom Pokhara Shanti Stupa na brdu Anadu s pogledom na grad, jezero i planine. Svetište je izgrađeno sedamdsetih godina prošlog stoljeća kao simbol mira.
Povratak u hotel. 

8.dan     POKHARA – KATMANDU
Nakon doručka odjava iz hotela i putovanje u Katmandu. Udaljenost je 210 km, no putovanje traje oko 6-7 sati. Usputno zadržavanje po dogovoru. U kasnim popodnevnim satima dolazak u Katmandu, smještaj u hotel. 

9.dan     KATMANDU – KAPAN – BOUDHANATH - PASHUPATINATH
Nakon doručka odlazak u okolicu grada na razgledavanje budističkih i hinduističkih svetišta. Samostan Kapan je tibetanski budistički samostan novijeg datuma gradnje poznat kao mjesto podučavanja stranaca koji žele upoznati budistička vjerovanja. Stotine redovnika i učitelja meditacije žive u ovom mirnom, duhovnom kompleksu na vrhu brda s kojeg se pruža lijep panoramski pogled na grad. Potom posjet Stupi Boudhanath, jednom od najznačajnijih budističkih svetišta u Nepalu uvrštenog na popis svjetske baštine UNESCO-a, podignute krajem 6. stoljeća. Stradala je u potresu te je nedavno obnavljana. Uz pagodu s vremenom se razvilo preko 50 manjih Gompa (budističkih samostana). Razgledavanje i šetnja selom, a zatim nakon pauze za ručak odlazak u Hinduistički hram Pashupatinath na obalama svete rijeke Bagmati. Jedan je od najvažnijih i najvećih svetišta Šive na indijskom poluotoku okružen šumom, a sastoji se od niza većih i manjih hramova koji su tijekom stoljeća nadograđivani. U središnji dio hrama ulaz je dozvoljen samo hindusima, turisti mogu razgledavati vanjske dijelove i manje hramove u kompleksu. Kompleks se nalaz ina popisu UNESCO-ve svjetske baštine. Povratak u grad. Noćenje u hotelu.

10.dan     KATMANDU – LALITPURA / PATAN - SWAYAMBHUNATH
Doručak. Odlazak u obližnju gradić Lalitpura u čijem središtu se nalazi Trg Patan Durbar, jedan od tri trga Durbar u dolini Katmandua i kao i druga dva, i ovaj se nalazi na UNESCO-voj listi svjetske baštine. Uključuje mnoštvo manjih i većih hramova te kipova uz drevnu kraljevsku palaču, a tu su i stare kuće te dvorišta. Kompleks je vrlo slikovit, poput muzeja na otvorenom. Potom obilazak obližnjeg drevnog vjerskog središta Swayambhunath kojeg posjećuju i budisti i hindusi osnovanog početkom 5. stoljeća. Kompleks se sastoji od stupe koja je u središtu , te niza manjih ili većih hramova iz različitih razdoblja. U novije doba izgrađen je muzej i knjižnica. Velika je vjerojatnost da će vas u razgledavanju pratiti majmuni koji ovdje žive već stoljećima. Povratak u Katmandu, glavni grad Nepala osnovan početkom 10. stoljeća. U razdoblju od 12. do 16. stoljeća grad postaje budistički kulturni centar i trgovačko središte te se grade brojni hramovi i pagode, a nakon dovršetka kraljevske plače u 16. stoljeću postaje jedno od kraljevskih središta. Smješten je u zatvorenoj Himalajskoj dolini, netipične, blage klime za planinsko područje. Katmandu je danas popularan turistički centar jer mnogi žele vidjeti budističke i hinduističke hramove koji su nastajali stoljećima, a i jedinstven je po tome što ove dvije velike religije mirno egzistiraju jedna pored druge kao i u davna vremena. U pratnji lokalnog vodiča razgledavanje grada: četvrt Temel s trgovinama, zanatskim radionicama i brojnim restoranima, tržnica Asan, te srce grada trg Durbar uvršten u popis UNESCO-ve svjetske baštine s hramovima i građevinama od 12. do 18.stoljeća i kompleksom kraljevskih palača Narayanhiti, Hanuman Dhoka i Durbar. Tu su još i značajni hramovi i spomenici poput Taleju hrama, kip kralja Pratap Malla, Veliko zvono, Jaganath hrama. Nakon razgledavanja večera u gradskom restoranu uz predstavu i nacionalne specijalitete

11.dan     KATMANDU
Nakon doručka slobodan dan za aktivnosti po želji. U večernjim satima transfer na aerodrom.
Fakultativno: 
Jutarnji panoramski let iznad Himalaja. Let traje oko 1 sat , cijena leta je 250 $ 

12.dan     KATMANDU – DUBAI - ZAGREB
Prijava na let FZ 574 u 00.45 za Dubai. Dolazak u Dubai u 04.25 te nastavak leta za Zagreb u 09.20 s dolaskom u 12.55 po lokalnom vremenu.


Cijena po osobi :  2.380,00 € 

U cijenu je uključeno:

 • avionska karta i pristojbe zračnih lika 
 • 7 noćenja s doručkom u hotelima 4* prema programu 
 • 2 puna pansiona u NP Chitwan u kvalitetnom turističkom resortu
 • večera s programom u restoranu u Katmanduu 
 • lokalno vodstvo na engleskom jeziku
 • pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • pratnja djelatnika NP na safariju u Chitwanu
 • sve potrebne transfere klimatiziranim autobusom
 • sva navedena razgledavanja i ulaznice gdje je potrebno 
 • troškovi organizacije putovanja


U cijenu nije uključeno:

 • doplata za jednokrevetnu sobu  380 €
 • putna osiguranja
 • troškovi vize 
 • napojnice lokalnom vozaču i vodiču

Napomena

 • mogućnost safarija u Chitwanu na slonovima uz doplatu na licu mjesta 

Minimalni broj osoba u grupi: 15

Vize

 • Putovnica mora važiti najmanje 6 mjeseci od dana završetka boravka u Nepalu. Viza se podiže na aerodromu po dolasku, potrebne su 2 slike. Cijena vize za boravak do 15 dana je 30 USD


Napomene:

 • Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji Maroka te može biti različita u odnosu na europsku kategorizaciju.
 • Neispravni putni dokumenti koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja organizatora.
 • Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova (kad to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.
 • Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, konačan iznos određuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte cca 14-7 dana prije putovanja, a prema uvjetima zrakoplovne kompanije koji vrijede za grupe, izdaju se za sve putnike u jednom danu.
 • U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata ili tečaja u iznosu većem od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana. 

Za navedeni aranžman vrijede Opći uvjeti putovanja. Prilikom prijave potpisujete Ugovor o putovanju čiji su sastavni dio Opći uvjeti i uputstva za turističke aranžmane. Vašim potpisom iskazujete suglasnost s Općim uvjetima. 


Naziv: Demokratska Republika Nepal
Površina:  147 516 km2
Stanovništvo: 30.700,00 
Glavni grad: Katmandu
Pozivni broj zemlje: +977
Vremenska razlika: UTC +5.45 sati
Valuta: Nepalska rupija (NPR)
Voda: preporučuje se flaširana voda
Hrana: uglavnom slična indijskoj, ukusna s mnogo povrća, voća riže i    piletine
Odjeća: preporuča se prilikom obilaska hramova i svetišta nositi prikladnu odjeću; za muškarce duge hlače, za žene suknje ili hlače koje pokrivaju koljena.
Novac: mogu se ponijeti dolari ili euri. Kartice se rijetko mogu koristiti.
Klima: period listopad – svibanj je sušno razdoblje
Napon struje: nije potreban adapter 

ID: Integral
20.10.2024. - 31.10.2024.
cijena od 2,380.00 €
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje
cijena od 2,380.00 €

Pronađite svoju destinaciju

Bali

Kuba

Havana

3

Maroko

USA