Nepal i Butan

Dodaj u favorite
Registrirajte se kako bi primali akcijske cijene za odabranu ponudu.
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje

PUTOVANJE U NEPAL I BUTAN - 9 dana

Termin putovanja: 22.-30.03. 2020.


Program putovanja:

1.dan : ZAGREB– DOHA
Sastanak putnika u zračnoj luci 2 sata prije leta. Preuzimanje putne dokumentacije i prijava na let za Dohu na liniji QR 218 u 16h05. Slijetanje u 23h35.

2.dan : DOHA – KATHMANDU ( 1.400 mnm)
Nastavak leta za Kathmandu na liniji QR 652 u 03h20. Slijetanje u 10h30. Nakon carinskih i viznih formalnosti, prijevoz do hotela i ukoliko bude moguće smještaj u sobe (chekin od 14h00). Kratak odmor, a potom razgled grada koji je zbog brojnih kulturno-povijesnih spomenika upisan na listu svjetske baštine UNESCO-a.Posjetit ćemo Durbar square, trg u srcu grada sa nizom hramova,spomenika i drevnih palača bivših nepalskih vladara. Glavne atrakcije su Hanuman Dhoka Royal palace, veličanstveni Taleju Temple (preko 40m), Kumari Ghar (rezidencija živuće Božice), hram Ashok Vinayak (posvećen gospodaru sa slonovom glavom – Ganeshu), Kal Bhairav (Bog gnjeva). Iako su na žalost, zbog nedavnog potresa mnogi hramovi ostećeni, to neće umanjiti vaš doživljaj.Na brdu, 2 km od Kathmandua, posjetit ćemo jedno je od najvažnijih budističkih svetišta i važno mjesto hodočašća u Nepalu- Swayambhunath. Sastoji se od stupe, te nekoliko različitih svetišta i hramova a poznat je i kao Majmunski hram, zbog velikog broja majmuna koji nesmetano žive na njegovom sjeverozapadnom dijelu.Povratak u hotel, večera,noćenje.

3.dan : KATHMANDU – PARO – THIMPHU (2.320 mnm)
Doručak te prijevoz na aerodrom.Let za Paro sa nacionalnim prijevoznikom Druk Air. Vaš let je prikladan uvod u spektakularnu ljepotu Butana. Za vedra vremena pruža se pogled na najviše vrhove na svijetu i bujnu zelenu Paro dolinu. Prvi doživljaj iz Butana bit će hladan, čist i svjež zrak nakon izlaska iz zrakoplova. Nakon carinskih i viznih formalnosti prijevoz do glavnog grada Butana – Thimphu, koji broji oko 100.000 stanovnika. To je jedini glavni grad na svijetu bez semafora. Kratki odmor te posjet Memorial Chorten – stupa izgrađena u čast 3.kralja.Popularno je poznata i kao „najvidljiviji vjerski orijentir u Butanu“. Navečer ćemo posjetiti Trashichhodzong, lijepu srednjovjekovnu utvrdu-samostan, koji je butansko administrativno i vjersko središte, a u kojem se nalazi i kraljevski ured. Večera.

4.dan : THIMPU – PUNAKHA (1.242 mnm)
Nakon doručka, posjetit ćemo nacionalnu knjižnicu u Butanu, zatim muzej narodne baštine.U njemu su izloženi različiti alati, materijali, predmeti, oprema iz ruralnih butanskih domaćinstava a koji daju dobar uvid u tradicionalni butanski način života. Slijedi nacionalni institut tradicionalne medicine koji nastoji spojiti alopatski i tradicionalni način liječenja. Ručak. Vožnja do Punakhe (glavnog grada Butana do 1955 god) , preko planinskog prijevoja Dochula Pass (3.100 mnm) sa kojeg se pruža pogled na vrhove sniježnih Himalaja.Posjet tvrđavi 'Punakha dzong', zimskoj rezidenciji duhovnog vođe, sagrađenoj 1637.godine između dvije rijeke, muške 'Po Chu' i ženske 'Mo Chu', po mnogima jednoj od najljepših tvrđava u Butanu. Večera,nocenje.

5.dan : PUNAKHA – PARO (2.200 mnm)
Nakon doručka posjetit ćemo hram Chimi Lhakhang na okruglom brdu pokraj Punakhe. Samostan izgrađen 1499. godine, posvećen je Lami Drukpa Kinley, također poznat kao 'Božanski Madman' ili 'Mad Saint'. On je poznat i kao svetac koji se zalagao za upotrebu falusnih simbola kao slika na zidovima.Odlazak u Paro, povijesni grad s mnogim svetim mjestima i povijesnim građevinama. U njemu se nalazi i jedina međunarodna zračna luka u Butanu. Ručak. Obilazimo nacionalni muzej Butan, jedinstvenu kružnu zgradu poznatu i kao Ta-dzong.U njemu je izloženo preko 3.000 djela butanske umjetnosti, koja pokriva više od 1.500 godina kulturne baštine.Njegova bogata građa različitih  tradicija i disciplina predstavlja izvanrednu mješavinu prošlosti sa sadašnjosti i glavna je atrakcija za domaće i strane posjetitelje.Paro Dzong, također je poznat kao Ringpung Dzong, znači "Tvrđava na gomili dragulja".Ovaj impresivan dzong je najljepši primjer butanske arhitekture i jedan je od najpopularnijih i najpoznatijih dzonga u Butanu. Večera, noćenje.

6.dan : PARO
Nakon doručka izlet sa uključenim ručkom, ovisno o vremenskim uvjetima :
izlet u Haa dolinu ( cca 2 sata vožnje u 1 pravcu) , poznatu i kao "Skrivena rižina dolina". To je vrlo lijepo, ruralno i manje posjećeno područje od ostalih u Butanu. Otvoren je posjetiteljima mnogo kasnije od ostalih područja Butana. Mala naselja smještena duž rijeke Haa vam daju dobru sliku o lokalnom životu u Butanu. Postoje dva mjesna samostana vrijedna posjeta - 'crni' samostan i mnogo veći 'bijeli' samostan. ili, Samostan Taktsang, smješten na okomitoj litici na 3.120 mnm , i oko 900 m iznad doline Paro. Najljepši i neslužbeni simbol Butana, poznat je i pod nazivom 'Tiger's Nest' (zmajevo gnijezdo). Ovaj kompleks hramova i kulturna ikona Butana, čija posebnost je izoliranost i dostupnost samo brdskim putevima, smatra se jednim od najsvetijih mjesta budističke religije. Da biste došli do samostana, potrebno je oko 4 sata hodanja za prosječnu osobu, ali vrijedi svakog napora jer Taktsang predstavlja raj za fotografe. Povratak u hotel, večera,noćenje.

7.dan : PARO – KATHMANDU
Nakon doručka transfer u zračnu luku i let nazad za Kathmandu. Slijedi posjet Boudhanath-a, jednog od najvažnijih budističkih svetišta u Nepalu sa veličanstvenom stupom,najvećom u Nepalu i jednom od najvećih u svijetu. Prije odlaska u hotel, posjet Pashupatinath-a ( na obali rijeke Bagmati,pritoke Gange), jedno od najsvetijih hinduskih svetišta u Nepalu- ulaz dozvoljen samo hindusima. Večera,noćenje.

8. dan : KATHMANDU – DOHA
Razgled stare prijestolnice Bhaktapur; prekrasan gradić u dolini Kathmandu, sačuvao je sa svojim palačama i prelijepim kućama duh srednjovjekovlja. Dolina Katmandu je zbog brojnih kulturno-povijesnih spomenika upisana na listu svjetske baštine UNESCO-a. Jedan od spomenika je i Durbar square ,trg ispred kraljevske palače. Vidjet ćete Palaču 55 prozora sa zlatnim vratima,koju je izgradio radža Jitamitra Malla 1769. godine ; Hram Vatsala - kameni hram posvećen božici Vatsala; Kip kralja Bhupatindre Malla; Lion's Gate..
U poslijepodnevnim satima prijevoz u zračnu luku i let za Dohu na liniji QR651u 19h25/slijetanje u 22h10.

9.dan : DOHA - ZAGREB
Nastavak leta za Zagreb na liniji QR215u 02h00 / dolazak u 07h00.

 

Cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi (minimum 15 putnika) : 16.950,00 kn

Doplata za manji broj putnika: 1.550,00 kn

Doplata za jednokrevetnu:  2.700,00 kn

 

Uključeno: aviokarta na ekonomskoj klasi,smještaj u hotelima 4* (lokalna kategorizacija),pratitelj na hrvatskom jeziku,lokalni vodiči na engleskom,razgledi i ulaznice prema programu,viza za Butan.

Nije uključeno : aerodromske pristojbe (cca 2.850 kn – točan iznos na dan pisanja karte) ,napojnice za lokalne vodiče i vozača (cca 5$ dnevno), viza za Nepal 30$-dobiva se i plaća na ulazu u zemlju.Putovnica mora vrijediti najmanje 6 mjeseci od datuma putovanja.Cijena je rađena na bazi tečaja USD-EUR-HRK na dan 22.05.2019. U slučaju promjene tečaja za više od 1,5% agencija zadržava pravo izmjene cijene kao i pravo na otkaz putovanja u slučaju nedovoljno prijavljenih putnika. Agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda izvođenja programa. Preporučamo putno osiguranje – informacije u agenciji.

ID: 2015ITC
Trenutno nema dostupnih ponuda