Napulj 5 dana avionom

Dodaj u favorite
Registrirajte se kako bi primali akcijske cijene za odabranu ponudu.
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje

 

NAPULJ - 5 dana avionom iz Venecije

 

VRIJEDNOST VIŠE: UKLJUČENI RAZGLEDI S LOKALNIM VODIČIMA! 

 

Datum putovanja: 30.10.-3.11.2019. 

 

1. dan: ZAGREB/VENECIJA - NAPULJ
Individualni polazak putnika u noćnim satima do zračne luke Marco Polo-Venecija (moguća doplata za organizirani prijevoz). Po dolasku u zračnu luku sastanak putnika i prijava na direktni let za Napulj u 9:10 sati (let kompanije Easy Jet). Po slijetanju u Napulj, glavni grad talijanske pokrajine Campanije, ukrcaj u autobus i odlazak s lokalnim vodičem u razgled: Teatro di San Carlo – galerija Umberta I – Piazza Plebiscito - Castel Nuovo – Kraljevska palača. Bučan i pun ljudi, uzbudljiv u svom kaosu, Napulj ima sve što mu je potrebno da bude grad koji trebate vidjeti: iznimne građevine, odlične muzeje i kozmopolitski polet, gastronomiju ne treba spominjati... Transfer do hotela. Smještaj u sobe. Slobodno poslijepodne za osobne programe u gradu koji je jedan od najzanimljivijih, najljepših i ujedno najekstremnijih gradova Italije. Napulj je zadnjih godina doživio transformaciju i doista je jedan od najposebnijih talijanskih gradova, sa stanovnicima koji su otvoreni, živahni i prijateljski nastrojeni, a grad se diči i iznimnim povijesnim nasljeđem, npr. napuljski je arheološki muzej jedan od najznačajnijih u svijetu. Noćenje.

2. dan: NAPULJ: tematski razgled „STOPAMA LILE I LENU“
Doručak. Današnje prijepodne rezervirano je za otkrivanje jednog drugačijeg Napulja, onog kojima su koračale Lila i Lenu, glavne junakinje sada već slavne „Napuljske tetralogije“ Elene Ferrante, već je neko vrijeme nazivaju i kulturnim fenomenom našeg vremena. U društvu lokalnog vodiča i pratitelja uputit ćemo se u četvrt u kojoj su djevojčice odrastale, napuljsku radničku četvrt Rione Luzzatti koja se vrlo malo promijenile od pedesetih godina prošlog stoljeća. Prošetat ćemo njezinim ulicama, proći točke koje se spominju u prvoj knjizi tetralogije, od škole koju su djevojčice pohađale do parka u kojem je Lila Lenu učila latinskom jeziku. Istraživanje te romaneskne napuljske četvrti završit ćemo kod tunela kojim su djevojčice naumile po prvi put otići iz četvrti u grad i vidjeti more u prvom dijelu tetralogije. Povratak u središte grada i slobodno vrijeme za osobne programe. Noćenje. 

 

3. dan: NAPULJ: tematski razgled „STOPAMA LILE I LENU“
Doručak. Danas nastavljamo s tematskim razgledom Napulja: jučer smo se upoznali s četvrti u kojoj su djevojke odrastale, a danas ćemo obići lokalitete u središtu grada koji se pojavljuju u tetralogiji kao jednako važan dio njihovog odrastanja i mladosti. Preselit ćemo se u elitnu četvrt Chiaia, posjetiti trg Piazza dei Martiri na kojem se nalazila Lilina trgovina cipela, proći kraj kavane Gambrinus, upoznati jedan drugačiji Napulj od onog nasilnog, radničkog Napulja na istoku u kojem se odvijaju njihovi životi. Poslije razgleda slobodno poslijepodne za upoznavanje sa šarenim i bučnim ulicama tog „najtalijanskijeg“ od svih talijanskih gradova, kako Napulj često zovu. Noćenje.

4. dan: NAPULJ: FAKULTATIVNI IZLET NA OTOK ISCHIJU
Doručak. Slobodan dan za osobne programe. Preporučujemo izlet na otok Ischiju, isto neraskidiv sa životima glavnih junakinja tetralogije, njihovo ljeto na Ischiji u mladoj tinejdžerskoj bit će sudbonosno za obje (doplata za izlet prilikom rezervacije aranžmana, min. 20 osoba). Trajektom ćemo se odvesti do nedaleke Ischije i po dolasku na otok s lokalnim vodičem upoznati najvažnije lokalitete tog slikovitog i lijepog mediteranskog otoka. Ischia je bila relativno nepoznata talijanskim turistima do 1951. kad je talijanski filmaš Angelo Rizzoli stigao na otok svojom jahtom. Do tog trenutka ribarski otok u sljedećih deset godina postaje turistička meka talijanskim filmskim zvijezdama, glazbenicima, umjetnicima. Slavni gosti u 60-im godinama prošlog stoljeća kao što su bili bračni par Richard Burton i Elizabeth Taylor, Ava Gardner, Charlie Chaplin, vojvoda od Windsora, itd., čine od Ischije elitno, poznato ljetovalište. Povratak s otoka u poslijepdonevnim satima. Slobodna večer. Noćenje.

5. dan: NAPULJ – VENECIJA/ZAGREB
Doručak. Slobodno jutro za posljednje šetnje, posjete i kupovinu. Transfer u zračnu luku poslije podne, let za Veneciju prema satnici u 15:15 sati, slijetanje u Veneciju u 16:30 sati. Mogućnost organiziranog prijevoza prema Zagrebu (uz doplatu). 

 

 

CIJENA PAKET-ARANŽMANA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI: FIRST MINUTE 3.980 kn / Redovna cijena: 4.180 kn 

 

(Zrakoplovne pristojbe 1.190 kn uključene u cijenu aranžmana) 

 

Doplata za jednokrevetnu sobu: 1.090 kn


Fakultativni izlet na Ischiju: 740 kn
(uključuje povratnu kartu za brod, potrebne transfere u/iz luke, autobus na Ischiji i lokalnog vodiča) Doplata za transfer Zagreb – Venecija – Zagreb: 690 pax
(cijena za organizirani transfer iz Zagreba, minimum 20 osoba) 

 

CIJENA PAKET-ARANŽMANA UKLJUČUJE: prijevoz zrakoplovom Venecija-Napulj-Venecija, zrakoplovne pristojbe, voditelja putovanja, smještaj u hotelu 3/4* (talijanska kategorizacija) u dvokrevetnim sobama na osnovi 4 noćenja s doručkom u Napulju, prijevoz turističkim autobusom prema programu, službenog vodiča za razgled Napulja 1.dan po dolasku i tematske razglede 2. i 3. dan programa, te troškove organizacije i prodaje 

 

CIJENA PAKET-ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: fakultativni izlet na Ischiju, ulaznice za muzeje i kulturno- povijesne spomenike koje nisu navedene kao uključene, fakultativne sadržaje, putno zdravstveno osiguranje (preporučujemo), napojnice lokalnim pružateljima usluga i osoblju, boravišne pristojbe koje se plaćaju na licu mjesta te troškove osobnih narudžbi 

 

PLAĆANJE BORAVIŠNIH PRISTOJBI: boravišna pristojba nije uključena i plaća se na licu mjesta na recepciji hotela – 2,5 € po noćenju po osobi 

Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Atgencija zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda, ovisno o radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda. Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja zrakoplovne kompanije Volotea objavljenom u siječnju 2019. godine i podložna su promjeni. 

Pridržavamo pravo promjene programa putovanja odnosno vremena polaska i povratka,  ako nam zrakoplovni prijevoznik ne potvrdi zatraženi vozni red. Ne preuzimamo odgovornost za izgubljenu ili oštećenu prtljagu. Kod zračnog prijevoza je za prtljagu odgovorna isključivo zrakoplovna tvrtka, po propisima koji vrijede u međunarodnom putničkom prometu. Prijavu izgubljene ili oštećene prtljage putnik sam naslovljava na prijevoznika.  Zbog prilagođavanja zrakoplovnom prijevozu i nepredviđenim okolnostima pridržavamo pravo obrnutog ili djelomično promijenjenog, ali sadržajno nesmanjenog programa. 

 

MINIMUM PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 20 

ID: A
Trenutno nema dostupnih ponuda

Pronađite svoju destinaciju

Engleska

Grčka

Atena

2

Italija

Rim

2

Portugal

Turska

Španjolska