Najbolji amsterdamski muzeji

Amsterdam hoteli

 

 

Najbolji Amsterdamski muzeji koji će pokriti sve što vas zanima, od umjetnosti do dizajna.

 

 

Muzejska četvrt Amsterdama nikada nije izgledala bolje.

 

 

Rijksmuseum

Nakon desetljeća dugog obnavljanja od 441 milijuna dolara, ovo je najveći od Amsterdamska “Velika tri" muzeja. 

 

 

 

rijksmuseum-amsterdam

 

Rijksmuseum s 8000 izloženih majstorskih djela maketa brodova, bogatih kostima i azijskih umjetničkih figura kronološki poredanih od srednjeg vijeka do Mondriana. 

 

 

 

Kuća Anne Frank

Kanalska kuća iz 17 stoljeća i potkrovlje u kojem se obitelj Frank skrivala od nacista i gdje je mlada Anne napisala svoj poznati dnevnik. Potrebno je oko sat vremena da se završi obilazak kuće.

 

 

 

 

Hermitage Amsterdam

Očekujte obilje flamanske umjetnosti i povremeni zaron u povijest Romanova.

 

 

hermitage muzej amstrdam

 

 

 

 

Muzej Moco

 

Moderni suvremeni (Moco) muzej svoj dom ima u Villi Alsberg, gradskoj kući s pogledom na Museumplein u srcu Amsterdama. Zgradu je 1904. projektirao Eduard Cuypers, nećak poznatog Pierrea Cuypersa koji je projektirao Glavni kolodvor u Amsterdamu i Rijksmuseum, koji se nalazi na suprotnom kraju trga. Ova privatna rezidencija bila je jedna od prvih obiteljskih kuća izgrađenih uz Museumplein i zadržala je tu funkciju do 1939. Nakon toga, kuća je puštena u ruke svećenicima koji su predavali u školi Saint Nicolas u Amsterdamu, a kasnije je pretvorena u ured za odvjetničku tvrtka. Muzej Moco privatna je inicijativa Lionela i Kim Logchies. Izložena umjetnička djela posuđena su od njihove pažljivo kultivirane međunarodne mreže kolekcionara umjetnina. 

 

Moco sadrži nevjerojatnih 50 djela Banksya (rijetko viđenih unutarnjih slika i crteža, uz ulične freske poput Djevojke s balonom) britanskog umjetnika grafita.

 

 

 

moco muzej

 

 

Muzej Van Loon

Ova besprijekorno očuvana kanalska kuća iz 17. stoljeća i dalje odiše bogatstvom svojih vlasnika, Van Loonsa, od kojih je jedan suosnivač nizozemske istočnoindijske tvrtke. Očekujte da vidite izložbe pastelnih portreta i intrigantne suvremene fotografije. 

 

van loon muzej amsterdam

 

 

 

 

Van Goghov muzej

Ova je nizozemska institucija primila je rekordnih 2,1 milijuna posjetitelja u 2018. godini, čineći je najposjećenijim muzejem u Nizozemskoj sa više od 200 kolekcija slika. 

 

 

van gogh muzej amsterdam

 

 

 

Muzej Stedelijk Amsterdam

 

 

stedjelik muzej amsterdam

 

 

Muzej torbi i torbica

Ova kanalska kuća iz 1660-ih (i bivša gradonačelnikova rezidencija) sadrži najveću svjetsku kolekciju torbi.