Myanmar - Burma

Dodaj u favorite
Registrirajte se kako bi primali akcijske cijene za odabranu ponudu.
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje

PUTOVANJE MYANMAR(BURMA)  - TURA KROZ MAGIČNU ZEMLJU JUGOISTOČNE AZIJE

YANGON-BAGAN- MANDALAY-JEZERO INLE + DOHA (QATAR)

Termin putovanja: 04.01. – 14.01.2020. (popunjeno)
                                    

 

Program putovanja:

 

04.01. subota: ZAGREB – DOHA – NOĆNI LET
Polijetanje iz Zagreba u 08:40 h na liniji QR 216 za Dohu. Slijetanje u 16:10  h po lokalnom vremenu, nastavak putovanja u 20:15 h letom QR 918.

05.01. nedjelja: YANGON
Slijetanje u 05:45 po lokalnom vremenu. Nakon obavljanja viznih i carinskih formalnosti transfer do središta grada. Slijedi razgled Sula pagode stare preko 2000 godina, kolonijalnog središta grada i kolosalnog ležećeg Bude (dužine 70 metara).Transfer do hotela i poslijepodnevni odmor u hotelskim sobama. Program razgleda nastavljamo  u zalaz sunca posjetom čuvenoj pagodi Shwedagon, najsvetijem mjestu Myanmara (stara preko 2.500 g). Večera u gradu,  noćenje u hotelu.

06.01.ponedjeljak:   YANGON –BAGAN
Doručak (ili "cool-box" koji će putnici ponijeti iz hotela), transfer do zrakoplovne luke i jutarnji let za Bagan .  Po slijetanju odlazak do živopisne tržnice Nyaung U na kojoj se prodaje voće, povrće, začini, suveniri... Razgled Bagana započinjemo  pagodom Shwezigon i njenom zlatnom stupom, slijede hramovi Htilominlo, Ananda, Manuha i Sulamani, najveći hram Dhamayangyi, hram Sulamani iz 12.stoljeća, samostan Natkaukkyaung sagrađen od tikovine. Posjet radionici za izradu predmeta od laka s mogućnošći kupnje. Zalaz sunca u dolini Bagan ostaje u trajnoj uspomeni. Večera u lokalnom restoranu, noćenje u Baganu.

07.01.utorak : BAGAN
Fakultativno: mogućnost jutarnjeg leta balonom iznad Bagana, uz doplatu. Više informacija u agenciji. Doručak u hotelu. Nastavak razgledavanja Bagana: pagoda Lawkananda s veličanstvenim pogledom na rijeku, hramovi Payathonezu i Apyeyadanar s muralima, hram Nagayon iz 11.stoljeća.
Posjet selu Minnanthu, jednom od najmanje posjećenih predjela Bagana gdje ćete vidjeti seoski način života. Predvečer , plovidba rijekom Irrawaddy u suton. Večera u lokalnim restoranu. Noćenje u hotelu.

08.01. srijeda:  BAGAN - Mt.POPA - MANDALAY
Po doručku slijedi polazak autobusom  do Mt.Popa – ugaslog vulkana poznatog kao "Dom duhova".Vožnja kroz ruralni krajolik uz zaustavljanja radi fotografiranja. Putnici koji žele mogu se popeti uz 777 stepenica do hrama na vrhu vulkana Mt.Popa odakle se pruža nezaboravan pogled na dolinu Bagana. Nastavak vožnje prema Mandalayu-drugom po veličini gradu u zemlji i zadnjoj prijestolnici burmanskog kraljevstva. Po dolasku večera u gradu, smještaj i noćenje u hotelu.

09.01. četvrtak: MANDALAY– AMARAPURA-SAGAING- MANDALAY
Doručak u hotelu, razgled Mahamuni Bude, jednog od najsvetijih prikaza bude u Burmi. Slijedi  obilazak starog grada Amarapura ((«grad besmrtnih»). Ukoliko vrijeme dozvoli, u samostanu Mahagandayon pružit će nam se prilika promatrati ceremoniju objeda nekoliko stotina budističkih  redovnika. U blizini su i tkaonice svilenih tkanina. Dolazak u Sagaing, brdo sa 700 samostana odakle se pruža pogled na dolinu rijeke Ayeyarwaddy. Povratak u Mandalay: posjet tradicionalnim obrtima kao što su klesanje u mramoru, izrada zlatnih listića... Posjet pagodi  Kuthodaw (najveća knjiga na svijetu) i samostanu Shenandaw (Zlatna palača). Pred zalazak sunca posebnim vozilima uspinjemo se na Mandalay Hill odakle se pruža veličanstven pogled na Mandalay i okolicu. Večera u lokalnom restoranu. Noćenje u hotelu.

10.01. petak:   MANDALAY – HEHO – PINDAYA - JEZERO INLE
Doručak, transfer do zračne luke te polijetanje za  Heho (zračnu luku provincije Shan). Po slijetanju vožnja do
Pindaye i uživanje u veličanstvenom brdskom krajoliku sa terasastim plantažama raznih usjeva. Posjet
spiljama Pindaya koje su udomile prikaze 8094 buda. Nastavak prema jezeru Inle i usputno zaustavljanje kod samostana Shweyanpye (tipičan Šan samostan). Po dolasku do jezera večera, noćenje u hotelu.   

                                                                                                           
11.01. subota:   JEZERO INLE
Nakon doručka u hotelu polazak na izlet motornim čamcima po jezeru. Dvosatna plovidba do Inn Dein-kompleksa pagoda koje se nalaze uz zapadnu obalu jezera. Tu se nalazi otprilike tisuću stupa koje datiraju iz 15.stoljeća. Neke od pagoda imaju u kamenu izrezbarene impresivne figure nebeskih bića. Samo jezero  Inle nudi mnoge zanimljivosti: ribari koji veslaju nogom, kuće i samostani sojenice, ploveći vrtovi i naravno, radionice i trgovine proizvoda od svile, lotosa, laka. Večera. Noćenje u hotelu.

12.01. nedjelja: INLE – HEHO  - YANGON
Doručak u hotelu. Transfer do zračne luke Heho i polijetanje za Yangon . Po slijetanju transfer i smještaj u hotel. .Posjet i kupovina na tržnici Bogyoke Aung San: nakit, proizvodi od laka, rukotvorine od drveta , srebra, slike...Razgled Botahtaung pagode uz rijeku Yangon.Šetnja do kineske četvrti gdje se u trgovinama na ulicama prodaju razni lokalni proizvodi. Oproštajna večera u nacionalnom restoranu. Noćenje u hotelu.

13.01. ponedjeljak: YANGON – DOHA
Jutarnji  transfer u zračnu luku. Let za Dohu u 07:20 h (let QR 919) s dolaskom u 11:15 h. Polazak na trosatni razgled Dohe.Transfer do hotela. Večera i odmor u hotelu. Transfer u zračnu luku oko 23:30 h.

14.01.utorak: DOHA-ZAGREB
Polijetanje  za Zagreb u 02:00 h (let QR 215) dolaskom  u 06:15 h.

 

First-minute cijena aranžmana: 14.580 kn (za rezervacije do 04.08.2019.)

Redovna cijena aranžmana: 15.180 kn

Doplata za jednokrevetnu sobu: 2.170 kn    

 

Cijena je rađena na bazi grupe od min. 15 putnika. Za grupu od 10 do 14 putnika cijena s povisuje za 600 kn po osobi.        
Kalkulacija je rađena na bazi tečaja USD na dan 05.03.2019. U slučaju porasta tečaja USD za više od 3% organizator zadržava pravo korekcije cijene.        

Cijena uključuje: prijevoz zrakoplovima prema programu, smještaj u hotelima 3* i 4* (lokalna kategorizacija) na bazi polupansiona, ulaznice za lokalitete prema programu, transfere autobusom, vožnju motornim čamcima, lokalne vodiče i hrvatskog stručnog pratioca, hotelski smještaj i transfere , nosače prtljage u zračnim lukama Burme, poklone : tradicionalnu burmansku torbu pri dolasku i oproštajne poklone, trosatni razgled Dohe s boravkom u hotelu i obrokom.

Obvezne doplate: aerodromske i druge takse : 2.765 kn (podložne promjenama), troškovi vize za Myanmar: 390 kn (uključeno i posredovanje pri izradi vize),  napojnice:  5 USD dnevno (ukupno 45 US$)
Putnicima preporučamo putno osiguranje – dodatne informacije u agenciji.

DOBRO JE ZNATI:
Za putovanje nije potrebno cijepljenje.
Vremenska razlika: Maynmar-Hrvatska: + 5h 30 min
Električni napon: 220 volti.
Klima: od studenog do travnja vlada suho razdoblje s malo padalina i prosječnim temperaturama od 18 C do 32 C.
Novac:   Kyat (1 EUR =  cca. 1.660 MMK,veljača 2018)
Kulinarstvo: meso, ribe, plodovi mora, povrće, riža i niz drugih majstorskih kombinacija raznih okusa i mirisa, otkrit će vam burmanska kuhinja.
Kupovanje: rukotvorine od svile, pamuka, laka i papira, porculana, tikovine; nakit od dragog i poludragog kamenja ( žada), srebra i zlata.
Pribavljanje viza: najkasnije do 20 dana prije polaska , Opširnije informacije o proceduri zatražite u agenciji organizatoru putovanja koja ishodi vize

 

ID: 2015ITC
Trenutno nema dostupnih ponuda

Pronađite svoju destinaciju

Bali

Kuba

Havana

3

Maroko

USA