Moskva - St. Petersburg i Tallinn

Dodaj u favorite
Registrirajte se kako bi primali akcijske cijene za odabranu ponudu.
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje

MOSKVA, ST.PETERBURG I TALLINN  - 8 DANA /7 NOĆENJA
 
Datum putovanja: 18.6.-26.6.2019. , 9.8.-16.8.2019.

 

1. dan:  ZAGREB - MOSKVA  Sastanak putnika s voditeljem putovanja u zračnoj luci Zagreb kod šaltera informacija dva sata prije polaska zrakoplova. Podjela putne dokumentacije i polijetanje zrakoplova prema Istanbulu na liniji TK 1054 (Turkish Airlines) u 09.15 sati. Po dolasku u Istanbul u 12.30 sati, nastavak prema Moskvi na liniji TK 415 u 16.15 sati. Dolazak u Moskvu predviđen je u 19.10. Organizirani transfer do hotela. Smještaj u sobe; noćenje.  

2. dan:  MOSKVA Nakon doručka u hotelu, odlazak na panoramski i pješački razgled ruske prijestolnice koja je prije 850 godina izrasla iz malenog gradića na obali rijeke Moskve u jedan od najvećih gradova Europe. Vožnja starim i novim gradskim ulicama te razgled najpoznatijih znamenitosti: Crveni trg s veličanstvenom katedralom sv. Vasilija Blaženog, Lenjinov mauzolej i kazalište Boljšoj (razgledi samo izvana). Odlazak u razgled Kremlja, poznatog dvorca-utvrde s 20 tornjeva i nekadašnje rezidencije ruskih careva i patrijarha, najveće srednjevjekovne utvrde u Europi i riznici umjetnosti. Danas je Kremlj simbol ruske federacije, službena rezidencija predsjednika Rusije. Slobodna večer za vlastite programe, predlažemo šetnju do ulice Arabat. Noćenje.   

3. dan:  MOSKVA - ST.PETERSBURG   Doručak u hotelu. Odlazak javnim prijevozom na metro turu, jedne od nezaobilaznih, glavnih atrakcija Moskve (karta za metro plaća se na licu mjesta). Na pojedinim stanicama ćete pomisliti da stojite usred neke veličanstvene palače. Nakon razgleda odlazak prema zračnoj luci. Prijava i let na liniji SU 038 u 16.25 sati prema St.Petersburgu. Po dolasku u 17.50 sati, panoramska vožnja St.Peterburgom; Petrova i Pavlova utvrde s crkvom sv. Petra i Pavla, koja je smještena na malom otočiću, a u crkvi se nalazi grobnica carske porodice Romanov. Pozlaćen toranj s veličanstvenim anđeom na vrhu čini crkvu najvišom građevinom grada. Slijedi obilazak Ljetnog vrta i palače, a zatim ćemo proći glavnom ulicom Nevski Prospekt pokraj katedrale sv. Izaka, velikog arhitektonskog ostvarenja, do Plavog mosta, najšireg mosta na svijetu. Transfer do hotela.   

4. dan: ST. PETERBURG – PETERHOF – PUSHKIN (CARSKO SELO) Nakon doručka odlazak u u Peterhof, ruski Versailles, poznat po palači i parku te brojnim fontanama sa savršenim vodenim kaskadama koje su smještene u centru parka okruženog romantičnim vrtovima rokoko stila. Nakon razgleda Peterhofa, odlazak do mjesta Pushkin, nekadašnje ljetne rezidencije ruskih careva (udaljeno otprilike 25 km od St. Petersburga). Razgled raskošne palače Katarine Velike s čuvenom jantarnom sobom, dvoranom optočenom zrcalima, slikama i pozlatom koja je nakon Oktobarske revolucije pretvorena u muzej. Povratak u hotel. Noćenje.  

5. dan: ST.PETERSBURG  Doručak. Odlazak u razgled Ermitaža, jednog od vodećih svjetskih muzeja. Muzej se sastoji od nekoliko raskošnih palača i zbirke od preko tri milijuna umjetničkih djela iz cijelog svijeta kao što su Titian, Raffaelo, Rembrandt, Rubens, Monet i dr. Povratak u St. Petersburg i slobodno vrijeme za šetnju i samostalni razgled. Noćenje.  

6. dan: ST.PETERSBURG - TALLINN  Nakon doručka, odjava iz hotela i polazak na vožnju kroz slikovite krajolike Rusije prema 380 km udaljenom Tallinnu uz usputna zaustavljanja na putu. Po dolasku u poslijepodnevnim satima, prijava u hotel i smještaj u sobe. Sastanak s lokalnim vodičem na recepciji i odlazak u šetnju ulicama ovog srednjevjekovnog grada. Povratak u hotel. Noćenje.      
      
7. dan: TALLINN Nakon doručka odlazak na poludnevni panoramski i pješački razgled Tallinna, najljepšeg primjera gotičke arhitekture u baltičkim zemljama. Razgled započinje modernijim područjem Pirite, poznate plaže Tallinna;  slijedi  posjet Kadriorg parku s prekrasnim cvjetnim nasadima i palači, baroknom zdanju koje je Petar Veliki dao graditi za Katarinu I, rusku caricu u 18. st. U njoj je smješteno nekoliko muzeja među kojima se ističe Muzej umjetnosti Estonije. Razgled završava u starom gradu gdje možete posjetiti dvorac Toompea, katoličku katedralu iz 13. st., pravoslavnu katedralu Aleksandar Nevski, gradsku vijećnicu ili pak jednostavno uroniti u duh srednjeg vijeka i počastiti se Vana Tallinnom, tamnosmeđim likerom na bazi ruma kojeg Estonci vole dodati uz kavu. Povratak u hotel. Noćenje.   

9. dan: TALLINN - ZAGREB Nakon doručka u hotelu, organizirani transfer do zračne luke. Prijava i let na liniji TK 1424 u 12.30 sati prema Istanbulu. Po dolasku u 15.50 sati, nastavak na liniji TK 1055 u 18.05 prema Zagrebu. Predviđeni dolazak u 19.10 sati.  

Cijena paket-aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:   10.550 kn  

Doplata za jednokrevetnu sobu 2.550 kn  

Zrakoplovne pristojbe (1.950 kn) uključene su u cijenu paket-aranžmana.
 
FIRST MINUTE POPUST NA OSNOVNU CIJENU 5% ZA REZERVACIJE DO 60 DANA PRIJE POLASKA ILI
DO POPUNJENJA KAPACITETA.  


CIJENA PAKET-ARANŽMANA UKLJUČUJE: prijevoz zrakoplovom Zagreb-Istanbul-Moskva-St. Petersburg; Tallinn-Istanbul-Zagreb, zrakoplovne pristojbe, smještaj u hotelima 4* na osnovi 3 noćenja s doručkom u St. Petersburgu, 2 noćenja s doručkom u Moskvi, 2 noćenja s doručkom u Tallinnu, razglede Moskve, St. Petersburga i Tallinna prema programu, ulaznice za objekte koji se posjećuju prema programu putovanja (Peterhof, Carsko selo, Hermitage), uslugu voditelja putovanja i lokalnog vodiča, pozivno pismo za Rusiju, organizaciju i pripremu putovanja.   

CIJENA PAKET-ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: napojnice za lokalnog vodiča i vozača (preporuka 30 eur), dodatne obroke, vizu za Rusiju, uslugu ishođenja vize, zdravstveno osiguranje (obvezno za izradu vize), ulaznice koje nisu navedene kao uključene, osiguranje od otkaza i osobne troškove.  
Napomena: moguća duža čekanja prilikom prelaska rusko-ukrainske granice             
       
VIZA: turistička viza za Rusiju po osobi iznosi 475 kn (ovisno o tečaju EUR-a) + 100 kn Atlasova usluga ishođenja vize.  
Za hrvatske državljane za dobivanje turističke vize za Rusku Federaciju potrebno je:
- Važeća putovnica (mora vrijediti još minimalno 6 mjeseci od izlaska iz zemlje) s tri prazne stranice na dijelu za vize. - Jedna fotografija 3,5 x 4,5 cm (kao za biometrijsku putovnicu, ne starija od 6 mjeseci) sa bijelom ili svijetloplavom pozadinom. - Putno zdravstveno osiguranje za termine boravka u Rusiji, pokrića min. 30.000 € - Popunjena i vlastoručno potpisana aplikacija preko linka https://visa.kdmid.ru/. Aplikacija mora imati vlastoručni potpis, scan nije prihvatljiv. - Original voucher i potvrdu o prihvatu stranog turista nadležne turističke agencije (pribavlja agencija)  Rok izdavanja vize je sedam radnih dana. Ukoliko je izrada vize po hitnom postupku (3 radna dana), cijena konzularne pristojbe po osobi iznosi 730 kn (ovisno o tečaju EUR-a).  

Napomene: Putovnica mora vrijediti najmanje šest mjeseci od ulaska u zemlju. Kopiju putovnice prilikom rezervacije putovanja potrebno je dostaviti prodajnom mjestu. Hoteli se nalaze u navedenim gradovima ili u okolici gradova. Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemalja u koje se putuje i može biti različita od europskih standarda. Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i iznos pristojbe potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.  Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koja se propisuje. Organizator zadržava pravo promjene letova.  Organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ovisno o radnom vremenu muzeja ili eventualnih gužvi, praznika ili neke situacije više sile nastale na destinaciji, ali se obvezuje da će program izvršiti u cjelosti. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed. Agencija zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%.  U slučaju smanjenja broja putnika od minimalnog broja prijavljenih Atlas zadržava pravo promjene cijene aranžmana.  Molimo da se o sigurnosti putovanja informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na web stranici: www.mvep.hr 

ID: A
Trenutno nema dostupnih ponuda

Pronađite svoju destinaciju

Austrija

Beč

1

Engleska

Francuska

Pariz

1

Grčka

Atena

4

Italija

Rim

2

Mađarska

Nizozemska

Portugal

Slovačka

Turska

Španjolska