Mistična Burma 10 dana

Dodaj u favorite
Registrirajte se kako bi primali akcijske cijene za odabranu ponudu.
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje

MISTIČNA BURMA 10 dana/8 noćenja zrakoplovom iz Zagreba

Yangon – Bagan – Mandalay – Jezero Inle – Doha

Datumi putovanja: 16.2. – 25.2., 15.4. – 24.4., 19.11. – 28.11.2020.

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan: ZAGREB – DOHA – YANGON

Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb s pratiteljem putovanja dva sata prije polijetanja zrakoplova. Nakon preuzimanja putne dokumentacije prijava na let za Dohu. Polijetanje zrakoplova prema Dohi u 9.45 sati na liniji QR216 (Qatar Airways). Dolazak u Dohu u 16.15 sati po lokalnom vremenu. Nastavak leta za Yangon u 19.55 sati na liniji QR918 (Qatar Airways). Noćni let s obrocima za vrijeme leta.

2. dan: YANGON
Dolazak u Yangon predviđen je u 6 sati po lokalnom vremenu. Nakon obavljanja viznih i carinskih formalnosti, sastanak s lokalnim vodičem te transfer do hotela. Prijava i smještaj u hotel. Doručak, a potom slijedi odlazak na razgled burmanskog glavnog grada nekoć poznatog pod imenom Rangoon. Yangon je miran i šarmantan grad impresivne kolonijalne povijesti i jedna od najljepših prijestolnica Jugoistočne Azije. Posjetit ćemo pagodu Kyaukhtatgyi u kojoj se nalazi ležeći Buda dug 70 metara. Ova pagoda pružit će nam uistinu jedinstven uvod u budizam, s muralima koji prikazuju Budin život te rezbarijama s tradicionalnim budističkim simbolima. Ovo je također i mjesto u kojem ćete sresti brojno lokalno stanovništvo koje ovdje dolazi moliti i odavati počast. Nastavljamo do lokalne trgovine čajem kako biste osjetili barem dio burmanske svakodnevnice, a to je tradicionalna kultura ispijanja čaja. U kasno poslijepodne posjetit ćemo najsvetije mjesto Burme, čuveno pagodu Švedagon staru preko dvije i pol tisuće godina koja s visinom od 99 metara dominira Yangono. Posebno je spektakularna zlatna kupola koja čudesno sjaji na zalazećem suncu. Večera u lokalnom restoranu. Povratak u hotel i noćenje.

3. dan: YANGON – BAGAN

Nakon doručka transfer do zračne luke te polijetanje zrakoplova za Bagan, grad smješten na obalama rijeke Irrawaddy, koji je od 11.-13. stoljeća bio glavni grad Burme. Bagan je poznat po brojim pagodama i stupama kojih je i danas ostalo više od 2.200 od nekadašnjih skoro 10 tisuća. Razgled zlatne stupe pagode Shwezigon, hrama u pećini Wetkyi-In Gubyaukgyi s prekrasnim jataka muralima te hrama Htilominlo. Slijedi posjet radionici za izradu predmeta od laka. Potom, razgled hrama Ananda s četiri impresivne skulpture Bude u stojećem položaju. Vožnja konjskom zapregom do Thatbyinnyu – najvišeg hrama u Baganu te hramova Dhammayanghi i Sulamani. Promatranje zalaska sunca s vrha jednog od hramova. Večera u lokalnom restoranu. Noćenje.

4. dan: BAGAN

Nakon doručka posjet živopisnoj tržnici Nyaung Oo na kojoj se prodaju voće, povrće, začini, suveniri... Odlazak u selo Myinkaba, kratka šetnja i posjet hramovima Manuha i Nan Paya. Povratak u hotel, odmor. Poslijepodne odlazak u selo Minnanthu, gdje ćete imati priliku upoznati se s načinom života lokalnog stanovništva. Razgled hramova Payathonzu, Lemyentha i Nandamannya. Slijedi plovidba brodićem po rijeci Irrawaddy, koja će Vam približiti način života obalnih sela i tamošnjih ribara. Odlazak na večeru s lutkarskom predstavom. Noćenje.

5. dan: BAGAN – MANDALAY
Nakon ranog doručka organizirani transfer u zračnu luku i let za Mandalay, drugi po veličini grad u Burmi i posljednja prijestolnica burmanskog kraljevstva. Razgled grada: pagoda Mahamuni – mjesto hodočašća vjernika iz svih krajeva svijeta u kojoj se nalazi kip Mahamuni Bude. Slijedi posjet radionicama drvenih rezbarija, tapiserija i predmeta od listića zlata koji se izrađuju tradicionalnim tehnikama. Poslijepodne razgled pagode Kuthodaw u kojoj se nalazi 729 mramornih ploča s budističkim zapisima, koje su dobile naziv „Najveća knjiga na svijetu“. Razgled samostana Shwenandaw, jedine zgrade koja je ostala od Kraljevske palače iz 19. st., izgrađene od tikovine s prekrasnim rezbarijama. Potom, odlazak na vrh brda Mandalay Hill, visokog 240 metara s kojeg puca zadivljujući pogled na grad, okolne pagode i rijeku Irrawaddy. Večera u lokalnom restoranu. Noćenje.

6. dan: MANDALAY – SAGAING – AVA – AMARAPURA – MANDALAY

Doručak. Odlazak na izlet u okolicu Mandalaya, na razgled nekadašnjih prijestolnica: Ava, Sagaing i Amarapura. Sa 600 bijelo obojenih pagoda i samostana, brdo Sagaing predstavlja religijski centar Burme u kojem je dom našlo više od 3000 monaha kao i preko 100 meditacijskih centara. Razgled pagoda Swan Oo Pon Nya Shin i U Min Thone Sae. Na lokalnoj tržnici moći ćete kupiti razne rukotvorine i predmete od srebra. Potom posjet lončarskom selu u kojem će nam predstaviti izradu tipičnih posuda za vodu koje možete pronaći diljem Burme. Nastavak putovanja za Avu, koja je bila prijestolnica od 14. do 18. stoljeća. Kraća vožnja brodom na drugu obalu rijeke, gdje će nas dočekati konjske zaprege. Razgled starog drvenog samostana Bagaya te ostataka kraljevske palače i utvrde. Nastavak putovanja za Amarapuru - “grad besmrtnih“. Posjet radionici predmeta od svile. Slijedi šetnja 1,2 km dugačkim mostom od tikovine U Bein, sagrađenog 1782. godine. Povratak u Mandalay. Večera. Noćenje.

7. dan: MANDALAY – HEHO – JEZERO INLE
Nakon doručka transfer do zračne luke Mandalay i let za Heho. Po dolasku, jednosatna vožnja do sela Nyaung Shwe na obali jezera Inle. Usputni razgled drvenog samostana Shwe Yan Pyay. Slijedi plovidba motornim čamcem po jezeru. Tijekom plovidbe moći ćete vidjeti ribare koji svoje kanue pokreću veslajući jednom nogom i upoznati se s njihovim jedinstvenim načinom ribarenja. Također, vidjet ćete sela na sojenicama, plutajuće vrtove te upoznati način života lokalnog stanovništva. Slijedi razgled pagode Phaung Daw Oo. Posjet radionici poznatih burmanskih cigara. Po završetku razgleda odlazak prema hotelu. Prijava i smještaj. Večera i noćenje.

8. dan: JEZERO INLE – INDEIN – HEHO – YANGON
Nakon doručka posjet jednoj od lokalnih tržnica, na kojoj se okuplja lokalno stanovništvo, kao i gorska plemena iz okolice. Vidjet ćete njihove slikovite nošnje, a moći ćete i uživati u kupovini. Slijedi odlazak do Indeina te razgled slikovitih stupa Alaung Sitthou. Prijevoz do zračne luke Heho i let za Yangon. Po dolasku u Yangon odlazak do hotela. Večera u hotelu i noćenje.

9. dan: YANGON – DOHA
Rana odjava iz hotela i breakfast box. Slijedi organizirani transfer do zračne luke Yangon. Polijetanje zrakoplova za Dohu u 7.40 sati na liniji QR919 (Qatar Airways). Dolazak u Dohu predviđen je u 11.35 sati po lokalnom vremenu. Slijedi transfer do hotela. Prijava i smještaj u hotel, a potom odlazak na poludnevni razgled Dohe, glavnog grada Katara. U razgled je uključen obilazak znamenitosti od kojih su najpoznatije „The Pearl-Qatar“, Muzej islamske umjetnosti i Souq Waqif - tradicionalni katarski bazaar. Povratak u hotel. Večera i noćenje.

10. dan: DOHA – ZAGREB
Nakon doručka odjava iz hotela i transfer do zračne luke. Prijava na let i polijetanje zrakoplova za Zagreb u 7.40 sati na liniji QR217 (Qatar Airways). Dolazak u Zagreb predviđen je u 11.55 sati po lokalnom vremenu.

 

First Minute cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:

21.11.2019., 16.2. i 19.11.2020:……………………………13.690 kn*

15.4.2020:……………………………………………………….……14.790 kn*

*First Minute popust 600 kn vrijedi za rezervacije do 60 dana prije polaska ili do popunjenja kapaciteta po first minute cijeni

Redovna cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:
21.11.2019., 16.2. i 19.11.2020:……………………………..14.290 kn
15.4.2020:……………………………………………………….….…15.390 kn

 

Cijena uključuje:
- prijevoz zrakoplovom prema programu u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Doha – Yangon i obratno
- prijevoz zrakoplovom na unutarnjim letovima Yangon – Bagan, Bagan – Mandalay, Mandalay – Heho i Heho - Yangon
- 7 noćenja u dvokrevetnim sobama na osnovi polupansiona u Burmi u hotelima 3* (Yangon, Bagan, Mandalay i jezero Inle)
- 1 noćenje s doručkom u Dohi u hotelu 4*
- 7 večera prema programu
- grupne transfere i razglede prema programu u Burmi
- vožnju motornim čamcima
- ulaznice za objekte i lokalitete koji se posjećuju prema programu
- poludnevni razgled Dohe
- pratitelja na putovanju
- lokalne vodiče na engleskom jeziku
- jamčevinu i troškove organizacije putovanja

Cijena ne uključuje:
- obaveznu doplatu za pristojbe zračnih luka 2.590 kn (podložne promjenama)
- napojnice za lokalne vodiče i vozače 40 EUR (plaćanje pratitelju putovanja)
- doplatu za jednokrevetnu sobu 2.490 kn
- vizu za Myanmar (Burmu) 420 kn (uključena usluga posredovanja agencije)
- dodatne obroke i usluge, putno osiguranje (preporučujemo)
- osobne troškove i putna osiguranja

Fakultativne doplate: - let balonom iznad Bagana: 2.290 kn po osobi (rezervacija kod prijave)

NAPOMENA: - Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti. - Kategorizacija hotela u Burmi odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji u zemlji u koju se putuje i može biti različita od europskih standarda. - Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr - Neispravni putni dokumenti, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja prema Općim uvjetima organizatora putovanja. Putovnica mora vrijediti minimalno 6 mjeseci od datuma ulaska u zemlju.

Minimalan broj prijavljenih putnika: 15

KORISNE INFORMACIJE – MJANMAR (BURMA)
Površina: 676 578 km2
Stanovništvo: cca 55 milijuna
Glavni grad: Yangon (Rangoon)
Jezik: burmanski
Vjera: budizam 89%, kršćanstvo 4%, islam 4%, animizam 1%, ostali 2%
Uređenje: nominalna civilna parlamentarna država, 7 regija, 7 država, 1 teritorijalni savezni okrug,
Lokalno vrijeme: GMT +6,5 sati
ZDRAVLJE: Obveznih cijepljenja nema.
VRIJEME: Burma ima tipično monsunsko razdoblje s dvama vrlo izraženima sezonama - kišnom i sušnom. Međurazdoblja odnosno prijelazi isto tako imaju svoje osobitosti.
1. Kišna - monsunska sezona (lipanj - rujan) donosi obilnu gotovo svakodnevnu kišu i niže temperature koje u većini zemlje - nizinskim područjima, još uvijek ne padaju ispod 20°C. I visinska područja (sve iznad 800 m) u to vrijeme imaju najviše padalina.
2. Prijelazno je razdoblje tik pred kišnu sezonu (ožujak - svibanj) najtoplije u Burmi. To je vrijeme kada je u zraku mnogo vlage, a temperature se često dižu i iznad 40°C. Jedino olakšanje u to vrijeme predstavljaju planine s nižim temperaturama.
3. Prijelazno je razdoblje tik pred sušnu sezonu (druga polovica rujna i početak listopada) vrijeme ugodnih temperatura koje tijekom dana kreću od 20°C do 30°C (u planinama 15°C do 25°C) uz mogućnost nepredvidljivih padalina.
4. Sušna sezona (kasni listopad - veljača) je najugodnije vrijeme u Burmi. To je razdoblje ugodnih temperatura koje se tijekom dana kreću od 25°C i 35°C u nizinskim predjelima i između 18°C i 28°C u visinskim predjelima. U tom su razdoblju padaline iznimno rijetke ili ih uopće nema. Sušna sezona smatra se najprikladnijim razdobljem za posjet Burmi.

HRANA I PIĆE: Burmanska je kuhinja spoj mnogih azijskih kuhinja budući da zemlja leži na strateškoj točki azijskih trgovačkih puteva. Najviše su utjecale Indija, Tajland i Kina. Što se tiče prehrane u samoj je Burmi mnogo raznolikosti budući da ovdje žive brojne etničke skupine od kojih svaka ima svoje specijalitete. Kao i u mnogim azijskim zemljama i u Burmi se sve povezano s prehranom vrti oko riže. Riža je osnovna namirnica, a uz nju dolaze različiti rezanci koji su, naravno, najčešće od riže. Burmanci su pravi majstori što se tiče pripreme različitih jela koja se poslužuju uz rižu. Ta jela na stol dolaze u obliku različitih umaka od kojih je najviše onih od povrća, a barem jedno ili dva su mesna ili riblja. Riba je vrlo često sastavni dio burmanske kuhinje, bilo svježa u obliku umaka bilo kao začin u obliku različitih ribljih pasta. Mnogo je načina pripreme, a sva su jela fino začinjena mnoštvom različitih začina od kojih svi rastu u Burmi. Hrana je često blago pikantna, a ljuti dodaci često dolaze na stol u posebnoj zdjelici. Burmanci vole i takozvane salate - hladna jela od mnogih sastojaka kojima se dodaju rezanci i koja predstavljaju brzi obrok, čak i na ulici.
Na burmanskim se ulicama može naći mnogo hrane na svakom koraku, a niz tih specijaliteta je vrlo dug. Kada je riječ o slasticama, Burmanci se ponovno oslanjaju na rižu te ih pripremaju na bazi riže. U Burmi je na raspolaganju i mnogo sezonskog voća. Među pićima caruje čaj. Zeleni je čaj za Burmance voda te je dostupan uvijek i svugdje, a pije se bez dodataka. Crni čaj s mlijekom i mnogo šećera je nadogradnja. Na raspolaganju je i mnogo drugih bezalkoholnih pića. Od alkoholnih pića najčešća su brojna burmanska piva, a moguće je dobiti i lokalno vino te različita žestoka pića. Preporučujemo konzumirati vodu iz boce.
Preporučujemo vam da tijekom putovanja pazite na osobnu imovinu i da na putovanje ne nosite dragocjenosti ili druge vrjednije predmete! Organizator putovanja ne odgovara za mogući gubitak vaše osobne imovine.

ODJEĆA: Zemlja je pretežno budistička, a izvan turističkih krajeva tradicionalna. U tradicionalnim je krajevima uvijek preporučljivo poštovati domaćine barem minimalno prilagođenom odjećom - pokrivena ramena i dekolte, a ako se da i koljena (poluduge hlače ili slično). Takva je odjeća i najbolja zaštita od sunca! Pri ulasku u budistička svetišta moramo se ravnati prema gornjem opisu (izuti se - i čarape te otkriti glavu).
Pripremite se na toplo ljetno vrijeme na većini putovanja, no koji dodatni komad tople odjeće u visinskim predjelima Burme neće biti naodmet (Kalaw, jezero Inle). Za veći dio putovanja preporučujemo udobne otvorene cipele. Ne zaboravite na dobru zaštitu od sunca, kupaće kostime i ručnik. Prilično dobro će vam doći i mali, sklopivi kišobran koji služi kao zaštita od kiše ili sunca.
LOKALNA VALUTA: Burmanski kjat; 1 kjat (= 100 pyaja)
ELEKTRIČNI NAPON: U Burmi je napon 220 V, a električne su utičnice kombinacija onih s dvije okrugle rupe, dvije pravokutne ili tri okrugle. Preporuka je ponijeti univerzalni pretvarač.


ITINERER:

Za navedeni aranžman vrijede Opći uvjeti i uputstva za turističke aranžmane.  Prilikom prijave potpisujete ugovor o putovanju čiji su sastavni dio Opći uvjeti i uputstva za turističke aranžmane. m prijave potpisujete ugovor o putovanju čiji su sastavni dio Opći uvjeti i uputstva za turističke aranžmane. Vašim potpisom iskazuVašim potpisom iskazujete suglasnost s Općim uvjetima. Prilikom prijave plaćate akontaciju 30% iznosa aranžmana čime je vaša rezervacija potvrđenajete suglasnost s Općim uvjetima. Prilikom prijave plaćate akontaciju 30% iznosa aranžmana čime je vaša rezervacija potvrđena. Ostatak iznosa uplaćujete najkasnije 21 dan prije polaska na put ukoliko se . Ostatak iznosa uplaćujete najkasnije 21 dan prije polaska na put ukoliko se niste odlučili za obročno plaćanje. | Prema zakonskimniste odlučili za obročno plaćanje. | Prema zakonskim propisima pridržavamo pravo otkaza putovanja u slučaju da se ne prijavi dovoljan broj putnika potreban za realizaciju programpropisima pridržavamo pravo otkaza putovanja u slučaju da se ne prijavi dovoljan broj putnika potreban za realizaciju programa, pravo izmjene cijene ukoliko dođe do a, pravo izmjene cijene ukoliko dođe do promjene tečaja za više od 1,5 % u odnosu na tečaj na dan izrade programa te ukoliko bi dopromjene tečaja za više od 1,5 % u odnosu na tečaj na dan izrade programa te ukoliko bi došlo do promjene cijene prijevoznika ili hotelijera. | Kod charter letova, red letenja podložan je promijeni u vrlo kratkom vršlo do promjene cijene prijevoznika ili hotelijera. | Kod charter letova, red letenja podložan je promijeni u vrlo kratkom vremenu pred emenu pred polazak na put. Putnici će dobiti obavijest o točnom redu letenja u putničkoj agenciji najkasnije 3 dana prije puta. Agepolazak na put. Putnici će dobiti obavijest o točnom redu letenja u putničkoj agenciji najkasnije 3 dana prije puta. Agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda programa putovanja, ovisno o izmjnama u redu letenja zrakoplovom, ncija zadržava pravo izmjene redoslijeda programa putovanja, ovisno o izmjnama u redu letenja zrakoplovom, radnim vremenima, lokalitetima koji se posjećuju i vremenskim uvjetima. Radno vrijeme pojedinih znamenitosti je različito takradnim vremenima, lokalitetima koji se posjećuju i vremenskim uvjetima. Radno vrijeme pojedinih znamenitosti je različito tako da se vremenski tijek o da se vremenski tijek razgledavanja može mijenjati. Preporučamo uplatu putnog osiguranja. razgledavanja može mijenjati. Preporučamo uplatu putnog osiguranja. Informacije na prodajnim mjestima. | Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanInformacije na prodajnim mjestima. | Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova ili na njihovoj web stranici: jskih i europskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hrwww.mvep.hr

ID: INT2022PT
Trenutno nema dostupnih ponuda

Pronađite svoju destinaciju

Bali

Maroko

USA