Mini krstarenje Riga - Talin - Helsinki - Stockholm

Dodaj u favorite
Registrirajte se kako bi primali akcijske cijene za odabranu ponudu.
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje

Mini krstarenje Riga - Talin - Helsinki - Stockholm

 

Datum: 21.-25.6.2023. - garantirani polazak 

Vrijeme putovanja: 5 dana │ 4 noći

Program putovanja: 

1.DAN: LJUBLJANA – RIGA 
Okupljanje putnika u Zračnoj luci Jožeta Pučnika u Ljubljani i let za Rigu. Nakon slijetanja u zračnu luku u latvijskoj prijestolnici Rigi, prvo ćemo se autobusom uputiti u kraći panoramski razgled grada i središnje gradske tržnice koja je smještena u nekadašnjim skladištima za zeppeline i jedna je od najvećih u Europi. Ovdje ćemo moći uživati u mirisima i okusima domaćih proizvoda, suhomesnatih proizvoda, svježe ribe te voća i povrća, a naravno i počastiti se ručkom. Poslijepodnevna šetnja starom gradskom jezgrom koja se može podičiti s više od 800 godina povijesti i uvrštena je na UNESCO-ov popis svjetske kulturne baštine. Grad je mješavina različitih arhitekturnih stilova, koji pokrivaju razdoblja romanike, gotike, renesanse, baroka i neoklasicizma. Od ukrašene srednjovjekovne "kuće Crnoglavih“ do ozbiljne romaničke katedrale, pa sve do komunističkih/staljinističkih građevina. Stara gradska jezgra nudi vam mnogo dobrih restorana, gdje možete završiti dan pun dojmova u ugodnom ambijentu i uz izvrsnu domaću hranu. Smještaj u hotelu i noćenje. 

2.DAN: RIGA – PARNU – TALIN 
Nakon doručka nastavak putovanja autobusom prema Estoniji, pa sve do glavnog grada Estonije Tallinna. Na putu ćemo se zaustaviti u najvećem ljetovalištu Estonije - Parnu koji je poznat po svojoj dugoj pješčanoj plaži. Malo slobodnog vremena za šetnju uz Baltik ili čak za kupanje u moru. Nastavak vožnje do Tallinna s izvrsno očuvanom srednjovjekovnom gradskom jezgrom. Kroz gradske zidine prošetat ćemo idiličnim popločanim uskim uličicama pored bivših zatvora KGB-a do središnjeg trga Raekoja koji s gotičkom gradskom vijećnicom, starom gradskom ljekarnom, brojnim barovima i očuvanim cehovshim kućama predstavljaju živahno srce Tallinna. Zatim ćemo se popeti na brdo dvorca Toompea, odakle se pruža prekrasan pogled na grad i Finski zaljev. Prošetat ćemo do Državnog parlamenta i Katedrale Aleksandra Nevskog, koja je najvažniji primjer pravoslavne sakralne arhitekture u Tallinnu i podsjeća na rusku vladavinu. Nakon obilaska s vodičem, smještaj u hotelu i slobodno vrijeme za otkrivanje i uživanje u gurmanskim specijalitetima i u brojnim dobrim restoranima u gradu. Noćenje. 

3.DAN:  TALIN – HELSINKI – STOCKHOLM 
Nakon ranog doručka ukrcaj na trajekt i plovidba u smjeru glavnog grada Finske. Helsinki, poznat i kao "Bijeli grad sjevera" grad je uz Finski zaljev koji je sredinom 19. stoljeća proširen, odnosno obnovljen u neoklasicističkom stilu po uzoru na Sankt Peterburg. Nakon iskrcavanja u luci slijedi obilazak gradskih znamenitosti autobusom: gradski centar s glavnim Senatnim trgom i katedralom, vladinom palačom i zgradom sveučilišta, crkve Temppeliaukio uklesane u stijeni, Sibeliusovog parka s njegovim neobičnim spomenikom, kongresne dvorane Finlandia, olimpijskog parka i ruske katedrale smještene iznad pristaništa. Zatim slijedi slobodno vrijeme na živopisnoj tržnici u gradskoj luci gdje se možete počastiti potpuno svježim baltičkim ribljim specijalitetima, a ujedno je i pravi raj za kupnju "šarenih" laponskih i finskih suvenira. Ukrcavanje na trajekt i smještaj u dvokrevetnim kabinama.  Slijedi noćna plovidba prema Stockholmu. Brod je pravi plutajući hotel s restoranima i trgovinama, kao i mogućnostima za zabavu. Preporučujemo nadoplatu za večeru na brodu koja je pravi kulinarski doživljaj! Noćenje. 

4. DAN: STOCKHOLM – TALIN
Doručak na brodu. Ujutro ćemo ploviti čudesnim arhipelagom švedskih otoka pa sve do glavnog grada Švedske. Stockholm se smatra jednim od najljepših gradova na svijetu, koji se razvio na spoju jezera Mälaren i Baltika te se danas razvio u brojne otoke na arhipelagu. Iskrcaj i prvo kraći panoramski obilazak grada autobusom te zaustavljanje za posjetu Gamla Stana koji predstavlja srce grada. Gamla Stan općenito fascinira svojom specifičnom atmosferom uskih kamenih uličica, prepunih suvenirnica, ugodnih kafića sa srednjovjekovnim namještajem i izuzetno dobro očuvanim slikovitim srednjovjekovnim kućama. Vidjet ćemo Kraljevsku palaču, parlament Riksdag, trg Riddarhustorget, otok Riddarholmen Knights s katedralom (vanjski obilasci) i imati malo slobodnog vremena za kupovinu suvenira. Slijedi vožnja do poluotoka Djurgarden na kojemu se nalazi jedan od najzanimljivijih muzeja na svijetu – muzej Vasa. Vasa je jedini preživjeli švedski ratni brod iz 17. stoljeća, koji je potonuo u potpunosti opremljen i natovaren na svojem prvom putovanju 1628. godine. Brod je izvučen iz morskih dubina prije više od pedeset godina i danas je jedna od glavnih atrakcija Skandinavije (ulaznica se dodatno naplaćuje). Nakon obilaska u poslijepodnevnim satima slijedi ukrcaj na brod, smještaj u dvokrevetne kabine i noćenje te plovidba prema Tallinnu. Za najbolji završetak dana preporučujemo večeru na brodu. Noćenje. 

5. DAN: TALIN – RIGA – LJUBLJANA
Doručak na brodu. Dolazak u luku Tallinn u jutarnjim satima. U okolici Parnua posjetit ćemo lokalnu farmu i družiti se sa simpatičnim alpakama. Mirne, ljupke životinje od stada poznate su prije svega po svojoj vuni. Po dolasku u Rigu, posjetit ćemo poznati Latvijski etnografski muzej na otvorenom gdje je prikazan život na latvijskom selu prije nekoliko stoljeća. U više od 100 novoizgrađenih tradicijskih kućica dočarat će nam se tadašnja svakodnevica uz ples, glazbu i prezentaciju raznih zanata. Nakon obilaska slobodno vrijeme za samostalno razgledavanje i shopping. U dogovoreno vrijeme vožnja do zračne luke Riga i let prema Ljubljani.


CIJENA PO OSOBI: 799 € za  najmanje 45 putnika  

nadoplata u slučaju grupe manje od 25 osoba: 100 €, nadoplata u slučaju grupe manje od 35 osoba


CIJENA UKLJUČUJE: let posebnim zrakoplovom na relaciji Ljubljana - Riga - Ljubljana, uključujući običnu prtljagu 20 kg i ručnu prtljagu 5 kg, aerodromske i sigurnosne pristojbe, 2 noćenja s doručkom u hotelima 3/4* prema programu, 2 noćenja s doručkom na brodu prema programu, prijevoz autobusom prema programu, organizirani obilazak Rige, Tallinna i Stockholma, ulaznica za uzgajalište alpaka u okolici Parnua, ulaznica za etnografski muzej na otvorenom slovenski codič, organizacija putovanja i PDV. 

MOGUĆE NADOPLATE (kod prijave): nadoplata u slučaju grupe manje od 25 osoba: 100 €, nadoplata u slučaju grupe manje od 35 osoba: 60 €, jednokrevetna soba/kabina: 200 €, polupansion (4 x večera): 140 €, polupansion (4 x večera) dijete do 12. godina: 100€ , karte za Vasa muzej Stockholm: 17 € / na osobu odrasli, djeca do 18 godina besplatno

MOGUĆA NADOPLATA (na putovanju): turistička pristojba pribl. 2 EUR/osoba/dan, 

POPUSTI TIJEKOM PRIJAVE: dijete od 2 – 12 let u sobi s dvije odrasle osobe 10 %

Ponuda je sastavljena sukladno uvjetima i cijenama na dan 30.01.2023. Rezervacije smještaja i izleta još nisu napravljene te će se izraditi u skladu s Vašim izborom, odnosno nakon potvrde programa. 

 

 

ID:KOMP
21.06.2023. - 25.06.2023.
cijena od 799 € | 6.020,07 HRK
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje
cijena od 799 € | 6.020,07 HRK

Pronađite svoju destinaciju

Austrija

Beč

1

Engleska

Estonija

Finska

Grčka

Atena

2

Irska

Dublin

1

Island

Italija

Rim

2

Latvija

Riga

2

Mađarska

Nizozemska

Poljska

Krakow

1

Portugal

Slovačka

Turska

Španjolska

Madrid

1

Švedska