Meksiko Tura poluotokom Yucatanom i odmor u Playa del Carmen

Dodaj u favorite
Registrirajte se kako bi primali akcijske cijene za odabranu ponudu.
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje

MEKSIKO 11 dana - Putovanje i tura poluotokom Yucatanom i odmor u Playa del Carmen

 

Cancun – Isla Majures – Chichen Itza - Valladolid – Rio Lagartos i Los Coloradas – Izamal ( Žuti grad )  – Merida – Coba – Tulum – Playa del Carmen

 

Sva razgledavanja, ulaznice i izleti uključeni su u cijenu

Ovo putovanje vodi vas kroz magični poluotok Yucatan; od tropskih plaža i tirkiznih laguna do šarenih i živopisnih kolonijalnih gradova, drevnih majanskih ruševina, užurbanih uličnih tržnica te tradicijskih jela i običaja. Iz dana u dan, putovanje kroz tisuće godina povijesti isprepletene s modernim, opuštenim načinom života, sunce i toplo karipsko more pružit će vam nezaboravne doživljaje.

Termin putovanja: 16.2. – 26.2.2023.


PROGRAM PUTOVANJA

1. dan  ZAGREB – ISTANBUL – CANCUN
Sastanak putnika s voditeljem putovanja u zračnoj luci Zagreb dva sata prije leta. Polijetanje zrakoplova za Istanbul u 19,55 na liniji TK1056. Dolazak u Istanbul predviđen je u 00.15 po lokalnom vremenu.Nastavak leta za Cancun u 02.15 na liniji TK184. Noćni let s obrocima tijekom leta.

2. dan CANCUN 
Po dolasku u Cancun u 13,05 po lokalnom vremenu, sastanak s predstavnikom lokalnog agenta i organizirani prijevoz do hotela u Cancunu. Slobodan dan za odmor nakon dugog leta, kupanje na čuvenim plažama Cancuna  ili aktivnosti po želji. Noćenje u hotelu.

3.dan CANCUN  -  ISLA MAJURES 
Doručak. Transfer u luku i odlazak trajektom na prekrasan otok isla Majures. Ovaj cjelodnevni izlet je predviđen za relaksaciju, kupanje, sunčanje i ronjenje. Otok je poznat po prelijepim bijelim plažama u plavetnilu karipskog mora. Na otoku nema prometa, možete koristiti električna golf vozila, a uz kupanje možete uživati u autentičnim šarenim uličicama punim suvenirnica i restorana, a možete i zaroniti do podvodnog muzeja. Povratak u Cancun na noćenje.

4.dan CANCUN – CHICHEN ITZA – CENOTA SAAMAL – VALLADOLID 
Doručak. Vožnja Chichen Itze, najpoznatijeg majanskog lokaliteta na Yucatanu ( na spisku UNESCO-ve svjetske baštine ). To su ostaci pretkolumbovskog  grada plemena Itza, čiji kameni spomenici zorno prikazuju tisuću godina kulture Maya i drugih naroda koji su utjecali na arhitekturu i umjetnost srednjoameričkog područja. Neke od preživjelih građevina poput Ratničkog hrama, opservatorija El Caracol i piramide El Castilloa su najreprezentativnije građevine majansko-toltečke civilizacije općenito. Lokalni vodič upoznati će vas s  kulturom Maja i na koji način su proučavali nebo kako bi naučili sve o vremenu i godišnjim dobima. Ručak s uključenim tradicionalnim jelima Yucatana  na staroj meksičkoj haciendi. Polazak do cenote Saamal,  jedne od najljepših i najatraktivnijih. Cenota ima posvuda po poluotoku, to su svojevrsne špilje bez svoda i rezultat su urušavanja kamena vapnenca. Voda je pogodna za kupanje i malo tko odoli, a da ne zapliva u ovim bistrim vodama. Polazak prema Valladolidu
koji se smatra najautentičnijim gradom Yucatana, zanimljivih kolonijalnih građevina i šarenih pročelja, te vedrih i rasplesanih stanovnika. Uobičajeno je da građani izlaze na trgove i parkove te plešu uz muziku u popodnevnim satima vikendima. Razgledavanje grada u pratnji vodiča i šetnja središnjim gradskim trgom na kojem se nalazi atraktivna crkva San Servacio iz 16.stoljeća.Noćenje u hotelu.

5.dan VALLADOLID – RIO LAGARTOS – LOS COLORADAS 
Doručak. Cjelodnevni atraktivni izlet u Park prirode Rio Lagartos na sjevernom dijelu poluotoka Yucatan. To je tajnovita laguna, prvenstveno poznata po najvećoj koncentraciji ružičastih flaminga u Meksiku i šumama mangrova. Laguna je dom za više od 320 vrsta ptica, a mogu se vidjeti čak i krokodili dok se sunčaju na obali. Vožnja brodom kanalima mangrova uz jata flaminga tijekom koje ćete se upoznati s bogatstvom flore i faune i načiniti niz nezaboravnih fotografija. U drugom dijelu dana obilazak jedinstvene lagune Las Coloradas čije nijanse vode variraju od blijedo ružičaste do tamno ružičaste ili čak dobivaju crvenkaste nijanse. Takva boja posljedica je postojanja mikroorganizama koji se aktiviraju sunčevom svjetlošću.Povratak u hotel u Valladilidu na noćenje.

6. dan VALLADOLID – IZAMAL / ŽUTI GRAD  – MERIDA 
Doručak. Na putu prema Meridi posjet neobičnom Žutom gradu Izamal. Osim što je poznat po tome što su sva pročelja kuća obojena u žuto , ovaj je mali gradić poseban i po tome što se unutar grada nalaze i arheološki ostaci drevnih Maja, između ostalih i ruševine drevne piramide Kinich Kak Moo, jedne od većih piramida. Zanimljivost je i u tome što nitko ne zna 
zašto i od kada su sve građevine žute , no današnji stanovnice nastavljaju tradiciju.  Šetnja i razgledavanje te nastavak vožnje do Meride, glavnog grada i kulturne prijestolnice Yucatana bogate kolonijalne arhitekture i nasljeđa. Grad koji su u 16. stoljeću osnovali španjolski konkvistadori, proglašen je 2017. godine "Američkom prijestolnicom kulture" , i jedan je od najljepših gradova Mexica. Razgledavanje grada u pratnji lokalnog vodiča: Plaza Grande gdje se može najbolje vidjeti  kolonijalna arhitektura 17. i 18. stoljeća, uz francuska obilježja koja je urbana arhitektura poprimila tijekom 19. stoljeća , Vladina palača , katedrala i kazalište Jose Peon Contreras, Paseo Montejo avenija, te obilazak nekih od čuvenih gradskih parkova u kojima se uvijek nešto događa i koji su prepuni šetača, kao i gradski trgovi. Slobodno vrijeme. Noćenje u hotelu.

7.dan MERIDA - COBA – TULUM – PLAYA DEL CARMEN
Doručak. Odlazak iz Meride i posjet drevnim ostacima grada Maja, Cobi. Ovo nalazište u laguni dvaju jezera uključuje ostatke skupine velikih hramskih piramida poznatih kao Nohoch Mul od kojih su neke među najvišima u Meksiku. S vrha 42 metra visoke piramide se pruža spektakularan panoramski pogled na tropsko zelenilo koje okružuje nalazište. U tom području još uvijek žive tradicionalnim načinom života autentični potomci Maja. Dolazak na obalu  i obilazak Tuluma. Arheološki ostaci ovog majanskog grada iako manji od onih u Chichen Itzi, vrlo su atraktivni, a posebnu draž daje im položaj na uzvisini s koje se pruža krasan pogled na Karipsko more i duge plaže. Tulum je bio jedan od najznačajnijih majanskih utvrđenih obalnih gradova i luka, a danas je velika turistička atrakcija. Dolazak u poznato ljetovalište Playa del Carmen,  popularnu turističku destinaciju na Rivieri Maya u kojoj se više nego u ostalim ljetovalištima osjeća duh lokalne, meksičke kulture. Grad je prepun restorana s lokalnim specijalitetima, barova, suvenirnica i trgovina. Noćenje u hotelu.

8.dan PLAYA DEL CARMEN 
Doručak i noćenje u hotelu. Slobodan dan za uživanje na dugim bijelim pješčanim plažama i toplim tirkiznim vodama karipskog mora , ukusnoj meksičkoj hrani i obilju zabavnih sadržaja.

9.dan PLAYA DEL CARMEN 
Doručak i noćenje u hotelu. Slobodno vrijeme.

10.dan PLAYA DEL CARMEN – ISTANBUL 
Doručak i slobodno prijepodne. Transfer u zračnu luku Cancun i prijava na let TK 181 s polaskom u 14,45. Obroci tijekom leta.

11.dan  ISTANBUL – ZAGREB 
Slijetanje zrakoplova u Istanbul u 10,35 i nastavak putovanja letom TK 1055 u 18,50 za Zagreb s dolaskom u 19,00 sati 


CIJENA PO OSOBI:

First minute: 13.950 kn (1.853,59  kn )

Redovna cijena: 14.350 kn ( 1.905,71 kn )

U cijenu je uključeno: 

 • prijevoz zrakoplovom prema programu u ekonomskoj klasi  
 • 8 noćenja s doručkom prema programu u hotelima 4* / 3*
 • razgledavanje prema programu i ulaznice za lokalitete koji se posjećuju
 • vodstvo putovanja na hrvatskom jeziku 
 • lokalnog vodiča na engleskom jeziku 
 • svi prijevozi prema programu turističkim autobusom
 • tradicionalni ručak na haciendi 4. dan 
 • troškovi organizacije putovanja 

U cijenu nije uključeno:

 • doplata za aerodromske takse 3.230 kn (428,95 kn )
 • doplata za jednokrevetnu sobu 3.180 kn ( 422,31 kn )
 • napojnice vozaču i u hotelima ( plaćanje na licu mjesta )
 • putna osiguranja 
   

Minimalan broj putnika: 15 

Informacije o letu:

 • Prijevoznik:  Turkish Airlines 
 • Dozvoljena težina prtljage 30 kg ( uključena u cijenu ) + 1 komad do 8 kg ručne prtljage
 • Navedena vremena su lokalna vremena dolazaka / odlazaka 
 • Zrakoplovna kompanija zadržava pravo promjene vremena letova

Viza:

 • Nije potrebna viza za Meksiko za državljane Republike Hrvatske.
 • Putovnica mora biti važeća još najmanje 6 mjeseci nakon ulaska u zemlju. 
 • Više informacija na stranicama Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH:

http://www.mvep.hr/hr/konzularne-informacije/informacije-o-putovanjima/upozorenja/meksiko,89.html

Covid-19

 • Ulaz u zemlju je slobodan

Važne napomene

 • Kategorizacija hotela u Meksiku odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji u zemljama u koje se putuje i može biti različita od europskih standarda.
 • Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte cca 14-7 dana prije putovanja, a prema uvjetima zrakoplovne kompanije koji vrijede za grupe izdaju se za sve putnike u jednom danu.
 • Molimo da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr  
 • Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja, kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti. Zbog većih udaljenosti koje se tijekom putovanja prelaze autobusom, moguća su manja odstupanja u redoslijedu pružanja usluga; agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda itinerera putovanja ovisno o radnim vremenima lokaliteta koja se posjećuju.
 • U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana.Datum izrade programa 1.10.2022.

Za putnu dokumentaciju (putovnica, zrakoplovna karta) odgovoran je isključivo putnik.
Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr

MEKSIKO

 • Službeno ime: Sjedinjene Meksičke Države
 • Geografski položaj: Srednja Amerika
 • Površina: 1.972.550 km2
 • Broj stanovnika: oko 112.322.000
 • Glavni grad: Ciudad de México
 • Jezik: španjolski
 • Vremenska razlika: -6-7 sati
 • Novčana jedinica: meksički peso (MXN), 10 MXN = oko 3,1 kn; 1 EUR = cca 24 MXN
 • Odjeća i obuća: laganu odjeću i obuću te topliju vestu za boravak u klimatiziranim prostorima.
 • Hrana i piće: tortilla, frijolesa , chiles, riblja jela , alkoholna pića koja se izrađuju od grožđa i kaktusaNapon struje: 110V/220V (potreban je adapter)
 • Cijepljenje: nije potrebno
 • Viza: nije potrebna
 • Mobilne mreže: T-Mobile, A1 i Telemach partneri
 • Pozivni broj zemlje: +52
 • Korisna web stranica: www.visitmexico.com  
 • Klima: Poluotok Yucatan i jug Meksika karakteriziraju visoke temperature i visoka vlažnost zraka. Temperatura mora kreće se oko 25-26°C.

Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr

 

ID:Integral
16.02.2023. - 26.02.2023.
cijena od 13.950 HRK | 1.851,48 €
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje
cijena od 13.950 HRK | 1.851,48 €