Meksiko - Tura i odmor u Cancunu

Dodaj u favorite
Registrirajte se kako bi primali akcijske cijene za odabranu ponudu.
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje

PUTOVANJE U MEKSIKO. Tura i odmor u Cancunu 10 dana / 8 noćenja

Datum putovanja: 17.-26.3.2020.

DODATNA VRIJEDNOST: U Cancunu all inclusive usluga

1. DAN PUTOVANJA / ZAGREB – AMSTERDAM – MEKSIKO CITY
Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb dva sata prije polaska zrakoplova. Podjela putne dokumentacije te prijava na let za Amsterdam na liniji OU450 u 08:20 sati. Dolazak u Amsterdam predviđen je u 10:30 sati. Nastavak putovanja prema Meksiku na liniji KL685 u 14:35 sati. Dolazak u Meksiko City predviđen je u 19:25 sati. Organizirani prijevoz do hotela, prijava te smještaj i noćenje.

2. DAN PUTOVANJA / MEKSIKO CITY – XOCHIMILCO – MEKSIKO CITY
Doručak. Predlažemo odlazak na fakultativni izlet u razgled glavnog grada Meksika: Posjet Muzeju antropologije koji se nalazi na Aveniji Reforma, a u njemu je najnevjerojatnija arheološka i etnografska baština. Obilazak Nacionalne palače s muralima Diega Rivere, Trga Zocalo i metropolitanske katedrale koja utjelovljuje stoljetnu povijest i profinjenost. Nastavak putovanja do Xochimilco Nahuatl čiji naziv u prijevodu znači "polje cvijeća" i skup je kanala koji postoje još od prije hispanoameričkih vremena, a sada su postali turistička atrakcija. Još uvijek možete vidjeti chinampas, umjetne usjeve stvorene na jezeru. Povratak u hotel. Noćenje.

3. DAN PUTOVANJA / MEKSIKO CITY – TEOTIHUACAN – MEKSIKO CITY
Doručak. Predlažemo odlazak na fakultativni izlet: Posjetite Trg tri kulture i svetište Guadalupe te nastavite do Teotihuacana (42 km udaljen od Mexico Cityja), što u prijevodu znači mjesto na kojem ljudi postaju bogovi. To su među najznačajnijim hispanskim ruševinama u Americi zbog monumentalne arhitekture i snažnog vjerskog i političkog utjecaja koji je Teotihuacan imao nad drugim gradovima, ovdje ćemo posjetiti poznate piramide Sunca i Mjeseca. Povratak u hotel. Noćenje.

4. DAN PUTOVANJA / MEXICO CITY – COYOACAN – MEXICO CITY
Doručak. Predlažemo odlazak na fakultativni izlet: posjet Coyoacanu, raskošnoj četvrti koja još uvijek čuva kolonijalnu arhitekturu i slikoviti krajolik u kojem se nalaze kuće obojene jarkim bojama u boemskom stilu. Poznat je po intenzivnom kulturnom životu jer sadrži nekoliko književnih središta, umjetničkih galerija i popularni muzej Fride Kahlo. Posjet jednoj od najpoznatijih gradskih atrakcija - trgu Garibaldi, popularnom okupljalištu bendova Mariachi i najboljem mjestu u gradu gdje možete čuti glazbu Mariacha uživo te vidjeti njihove nastupe u regionalnoj odjeći. Nakon šetnje i slušanja bendova koji su se okupili na otvorenom, uputit ćemo se na večeru u lokalni restoran uz autentični meksički folklorni show. Povratak u hotel. Noćenje.

5. DAN PUTOVANJA / MEXICO CITY – MERIDA
Doručak. Odlazak u zračnu luku i polijetanje zrakoplova prema Meridi. Po slijetanju predlažemo odlazak na fakultativni poludnevni izlet u muzej „Gran Museo del Mundo Maya“, muzej svjetske klase koji slavi kulturu Maja. Grand Museo čuva trajnu zbirku više od 1100 izvanredno dobro očuvanih artefakata, uključujući i skulpture te hladni podzemni svijet otkriven u Ek 'Balamu. Nastavit ćete uživati u Meridi, poznatoj i kao Bijeli grad. Obilazak Vladine palače, Casa de Montejo, katedrale, kazališta Jose Peon Contreras i Paseo de Montejo. Navečer popijte pivu u restoranu Hermana Republica, gdje se nalazi tradicionalna pivovara. Ova neovisna pivovara nudi neke od najboljih točenih piva u Yucatanu. Odlazak u hotel i smještaj. Noćenje.

6. DAN PUTOVANJA / MERIDA – CHICHEN ITZA – CANCUN
Doručak. Predlažemo fakultativno odlazak do Chichen Itze i posjet lokalitetu koji se smatra jednim od novih 7 svjetskih čuda: Na ovom mjestu koje je UNESCO proglasio svjetskom baštinom bit ćete odvedeni u pretpovijesna vremena kako biste otkrili tajne najvažnijih građevina: Dvorac ili piramida Kukulcan, gdje svake godine tijekom proljetnog ekvinocija razmišljaju o prirodnom fenomenu svjetlosti i sjene projicirane na stepenicama Velike piramide, spuštajući sliku "pernate zmije". Odlazak prema Cancunu. Smještaj u hotel, večera i noćenje.

7. i 8. DAN PUTOVANJA / CANCUN
Doručak. Slobodni dani i pregršt vremena za uživanje na plaži, šetnju Cancunom ili odmor u hotelu uz all inclusive uslugu. Noćenje.

9. DAN PUTOVANJA / CANCUN – PARIZ
Nakon doručka, odjava iz hotela i slobodno vrijeme do poslijepodnevnog transfera u zračnu luku Cancun. Prijava na let i polijetanje zrakoplova za Pariz na liniji AF651 (Air France) u 19:30 sati. Noćni let s obrocima za vrijeme leta.

10. DAN / PARIZ – ZAGREB
Po dolasku u Pariz koje je predviđeno u 11:05 sati, nastavak leta za Zagreb na liniji AF1560 u 15:10 sati. Predviđeni dolazak u Zagreb u 17:05 sati.

Cijena paket – aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi 16.880 kn / Last minute: 18.880 kn

Doplata za jednokrevetnu sobu 2.590 kn

Zrakoplovne pristojbe (2.690 kn) uključene su u cijenu paket-aranžmana.

Popust za mladence 7% na osnovnu cijenu aranžmana. Popust vrijedi uz priloženu potvrdu o vjenčanju (do 4 mjeseca nakon vjenčanja) i ne može se kombinirati s drugim popustima.

CIJENA PAKET – ARANŽMANA UKLJUČUJE: prijevoz zrakoplovom Zagreb – Amsterdam - Mexico City i Cancun – Pariz - Zagreb, zrakoplovne pristojbe, unutarnji let (Mexico City – Merida), smještaj u hotelima 3*: 4 noćenja s doručkom u Mexico City-u, 1 noćenje s doručkom u Meridi, 3 noćenja u Cancunu s uslugom all inclusive, transferi prema programu, razglede prema programu, uslugu voditelja putovanja i lokalnog vodiča, troškove prodaje.

CIJENA PAKET – ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: napojnice za lokalne vodiče i vozače 35 eur, fakultativne izlete, dodatne obroke, putno zdravstveno osiguranje.

FAKULTATIVNI IZLETI:

  • Razgled Meksiko city-a 380 kn
  • Teotihuacan 350 kn
  • Coyoacan 480 kn
  • Merida 320 kn
  • Chichen Itza 420 kn

MINIMUM PRIJAVLJENIH PUTNIKA NA IZLETIMA: 15

Napomene:
• Hoteli se nalaze u navedenim gradovima ili u okolici gradova.
• Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i iznos pristojbe potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
• Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koja se propisuje. Organizator zadržava pravo promjene letova.
• Organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ali se obvezuje da će program izvršiti u cjelosti. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed.
• Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemalja u koje se putuje i može biti različita od europskih standarda.
• Molimo da se o sigurnosti putovanja informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na web stranici: www.mvep.hr
• Putovanje nije prikladno za osobe sa smanjenom pokretljivošću. Važno: Putovnica mora biti važeća minimalno 6 mjeseci od ulaska u zemlju.

Opće informacije Meksiko:

SLUŽBENO IME: Sjedinjene Meksičke Države
DRŽAVNO UREĐENJE: predsjednička savezna republika
GLAVNI GRAD: Ciudad de México, oko 8.85 milijuna (2010 god.)
MEĐUNARODNA ZRAČNA LUKA: Aeropuerto Internacional de la Ciudad de México, poznat i kao Benito Juárez International Airport
JEZIK: španjolski (službeni)
RELIGIJA: katolici 82.7%, evangelisti 5.2%, pentekostalci 1.6%, Jehovini svjedoci 1.4%,
nereligiozno 4.7% (2010.)
VIZA: Nije potrebna za državljane Republike Hrvatske.
VREMENSKA RAZLIKA: Centralno Standardno Vrijeme (Hrvatska 12:00 = Meksiko (Mexico) 05:00)
NOVAC: MXP (meksički peso); 1 MXP = 100 centavo
BROJ STANOVNIKA: oko 129,2 milijuna (po popisu stanovništva iz 2017. god).
POVRŠINA: 1.973.000 km²
GEOGRAFSKI POLOŽAJ: Meksiko se nalazi u Srednjoj Americi, između Meksičkog zaljeva na istoku i Tihog oceana na zapadu. Na sjeveru graniči sa Sjedinjenim Američkim Državama, a na jugu s Gvatemalom i Belizeom.

KLIMA: Meksiko ima tropsku klimu, s vlažnim ljetima i suhim zimama. Ipak, velike su klimatske razlike između pustinjskog sjevera i tropskog juga, između vlažnih istočnih dijelova i sušne tihooceanske obale.
Mexico City uživa blagu klimu tijekom cijele godine. Noći i jutra su svježa a popodneva topla. Poslijepodnevni pljuskovi česti su tijekom srpnja i kolovoza. Poluotok Yucatan i jug Meksika karakteriziraju visoke
temperature i visoka vlažnost zraka. Temperatura mora kreće se oko 25-26°C.
ELEKTRIČNI NAPON: 127 V

DOKUMENTI POTREBNI ZA PUTOVANJE: Za ulazak u Sjedinjene Meksičke Države za hrvatske građane potrebna je važeća putovnica ili osobna iskaznica koja mora vrijediti najmanje 3 mjeseca nakon ulaska. Djeca moraju imati svoju putovnicu/osobnu iskaznicu.

ZDRAVSTVO: Cijepljenje nije obvezno. Preporučamo da se prije putovanja detaljnije informirate na web stranicama Svjetske zdravstvene organizacije (WHO, www.who.int) kao i da prikupite obavijesti o mogućnosti cijepljenja prije odlaska u inozemstvo (HZJZ, http://www.hzjz.hr/). Preporučamo također da na putovanje uzmete priručnu ljekarnu, koja sadrži lijekove koje redovito koristite, kao i lijekove za uobičajene probleme koji se javljaju na putovanjima.

TELEFONIRANJE: Pozivni broj zemlje je +52. Mobilne telefonske veze su dobre, sva tri mobilna operatera imaju sklopljen ugovor o roamingu. Molimo da za detalje kontaktirate vašeg mobilnog operatera.

KREDITNE KARTICE: Visa i Mastercard su prihvaćeni kao sredstvo plaćanja u većim gradovima i turističkim destinacijama, kao što su Cancun i Cabo San Lucas, no u manjim mjestima kartice se rjeđe primaju
NAPOJNICE: ako ste zadovoljni uslugom, možete ostaviti i 10 do 15% u barovima i restoranima i 1 do 2$ u hotelima.

SIGURNOST PUTOVANJA: Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova, ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr.

Preporučujemo:

ODJEĆA: savjetujemo laganu pamučnu odjeću, odjeću za plažu, a tijekom večeri topliju odjeću poput vesti ili pulovera, osobito u zimskim mjesecima . Ponesite i zaštitu od kiše i sunca, bez obzira na period godine u kojem putujete. Također preporučamo primjerenu garderobu za razglede vjerskih objekata (pokrivena ramena i duge hlače).

HRANA I PIĆE: Prepoznatljiva po mnoštvu boja i karakterističnoj pikantnosti, meksička kuhinja jedna je od najomiljenijih na svijetu. Osim graha i kukuruza, meksička kuhinja je nezamisliva bez paprika svih veličina i boja, rajčice, mahuna, avokada, luka i brojnih drugih namirnica. Kukuruz ovim procesom prepoznatljiv okus,
od kojeg se rade tortilje. Meksička kuhinja upisana je u UNESCO-vu Nematerijalnu svjetsku baštinu. Neki od specijaliteta su: chilaquiles - lagano pržene kukuruzne tortilje narezane na četvrtine i prelivene zelenom ili crvenom salsom, uz dodatak kao što su umućena ili pržena jaja i sjeckana piletina, sir i vrhnje; pozole – juha od kukuruza s mnoštvom bilja i začina, ukrašena rotkvicama, lukom, limetom i čilijem; chiles en nogada
– čili paprike punjene mješavinom mesa, voća i začina, servirane sa kremastim umakom na bazi oraha i sjemenkama nara; enchilada -tortilje od brašna se pune mesom, sirom, plodovima mora, grahom, povrćem ili svime navedeno, te se poljevaju umakom od čilija; guacamole – namaz od prešanog avokada, luka, rajčice, limunovog soka i čili papričica, često se jede uz tortilju ili koristi kao prilog.

KUPOVINA: popularni suveniri: taxco srebrni nakit,Lucha Libre maske,mole pasta, lokalne rukotvorine od crvene gline, ekstrakt vanilije, kava, mezcal tekila, cigare. Trgovine rade uglavnom od 10 do do 21 sati radnim danom i subotom, a nedjeljom uglavnom od 10 do 13 sati. Manje trgovine rade s popodnevnom pauzom. Veći trgovački centri rade svaki dan od 7 do 22 sat.
SEF: Molimo da spremite novac, dokumente i druge vrijednosti u hotelskom ili sobnom sefu, organizator putovanja niti hotel ne preuzima odgovornost za ukradene stvari.

 

ID: A
Trenutno nema dostupnih ponuda