Meksiko 10 dana - Prosinac 2022

Dodaj u favorite
Registrirajte se kako bi primali akcijske cijene za odabranu ponudu.
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje

PUTOVANJE U MEKSIKO - PROSINAC 2022.

 

Termin putovanja: 01.12.2022. - 10.12.2022. -POPUNJENO

 

Meksički poluotok Yucatan u Karipskom moru poznat je po nepreglednim bijelim pješčanim plažama i bogatoj povijesnoj baštini majanske civilizacije. Karipske tople tirkizne vode, palme, ukusna meksička hrana i obilje zabavnih sadržaja idealno su mjesto za nezaboravan odmor.

Hotel: HM Playa del Carmen


PROGRAM PUTOVANJA

1. dan: ZAGREB – ISTANBUL – CANCUN
Sastanak putnika s voditeljem putovanja u zračnoj luci Zagreb dva sata prije leta. Polijetanje zrakoplova za Istanbul u 19,55 na liniji TK1056. Dolazak u Istanbul predviđen je u 00.15 po lokalnom vremenu.Nastavak leta za Cancun u 02.30 na liniji TK184. Noćni let s obrocima tijekom leta.

2. dan:CANCUN – PLAYA DEL CARMEN 
Po dolasku u Cancun u 12.55 sati po lokalnom vremenu, sastanak s predstavnikom lokalnog agenta i organizirani prijevoz do hotela u Playa del Carmen. Playa del Carmen je popularna turistička destinacija na Rivieri Maya u kojoj se više nego u ostalim ljetovalištima osjeća duh lokalne, meksičke kulture i na idealnoj je lokaciji za izlete i istraživanje poluotoka Yucatana. Grad je prepun restorana s lokalnim specijalitetima, barova, suvenirnica i trgovina. U popodnevnim satima odmor i opuštanje na prekrasnim pješčanim plažama. Noćenje u hotelu.

3.dan PLAYA DEL CARMEN
Doručak i noćenje u hotelu. Slobodan dan za aktivnosti po izboru.

4.dan PLAYA DEL CARMEN - CHICHEN ITZA – CENOTA IK KIL – VALLADOLID ( fakultativno )
Doručak. Predlažemo cjelodnevni izlet u pratnji lokalnog vodiča do Chichen Itze, najpoznatijeg majanskog lokaliteta na Yucatanu ( na spisku UNESCO-ve svjetske baštine ). To su ostaci pretkolumbovskog  grada plemena Itza, čiji kameni spomenici zorno prikazuju tisuću godina kulture Maya i drugih naroda koji su utjecali na arhitekturu i umjetnost srednjoameričkog područja. Neke od preživjelih građevina poput Ratničkog hrama, opservatorija El Caracol i piramide El Castilloa su najreprezentativnije građevine majansko-toltečke civilizacije općenito. Lokalni vodič upoznati će vas s  kulturom Maja i na koji način su proučavali nebo kako bi naučili sve o vremenu i godišnjim dobima. Nakon razgledavanja polazak do jedne od najljepših i najatraktivnijih cenota Ik Kil. Cenote, kojih ima posvuda po poluotoku,  svojevrsne špilje bez svoda rezultat su urušavanja kamena vapnenca. Voda je podgodna za kupanje i malo tko odoli, a da ne zapliva u ovim bistrim vodama. Razina vode u cenoti Ik Kil je 26 metara ispod razine tla, do platforme za plivanje vode kamene stepenice. Pri povratku u Playa del Carmen zaustavljanje u Valladolidu, autentičnom kolonijalnom gradu šarenih pročelja. Šetnja središnjim gradskim trgom na kojem se nalazi atraktivna crkva San Servacio iz 16.stoljeća.Noćenje u hotelu.

5.dan PLAYA DEL CARMEN – ISLA MUJERES ( fakultativno )
Doručak u hotelu. Predlažemo  izlet na otok Mujeres. Ovaj izlet je predviđen za relaksaciju, kupanje, sunčanje i ronjenje. Otok je poznat po prelijepim bjelim plažama u plavetnilu karipskog mora. Na otoku nema prometa, možete koristiti električna golf vozila,  a uz kupanje možete uživati u autentičnim šarenim uličicama punim suvenirnica i restorana, a možete i zaroniti do podvodnog muzeja. U popodnevnim satima povratak u Playa del Carmen. Noćenje u hotelu.

6.dan PLAYA DEL CARMEN  - TULUM – COBA ( fakultativno )
Doručak u hotelu. Predlažemo izlet u pratnji lokalnog vodiča. Arheološki ostaci majanskog grada u Tulumu iako manji od onih u Chichen Itzi, vrlo su atraktivni, a posebnu draž daje im položaj na uzvisini s koje se pruža krasan pogled na Karipsko more i duge plaže. Tulum je bio jedan od najznačajnijih majanskih utvrđenih obalnih gradova i luka na Yucatanu, a danas je velika turistička atrakcija. Nakon razgledavanja u pratnji vodiča slobodno vrijeme za uživanje na čuvenim plažama Tuluma uz koje se proteže koraljni greben. Slijedi posjet  ostacima još jednog grada Maja, Cobi. Ovo nalazište u laguni dvaju jezera uključuje ostatke skupine velikih hramskih piramida poznatih kao Nohoch Mul od kojih su neke među najvišima u Meksiku. S vrha 42 metra visoke piramide se pruža spektakularan panoramski pogled na tropsko zelenilo koje okružuje nalazište. U tom području još uvijek žive tradicionalnim načinom života autentični potomci Maja. Povratak u Playa del Carmen. Noćenje u hotelu.

7.dan PLAYA DEL CARMEN – RIO LAGARTOS – LAS COLORADAS ( fakultativno )
Doručak u hotelu. Predlažemo cjelodnevni atraktivni izlet u pratnji lokalnog vodiča. Park prirode Rio Lagartos na sjevernom dijelu poluotoka Yucatan tajnovita je laguna, prvenstveno poznata po najvećoj koncentraciji ružičastih flaminga u Meksiku i šumama mangrova. Laguna je dom za više od 320 vrsta ptica, a mogu se vidjeti čak i krokodili dok se sunčaju na obali. Vožnja brodom kanalima mangrova uz jata flaminga tijekom koje ćete se upoznati s bogatstvom flore i faune i načiniti niz nezaboravnih fotografija. U drugom dijelu dana obilazak jedinstvene lagune Las Coloradas čije nijanse vode variraju od blijedo ružičaste do tamno ružičaste ili čak dobivaju crvenkaste nijanse. Takva boja posljedica je postojanja mikroorganizama koji se aktiviraju sunčevom svjetlošću. Laguna je postala je vrlo popularna u smislu eko turizma, turisti masovno dolaze do Las Coloradasa kako bi vidjeli neobične tonove ovih voda. Povratak u Playa del Carmen. Noćenje u hotelu.
.

8. DAN PLAYA DEL CARMEN – CANCUN ( fakultativno )
Doručak u hotelu. Predlažemo poludnevni  izlet  u Cancun, udaljen oko sat vremena vožnje od Playa del Carmen. To je nadaleko poznati i najveći turistički centar na rivijeri s mnoštvom hotela, trgovina, restorana i zabavnih sadržaja. Slobodno vrijeme za uživanje na plaži ili u gradu. Povratak u hotel, noćenje

9.dan PLAYA DEL CARMEN – CANCUN – ISTANBUL
Doručak i odjava iz hotela. Organizirani transfer autobusom do zračne luke Cancun. Prijava na let i polijetanje zrakoplova za Istanbul u 14.25 na liniji TK184 . Let s obrocima za vrijeme leta.

10. dan: ISTANBUL – ZAGREB
Dolazak u Istanbul predviđen je u 10.10  po lokalnom vremenu. Nastavak leta za Zagreb na liniji TK1055 (Turkish Airlines) u 18,50. Predviđeni dolazak u Zagreb u 19.00 po hrvatskom vremenu.

 

CIJENA PO OSOBI  

REDOVNA CIJENA: POPUNJENO


Cijena uključuje:
•    prijevoz zrakoplovom prema programu u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Cancun – Zagreb
•    smještaj u hotelu 4* u Playa del Carmen na osnovu 7 noćenja s doručkom
•    grupne transfere aerodrom – hotel - aerodrom prema programu
•    pratnju vodiča na engleskom jeziku
•    voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
•    jamčevinu i troškove organizacije putovanja

Cijena ne uključuje:
•    doplatu za pristojbe zračnih luka 2.950 kn / €391,56
•    doplatu za jednokrevetnu sobu  2.475 kn  / €328,51
•    dodatne usluge, obroke i izlete
•    putna osiguranja

Fakultativni izleti:
Chichen Itza – Cenota Ik Kil – Valladolid   885 kn / €117,52
uključeno. transferi , lokalni vodič , ulaznica za Chichen Itzu i Ik Kill cenotu

Isla Mujeres  790 kn / €104,86
uključeno : transfer do luke , lokalni vodič , katamaran za otok s uslugom neograničenog pića tijekom putovanja, lučke takse

Tulum - Coba   620 kn / €82,33
uključeno: transferi , lokalni vodič , ulaznice za Tulum i Cobu

Rio Lagartos – Las Coloradas   885 kn / €117,52
uključeno: transferi , lokalni vodič , ulaznica Las Coloradas , pješačka poučna i 
foto tura parkom prirode, te vožnja brodicom po Rio Lagatros 

Cancun   300 kn / €39,84
uključeno: transferi , lokalni vodič

– konačne cijene, ponudu i program izleta šaljemo u završnom pismu mjesec dana prije puta, a sama kalkulacija ovisi o broju prijavljenih putnika. Uplatu odabranih izleta potrebno je izvršiti u Hrvatskoj najkasnije 15 dana prije putovanja

Informacije o letu:
Prijevoznik:  Turkish Airlines 
Dozvoljena težina prtljage 30 kg ( uključena u cijenu ) + 1 komad do 8 kg ručne prtljage
Navedena vremena su lokalna vremena dolazaka / odlazaka 
Zrakoplovna kompanija zadržava pravo promjene vremena letova


Viza:
Nije potrebna viza za Meksiko za državljane Republike Hrvatske.
Putovnica mora biti važeća još najmanje 6 mjeseci nakon ulaska u zemlju. 

Više informacija na stranicama Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH:
http://www.mvep.hr/hr/konzularne-informacije/informacije-o-putovanjima/upozorenja/meksiko,89.html


Važne napomene

 • Kategorizacija hotela u Meksiku odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji u zemljama u koje se putuje i može biti različita od europskih standarda.
 • Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte cca 14-7 dana prije putovanja, a prema uvjetima zrakoplovne kompanije koji vrijede za grupe izdaju se za sve putnike u jednom danu.
 • Molimo da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr  
 • Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja, kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti. Zbog većih udaljenosti koje se tijekom putovanja prelaze autobusom, moguća su manja odstupanja u redoslijedu pružanja usluga; agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda itinerera putovanja ovisno o radnim vremenima lokaliteta koja se posjećuju.
 • U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana.
 • Za putnu dokumentaciju (putovnica, zrakoplovna karta) odgovoran je isključivo putnik.

MINIMALAN BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 15

COVID-19 NAPOMENA:
Po trenutnim pravilima nije potreban test za ulazak u Mexico niti za let Turkish Airlinesom, odnosno tranzit kroz Istanbul. Ukoliko dođe do izmjena, putnici će biti obavješteni na vrijeme.
 
MEKSIKO

 • Službeno ime: Sjedinjene Meksičke Države
 • Geografski položaj: Srednja Amerika
 • Površina: 1.972.550 km2
 • Broj stanovnika: oko 112.322.000
 • Glavni grad: Ciudad de México
 • Jezik: španjolski
 • Vremenska razlika: -6-7 sati
 • Novčana jedinica: meksički peso (MXN), 10 MXN = oko 3,1 kn; 1 EUR = cca 24 MXN
 • Odjeća i obuća: laganu odjeću i obuću te topliju vestu za boravak u klimatiziranim prostorima.
 • Hrana i piće: tortilla, frijolesa , chiles, riblja jela , alkoholna pića koja se izrađuju od grožđa i kaktusa
 • Napon struje: 110V/220V (potreban je adapter)
 • Cijepljenje: nije potrebno
 • Viza: nije potrebna
 • Mobilne mreže: T-Mobile, A1 i Telemach partneri
 • Pozivni broj zemlje: +52
 • Korisna web stranica: www.visitmexico.com  
 • Klima: Poluotok Yucatan i jug Meksika karakteriziraju visoke temperature i visoka vlažnost zraka. Temperatura mora kreće se oko 25-26°C.

Za navedeni aranžman vrijede opći uvjeti i uputstva za turističke aranžmane. Prilikom prijave potpisujete ugovor o putovanju čiji su sastavni dio Opći uvjeti i uputstva za turističke aranžmane. Vašim potpisom iskazujete suglasnost s Općim uvjetima. Prilikom prijave plaćate akontaciju 30% iznosa aranžmana čime je vaša rezervacija potvrđena. Ostatak iznosa uplaćujete najkasnije 21 dan prije polaska na put ukoliko se niste odlučili za obročno plaćanje. | Prema zakonskim propisima pridržavamo pravo otkaza putovanja u slučaju da se ne prijavi dovoljan broj putnika potreban za realizaciju programa, pravo izmjene cijene ukoliko dođe do promjene tečaja za više od 1,5 % u odnosu na tečaj na dan izrade programa te ukoliko bi došlo do promjene cijene prijevoznika ili hotelijera. | Kod charter letova, red letenja podložan je promijeni u vrlo kratkom vremenu pred polazak na put. Putnici će dobiti obavijest o točnom redu letenja u putničkoj agenciji najkasnije 3 dana prije puta. Agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda programa putovanja, ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplovom, radnim vremenima, lokalitetima koji se posjećuju i vremenskim uvjetima. Radno vrijeme pojedinih znamenitosti je različito tako da se vremenski tijek razgledavanja može mijenjati. Preporučamo uplatu putnog osiguranja. Informacije na prodajnim mjestima. Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr

ID:Integral