Meksiko

Dodaj u favorite
Registrirajte se kako bi primali akcijske cijene za odabranu ponudu.
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje

MEKSIKO 9 dana / 7 noćenja zrakoplovom iz Zagreba

 

Grupni polasci:

26.10. – 03.11.2019.
11.01. – 19.01.2020.
03.03. – 11.03.2020.


PROGRAM PUTOVANJA:

1.dan, Zagreb – Amsterdam – Mexico City
Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman u Zagrebu dva sata prije polijetanja zrakoplova na liniji KL3080 (KLM) u 8.20 sati. Dolazak u Amsterdam u 10:30 sati. Nastavak putovanja prema Mexico City-u u 14:30 sati. Dolazak u 18:55 sati.

2.dan, Mexico City
Nakon doručka odlazak na razgled glavnog grada Meksika. Povijesna gradska jezgra obuhvaća više od 1.500 zgrada koje čine srce zemlje. Vidjet ćemo glavni Trg Zocalo, Katedralu (najveću na kontinentu) i Predsjedničku palaču s muralima Diega Rivere, supruga poznate slikarice Fride Kahlo. Potom Templo Mayor - ruševine grada Azteka, najveću aveniju u Mexico Cityu - Paseo de la Reforma, Park Chapultepec. Povratak u hotel. Noćenje.

3.dan, Mexico City – Guadalupe – Teotihuacan – Mexico City
Nakon doručka posjet mjestu Teotihuacan, svetište Guadalupe i Trga Tri kulture. Malo je gradova u svijetu koji su smatrani dostojnima da budu nastanjeni bogovima. Bio je najprestižniji grad u klasičnom razdoblju. Razgled hrama La Ciudadela Quetzalcoatl, Avenije smrti, piramida Sunca i Mjeseca. Svetište Guadalupe nastalo je prije više od 460 godina, legenda kaže da je ovo mjesto bilo blagoslovljeno ukazanjem Djevice Marije jednom asteškom Indijancu. Nakon razgleda povratak u hotel i noćenje.

4. dan, Mexico - Cuernavaca - Taxco
Doručak u hotelu i odjava. Odlazak prema Taxco-u uz zaustavljanje u Cuernavaci, gradu vječnog proljeća.
Šarmantni gradski trg je središnja točka Taxcove društvene scene i okružena je bijelim štukaturnim zgradama. Većina zgrada ima trgovine srebrom u prizemlju, a restoran na najvišem katu s balkonima i prekrasnim pogledom na grad. Smještaj u hotel u Taxco-u. Noćenje.

5. dan, Taxco - Acapulco
Nakon doručka odjava iz hotela i vožnja prema Acapulcu koji je prepun glazbe i sreće, s prekrasnim plažama i mjestima za odmor i zabavu. Smještaj u hotel u Acapulcu, večera i noćenje.

6.-7.dan, Acapulco
Slobodan dan za odmor, smještaj u hotelu na osnovi all inclusive usluge. Noćenje u hotelu.

8. dan, Acapulco – Mexico City – Pariz
Odjava iz hotela i transfer do zračne luke. Prijava na let za Mexico City na liniji AF8168 (Air France) u 15.09 sati. Dolazak u Mexico City u 16.25 sati. Nastavak leta na liniji AF179 (Air France) u 19.55 sati prema Parizu.

9.dan, Pariz – Zagreb
Dolazak u Pariz u 13.40 sati. Nastavak leta za Zagreb u 15.15 sati na liniji AF1560 (Air France). Dolazak u Zagreb u 17.10 sati.

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:

  • za polazak 26.10.2019. …………12.490 kn / First minute 11.990 kn*
  • za polazak 11.01.2020. …………13.390 kn /  First minute 12.890 kn*
  • za polazak 03.03.2020. …………11.490 kn /  First minute 10.990kn*
  •  

Obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe: 3.390 kn
*First Minute cijena vrijedi do 45 dana prije polaska i za određeni broj mjesta.

Cijena aranžmana uključuje:  prijevoz zrakoplovom prema programu u ekonomskoj klasi, smještaj u dvokrevetnim sobama u hotelima 4* na osnovi 3 noćenja s doručkom u Mexico City-u, 1 noćenje na osnovi noćenja s doručkom u hotelu u Taxco-u,  3 noćenja s all inclusive uslugom u Acapulcu, grupne prijevoze i razglede prema programu, ulaznice za objekte i lokalitete koji se posjećuju prema programu, lokalnog vodiča, pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku, jamčevinu te troškove organizacije putovanja.

Cijena ne uključuje: pristojbe zračnih luka 3.390 kn, napojnice za vodiče i vozače 40 EUR (plaćanje pratitelju putovanja), doplatu za jednokrevetnu sobu 1.890 kn, putno osiguranje (preporučujemo), dodatne usluge, obroke i izlete

Obavezne doplate po osobi: kod prijave: pristojbe zračnih luka 3.390 kn (podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte cca 14-7 dana prije putovanja, a prema uvjetima zrakoplovne kompanije koji vrijede za grupe izdaju se za sve putnike u jednom danu)
- na licu mjesta: napojnice za vodiče i vozače 40 EUR (plaćanje pratitelju putovanja)

Važne napomene
- Kategorizacija hotela u Meksiku odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji u zemljama u koje se putuje i može biti različita od europskih standarda.
- Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte cca 14-7 dana prije putovanja, a prema uvjetima zrakoplovne kompanije koji vrijede za grupe izdaju se za sve putnike u jednom danu.
- Molimo da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr  
- Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja, kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti. Zbog većih udaljenosti koje se tijekom putovanja prelaze autobusom, moguća su manja odstupanja u redoslijedu pružanja usluga; agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda itinerera putovanja ovisno o radnim vremenima lokaliteta koja se posjećuju.
- U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana.
- Putovnica mora biti važeća još najmanje 6 mjeseci nakon ulaska u zemlju. Viza nije potrebna za Meksiko za državljane Republike Hrvatske. Prilikom rezervacije putovanja obavezno je dostaviti kopiju putovnice prodajnom mjestu. Za putnu dokumentaciju (putovnica, zrakoplovna karta) odgovoran je isključivo putnik.

MINIMALAN BROJ PUTNIKA: 15

KORISNE INFORMACIJE MEKSIKO:

Službeno ime: Sjedinjene Meksičke Države
Geografski položaj: Srednja Amerika, između SAD-a na sjeveru, Meksičkog zaljeva na istoku, Belizea i Gvatemale na jugu i jugoistoku te Tihog oceana na zapadu i jugozapadu
Površina: 1.972.550 km2
Broj stanovnika: oko 112.322.000
Glavni grad: Ciudad de México
Jezik: španjolski
Religija: katolici 90%, protestanti 5%, ostali 5%
Vremenska razlika: -6/-7 sati
Novčana jedinica: meksički peso (MXN), 10 MXN = oko 3,3 kn; 1 EUR = cca 23 MXN
Kupovina: Meksiko ima veoma bogatu tradiciju rukotvorina (artesanías). Najinteresantniji proizvodi za kupovinu su predmeti od srebra, zlata, keramike, svile, slame, stakla, kože, poludragog kamenja. Vrlo su zanimljive muške košulje (guayaberas), bijele ženske haljine s izvezenim cvijećem od raznobojnog konca (huipiles) te vunene deke (sarapes). Ukoliko kupujete ulja na platnu i skulpture, obavezno zatražite račun jer ćete ga morati predočiti po izlasku iz zemlje. U protivnom ćete kupljenu robu morati ostaviti u Meksiku.
Odjeća i obuća: Budući da je klima uglavnom tropska i blaga tijekom čitave godine, preporuča se ponijeti laganu pamučnu i lanenu odjeću i obuću te topliju vestu ili jaknu za večeri i za boravak u klimatiziranim prostorima.
Hrana i piće: nacionalna jela: tortilla, frijolesa i chiles. Tortilla je uobičajeno jelo od kukuruza ili bijeloga brašna kružnoga oblika, kuhana ili pečena. Frijoles je grah, koji se jede kuhan, pečen ili u juhi, na tortilli i u kombinaciji s gotovo svime. Chiles su veoma ljute papričice. Meksički snackovi su antojitos („mali hirovi“), a danas ih najčešće nazivaju especialidades mexicanas ili platillos mexicanos. Juhe su također veoma popularne i postoje povrtne, mesne juhe i juhe s plodovima mora, uključujući mesnu juhu, gazpacho – hladna juha od povrća s čilijem. Riba se također puno jede, posebice uz obalu i u velikim gradovima. Meksiko proizvodi nevjerojatno puno alkoholnih pića koja se izrađuju od grožđa i kaktusa.
Napon struje: 110V/220V (potreban je adapter)
Cijepljenje: nije potrebno
Viza: nije potrebna
Mobilne mreže: T-Mobile, VIPnet i Tele2 partneri
Pozivni broj zemlje: +52
Korisna web stranica: www.visitmexico.com
Klima: Općenito, Meksiko ima tropsku klimu, s vlažnim ljetima i suhim zimama. Ipak, velike su klimatske razlike između pustinjskog sjevera i tropskog juga, između vlažnih istočnih dijelova i sušne tihooceanske obale. Mexico City uživa blagu klimu tijekom cijele godine. Noći i jutra su svježa a popodneva topla. Poslijepodnevni pljuskovi česti su tijekom srpnja i kolovoza. Poluotok Yucatan i jug Meksika karakteriziraju visoke temperature i visoka vlažnost zraka. Temperatura mora kreće se oko 25-26°C.


Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Polica jamčevine br. 1501-00000699 uplaćena kod Wiener osiguranje Vienna Insurance Group d.d. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Cijene zrakoplovnih pristojbi podložne su promjeni i važeće su na dan izdavanja zrakoplovne karte. Kod programa s charter letovima moguće su naknadne promjene vremena letova, te u tim slučajevima agencija ne preuzima odgovornost. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.  Za vaše bezbrižno putovanje preporučamo Vam uplatu putnog osiguranja.

 

ID: AZ
Trenutno nema dostupnih ponuda