Maroko putovanje u Veljači 8 dana

Dodaj u favorite
Registrirajte se kako bi primali akcijske cijene za odabranu ponudu.
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje

Putovanje u Maroko 8 dana zrakoplovom iz Zagreba - Veljača 2024.

 

Doživite sjaj kraljevskih gradova Maroka autentične arhitekture, istražujte čudesne vrtove, šarene sukove, raznolikosti krajolika i kulture, osjetite šarm gradića Chefchaouena „plavog bisera Maroka“ te toplu gostoljubivost stanovnika. Otkrijte zemlju koja nadmašuje sva očekivanja iz mnogo razloga, teško je opisati, ali lako razumjeti kad se nađete na ovom uzbudljivom putovanju.


Termin putovanja: 15.2. - 22.2.2024. - POPUNJENO!

Program putovanja:

1. dan     ZAGREB – FRANKFURT - CASABLANCA
Sastanak putnika u 13.00 sati u zračnoj luci u Zagrebu kod šaltera središnjih informacija. Preuzimanje putnih dokumenta i osnovnih informacija od pratitelja putovanja te prijava na let LH 1415 za Frankfurt s polaskom u 14,55 i dolaskom u 16.30. Nastavak putovanja letom 
LH 1330 za Casablancu u 22.00. Dolazak u 01,25 po lokalnom vremenu. Transfer u hotel na noćenje.

2.dan     CASABLANCA – RABAT
Doručak i razgledavanje Casablance, lučkog grada i glavnog gospodarskog i financijskog središta zemlje s uglavnom novijim gradskim četvrtima. Obilazak velebne novije džamije Hasan II, najveće atrakcije u gradu koja može primiti preko 20 000 vjernika u molitvenoj dvorani (ulaznica uključena) te ostalih  znamenitosti grada u pratnji vodiča: Trg Mohameda V. i Trg  Ujedinjenih naroda, središnja tržnica, Habbous četvrt (medina Casablance), rezidencijalna četvrt Anfa te promenada Ain Dhiab - Anfa uz plaže. Polazak prema kraljevskom gradu Rabatu koji je danas glavni politički i administrativni centar Maroka. Stari dio grada opasan zidinama smjestio se uz obalu, a njegovo središte je medina. Osim starog dijela grada u razgledavanje je uključen obilazak kasbe Oudaya iz 17. st , Hassanova kula iz 12. st. koja je trebala biti dio nedovršene džamije, paviljon od bijelog mramora okrunjen zelenim pločicama u mauzoleju marokanskoga sultana Muhameda V. te dvorište i vanjski dio Kraljevske palače (Mechouar). Večera i noćenje u hotelu.

3.dan     RABAT – CHEFCHAOUEN  ( PLAVI GRAD )
Doručak i odlazak u Chefchaouen, omiljeni turistički gradić koji se smjestio u podnožju planinskog lanca Rif. Čuven je po svojim plavo obojenim ulicama i zgradama zbog čega ga zovu  „Plavi biser Maroka”. Postoji mnogo različitih teorija zašto je Chefchaouen plav no nitko ne zna pouzdano. Bez obzira što se ne zna razlog mještani i dalje nanose svježi sloj plave boje na svoje kuće otprilike dva puta godišnje. Prolazak uz kasbu i  džamiju, šetnja duž šarmantnih uskih uličica starog dijela grada u različitim tonovima plave boje kojom su obojeni zidovi, vrata, prozori ili stepenice do središnje medine u pratnji vodiča, a potom slobodno vrijeme za samostalno istraživanje ili kupovinu kvalitetnih rukotvorina i suvenira. Večera i noćenje u hotelu.

4.dan     CHEFCHAOUEN – VOLUBILIS – MOULAY IDRISS – MEKNES
Doručak. Vožnja do Volubilisa, arheološkog lokaliteta iz rimskih vremena na popisu UNESCO-ve svjetske baštine. Grad je bio izgrađen u plodnom poljoprivrednom području gdje su se uglavnom uzgajale masline, a procvat doživljava u 1. i 2. st. kad se grade velebni hramovi, slavoluk, javne zgrade i vile bogataša s podnim mozaicima. U 3. st. pada u ruke lokalnih plemena te iako je bio nastanjen još nekoliko stoljeća gubi na važnosti, a u 11. st. napustili su ga i posljednji stanovnici. Na putu za Meknes zaustavljanje u svetom gradu Maroka, gradiću Moulay Idriss smještenom na brežuljku ispod planine Zehroun sa slikovitim bijelim kućama i uskim vijugavim uličicama bezvremenskog šarma. Tisuće vjernika dolaze u kolovozu na grob Moulaya Idrissa I, prvog arapskog kralja Maroka i potomka proroka Muhameda. Dolazak u Meknes, jedan od kraljevskih gradova koji je svoje zlatno doba kao vladarska prijestolnica doživio početkom 18. st. kada ga je izgradio sultan Moulay Ismail i opasao ga velikim zidinama i utvrdama s monumentalnim gradskim vratima Bab Mansoura. Razgledavanje grada i mauzoleja Moulaya Ismaila, koji se nalazi unutar njegove bivše kasbe iz 18. st. te umjetnog jezera Sahrij Swani gdje se još mogu vidjeti ostaci kraljevskih konjušnica. Večera i noćenje u hotelu.

5. dan     MEKNES – FES
Doručak i odlazak u Fes, drugi najveći grad Maroka i jedan od četiri kraljevska grada, ujedno i prva povijesna prijestolnica s kraja 8. st. Cjelodnevni boravak u gradu koji je vjersko i kulturno središte zemlje i u čijim se nekim dijelovima još uvijek živi tradicionalnim načinom života kao i u minulim stoljećima. Grad je osnovan na obali rijeke Fes i ubrzo se razvio u jedan od najvećih gradova u svijetu početkom 12. stoljeća te postao važan znanstveni i obrazovni centar toga doba. Procvat grada trajao je sve do 16. st. kad pada pod tursku vlast, a sjedište kraljevstva se premješta u Marakeš. Velika medina starog dijela grada, najveća na svijetu, upisana je u UNESCO-vu svjetsku baštinu, a u gradu još uvijek postoji medresa  (islamska obrazovna ustanova) koja je neprekidno aktivna od 9. st. U pratnji vodiča šetnja i razgledavanje znamenitosti: utvrda Borj Nordu, Kraljevska palača, džamija Al-Karaouiyine i mauzolej Idrissa II., fontana Nejjarine, medresa Bouanania, židovska četvrt Mehah-Nedina. Šetnja sukovima uz mnogobrojne zanatske radnje. Večera i noćenje u hotelu.

6.dan     FES – IRFANE – AZROU  - BENI MELLAL – MARAKEŠ
Nakon doručka vožnja prema području Srednjeg Atlasa do grada Ifrane, neobičnog i netipičnog mjesta za Maroko. Smješten na obroncima Atlasa, okružen bujnim šumama i jezerima podsjeća na Alpe te ga stoga još zovu i „mala Švicarska“. Kuće su također građene u stilu alpskog sela, a zime su ovdje hladne i snježne. Zaustavljanje u Azrou, području šume atlaskog cedra  u kojoj stabla stara stoljećima mogu doseći visinu i preko 30 m. Šuma je prirodno stanište danas ugrožene majmunske vrste Berberski makaki koja još jedino obitava u području planina Atlas i u Gibraltaru. Majmuni su potpuno navikli na prisutnost ljudi pa ih se često može vidjeti u njihovom prirodnom staništu ( ponekad i sami prilaze turistima tražeći hranu ). Vožnja do grada Beni Mellal u podnožju planine Jbel Tassemita. Grad je osnovan u 17. stoljeću, no danas je to uglavnom moderan industrijski grad i važno transportno središte preko kojeg se izvoze lokalni poljoprivredni proizvodi, uglavnom naranče, masline i smokve. Obilazak izvora i pripadajućeg parka  Ain Asserdoune te nastavak putovanja središnjim dijelom Maroka, uglavnom poljoprivrednim krajem  Po dolasku u Marakeš smještaj u hotel. Večera i noćenje.

7. dan     MARAKEŠ
Doručak. Marakeš je turističko središte Maroka u velikoj oazi podno gorja Atlas. Posebno je atraktivna očuvana stara urbanistička jezgra s karakterističnom arhitekturom islamskih gradova, koja se nalazi na popisu UNESCO-ve baštine. Grad je osnovan u 11. st., a u srednjem vijeku bio je jedno od glavnih kulturnih i vjerskih središta islamskoga svijeta. Iz tog doba ostali su klasični primjeri islamske gradnje, kao gradske zidine (poslije nadograđivane), gradska vrata Bab Agnau i džamija Kutubija s minaretom od 70 m iz 12. st. koji dominira gradom te mauzolej članova dinastije Saadi iz 16.st. Vrtovi Menara s paviljonima i jezerom oblikovani su još u 12. stoljeću, no još uvijek plijene pažnju svojom atraktivnošću.  Razgledavanje obuhvaća još i palaču Bahia, židovsku četvrt Mellah i Plavu sinagogu te berbersku ljekarnu. Simbol grada je prostrani trg Jemma el Fna gdje se i danju i noću okupljaju stanovnici i turisti da bi nešto pojeli, kupili ili promatrali razne predstave koje se tu odvijaju. Slobodno vrijeme. Noćenje u hotelu.
Fakultativno: u večernjim satima predlažemo folklorni show Fantasia s večerom u restoranu Chez Ali. 

8.dan     MARAKEŠ 
Doručak u hotelu. Slobodan dan ili fakultativno predlažemo odlazak u prelijepi botanički vrt Majorelle kojega je dizajnirao francuski umjetnik Jacques Majorellea u prvoj polovini 20.st.
Transfer na aerodrom te odlazak letom LH 4371 s polaskom u 15.25 i dolaskom u Frankfurt u 19.30. Nastavak leta za Zagreb letom LH 1404 u 20.40 s dolaskom u 22.00


Cijena po osobi: 

First minute         
Redovna cijana   POPUNJENO!

 


U cijenu je uključeno:: 

 • prijevoz zrakoplovom prema programu u ekonomskoj klasi 
 • pristojbe zračnih luka
 • 6 polupansiona u kvalitetnim hotelima 4* prema programu putovanja 
 • 1 noćenje s doručkom u hotelu 4* u Casablanci prvi dan 
 • uslugu pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • uslugu lokalnog vodiča na engleskom jeziku na cijelom putovanju
 • sve prijevoze prema programu klimatiziranim turističkim autobusom 
 • ulaznice za lokalitete prema programu razgledavanja navedene u programu 
 • troškove organizacije putovanja 

U cijenu nije uključeno:

 • doplata za jednokrevetnu sobu 175 € (1,317,75 kn) 
 • napojnice lokalnom vodiču i vozaču (oko 40 € - plaćanje na licu mjesta)
 • putno osiguranje

Popust 

 • za treću odraslu osobu u trokrevetnoj sobi  30 € ( 225.90 kn )
 • za dijete do 12 godina 50 € ( 376,50 kn )

Fakultativno: 

 • folklorni show i večera u Marakešu 55 € , plaćanje na licu mjesta  
 • vrt Majorelle 25 € 

Minimalni broj putnika u grupi: 20 

Hrvatski građani ne trebaju vizu za Maroko. Putovnica mora biti važeća još najmanje 6 mjeseci nakon ulaska u zemlju. Prilikom rezervacije putovanja potrebno je dostaviti kopiju putovnice.

Napomene:

 • Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji Maroka te može biti različita u odnosu na europsku kategorizaciju.
 • Neispravni putni dokumenti koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja organizatora.
 • Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova (kad to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.
 • Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, konačan iznos određuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte cca 14-7 dana prije putovanja, a prema uvjetima zrakoplovne kompanije koji vrijede za grupe, izdaju se za sve putnike u jednom danu.
 • U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata ili tečaja u iznosu većem od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana. 


Za navedeni aranžman vrijede Opći uvjeti putovanja. Prilikom prijave potpisujete Ugovor o putovanju čiji su sastavni dio Opći uvjeti i uputstva za turističke aranžmane. Vašim potpisom iskazujete suglasnost s Općim uvjetima. 
Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr
Korisna web stranica  www.visitmarocco.com

MAROKO

 • Položaj: sjeverozapad Afrike, na obalama Atlantskog oceana i Sredozemnog mora
 • Površina: 446.550 km2
 • Broj stanovnika: oko 37.900.000 (67% Arapi, 31% Berberi) 
 • Glavni grad: Rabat
 • Jezik: arapski, berberski 
 • Religija: Islam 99%, 
 • Novčana jedinica: marokanski dirham (MAD)
 • Napon struje: 220V (nije potreban adapter)
 • Mobilne mreže: A1, T-Mobile i Telemach partneri
 • Pozivni broj : +212
 • Klima: sjever Maroka ima sredozemnu klimu, a jug pustinjsku. Najugodnije razdoblje u godini za posjet Maroku je period listopad/prosinac te ožujak/svibanj kad su prosječne dnevne temperature oko 25°C.
 • Odjeća i obuća: preporučujemo laganu pamučnu odjeću i udobnu obuću. Za večernje sate u višim područjima te u pustinji treba toplija odjeća, jer se temperatura noću jako snizi.
 • Hrana i piće: marokanska kuhinja je raznolika. Piti isključivo flaširanu vodu. Popularno piće je čaj od mente poslužen s mentinim lišćem u čašama. Alkohol se obično poslužuje u hotelima i restoranima namijenjenim stranim posjetiteljima

 

ID: Integral

Pronađite svoju destinaciju