Maroko Nova godina - Kraljevski gradovi

Dodaj u favorite
Registrirajte se kako bi primali akcijske cijene za odabranu ponudu.
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje

NOVA GODINA MAROKO 2020. KRALJEVSKI GRADOVI MAROKA 8 DANA/ 7 NOĆENJA

Termin putovanja: 28.12.-4.1.2020. (popunjeno)

1. dan: ZAGREB - FRANKFURT
Sastanak putnika s voditeljem putovanja u zračnoj luci Zagreb kod šaltera informacija dva sata prije polaska zrakoplova. Podjela putne dokumentacije i polijetanje zrakoplova na liniji OU 414 (Croatia Airlines) u 17:55 sati. Dolazak u Frankfurt predviđen je u 19:30 sati. Nastavak leta za Casablancu u 21:20 sati na liniji LH1330.

2. dan: CASABLANCA
Slijetanje u Casablancu u 00:55 sati, obavljanje carinskih formalnosti te organizirani transfer do hotela 4*. Po dolasku u hotel, prijava i smještaj. Noćenje. Nakon doručka, odlazak u razgled Casablance, glavnog ekonomskog i lučkog centra države. Panoramska vožnja gradom i njenim avenijama. Obilazak veličanstvene džamije Hassana II. (izvana) - po veličini druge džamije u svijetu, zatim slijedi razgled trga Mohameda V., Kraljevske palače, središnje tržnice i rezidencijalnog dijela grada Anfa. Večera i noćenje.

3. dan: CASABLANCA – RABAT – MEKNES – FES
Nakon doručka, polazak prema Rabatu, glavnom gradu Kraljevine Maroko. Po dolasku slijedi panoramski obilazak grada: Oudaya Kasbah s prekrasnim andaluzijskim vrtom i uskim bijelo - plavim uličicama, mauzolej Mohameda V. koji će vas zadiviti svojom ljepotom tradicionalne marokanske arhitekture i Hassanov toranj. Slobodno vrijeme za ručak. Nastavak putovanja prema Meknesu, zadnjem kraljevskom gradu s početka 18. stoljeća. Posjet vratima Bab Mansour i židovskoj četvrti. Slobodno vrijeme za šetnju tržnicom prepunom lokalnih proizvoda, začina i hrane. Nastavak putovanja prema Fesu. Po dolasku, večera i smještaj u hotel 4*. Noćenje.

4. dan: FES
Doručak. Slijedi cjelodnevni razgled najstarijeg kraljevskog grada i njegove srednjovjekovne medine koja je pod zaštitom UNESCO-a. Posjet vratima Anania Medersas, te nastavljamo šetnju labirintom srednjovjekovnih uličica, prepunih lokalnih trgovaca tekstilom, kožom, hranom, začinima, srebrom i suvenirima, do fontane Nejjarine. Obilazak mauzoleja Moulay Idrissa II., zaštitnika grada iz 9.stoljeća, te Karaouine džamije (izvana). Slobodno vrijeme za ručak. Povratak u hotel. Večera, noćenje.

5. dan: FES – IFRANE – MARRAKECH
Doručak. Odjava iz hotela i odlazak autobusom prema Marrakechu preko tipičnog berberskog sela Immouzer du Kandar i skijaškog središta Ifrane s prekrasnim alpskim krajolikom uz nekoliko stajanja za slikanje, ručak i odmor.
Ovaj put kroz Maroko, od sjevera prema jugu pruža raznovrsnost živopisnih impresija, prirodnih ljepota i života na području gorja Atlas. Dolazak u Marrakech u kasnim poslijepodnevnim satima. Po dolasku, prijava i smještaj u hotel 4* te večera. Fakultativni odlazak na Fantasia show uz večeru. Noćenje.

6. dan: MARRAKECH
Doručak. Slijedi razgled „Bisera Juga“ ili „Crvenog Grada“ kako još nazivaju Marrakech. Razgled započinje posjetom vrtovima Menara, te se nastavlja najupečatljivijim djelom grada, Medinom – starim gradom koji je zbog svoje ljepote i povijesnog značaja na popisu svjetske baštine UNESCO-a. Grad je utemeljila dinastija Almoravida krajem 12. st. kada su sagrađene blistave palače i parkovi. Obilazak arhitektonskog remek djela minareta Koutoubia, gradskih vrata Bab Agnaou i palače Bahia. Nakon stanke za ručak, odlazak u istraživanje uličica i glavnog trga Djemaa el Fna, žilu kucavicu grada. Trgom odiše mješavina mirisa, svjetlosti i zvukova s pripovjedačima legendi, zabavljačima, krotiteljima zmija i vodonošama. Povratak u hotel i noćenje.

7. dan: MARRAKECH – DOLINA RIJEKE OURIKE
Doručak. Odlazak na izlet u dolinu rijeke Ourike u samom podnožju planine Atlas. Zelena vegetacija i mala naselja Berbera mogu se vidjeti na svakom koraku. Pri povratku stajanje u tradicionalnu berbersku kuću gdje će nam ponuditi čaj od mente. Povratak u hotel u poslijepodnevnim satima i slobodno vrijeme za odmor, šetnju i shopping. Večera i noćenje.

8. dan: MARRAKECH - MUNCHEN - ZAGREB
Doručak i odjava iz hotela. Transfer do zračne luke i prijava na let za Munchen na liniji LH677 (Lufthansa) i polazak zrakoplova u 13:30 sati. Dolazak u Munchen u 17:15 sati. Nastavak leta za Zagreb u 21:15 sati na liniji OU437. Dolazak u Zagreb predviđen je u 22:25 sati.

 

Cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi 10.580 kn / First minute: 10.180 kn

Doplata za jednokrevetnu sobu 1.590 kn

Zrakoplovne pristojbe (1.790 kn) uključene su u cijenu paket-aranžmana.

 

Fakultativni sadržaji:

  • Doplata za 6 ručkova 950 kn
  • Doplata za Fantasia show i večeru u Marrakechu 360 kn
  • Informativne cijene (plaćanja na licu mjesta)
  • Ulaznica za džamiju Hasana II. 12 eur po osobi

 

CIJENA PAKET - ARANŽMANA UKLJUČUJE: prijevoz zrakoplovom Zagreb – Frankfurt - Casablanca i Marrakech
- Munchen – Zagreb, zrakoplovne pristojbe, smještaj u hotelima 4* na bazi polupansiona u dvokrevetnim standard sobama: 2 noćenja u Casablanci, 2 noćenja u Fesu, 3 noćenja u Marrakechu, razglede i ulaznice za objekte koji se posjećuju prema programu (osim za džamiju Hasana II.), uslugu voditelja putovanja i lokalnog vodiča, prijevoz modernim klimatiziranim autobusom.

CIJENA PAKET - ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: napojnice vodiču i vozaču na putu (ca. 25 EUR po osobi),
dodatne obroke, putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja (preporučujemo).

Napomene:
• Hoteli se nalaze u navedenim gradovima ili u okolici gradova.
• Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i iznos pristojbe potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne
karte.
• Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koja se propisuje. Organizator zadržava pravo promjene letova.
• Organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ali se obvezuje da će program izvršiti u cjelosti. Sadržaj
razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed.
• Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemalja u koje se putuje i može biti različita od
europskih standarda.
• Molimo da se o sigurnosti putovanja informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na web stranici: www.mvep.hr

Važno: Putovnica mora biti važeća minimalno 6 mjeseci od ulaska u zemlju.

KORISNE INFORMACIJE:

SLUŽBENO IME: Republika Maroko
DRŽAVNO UREĐENJE: parlamentarna monarhija
GLAVNI GRAD: Rabat, oko 577.827 stanovnika (2014 god.)
MEĐUNARODNA ZRAČNA LUKA: Rabat–Salé Airport
JEZIK: berberski, arapski (službeni)
RELIGIJA: muslimani 98%, kršćani 1.1% (2010)
VREMENSKA RAZLIKA: Central European Time (Hrvatska 12:00 = Maroko(Rabat) 12:00)
NOVAC: MAD (marokanski dirham); 1 MAD = 100 santima
BROJ STANOVNIKA: oko 35.74 milijuna (po popisu stanovništva iz 2017. god)
POVRŠINA: 446.550 km²
GEOGRAFSKI POLOŽAJ: Maroko je država u sjeverozapadnoj Africi u regiji poznatoj kao Magreb, na obali
Atlantskog oceana i Sredozemnog mora. Graniči na sjeveru sa španjolskim eksklavama Ceuta i Melilla, na istoku i jugoistoku s Alžirom te na jugu s teritorijem Zapadne Sahare koja je trenutno pod marokanskom kontrolom.

KLIMA: Maroko ima uglavnom sredozemnu klimu, koja u južnome predgorju Atlasa prelazi u stepsku i
polupustinjsku. Prosječna je godišnja temperatura na obali 18 °C, na Meseti 19 °C, a u gorju 21 °C. Prema Sahari količina se oborina smanjuje (na južnom predgorju Atlasa manje od 100 mm). Zimi su najviši dijelovi Atlasa pokriveni snijegom. Vegetacija je u sjevernome dijelu Maroka sredozemna, na južnome predgorju Atlasa stepska i polupustinjska, a na najvišim dijelovima Atlasa planinska, odnosno alpska. Na postojanje riječne mreže utječu znatne količine snijega i njegovo ljetno kopnjenje na Atlasu.
ELEKTRIČNI NAPON: 220 V

DOKUMENTI POTREBNI ZA PUTOVANJE: Za ulazak u Maroko i boravak u Maroku do tri mjeseca, hrvatskim
državljanima nije potrebna viza (valjanost putovnice treba biti najmanje tri mjeseca dulja od datuma planiranog izlaska iz zemlje).

ZDRAVSTVO: Cijepljenje nije obvezno, ali se preporuča cijepljenje protiv žute groznice. Preporučamo da se prije putovanja detaljnije informirate na web stranicama Svjetske zdravstvene organizacije (WHO, www.who.int) kao i da prikupite obavijesti o mogućnosti cijepljenja prije odlaska u inozemstvo (HZJZ, http://www.hzjz.hr/).
Preporučamo također da na putovanje uzmete priručnu ljekarnu, koja sadrži lijekove koje redovito koristite, kao i lijekove za uobičajene probleme koji se javljaju na putovanjima.

TELEFONIRANJE: Pozivni broj zemlje je +212. Mobilne telefonske veze su dobre u urbanim mjestima, no kvaliteta drastično opada u ruralnim područjima. Molimo da za detalje kontaktirate vašeg mobilnog operatera.
KREDITNE KARTICE: Kreditne i debitne kartice (Visa, MasterCard, Maestro, AmEx) mogu se koristiti u većim trgovinama, restoranima i hotelima u Keniji, dok mali obrti posluju isključivo s gotovinom, pa je vrijedno nositi gotovinu za manje transakcije u kafićima i tržnicama ili ako putujete u neka od vanjskih ili ruralnih područja.

NAPOJNICE: nisu obvezne, ali je uobičajeno ostaviti 5% od ukupnog iznosa računa u restoranu ili taxiju, ukoliko ste bili zadovoljni pruženom uslugom.
SIGURNOST PUTOVANJA: Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova, ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr.

Preporučujemo:
HRANA I PIĆE: Uobičajena jela su govedina, koza, ovčetina i janjetina, piletina i plodovi mora, koji služe kao osnova za kuhinju. Začini se često koriste u marokanskoj hrani. Iako su neki začini prije tisuću godina uvezeni u Maroko preko Arapa, mnogi sastojci - poput šafrana iz Talauina, mente i maslina iz Meknesa, naranča i limuna iz Fesa - domaći su i izvoze se u inozemstvo. Neki od specijaliteta su: bissara – gusta juha od fava graha, začinjena solju, kuminom i čilijem; tagine – jelo kuhano u istoimenoj glinenoj posudi, sastoji se od povrća, mesa, peradi, ili morskih plodova, posluženo sa biljem, začinma, suhim voćem i maslinovim uljem; harira – juha od slanutka i leće,
s rajčicom i začinima, može se dodati meso poput piletine ili janjetine; R’fissa - gulaš od leće, piletine, sjemenki piskavice i mješavine začina, poslužuje se povrh isjeckanih palačinki; amelou – gusti i oršasti umak dobiven od badem, meda i arganovog ulja; B’stilla - pečeno punjeno tijesto, često se poslužuje na svadbama i drugim posebnim događanjima. Punila mogu biti janjetina, piletina, riba, golub, bademi i začini poput cimeta i šafrana.

KUPOVINA: popularni suveniri: arganovo ulje, babouche papuče, djeballa nošnja, berberske posude, vreće za tržnicu, ras el hanout mješavina začina, vino, mirodije, parfemi, nakit. Veliki broj objekata u većim gradovima posluje od 10 do 18 radnim danom, od 11 do 15 subotom, a nedjeljom skraćeno, dok tržnice i manji lokalni objekti nemaju fiskno radno vrijeme.
SEF: Molimo da spremite novac, dokumente i druge vrijednosti u hotelskom ili sobnom sefu, organizator putovanja niti hotel ne preuzima odgovornost za ukradene stvari.

 

ID:A
Trenutno nema dostupnih ponuda

Pronađite svoju destinaciju

Italija

Izrael

Jordan

Petra

1

Nizozemska

Turska