Maroko - Marrakech 5 dana posebnim avionom

Dodaj u favorite
Registrirajte se kako bi primali akcijske cijene za odabranu ponudu.
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje

PUTOVANJE MAROKO / MARRAKECH - GRAD S MNOGO LICA

 

 

Maroko, Arabeske, Marakeš 

Datum putovanja: 03.01. - 07.01.2024. - POPUNJENO

 • Raskoš boja, mirisa i okusa
 • Kraljevski grad u podnožju Atlasa čarobne atmosfere
 • Bajkoviti vrtovi Majorelle i muzej Yves Saint Laurent
 • Smještaj u hotelima 4* ili 5* s uključenim polupansionom
 • Maurska arhitektura, živahni bazar, jedinstvene medine i rijadi


Program putovanja:

1. DAN ZAGREB – MARRAKECH 
let, večera, noćenje

Sastanak putnika s voditeljem putovanja u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova. Prijava na let i polijetanje zrakoplova za Marrakech. Po dolasku u Marrakech, a nakon obavljenih graničnih formalnosti, slijedi transfer do hotela. Prijava i smještaj u hotel, a nakon kraćeg odmora odlazimo u panoramski razgled Marrakecha, magičnog „crvenog grada“ okruženog s jedne strane snijegom prekrivenim planinskim vrhovima Atlasa dok ga s druge strane obljubljuje najveća svjetska pustinja Sahara. Marrakech, čije ime na berberskom jeziku znači „Božja zemlja“, najvažniji je od četiri kraljevska grada Maroka. Ovaj poseban i fascinantan grad utemeljila je dinastija Almoravida krajem 11. st. kada su sagrađene mnoge blistave palače i parkovi. Povratak u hotel te večera u hotelu. Noćenje.

2. DAN MARRAKECH
doručak, večera, noćenje

Nakon doručka odlazak u razgled grada te najznačajnijih znamenitosti „bisera juga“ kako se još popularno naziva Marrakech. Najupečatljiviji je stari dio grada – medina, koji se zbog svoje atraktivnosti i značaja našao na popisu svjetske baštine UNESCO-a, a upravo u tom labirintu malih ulica satkana je sva čar i ljepota ovog grada. Posjetit ćemo između ostalog prekrasnu palaču El Bahia, kompleks u kojem se nalaze brojne građevine, paviljoni i vrtovi, a posebno su impresivni raskošni mramorni podovi i oslikani zidovi. Zatim džamija Koutoubia s minaretom visokim čak 77 metara, a koji je čest motiv razglednica ovog grada; Palača Bahia, grobnice dinastije Saadi, vrtovi Menara s gracioznim ljetnim paviljonom čiji se obrisi reflektiraju u svjetlucavoj vodi umjetnog jezera, okruženog prostranim vrtovima zasađenima maslinovim drvećem. U poslijepodnevnim satima posjetit ćemo glavni gradski trg Jemaa el-Fna, koji vrvi životom i neobičnim prizorima, a ujedno je i mjesto gdje možete probati mnoge marokanske delicije, obzirom da se svake večeri trg pretvori u najveći restoran na otvorenom. Ovdje ćete naići na krotitelje zmija i majmuna, žonglere, akrobate, muške plesače, živopisno odjevene prodavače te orijentalne pripovjedače. Uz trg se smjestila i velika tržnica – souk, na kojoj možete kupiti doslovno sve, a cjenkanje je nezaobilazno. Marrakech ima najveće natkrivene tržnice u Maroku u kojima se nude razni poznati i nepoznati začini, predmeti i odjeća od kože, šarene tradicionalne svjetiljke i brojne rukotvorine. Povratak u hotel i večera. Mogućnost odlaska na fakultativnu večeru;  napustite metež Marrakecha, doživite ritam marokanskih pjesama i plesova. Svake večeri od 1980. godine Chez Ali Fantasia u Marrakechu nudi večeru uz nastup pod tradicionalnim šatorima Caidal. Predstava koja uključuje ples, akrobate, jahače, vatromet i narodnu glazbu... Dočekat će Vas berberska plemena koja će Vas i otpratiti do Vašeg stola pod kaidskim šatorom. Više od četiri sata prepustite se ritmu berberskih parada, glazbenika, akrobata i orijentalnih plesačica. Divite se vatrometu na kraju. Noćenje.

3. DAN MARRAKECH – (fakultativni izlet DOLINA RIJEKE OURIKA) – MARRAKECH
doručak, (ručak na izletu), večera, noćenje

Nakon doručka predlažemo odlazak na fakultativni poludnevni izlet u dolinu rijeke Ourika udaljene oko 60 km od Marrakecha u samom podnožju gorja Atlas. Zelena vegetacija i mala naselja Berbera mogu se vidjeti na svakom koraku. Posjetit ćemo radionicu arganovog ulja u kojoj tradicionalno rade samo žene. Uživat ćemo u slapovima koje stvara rijeka Ourika dok se probija kroz velebne stijene Atlasa. Dok kupujete suvenire od alabastera i razni nakit, imat ćete priliku probati jedinstveni sok od mente. Ručak u lokalnom restoranu (uključen). U poslijepodnevnim satima povratak u Marrakech. Večera u hotelu. Noćenje.

4. DAN MARRAKECH – (fakultativni izlet ESSAOUIRA)
doručak, (ručak na izletu), večera, noćenje

Nakon doručka slobodno vrijeme ili predlažemo odlazak na cjelodnevni fakultativni izlet do dva sata vožnje udaljen grad Essaouiru, smješten na obali Atlantskog oceana. Essaouiru nazivaju i gradom vjetrova, a kroz povijest Maroka bila je jedna od njegovih najznačajnijih pomorskih luka. Grad odiše europskim štihom, tu su smještene umjetničke galerije i radionice, a dah posebno oduzima kilometrima duga pješčana plaža i brodice naslagane na obalu. Zbog zidina iz 18. stoljeća grad se nalazi na UNESCO-ovoj Listi zaštićene svjetske baštine. Slikoviti grad bio je omiljena kulisa brojnim redateljima pa su tako ovdje snimani i serija "Igra prijestolja", "Kraljevstvo nebesko" Ridleyja Scotta, "Aleksandar Veliki" Olivera Stonea... Zbog boemske atmosfere brojne su ga zapadnjačke zvijezde birale kao mjesto za odmor. Obilazak Medine, židovske četvrti, posjet ribljoj tržnici, isprobavanje morskih delicija... S portugalske se tvrđave pruža prekrasan pogled na Atlantski ocean i luku. Obilazak dokova s plavim čamcima i velikih pješčanih plaža prepunih surfera. Nakon razgleda grada slijedi ručak u lokalnom restoranu (uključen), a potom slobodno vrijeme za individualne programe. Predlažemo uživanje u ispijanju kava i/ili čajeva posebnih okusa i cjenkanje s lokalcima za suvenire živih boja. Povratak u Marrakech. Večera u hotelu te slobodno vrijeme za uživanje na trgu Jemaa el-Fnaa. Noćenje.

5. DAN MARRAKECH – ZAGREB
doručak, let

Doručak i odjava iz hotela u za to predviđeno vrijeme. Slobodno vrijeme za vlastite programe ili fakultativno odlazak u razgled Vrtova Majorelle i Muzeja Yves Saint Laurent. Vrtove Majorelle dizajnirao je francuski umjetnik Jacques Majorelle 1924., a kupio ih je Yves Saint Laurent 1980. godine. Vrt Majorelle sadrži oko 3000 biljnih vrsta na gotovo 1 hektaru, art deco vilu s oznakom House of Illustres i muzej povijesti Berbera. Jedno je od najposjećenijih mjesta u Maroku. Vrt očarava svojim jasnim bojama i bujnim zelenilom, potpuno odsječen od vanjskog svijeta. Smješten u neposrednoj blizini Jardin Majorelle, muzej Yves Saint Laurent u Marrakechu nalazi se u novoj zgradi od 4000 m² te uključuje stalni izložbeni prostor od 400 m² posvećen radu Yvesa Saint Laurenta koji je dizajnirao Christophe Martin. Muzej također uključuje dvoranu za povremene izložbe, znanstvenu knjižnicu s preko 5000 svezaka, dvoranu sa 140 sjedećih mjesta, knjižaru i kafić na terasi. U poslijepodnevnim satima organizirani transfer u zračnu luku Marrakech te prijava na izravan charter let za Zagreb. Dolazak u Zagreb u večernjim satima.

 

Predviđeni hoteli u Marrakechu:

 • Nassim Hotel Marrakech 4* ili sličan
 • Adam Park Hotel  5* ili sličan

Cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi, Hotel 4* 
Usluga: Polupansion
1.129,00€ / 8.506,45KN


Cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi, Hotel 5* 
Usluga: Polupansion
1.249,00€ / 9.410,59KN


Doplate:

 • doplata za jednokrevetnu sobu: Hotel 4* 160 € (1.205,52 kn); Hotel 5* 230 € (1.732,94 kn)
 • napojnice za lokalne vodiče i vozače 40 € (plaćanje voditelju putovanja na licu mjesta)

 
Fakultativni izleti i sadržaji:

 • Fantasia večera i show u restoranu „Chez Ali“ : 60 € (452,07 kn)
 • Cjelodnevni izlet u Essaouiru: odrasli 75 € (565,09 kn), djeca do 12 godina 55 € (414,40 kn). Minimum 20 prijavljenih putnika.
   
 • Poludnevni izlet u dolinu rijeke Ourika: odrasli 45 € (339,05 kn),  djeca do 12 godina 35 € (263,71 kn). Minimum 20 prijavljenih putnika. Za ovaj izlet obavezna je sportska odjeća i obuća.
 • Vrtovi Majorelle & YSL muzej: 50 € (376,73 kn), ulaznice i lokalni vodič uključene u cijenu. Minimum 20 prijavljenih putnika.

 
INFORMATIVNI RED LETENJA:
03JAN ZAGREB MARRAKECH 07:00 11:00
07JAN MARRAKECH ZAGREB 17:50 21:30
*lokalna vremena


Cijena uključuje:

 • prijevoz posebnim charter zrakoplovom na relaciji Zagreb – Marrakech – Zagreb
 • pristojbe zračnih luka 
 • uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 15 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 5 kg, dimenzija 55x40x20 cm)
 • prijevoz autobusom prema programu
 • smještaj u dvokrevetnoj sobi u hotelu 4* ili 5* u Marrakechu na osnovu polupansiona
 • razglede prema programu uz pratnju lokalnih vodiča
 • voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • organizaciju putovanja i jamčevinu

Cijena ne uključuje:

 • doplatu za jednokrevetnu sobu: Hotel 4* 160 € (1.205,52 kn); Hotel 5* 230 € (1.732,94 kn)
 • napojnice za lokalne vodiče i vozače 40 € (plaćanje voditelju putovanja na licu mjesta)
 • fakultativne izlete i sadržaje
 • troškove osobne prirode (dodatni obroci, piće, telefon, izleti, razgledi...)
 • putno osiguranje (preporučujemo)

Fakultativni izleti i sadržaji:

 • Fantasia večera i show u restoranu „Chez Ali“ : 60 € (452,07 kn)
 • Cjelodnevni izlet u Essaouiru: odrasli 75 € (565,09 kn), djeca do 12 godina 55 € (414,40 kn). Minimum 20 prijavljenih putnika.
 • Poludnevni izlet u dolinu rijeke Ourika: odrasli 45 € (339,05 kn),  djeca do 12 godina 35 € (263,71 kn). Minimum 20 prijavljenih putnika. Za ovaj izlet obavezna je sportska odjeća i obuća.
 • Vrtovi Majorelle & YSL muzej: 50 € (376,73 kn), ulaznice i lokalni vodič uključene u cijenu. Minimum 20 prijavljenih putnika.

Napomene i korisne informacije

MAROKO:

 • službeni naziv: Kraljevina Maroko
 • politički sustav: ustavna monarhija s parlamentarnim sustavom
 • geografski položaj: sjeverozapadna Afrika, na obali Atlantskog oceana i Sredozemnog mora; na  teriroriju  Maroka nalaze se španjolske enklave Ceuta i Melilla
 • površina: 710.850 km²
 • stanovništvo: 36,31 milijuna stanovnika (2021.)
 • glavni grad: Rabat
 • jezici: arapski (službeni), berberski jezici, francuski
 • religija: islam (99%), kršćanstvo, judaizam
 • vremenska zona: UTC ili UTC + 1 (ljeto)
 • novčana jedinica: marokanski dirham (MAD, Dh)
 • pozivni broj: +212
 • korisna web stranica: https://mvep.gov.hr/ma
 • klima: uglavnom sredozemna, u južnom predgorju Atlasa prelazi u stepsku i polupustinjsku
 • odjeća: savjetuje se nošenje „skromne i diskretne“ odjeće u skladu s lokalnim običajima te izbjegavanje nošenja skupog nakita i vrijednih predmeta
 • hrana i piće: iako je pitka voda dostupna u svim većim gradovima i nekim selima, savjetuje se konzumacija flaširane vode, kao i izbjegavanje sirove i nedovoljno termički obrađene hrane; konzumacija alkohola na javnim mjestima nije dozvoljena, osim u za to ovlaštenim restoranima
 • dodatne obavijesti: 
 • Savjetuje se sklopiti policu putnog zdravstvenog osiguranja koja vrijedi za područje Maroka za slučaj hitnog bolničkog liječenja, nesreće i/ili repatrijacije. Neovisno o posjedovanju zdravstvenog osiguranja, bolničke ustanove mogu zahtijevati plaćanje troškova liječenja i bolničkog smještaja u cijelosti prije izlaska pacijenta iz bolnice, stoga korisnik police osiguranja treba biti upoznat s uvjetima pod kojima svoje osiguravajuće društvo vrši povrat troškova.
 • Nema propisanog obaveznog cijepljenja, međutim savjetuje se prevencija protiv hepatitisa A i B te tifusa. Nije nužno preventivno cijepljenje protiv malarije, koja se u državi tek ponekad pojavljuje. Preporučujemo također da se prije putovanja detaljnije informirate na web stranicama Svjetske zdravstvene organizacije (WHO,  www.who.int) te na web stranicama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (http://www.hzjz.hr) o mogućnostima cijepljenja
 • U javnosti je uputno izbjegavati osjetljive političke i religijske teme, kritike usmjerene prema kralju i njegovoj obitelji, kao i mjesta političkih prosvjeda i većih okupljanja građana.
 • Zbog nedovoljne zdravstvene sigurnosti ne preporučuje se kupanje u jezerima, a prema nedavnom istraživanju četvrtina morskih obalnih plaža ne zadovoljava zdravstvene standarde.
 • U slučaju gubitka ili otuđenja putnog dokumenta najbliže predstavništvo Hrvatske u Maroku nalazi se u Rabatu. Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Kraljevini Maroku nalazi na adresi 73, rue Marnissa, Souissi, 10170 Rabat, Morocco. Kontakt podaci: tel. +212 537 63 88 24, 537 63 88 25, fax. +212 537 63 88 27,e-mail: [email protected]
ID: INT2022PT
Trenutno nema dostupnih ponuda

Pronađite svoju destinaciju

Bali

Maroko

USA