Maroko - Kraljevski gradovi

Dodaj u favorite
Registrirajte se kako bi primali akcijske cijene za odabranu ponudu.
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje

MAROKO PUTOVANJE 7 DANA IZ ZAGREBA - KRALJEVSKI GRADOVI MAROKA

Datum putovanja:
10.01. - 16.1.2020.
06.03. - 12.3.2020.

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan putovanja: ZAGREB - FRANKFURT - MARRAKECH
Sastanak putnika s pratiteljem putovanja u zračnoj luci Zagreb kod šaltera informacija dva sata prije polaska zrakoplova. Podjela putne dokumentacije i polijetanje zrakoplova na liniji OU (Croatia Airlines) u 09:10 sati. Dolazak u Frankfurt predviđen je u 10:40 sati. Nastavak leta za Marrakech u 11:50 sati na liniji LH1332 (Lufthansa). Slijetanje u Marrakech predviđeno je u 15:35 sati. Transfer do hotela. Slobodno poslijepodne ili odlazak s pratiteljem putovanja do Medine i souka. Večera i noćenje.

2. dan putovanja: MARRAKECH
Doručak. Slijedi razgled „Bisera Juga“ ili „Crvenog Grada“ kako još nazivaju Marrakech. Razgled započinje posjetom vrtovima Menara, te se nastavlja najupečatljivijim djelom grada, Medinom – starim gradom koji je zbog svoje ljepote i povijesnog značaja na popisu svjetske baštine UNESCO-a. Grad je utemeljila dinastija Almoravida krajem 12. st. od kada su sagrađene blistave palače i parkovi. Obilazak arhitektonskog remek djela minareta Koutoubia i palače Bahia. Nakon stanke za ručak, odlazak u istraživanje glavnog trga Djemaa el Fna, žilu kucavicu grada. Trgom odiše mješavina mirisa, svjetlosti i zvukova s pripovjedačima legendi, zabavljačima, krotiteljima zmija i vodonošama. Povratak u hotel, večera. Fakultativni odlazak na Fantasia show i večeru. Noćenje.

3. dan putovanja: MARRAKECH – BENI MELLAL - FEZ
Doručak. Odlazak prema Fezu preko tipičnog berberskog sela Immouzer du Kandar i skijaškog središta Ifrane, prolazeći kroz prekrasne alpske krajolike s nekoliko stajanja za slikanje, ručak i odmor. Ovaj put kroz Maroko, od juga prema sjeveru, pruža raznovrsnost živopisnih impresija, prirodnih ljepota i uvid u način života na području gorja Atlas. Stajanje i pauza za ručak te predah u Beni Mellalu, jednom od poznatih agrokulturnih središta Maroka. Dolazak u Fez u kasnim poslijepodnevnim satima. Prijava u hotel, večera i noćenje.

4. dan putovanja: FEZ
Doručak. Slijedi cjelodnevni razgled najstarijeg kraljevskog grada i njegove srednjovjekovne medine koja je pod zaštitom UNESCO-a. Posjet vratima Anania Medersas, te nastavak šetnje labirintom srednjovjekovnih uličica, prepunih lokalnih trgovaca tekstilom, kožom, hranom i začinima do fontane Nejjarine i mauzoleja Moulay Idrissa II. te Karaouine džamije (obilazak izvana). Slobodno vrijeme za ručak. Poslijepodne slijedi obilazak Fez el Jdida, jedne od tri stare gradske jezgre unutar Feza a još se naziva i „novi Fez“ ili „bijeli Fez“. Povratak u hotel. Večera, noćenje.

5. dan putovanja: FEZ – MEKNES – RABAT - CASABLANCA
Doručak. Odlazak prema Meknesu, tzv. „marokanskom Versaillesu“, zadnjem kraljevskom gradu s početka 18. st. poznatom po zidinama dugim 40 km koje odvajaju stari od novog dijela grada. Posjet gradskim vratima Bab Mansour, monumentalnom zdanju iznimno fascinantnih proporcija i izgleda koja se nerijetko nazivaju najljepšim vratima Meknesa. Nastavak putovanja prema Rabatu. Panoramski obilazak Rabata, glavnog grada Kraljevine Maroko. Obilazak slikovite četvrti Oudaya Kasbah, kraljevske palače (Mechouar), Hassanovog tornja i čuvenog mauzoleja Mohameda V. koji će vas zadiviti svojom ljepotom tradicionalne marokanske arhitekture. Prijava u hotel, večera i noćenje.

6. dan putovanja: CASABLANCA
Nakon doručka odlazak u razgled Casablance, glavnog ekonomskog i lučkog centra države. Razgled započinje veličanstvenom džamijom Hassana II., po veličini druga džamija u svijetu, s 200 metara visokim mineratom (razgled izvana). Slobodno vrijeme za ručak. Slijedi posjet glavnoj tržnici, četvrti Habous, Trgu Muhameda V. i
rezidencijalnom području Anfa. Poslijepodne slobodno za šetnju gradom, te slobodno vrijeme do transfera za zračnu luku u kasnim večernjim satima.

7. dan putovanja: CASABLANCA – FRANKFURT - ZAGREB
Polazak zrakoplova u 02:15 sati. Dolazak u Frankfurt u 05:50 sati. Nastavak leta za Zagreb u 13:00 sati na liniji LH1404. Dolazak u Zagreb predviđen je u 14:20 sati.

 

Cijena paket - aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi 8.280 kn / First minute: 7.950 kn

Doplata za jednokrevetnu sobu 1.190 kn

Doplata za 6 ručkova u lokalnim restoranima 850 kn

Doplata za Fantasia show i večeru u Marrakechu 350 kn

Zrakoplovne pristojbe (1.690 kn) uključene su u cijenu paket-aranžmana.


MINIMUM PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 15

CIJENA PAKET-ARANŽMANA UKLJUČUJE: prijevoz zrakoplovom, zrakoplovne pristojbe, smještaj u hotelima 4* na bazi polupansiona (dvokrevetne standard sobe) – 2 noćenja u Marrakechu, 2 noćenja u Fesu, 1 noćenje u Casablanci, razglede i ulaznice za objekte koji se posjećuju prema programu (osim za džamiju Hassana II. u Casablanci i Karaouine džamiju u Fezu), svi transferi, uslugu pratitelja putovanja i lokalnog vodiča, trošak organizacije i prodaje putovanja.

CIJENA PAKET-ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: napojnice vodiču i vozaču na putu (preporuka ca. 25 EUR po osobi), dodatne doplate, zdravstveno putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja (preporučujemo).

Informativna cijena ulaznice u džamiju Hasana II. 13 eura

Napomene:
• Hoteli se nalaze u navedenim gradovima ili u okolici gradova.
• Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i iznos pristojbe potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
• Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koja se propisuje. Organizator zadržava pravo promjene letova. • Organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ali se obvezuje da će program izvršiti u cjelosti. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed.
• Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemalja u koje se putuje i može biti različita od europskih standarda.
• Molimo da se o sigurnosti putovanja informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na web stranici: www.mvep.hr
• Važno: Putovnica mora biti važeća minimalno 6 mjeseci od ulaska u zemlju.

KORISNE INFORMACIJE MAROKO
Službeno ime: Kraljevina Maroko
Geografski položaj: Maroko se nalazi u S. Africi, u zapadnom dijelu Magreba, na obalama Atlantskog oceana na zapadu i Sredozemnog mora na sjeveru
Površina i broj stanovnika: 4458.730 km2 ; 32,209.101 stanovnika
Glavni grad: Rabat (1,390.000 stanovnika)
Službeni jezik: službeni jezik je arapski, a govore se francuski, engleski i njemački
Vjeroispovijest: po vjeroispovijesti stanovnici su sunitski muslimani (99%; državna religija), 1% Kršćani, 1% Židovi.
Valuta: marokanski dirham (MAD), 1 EUR = 10.86 MAD
Električni napon: 220 V
Klima: na sjeveru Maroka-sredozemna, unutrašnjost-stepska, na krajnjem jugu-pustinjska.
Pozivni broj zemlje: +212
Odjeća: Ponesite udobnu odjeću i obuću te jaknu/vestu za večernje sate. Temperature u veljači variraju od 8-20°C. Prilikom ulaska u džamije nije dopušteno nošenje kratkih hlača te odjeće bez rukava.
Viza: nije potrebna hrvstskim državljanima.
Putovnica: mora biti važeća minimalno 6 mjeseci od ulaska u zemlju.

ID: A
Trenutno nema dostupnih ponuda

Pronađite svoju destinaciju

Bali

Maroko

USA