Maroko - Kraljevski gradovi

Dodaj u favorite
Registrirajte se kako bi primali akcijske cijene za odabranu ponudu.
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje

MAROKO - KRALJEVSKI GRADOVI 2022.

Termin putovanja: 03.-12.10.2022.

Vodimo vas u Maroko-zemlju duginih boja, brojnih znamenitosti , tradicionalne kulture,šarenila u svakom pogledu..Zemlju začina,ljubaznih ljudi i neprestanog sunca.
Kraljevski gradovi će vas oduševiti palačama,džamijama ,tržnicama, starim gradskim jezgrama - medinama. Neke od njih su i na UNESCO-vom popisu svjetske baštine   
      

Program putovanja:

1.dan: ZAGREB - PARIZ-CASABLANCA
Sastanak grupe na aeorodromu 2 sata prije leta. Podjela putne dokumentacije. Let za Pariz Parizu na liniji AF 1561  u 14.55/slijetanje u 17h05. Nastavak leta za Casablancu na liniji AF 1496 u 18h50/slijetanje u 21h00.Nakon carinskih formalnosti prijevoz do hotela. Noćenje.

2.dan: CASABLANCA-RABAT - doručak, večera
Nakon doručka razgled najvećeg grada Maroka,ekonomskog centra i glavne luke: trg Ujedinjenih naroda, dio grada Habous,kraljevska palača ,velika džamija Hasana II –razgled izvana  (fakultativno razgled unutrašnjosti), rezidencijalna četvrt Anfa&Ain Diab, avenija Corniche..Slobodno za ručak. U ranijim poslijepodnevnim satima vožnja prema Rabatu . Po dolasku smještaj u hotel.Večera,noćenje.

3.dan : RABAT- TANGER – CHEFCHAOUEN  - doručak, večera
Doručak.Razgled glavnog administrativnog grada: Medina,Kazba Oudayas,Hassanov toranj, mauzolej Mohameda V,kraljevska palača . Nastavak vožnje prema Tangeru kojeg često nazivaju vratima Afrike. Nalazi se na obali Magreba na zapadnom ulazu u Gibraltarski tjesnac, gdje se Sredozemno more susreće s Atlantskim oceanom kod rta Spartel.Obilazak grada i njegove okolice. Posjetit ćete i Herkulove špilje koja su povezane sa legendom o Herkulesu  (prema legendi na ovom mjestu razdvojio zemlju i spojio Mediteran i Atlantski ocean, stvorivši Gibraltarski tjesnac ) . Posjetit ćete i četvrt Kasbah , staru Medinu sa  zanatskim radnjama, proći pored Grand Socco-a i parka Mendoubia..U predvečerje polazak za Chaouen, ili Chefchaouen na berberskom jeziku, jedan je od najljepših gradova na gorju Rif..Večera,noćenje.

4.dan : CHEFCHAOUEN- MEKNES – FES  - doručak, večera
Doručak i razgled.To je slikoviti stari grad na sjeverozapadu Maroka i ujedno glavni grad istoimene pokrajine u regiji Tangier-Tetouan. Grad je diljem svijeta poznat po karakterističnoj španjolskoj i maurskoj arhitekturi te kućama obojenim u mnoge nijanse plave boje. Zbog raznolikosti i bogatstva svoje kulturne baštine i tradicije, ali i mnoštva prodavaonica rukotvorina, suvenirnica te hotela i restorana u kojima se može jesti ukusan kozji sir, Chefchaouen je vrlo popularna turistička destinacija.Stari grad s uskim uličicama, malim trgovima i plavo-bijelo obojenim kućama idealan je za šetnje i razgledavanje.. Vožnja do Meknesa kojeg nazivaju «Marokanskim Versaillesom». Najmlađi kraljevski grad osnovao je Mula Ismail krajem 17.stoljeća.Opasan je 40 km dugim zidinama koje dijele stari od novog dijela grada. Posjet vratima Bab Mansour i židovskoj četvrti te svetom gradu Moulay Idrissu. Na putu prema Fesu kraće zaustavljanje na iskopinama rimskog arheološkog nalazišta Volubilis.Po dolasku u Fes smještaj u hotel,večera,noćenje.

5.dan : FES - doručak, večera
Doručak i razgled Fesa, najstarijeg kraljevskog grada. Fes je religijski i kulturni centar Maroka: Medina građena između 9. i 14.stoljeća s medresama Attarine i Bou Anania nalazi se na UNESCOvom popisu ; fontana Nejjarine;  mauzolej utemeljitelja grada Idrisa II.; svjetski poznata džamija Karaouine (izvana) i najstarije sveučilište na svijetu koje je još uvijek u funkciji, osnovano 859. god., a gdje su studirali i mnogi kršćani iz Europe;  četvrti sa starim zanatima (štavljenje kože i izrada kožnih predmeta, tkanje ćilima). Slobodno do povratka u hotel,večera,noćenje.

6.dan : FES-MIDELT-ERFOUD-MERZOUGA - doručak, večera
Doručak i polazak na dužu vožnju prema sahari..Proći ćete šumovitim predjelom srednjeg Atlasa, zaustaviti se u Irfanu-skijaškom centru na 1.700 mnm, smještenom u šumi cedara poznat kao „Marokanska Švicarska“ i  berberskom selu Azrou, poznat po izradi tradicionalnih rukotvorina. Stanka u Mideltu za ručak ( uz doplatu) . Nastavak puta za Erfoud prolazeći slikovitom dolinom Ziz, prošaranom palmama. U večernjim satima dolazak u Merzougu – smještaj u sobe. Večera,noćenje.

7.dan: MERZOUGA-RISSANI-TINGHIR-OUARZAZATE - doručak, večera
Rano ujutro, izlet 4x4 vozilima kako biste doživjeli  izlazak sunca nad pješčanim dinama Merzouge. Povratak u hotel na doručak i nastavak do Rissanija, svetog grada u kojem je pokopan Moulay Ali Cherif, predak dinastije Alaouite. Opcionalno ručak u restoranu koji se nalazi u podnožju kanjona. Slijedi posjet kazbe iz 17. stoljeća i ruševina Ksar Abbar. Slijedeća destinacija je kanjon  Todra čijih posljednjih 600 m  je najspektakularnije  jer se  sužava na samo 10 m sa stijenama visokim do 300 m. Odlazimo do kanjona Dades  a zatim nastavak za Ouarzazate cestom s tisuću kazbi i dolinom Dades, poznatoj i po proizvodnji ruža i ružine vodice .Po dolasku u hotel,smještaj,večera,noćenje.

8.dan : OUARZAZATE - AIT BEN HADDOU -  MARRAKECH - doručak, večera
Doručak. Odlazak u slikoviti Ait Ben Haddoun, ksar na karavanskom putu  između Sahare i Marrakecha.Na popisu je svjetske baštine.Nekada je bio jedno od najvažnijih utvrđenih uporišta na staroj Cesti soli. Vožnja prema Marrakechu  glavnom cestom preko planinskog lanca Visokog Atlasa i prijevoja Tizi N'Tichka (2260 m n.v,najviši vrh Sj.Afrike,većinom godine pod snijegom).Po dolasku smještaj u hotel, večera, noćenje.

9.dan: MARRAKECH - doručak, ručak
Nakon doručka,razgled drugog po starosti kraljevskog grada kojeg još nazivaju „Perla juga „ili „Crveni grad“.Grad je utemeljila dinastija Almoravida u XI st.Razgledamo:vrtove Menara,palaču Bahia,grobnice Saadijske dinastije te džamiju Koutoubia (izvana), Dar Si Said muzej.Nakon ručka nastavljamo sa razgledom:najpoznatiji trg Jemaa El Fna sa sukovima u staroj medini koji nude svu egzotiku Orijenta:od tepiha,kože,mirisa, začina,blještavilo boja.Slobodno vrijeme za kupnju te povratak u hotel. Fakultativno večera- spektakl „Fantasia show“ u restoranu  Chez Ali

10.dan: MARRAKECH-PARIZ-AMSTERDAM -ZAGREB - doručak
Raniji doručak te prijevoz do  zračne luke.Polijetanje prema Parizu na liniji AF 1277 u 10h20 /slijetanje u 14h40.
Nastavak leta za Amsterdam  na liniji KL1244 u 18h35 / slijetanje u 20h00. Let za Zagreb na liniji KL 1939 u 20h45/slijetanje u  22h35.

 

Cijena putovanja za minimum 20 putnika: 10.600,00 kn

Minimum 15 putnika: 11.050,00 kn

Doplata za jednokrevetnu sobu: 2.100,00 kn

Za prijave do 01.04.2022.  popust 300,00 kn.

 

Fakultativne doplate:  večera & fantasia show Chez Ali – 350,00 kn ; ulaznica u džamiju Hassan II – 13 eur ; ulaznica u vrtove Majorelle – 8 eur ; jahanje na devama  u sahari – 230,00 kn

Cijena je rađena na bazi tečaja EUR/HRK 29.12.2021. U slučaju promjene tečaja za više od 1,5% agencija zadržava pravo promjene  cijene, kao i pravo na otkaz putovanja u slučaju nedovoljno prijavljenih putnika.

U cijenu je uključeno: prijevoz  zrakoplovom  na ekonomskoj klasi, prijevoz komfornim autobusom, smještaj u hotelima 4**** ( lokalna kategorizacija) , obroci prema programu, ulaznice i razgledi prema programu, lokalni vodič na engleskom jeziku,  pratitelj putovanja, nosači prtljage na aerodromu i u hotelima.

U cijenu nije uključeno: aerodromske takse (cca 1.690,00 kn– točan iznos na dan pisanja karte) , napojnice za lokalne  vodiče i vozača (45 eura – plaća se na licu mjesta ) , fakultativni izleti.

Napomena: organizator putovanja zadržava pravo izmjene redoslijeda izvođenja programa i ne odgovara za eventualne  promjene reda letenja.

VIZA za  Maroko nije potrebna. Putovnica mora  vrijediti  najmanje 6  mjeseci  od  početka  putovanja.

Informacije o formalnostima ulaska u zemlju mogu se pronaći na stranici MVEP-a na  poveznici  www.mvep.hr/hr/konzularne-informacije/informacije-o-putovanjima/upozorenja

Savjetujemo uplatu putnog osiguranja. Dodatne informacije možete dobiti u agenciji.

 

KORISNE INFORMACIJE MAROKO

 • Službeno ime: Kraljevina Maroko
 • Geografski položaj: Maroko se nalazi u S. Africi, u zapadnom dijelu Magreba, na obalama Atlantskog oceana na zapadu i Sredozemnog mora na sjeveru
 • Površina i broj stanovnika: 4458.730 km2 ; 32,209.101 stanovnika
 • Glavni grad: Rabat (1,390.000 stanovnika)
 • Službeni jezik: službeni jezik je arapski, a govore se francuski, engleski i njemački
 • Vjeroispovijest: po vjeroispovijesti stanovnici su sunitski muslimani (99%; državna religija), 1% Kršćani, 1 % Židovi
 • Valuta: marokanski dirham (MAD), 1 EUR = 10.86 MAD
 • Električni napon: 220 V
 • Klima: na sjeveru Maroka-sredozemna, unutrašnjost-stepska, na krajnjem jugu-pustinjska.
 • Pozivni broj zemlje: +212
 • Odjeća: Ponesite udobnu odjeću i obuću te jaknu/vestu za večernje sate. Temperature u veljači variraju od 8-20°C. Prilikom ulaska u džamije nije dopušteno nošenje kratkih hlača te odjeće bez rukava.
 • Viza: nije potrebna
 • Putovnica: mora biti važeća minimalno 6 mjeseci od ulaska u zemlju
ID: 2015ITC
03.10.2022. - 12.10.2022.
cijena od 10.300 HRK
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje
cijena od 10.300 HRK