Maroko

Dodaj u favorite
Registrirajte se kako bi primali akcijske cijene za odabranu ponudu.
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje

PUTOVANJE U MAROKO - 8 dana

Datum putovanja: 09.-16.10.2019.

Vodimo vas u Maroko-zemlju duginih boja, brojnih znamenitosti , tradicionalne kulture,šarenila u svakom pogledu..Zemlju začina,ljubaznih ljudi i neprestanog sunca.
Kraljevski gradovi će vas oduševiti palačama,džamijama ,tržnicama, starim gradskim jezgrama - medinama. Neke od njih su i na UNESCO-vom popisu svjetske baštine

          
1.dan : ZAGREB - PARIZ-CASABLANCA-RABAT
Sastanak grupe na aerodromu 2 sata prije leta. Podjela putne dokumentacije. Let za Pariz na liniji AF 5075 u 09h00/slijetanje u 11h05.Nastavak leta za Casablancu na liniji AF1596 u 15h00.
Po dolasku u 17h10 prijevoz do Rabata. Smještaj u hotel,večera ,noćenje.

2.dan : RABAT-CHEFCHAOUEN
Nakon doručka razgled Rabata, glavnog administrativnog centra Maroka, poznat pod imenom «bijeli kraljevski grad».Razgled mauzoleja Muhameda V,kraljevska palača (izvana) ,Hasanov toranj i kazba u Oudayasu. Nastavak puta prema Chefchaouenu ili Chaouenu, tzv Plavom gradu.To je slikoviti stari grad na sjeverozapadu Maroka i ujedno glavni grad istoimene pokrajine u regiji Tangier-Tetouan. Grad je diljem svijeta poznat po karakterističnoj španjolskoj i maurskoj arhitekturi te kućama obojenim u mnoge nijanse plave boje. Zbog raznolikosti i bogatstva svoje kulturne baštine i tradicije, ali i mnoštva prodavaonica rukotvorina, suvenirnica te hotela i restorana u kojima se može jesti ukusan kozji sir, Chefchaouen je vrlo popularna turistička destinacija.Stari grad s uskim uličicama, malim trgovima i plavo-bijelo obojenim kućama idealan je za šetnje i razgledavanje.Smještaj u hotel,večera,noćenje.

3.dan : CHEFCHAOUEN- MEKNES - FES
Doručak te vožnja do Meknesa kojeg nazivaju «Marokanskim Versaillesom». Najmlađi kraljevski grad osnovao je Mula Ismail krajem 17.stoljeća.Opasan je 40 km dugim zidinama koje dijele stari od novog dijela grada. Posjet vratima Bab Mansour i židovskoj četvrti. Na putu prema Fesu kraće zaustavljanje na iskopinama rimskog arheološkog nalazišta Volubilis.Po dolasku u Fes smještaj u hotel,večera,noćenje.

4.dan : FES
Doručak i razgled Fesa, najstarijeg kraljevskog grada. Fes je religijski i kulturni centar Maroka: Medina građena između 9. i 14.stoljeća s medresama Attarine i Bou Anania, fontana Nejjarine i mauzolej utemeljitelja grada Idrisa II., svjetski poznata džamija Karaouine (izvana) , četvrti sa starim zanatima (štavljenje kože i izrada kožnih predmeta, tkanje ćilima). Slobodno do povratka u hotel,večera,noćenje.

5.dan : FES-BENI MELLAL-MARRAKECH
Poslije doručka  vožnja prema Marrakechu, prolazeći berberskim selom Immouzer i pokraj skijaškog središta Ifrana.Odlazak do Beni Melala.Područje zbog brojnih izvora vode vrlo plodno,obiluje voćnjacima i maslinicima. Kraći odmor.Dolazak u Marrakesh u kasnim poslijepodnevnim satima.Smještaj u hotel,večera,noćenje.

6.dan :  MARRAKECH
Doručak i razgled grada. Marrakesh još nazivaju i «Perlom juga» i «Crvenim gradom». Grad je utemeljila dinastija Almoravida u XI stoljeću. Tada su građene blistave palače i parkovi.Razgled :  palača Bahia, minaret Koutoubia, Majorelle.-  botanički vrt i umjetnički krajolik u Marrakech kojeg je  osmislio  i dizajnirao francuski umjetnik Jacques Majorelle,tijekom kolonijalnog razdoblja kada je Maroko bio protektorat Francuske. U vrtu se nalaze biljke sa svih pet kontinenata, uglavnom su to kaktusi i bugenvilije. Poslijepodne posjet jednom od «sukova» u blizini čuvenog trga Djema El Fna gdje publiku zabavljaju gutači vatre, krotitelji zmija, gatare i razni akrobati. Slobodno vrijeme za kupnju. Povratak u hotel, večera, noćenje.


7.dan : MARRAKECH-CASABLANCA
Nakon doručka odlazak u  Casablancu ,glavne luke i najvećeg grada u zemlji. Po dolasku razgled: rezidencijalna četvrt Anfa, centralna tržnica, kraljevska palača, džamija Hasana II (izvana) –druga po veličini u svijetu,trg Muhameda V.Večera,noćenje.

8.dan : CASABLANCA – PARIS-ZAGREB
Doručak te prijevoz u  zračnu luku.  Let za Paris na liniji AF1897 u 10h05 / 14h10. Nastavak leta za Zagreb u 18h30/20h20.

 

  • Cijena putovanja ( minimum 15 putnika):  7.950,00 kn
  • Doplata za manji broj putnika: 500,00 kn
  • Doplata za jednokrevetnu sobu: 1.300,00 kn
  • Za prijave do 01.08.- First minute cijena 7.650,00 kn

 

Cijena uključuje: prijevoz  zrakoplovom  (ekonomska klasa),smještaj u hotelima 4**** (lokalna kategorizacija)  na bazi polupansiona (doručak i večera), ulaznice i razgledi prema programu, lokalne vodiče na engleskom, pratitelja putovanja.

Cijena ne uključuje: aerodromske takse -cca 1.350,00 kn (točan iznos na dan pisanja karte),napojnice ( cca 35 eur) te eventualne troškove fakultativnih razgleda.Informativna cijena ulaznice u džamiju Hassana II – 15 eur.
Agencija zadržava pravo na otkaz putovanja u slučaju nedovoljno prijavljenih putnika.
Kalkulacija je rađena na bazi tečaja EUR/HRK na dan 20.02.2019. U slučaju promjene tečaja za više od 1,5% agencija zadržava pravo promjene  cijene.
Napomena: organizator putovanja zadržava pravo izmjene redoslijeda izvođenja programa.
VIZA za  Maroko nije potrebna.

Mali rječnik pojmova s kojim ćete se često susretati na putovanju:
Medina- stari dio grada, vrlo često ograđen bedemima. Medina je dobila naziv po gradu Medini u današnjoj Saudijskoj Arabiji.
Kazba – vojna utvrda, obično je to najstariji dio medine
Suk – trgovački i zanatski dio medine. Podijeljen je po pravilima, tako da se istovrsna roba nalazi na istom mjestu. Tako postoje sukovi kožara, zlatara...
Couscous (kuskus)- na pari čvrsto kuhan pšenični griz uz dodatak ovčetine, povrća ili ribe.
Bab – gradska vrata
Riad – unutrašnje dvorište s drvećem i cvijećem u starim rezidencijama
Minbar – propovjedaonica u džamiji

 

ID: 2015ITC
Trenutno nema dostupnih ponuda