Mallorca 5 dana posebnim avionom iz Ljubljane

Dodaj u favorite
Registrirajte se kako bi primali akcijske cijene za odabranu ponudu.
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje

PALMA DE MALLORCA - Posebnim zrakoplovom iz Ljubljane!

 

TERMINI PUTOVANJA: 23.04. – 27.04.2021., 27.04. – 01.05.2021.


PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan putovanja: LJUBLJANA – PALMA DE MALLORCA
Sastanak putnika u zračnoj luci Ljubljana dva sata prije polijetanja zrakoplova. Slijedi prijava na direktan let posebnim zrakoplovom iz Ljubljane za Palma de Mallorcu u jutarnjim satima. Po slijetanju u zračnu luku Palma de Mallorca slijedi transfer autobusom do grada. U nastavku panoramski razgled i šetnja središtem Palme. Glavni grad Baleara smješten je  u zaljevu ispod tvrđave Bellver. Arapska palača i veličanstvena gotička katedrala  iznad obale (uključena ulaznica za katedralu) okružene su spletom uličica i avenija u kojima se nižu renesansne rezidencije trgovaca i moreplovaca. Trgovačke ulice oko Plaze Mayor, Ramble i Pasea Born nude najbolji španjolski dizajn, majorkinske perle, tipične proizvode i delikatese bogate otočke kuhinje. Nakon razgleda smještaj u hotel i slobodno vrijeme za osobne programe. Predlažemo odlazak u jednu od brojnih kavana i kušanje “ensaimado”, lokalnog specijaliteta. Noćenje.

2. dan putovanja: PALMA DE MALLORCA – (fakultativni izlet na OTOK MENORCA)
Doručak u hotelu. Predlažemo odlazak na fakultativni izlet do otoka Menorca, najudaljenijeg balearskog otoka. Vožnja do luke Alcudia na sjevernoj strani otoka, ukrcaj na brod i vožnja do grada Ciutadella de Menorca. Menorca, poznata kao biser Baleara, iznimna je i vrlo popularna turistička destinacija s brojnim pješčanim plažama, manjim zaljevima, kvalitetnim hotelima, izvrsnom klimom i gastronomijom. Po iskrcaju slijedi šetnja gradom koji je bio prijestolnica sve do 1722. godine. Stara gradska jezgra je isprepletena uskim ulicama i trgovima, ugodnim barovima, kavanama i restoranima. Razgled grada. Slobodno vrijeme za ručak – predlažemo da kušate tradicionalnu juhu od morskih plodova „Caldareta“ i uživate u okusu gina, kojeg lokalci radije piju nego vino. U kasnim poslijepodnevnim satima povratak na Mallorcu. Noćenje.

3. dan putovanja: PALMA DE MALLORCA – (fakultativni izlet VALLDEMOSSA i PUERTO SOLLER)
Doručak. Slobodan dan za vlastite programe i aranžmane ili predlažemo poludnevni izlet u spektakularno planinsko gorje Serra de Tramuntana, kulturni krajolik upisan na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine u Europi. Tijekom današnjeg izleta posjetit ćemo dva najljepša i najpoznatija mjesta. Prvu stanku napraviti ćemo 
u planinskom selu Valldemossi. Valldemossa je jedno od najljepših mjesta na Mallorci. Nalazi se 400 metara iznad razine mora, okružena brdima Sierra de la Tramuntane i šarmantnim seoskim pejzažima. Od grada Palme udaljena je oko 20-ak km. Okolica Valldemosse bogata je voćnjacima i maslinicima s čijih se terasa pruža pogled na središte otoka. U staroj gradskoj jezgri nalaze se trgovine, suvenirnice, kafići i restorani. Valldemossa i Mallorca postali su poznati u pariškim salonima nakon što su 1838. godine Frederic Chopin i George Sand proveli zimu u kartuzijanskom samostanu u Valdemossi. Već bolestan, Chopin je te hladne zime skladao poznate «Kišne kapi», a George Sand je napisala knjigu o Mallorci pod naslovom «Zima na Mallorci». U Muzeju Chopina može se vidjeti jedan od njegovih glasovira, faksimili nota i drugi osobni predmeti. Uz Chopinov, tu je i Kartuzijanski muzej s autentičnim namještajem, knjigama i spisima iz vremena kad je samostan bio središte kulture i znanosti. Uz samostan je i Palača kralja Sancha (uključena ulaznica). Vožnja u Soller u kojem su ljudi oduvijek živjeli od maslinarstva i uzgoja voća. U 19 st. su naranče i vino mijenjali za francusku robu i proizvode i tako se dan danas u gradiću osjeća francuski štih. I danas su poznati po najboljem soku od naranče te po izvrsnom sladoledu. Posebnost gradića je stara željeznička stanica i vlak s drvenim vagonima u kojima se danas nalazi muzej, u kojem su izložena djela Picassa. S tramvajem iz 1913. godine ćemo se odvesti do Port Soller od kuda slijedi prijevoz autobusom do hotela u Palmi. Slobodna večer. Noćenje.

4. dan putovanja: PALMA DE MALLORCA – (fakultativni izlet OTOK IBIZA)
Doručak. Slobodno vrijeme za vlastite programe i aktivnosti ili odlazak na fakultativni izlet na otok Ibizu. Ibiza je otok ljepote i obilja, blagoslovljen mnoštvom očaravajućih uvala s prekrasnim plažama i gustim borovim šumama. Ibiza je dugo privlačila hedoniste i imućne boeme dok je danas njezina izvanredna klupska scena najčešći razlog dolaska većine turista. Šezdesetih godina prošlog stl mnogi umjetnici su došli na Ibizu. Ovdje su željeli osjetiti potpunu slobodu i blagodati rajskog otoka. Za njima su došli hipici i ostali “tragači za slobodom”. Mnogi i danas žive na otoku. Hipi marketi su jedna od najvećih atrakcija za turiste. Održavaju se četvrtkom u Las Daliasu. Po dolasku na Ibizu, slijedi vožnja do jugoistočne obale otoka, do Nacionalnog parka Las Salinas koji se proteže između otoka Ibize i Formentere. Park je uvršten na popis UNESCO-ve kulturne baštine i predstavlja ogledni primjer nadopunjavanja morskog i obalnog ekosistema. Ovdje se nalazi i čuvena solana Las Salinas jer je upravo sol svojedobno bila najvažniji proizvod kojim su trgovali otočani. Slana zaravan, jedan od velikih potencijala srednjovjekovne Ibize, danas je prirodni rezervat i utočište ptica, uključujući i plamence. Slijedi vožnja pored najposjećenije plaže Playa d’en Bossa i svjetski poznatog bara Bora Bora do glavnog otočnog središta Ciutat d’Eivissa je vjerojatno najatraktivnije naselje na otoku. Kolosalne srednjovjekovne zidine čuvaju labirint kamenih ulica starogradske četvrti Dalt Vila s UNESCO-vog popisa. Zidine dosežu dramatični vrhunac na glavnom ulazu, impozantnom Portalu de ses Taules. Odmah u blizini je elegantna Plaça de Vila s restoranima i kafićima koja je odlično mjesto za uživanje u tapasu ili obroku. Vrijedi se uspeti strmim, vijugavim ulicama do katedrale, ako ništa drugo zbog uživanja u predivnom pogledu na luku.  Slobodno vrijeme u poslijepodnevnim satima. Večernji povratak na Mallorcu. Noćenje.

5. dan putovanja: PALMA DE MALLORCA – LJUBLJANA/ZAGREB
Doručak. Poslije doručka odjava iz soba, prtljaga će se odložiti u za to namijenjenu prostoriju. Slobodno vrijeme za vlastite aktivnosti i zadnje obilaske ili kupovinu. U kasnim poslijepodnevnim satima transfer do zračne luke Palma de Mallorca te prijava na direktan charter let za Ljubljanu. Dolazak u Ljubljanu predviđen u večernjim satima. Mogućnost organiziranog transfera do Zagreba (uz doplatu).

 

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 4.630 kn (uključene zrakoplovne pristojbe)

Doplata za jednokrevetnu sobu: 680 kn

 

Cijena uključuje:
- prijevoz posebnim zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Ljubljana - Palma de Mallorca - Ljubljana
- zrakoplovne pristojbe
- 4 noćenja s doručkom u hotelu 3*
- izlete i prijevoze po programu
- voditelja putovanja na slovenskom/hrvatskom
- jamčevinu i trošak organizacije putovanja 

Cijena ne uključuje: 
- doplata za jednokrevetnu sobu 680 kn
- ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene
- putno osiguranje
- fakultativne sadržaje
- troškove osobnih narudžbi


Doplata za manji broj putnika po osobi:
između 25 i 34 putnika 460 kn
između 35 i 44 putnika 300 kn

Moguće doplate na putu:
trošak ulaznica: približno od 30 do 45 EUR

Doplate i fakultativni sadržaji:
doplata za jednokrevetnu soba 680 kn
polupansion u hotelu: 360 kn
izlet na Ibizu: 520 kn
izlet na Menorcou: 520 kn
izlet po Mallorci:  300 kn

NAPOMENA: (izleti će biti organizirani za minimum 15 prijavljenih putnika)

Popusti:
- dijete od 2 – 12 godina na pomoćnom krevetu:  -10 % (popust se obračunava kod prijave 2 odraslih osoba i dijeteta)

Najmanji broj putnika potreban za realizaciju aranžmana: 45

Uvjeti ulaska u Republiku Sloveniju:
Za dolazak u Zračnu luku „Jožeta Pučnika“ u Ljubljani nije potrebno imati negativan PCR test ako ste u tranzitu koji podrazumijeva da teritorij Republike Slovenije morate napustiti u roku od 12 sati.

COVID-19 PROTOKOL ZA ULAZAK NA MALLORCU:
Po dolasku na Mallorcu, hrvatski državljani moraju predočiti negativni PCR test (RT-PCR) COVID-19, koji nije stariji od 72 sata prije dolaska/slijetanja na Mallorcu (djeca do 6 godina u pratnji roditelja ne trebaju test).
Potvrda mora biti u pisanom ili elektroničkom obliku i izdana na španjolskom, engleskom, njemačkom ili francuskom jeziku i mora sadržavati sljedeće podatke: ime i prezime putnika, broj osobnog dokumenta (koji mora biti identičan dokumentu s kojim putujete), datum i vrijeme testa, identifikacija tj. podaci i kontakt službenog laboratorija ili zdravstvena organizacija / tijelo koje je izvršilo test, tehnika korištena za provođenje testa i negativni rezultat testa.
Test uz obavezno naručivanje može se obaviti u nadležnim institucijama, domovima zdravlja i bolnicama manje od 72 sata prije slijetanja zrakoplova na Mallorcu)

Uz to, SVAKI PUTNIK (čak i za djecu do 6 godina) mora ispuniti FCS obrazac (zbog postupaka za dobivanje QR koda) koji se može naći na https://www.spth.gob.es/ Nakon popunjavanja obrasca dobit ćete poruku o potvrdi o uspješno ispunjenom obrascu i QR kôd za svakog putnika koji se mora predočiti osoblju zračne luke (tiskana ili mobilna verzija) pri slijetanu na Mallorcu (bez spomenutog koda ne možete ući u zemlju). Ispunjavanje mrežnog obrasca za ulazak u Španjolsku obvezan je za sve putnike.

NAPOMENE
- Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji u Španjolskoj te može biti različita u odnosu na kategorizaciju u drugim zemljama
- Državljanima Republike Hrvatske za ulazak u Španjolsku dovoljna je važeća putovnica ili osobna iskaznica. 
- Neispravni putni dokumenti koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja organizatora putovanja
- Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.
- U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana.

KORISNE INFORMACIJE
Mallorca, najveći otok Baleara je okupljalište međunarodnog jet-seta od 1838 g. kada je Frederico Chopen u potrazi za mediteranskom klimom došao na otok, a nakon njega Luis Salvador, Ava Gardner, pa do danas Claudia Schiffer, Elton John… Ovo je otok kontrasta: od uzbudljivog kozmopolitskog grada Palma, poznatog po luksuznim trgovinama, yacht klubovima, restoranima… do idiličnog krajolika unutrašnjosti otoka, kao dolina Sa Calobra gdje se održavaju koncerti na otvorenom ili romantični Mal Pas čija je ljepota očarala slikara Joan Miroa. Otkrijete zašto Mallorcu nazivaju "Europskom Floridom"!

ŠPANJOLSKA 
Španjolska je po ustavnom uređenju parlamentarna monarhija. Smještena je na jugozapadu Europe i zauzima veći dio Pirinejskog poluotoka. Dio su njezinog teritorija i otočni arhipelazi Baleari i Kanarski otoci, sjevernoafrički primorski gradovi Ceuta i Melilla, kao i enklava Llivia u francuskim Pirinejima. Sjevernoafrički teritoriji pod španjolskom upravom graniče s Marokom. Ukupna dužina španjolske kopnene granice je 1918 km.
Površina: 505.990 km²
Broj stanovnika: 43,2 milijuna
Radno vrijeme trgovina i banaka: Većina trgovina je otvorena od ponedjeljka do subote 09:30-13:30 h i 16:30-20:00 h. Veći trgovački centri i robne kuće otvoreni su od ponedjeljka do subote bez prekida 10:00-21:00 ili 22:00 h (otvoreni su čak i nekim nedjeljama u godini). Na obali se tijekom visoke sezone trgovine zatvaraju većinom tek nakon 22:00 h. Ljekarne su u pravilu otvorene 09:30-13:30 h i 16:30-20:00 h, dok su pojedine ljekarne u većim gradovima otvorene 24 h. U tim se slučajevima radi o dežurstvima tijekom vikenda i noći kada se na vratima pozvoni za narudžbu.
Valuta: euro
Jezik(ci): španjolski (kastiljski) je službeni jezik. Uz njega postoje katalonski, baskijski, galicijski i valencijski jezik koji se također smatraju službenim jezicima pojedinih autonomnih pokrajina.
Klima: Madrid: klima visinskog područja (kastiljska visoravan Meseta, 680 m nad. vis.): suhe i hladne zime, vruća ljeta (do 40°C); obala: sredozemna odnosno oceanska atlantska klima.


Za navedeni aranžman vrijede opći uvjeti i uputstva za turističke aranžmane. Prema zakonskim propisima pridržavamo pravo otkaza putovanja u slučaju da se ne prijavi dovoljan broj putnika potreban za realizaciju programa, pravo izmjene cijene ukoliko dođe do promjene tečaja za više od 1,5 % u odnosu na tečaj na dan izrade programa te ukoliko bi došlo do promjene cijene prijevoznika ili hotelijera. Agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda programa putovanja, ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplovom, radnim vremenima, lokalitetima koji se posjećuju i vremenskim uvjetima. Radno vrijeme pojedinih znamenitosti je različito tako da se vremenski tijek razgledavanja može mijenjati. Preporučamo uplatu putnog osiguranja. Informacije na prodajnim mjestima. | Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr

 

ID: PT
23.04.2021. - 27.04.2021.
27.04.2021. - 01.05.2021.
cijena od 4.630 HRK
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje
cijena od 4.630 HRK