Makedonska tura uz Ohrid 5 dana

Dodaj u favorite
Registrirajte se kako bi primali akcijske cijene za odabranu ponudu.
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje

MAKEDONIJA  – Putovanje  5 dana autobusom 2022.

Termini putovanja:

26.05.-30.05.2022.
28.10.-01.11.2022.
16.11.-20.11.2022.

Vrijednost više: hotel Ambasador 3* u Skopju centralni položaj!

Program putovanja:

1. dan ZAGREB – SKOPJE
Polazak iz Zagreba u 22:00 sata (obaviejst o mjestu polaska u završnom pismu). Moguć polazak iz Slavonskog Broda sa odmorišta Marsonija u 00:30 sati (okvirno vrijeme, obavezna prijava prilikom rezervacije). Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Srbiju uz kraća zaustavljanja putem.

2. dan SKOPJE
Po dolasku u Skopje razgled grada uz pratnju gradskog vodiča. Makedonska metropola smjestila se u dolini između sedam brda koja prema slavenskoj legendi predstavljaju začaranog zmaja koji je postao zaštitnikom grada. Razgled centra Skopja pješice u pratnji gradskog vodiča: Gradska tvrđava, Mustafa Paša džamija, Crkva sv. Spasa djelomično građena pod zemljom zbog starog turskog zakona po kojem su katoličke crkve morale biti niže od džamija kako ih ne bi nadvisivale, stara gradska tržnica, stara turska kupelj Daut Paša Amam koja je danas muzej, bista Majke Tereze na mjestu na kojem je rođena koja je otkrivena povodom 100.obljetnice njena rođenja, stara željeznička stanica koja je danas Gradski muzej,  stara turska kupelj iz 16.st. u kojoj se nalazi Nacionalna galerija, saborni hram i kameni most iz 6.st.... Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za osobne programe. Noćenje.

3. dan SKOPJE – OHRID – SKOPJE
Doručak. Mogućnost odlaska na fakultativni izlet u grad Ohrid smješten na istoimenom jezeru, kojeg mnogi nazivaju i draguljem Makedonije zbog prekrasnih prirodnih ljepota s obzirom da se smjestio na vapnenačkoj hridi visokoj 792 m. (prijava za izlet prilikom rezervacije,doplata na licu mjesta). Ohrid je danas najpoznatiji turistički centar Makedonije. Razgled grada: trobrodna bazilika sv. Sofije iz 11.st., crkva sv. Klimenta i Pantelejmon, Samuilova tvrđava s koje se pruža prekrasan panoramski pogled na sam grad i jezero, antički amfiteatar, crkva sv. Ivana, Ali Pašina džamija... Slobodno vrijeme za ručak u nekom od restorana ili kupnju suvenira u nekoj od brojnih trgovina s poznatim ohridskim biserima. Povratak u Skopje. Putnici  koje se ne odluče za fakultativan izlet, imaju slobodan dan za vlastite programe u Skopju. Noćenje.

4. dan  SKOPJE I IZLET KANJON MATKA  
Doručak. Moguć  fakultativni izlet do kanjona Matka u okolici Skopja. (prijava za izlet prilikom rezervacije, doplata na licu mjesta). Jezero Matka je najstarije umjetno jezero Sjeverne Makedonije. Ovo je mjesto  prekrasnih prirodnih ljepota, srednjevjekovnih očuvanih crkvi i bogate vegetacije. Vožnja brodom po jezeru, poslije vožnje uključeni kava ili čaj u restoranu u blizini jezera. Povratak u Skopje. Preporučujemo šetnju starim orijentalnim dijelom grada, Bit Pazarom tj. Zelenom tržnicom koja se nalazi uz stari bazar sa hanovima i džamijama smještenima podno tvrđave Kale. Slobodno vrijeme za vlastite programe, šetnju, kupovinu suvenira, kavu i slatki zalogaj poput baklava ili drugih orijentalnih slastica itd. Moguć fakultativni odlazak na makedonsku večeru s folklornim programom uz makedonske specijalitete (prijava prilikom rezervacije, doplata na licu mjesta). Noćenje.

5.dan SKOPJE - ZAGREB
Doručak. Odlazak iz hotela. Vožnja kroz Makedoniju i Srbiju uz kraća zaustavljanja putem radi odmora. Nastavak vožnje prema Hrvatskoj. Dolazak u Zagreb u kasnim satima.

FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA PO OSOB: 1.290 kn

REDOVNA CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 1.390 kn

FM cijena vrijedi do popunjenja kapaciteta po FM cijeni
Rok za prijavu: 10 dana prije puta    
Minimalan broj putnika: 40


Cijena uključuje:
•    prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu putovanja
•    3 noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama  u hotelu Ambasador 3* u Skopju na centralnom položaju
•    turističkog pratitelja tijekom putovanja
•    gradskog vodiča u Skopju za razgled grada
•    jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje aranžmana

Cijena ne uključuje:
•    moguću doplatu za jednokrevetnu sobu: 290 kn
•    ulaznice za muzeje i kulturno - povijesne spomenike(informativne cijene, podložne promjenama):
Crkva Sv. Spas 2,00 EUR, Samoilova tvrđavu 2,00 EUR, crkva Sv. Sofije 2,00 EUR, muzej Ikona 2,00 EUR
•    fakultativni izlet na Ohrid – 35 EUR po osobi  (prijava prilikom rezervacije, uplata na licu mjesta, cijena uključuje prijevoz, lokalnog vodiča i razgled Ohrida, minimum 25 prijavljenih putnika)
•    fakultativnu makedonsku večeru s foklornim programom u tradicionalnom restoranu  (menu u tri slijeda s jednim uključenim pićem): 25 EUR po osobi (prijava prilikom rezervacije, uplata na licu mjesta, minimum 15 prijavljenih osoba)
•    fakultativni izlet u kanjon Matka: 15 EUR po osobi (prijava prilikom rezervacije, uplata na licu mjesta, uključuje prijevoz autobusom, pratitelja, vožnju brodom po jezeru, kavu ili čaj u restoranu, minimum 20 prijavljenih osoba)
•    boravišnu pristojbu koja se plaća na licu mjesta, na recepciji : točna obavijest o iznosu boravišne pristojbe u završnom pismu
•    troškove osobne prirode
•    putno osiguranje


Trokrevetne sobe:
Treća osoba u dvokrevetnoj sobi s pomoćnim ležajem po redovnoj cijeni.

Mogućnost doplate za odabrana sjedala u autobusu:
Na ovom putovanju nudimo mogućnost odabira određenih sjedala u autobusu uz nadoplatu prilikom rezervacije. Doplata nije obavezna. Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri prilikom rezervacije.
-  sjedala 3 i 4 u prvom redu  doplata po osobi 100 kn
-  sjedala 5,6,7,8 u drugom redu  doplata po osobi  100 kn


Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za  državljane RH viza za Sjevernu Makedoniju nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća putovnica ili osobna iskaznica koja mora vrijediti najmanje 90 dana od datuma ulaska u Makedoniju. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

  • Organizator putovanja ne preuzima odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja. Cijene mogućih  ulaznica i fakultativnih sadržaja navedene su uz  pojedine programe  prema informaciji na dan  formiranja programa. Organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica i fakultativnih sadržaja do kojih može doći  nakon objave programa. Mogući fakultativni sadržaji plaćaju se na licu mjesta u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu navedeno plaćanje prije puta. Program nije pogodan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili  za osobe koje zahtjevaju  upotrebu WC-a u autobusu. Organizator putovanja ne može utjecati na dužinu čekanja na graničnim prijelazima, na prometne prilike kao i  na vrijeme dolaska autobusa u Hrvatsku na povratku s putovanja. Realizacija garantiranih polazaka ovisi o epidemiološkoj situaciji i propisanim mjerama.
  • Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju.
  • Minimalan broj putnika za putovanje je 40. Agencija zadržava pravo otkazati putovanje najkasnije 20 (dvadeset) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju više od šest dana i najkasnije 7 (sedam) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju između dva i šest dana, ukoliko se na putovanje ne prijavi potreban, u programu ili ugovoru o putovanju naveden, broj ljudi.
  • Završno pismo šaljemo 2 dana prije početka putovanja.

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Polica osiguranja od odgovornosti i Ugovor o osiguranju jamčevine za turističke paket aranžmane broj 078620055045 uplaćena kod Croatia osiguranja. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH, http://www.mvep.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.

 

ID: INT2022BP
Trenutno nema dostupnih ponuda

Pronađite svoju destinaciju

Austrija

Beč

1

Engleska

Francuska

Pariz

1

Grčka

Atena

4

Italija

Rim

2

Mađarska

Nizozemska

Portugal

Slovačka

Turska

Španjolska