Makedonija i Grčka 5 dana avionom

Dodaj u favorite
Registrirajte se kako bi primali akcijske cijene za odabranu ponudu.
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje

PUTOVANJE MAKEDONIJA I GRČKA – OD ANTIKE DO DANAS  

5 dana / 4 noćenja zrakoplovom i autobusom    

SKOPJE - OHRID - METEORA - DELFI - ATENA

TERMIN PUTOVANJA:  01.05.2020. – 05.05.2020., 11.06.2020.- 15.06.2020. - GARANTIRANI POLASCI!

VRIJEDNOST VIŠE: POLAZNI LET U  SKOPJE, POVRATAK IZ ATENE, HOTELI 4*

Vodimo Vas putevima Aleksandra Velikog od Skopja do Atene. Ovo je putovanje u  kojem ćete  upoznati  povijest, kulturu  i tradiciju  srca Balkana, omogućava  prizore  koji  ostavljaju bez daha, gastronomiju koja će oduševiti sva nepca i  opuštenu atmosferu koja će Vas zarazno osvojiti!

1.dan  ZAGREB – SKOPJE – OHRID
Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci  Franjo Tuđman u 12.15 h. Polijetanje zrakoplova za Skopje na letu Croatia Airlinesa, OU 368 u 14.15h. Dolazak u 15.30 h i obavljanje graničnih formalnosti. Susret s lokalnim vodičem i odlazak na panoramsku vožnju glavnim gradom Makedonije smještenom u dolini rijeke Vardar, uz pogled na: staru željezničku stanicu, danas Muzej grada Skopja; spomen-kuću Majke Tereze, otvorenoj povodom 100. obljetnice njezina rođenja; Trg Makedonija; kameni most iz 6. st.; Daut Paša Amam, staru tursku kupelj iz 15. st. u kojoj se smjestila Nacionalna galerija; staru tržnicu s malim uskim ulicama; crkvu sv. Spasa; gradsku tvrđavu. Nakon razgleda prijevoz do hotela. Prijava i smještaj u sobe.  Navečer predlažemo večeru u jednom od restorana. Noćenje.

3. dan OHRID – FAKULTATIVNI IZLET SV. NAUM                                              
Doručak. Vožnja do Ohrida.  Razgled Ohrida, koji je slavenski naziv dobio po vapnenačkoj hridi visokoj 792 m na kojoj se nalazi povijesna jezgra grada. Nazivaju ga i draguljem Makedonije zbog iznimnog prirodnog okruženja. Razgled:  crkva sv. Sofije iz 11 st.; antički amfiteatar; crkva sv. Bogorodice Perivlepta s vrijednim freskama i ikonama; Samuilova tvrđava s koje se pruža predivan pogled na grad i jezero (10./11. st.); galerija ikona; crkva sv. Klimenta i Pantelejmon. Osim brojnih spomenika, restorana, kavana i barova tu se nalaze i brojne trgovine s poznatim unikatnim nakitom - ohridskim biserima. Slobodno vrijeme za ručak. Slijedi fakultativni  izlet brodom do sv. Nauma, uz usputno zaustavljanje kod Muzeja na vodi u Uvali kostiju, rekonstruiranog prapovijesnog naselja sojenica. Danas se ovdje nalazi muzej koji prikazuje način života ljudi iz 12. stoljeća prije nove ere. Nastavljamo prema Sv. Naumu, jednom od najljepših lokaliteta na Ohridskom jezeru. Po iskrcaju, slijedi obilazak manastirske crkve ( ulaznica uz doplatu ) posvećene arkanđelima Mihaelu i Gabrijelu. Povratak u hotel.  Noćenje.

3. dan OHRID – METEORA- UNESCO SITE (KALAMBAKA)
Doručak. Odjava iz hotela te vožnja prema jednom od najatraktivnijih lokaliteta  te najspektakularnijih prizora u Grčkoj, poznatom pod nazivom  „lebdeće stijene“ –  Meteora, uvrštene u pospi Svjetske baštine  UNESCO.  Jedinstveni su pravoslavni manastiri smješteni na vrhovima stijena te predstavljaju spektakularan doživljaj za svakog posjetitelja.  Trenutačno je otvoreno šest samostana, koji su potpuno funkcionalni i u njima žive redovnici i redovnice, te se svaki može u određeno doba dana i posjetiti. Mi ćemo posjetiti jedan od navedenih. Nakon razgleda slobodno vrijeme  te u nastavku odlazak do hotela. Smještaj. Noćenje.

4. dan  KALAMBAKA ( METEORA) – DELFI - ATENA
Doručak. Odjava iz hotela. Vožnja do   jednog od najpoznatijih arheoloških nalazišta u Grčkoj – Delfa. Slijedi razgled Delfa: Apolonov hram, svetišta poznatog po Pitijinim dvosmislenim proročanstvima: Apolonov hram, Dionizijevo kazalište, stadion. Kraće slobodno vrijeme za posjet muzeju. Nastavak putovanja do Atene. Po dolasku, smještaj u hotel. Odlazak u šetnju i upoznavanje grada u pratnji voditelja putovanja. Trg Omonia – ulica Stadiou – Trg Syntagma – Ulice Ermou – Plaka – Monastiraki. Slobodno vrijeme, kušajte njihove čuvene musake, pita gyros ili souvlaki te sve to začinite njihovim tradicionalnim pićem, rakija Uzo ili Metaxom. Predlažemo odlazak do četvrti Plaka, živopisnog dijela Atene s mnogim tavernama i labirintskim uličicama na tipičnu grčku večeru s tradicionalnim programom koji garantira odličnu zabavu i pravu grčku gastronomiju (uz doplatu). Noćenje. Noćenje.

5.dan  ATENA - ZAGREB
Doručak i odjava iz hotela. Poludnevni razgled Atene autobusom i pješice u pratnji službenog gradskog vodiča: trgovi Omonia i Syntagma, glavni gradski trgovi grčke prijestolnice – parlament – klasicističke palače monumentalnih ulica Stadiou i Panepistimiou – „Kallimarmaro“, Panhelenski stadion izgrađen od bijelog mramora za prvu olimpijadu modernih vremena 1896. god. – monumentalna Hadrijanova vrata iz rimskog perioda na ulazu u svetište Zeusa Olimpskog – atenska Akropola, centar antičkog grčkog svijeta i jedan od najznačajnijih spomenika svjetske kulturne baštine s hramovima Partenon i  Erehteon te panoramskim pogledom na Atenu. Kraće slobodno vrijeme za osobne programe.  U dogovoreno vrijeme sastanak putnika te transfer do zračne luke. Po dolasku, prijava za let Croatia Airlinesa za Zagreb, OU 301 u 19.05h; s očekivanim dolaskom u 21.35h. Završetak programa.

FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA: 3.890,00 kn

REDOVNA CIJENA ARANŽMANA:4.190,00

Obavezna doplata : zrakoplovne pristojbe i naknade 1190 kn

Cijena aranžmana uključuje:
•    Prijevoz  zrakoplovom na direktnoj liniji OU na polaznom letu za Skopje te povratnom letu iz Atene
•    1 noćenje s doručkom u dvokrevetnoj sobi u Hotelu 4* u Skopju
•    1 noćenje s doručkom u dvokrevetnoj sobi u Hotelu 4* u Ohridu
•    1 noćenje s doručkom u dvokrevetnoj sobi u Hotelu 4* u Kalambaki
•    1 noćenje s doručkom u dvokrevetnoj sobi u Hotelu 3/4* u Ateni
•    trošak jednog komada predane prtljage do 23 kg i 1 kom ručne prtljage
•    Sve transfere i razglede prema programu
•    Sve pristojbe za ulaze u gradove
•    Usluge lokalnih vodiča na destinaciji u Skopju, Ohridu i  Ateni
•    Stručno vodstvo tijekom cijelog putovanja - usluge voditelja putovanja
•    Organizaciju putovanja i jamčevinu

Fakultativne doplate:
•    Izlet na sv. Naum ( uključen autobusni prijevoz i ulaznica)  – 15 €  ( min 15 putnika)
•    tipična grčka večera u taverni na Plaki s tradicionalnim programom (večera u 4 slijeda s uključenim pićem), 35 Eur po osobi

Informativna cijena ulaznica ( promjenjivo do putovanja)
•    Akropola 20 eur, Novi muzej Akropole 10 eur, arheološki muzej 12 eur, Meteora 5 €,  Deffi 12 €
Cijena aranžmana ne uključuje:
•    doplatu za jednokrevetnu sobu od 990 kn
•    doplatu za boravišnu pristojbu cca   6 eura za 4 noćenja ( obavezna doplata)
•    Zrakoplovne pristojbe i naknade  1190 kn  ( obavezna doplata)
•    Napojnice lokalnim vodičima i vozačima ( preporuka 1-2 € po danu)
•    ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koji nisu napomenuti
•    karte javnog  gradskog  prijevoza, doplate za izlete i obroke koji nisu prema programu
•    osobne troškove, pića i napojnice te ostalo što nije navedeno pod cijena uključuje
•    osiguranje od otkaza putovanja (preporučujemo)

Popusti:
•    dijete na pomoćnom ležaju 300 kn
•    odrasla osoba na pomoćnom ležaju 100 kn

INFORMACIJE O LETU:

RED LETENJA:
OU 368    Zagreb     14:00    Skopje    15:10
OU 301    Atena    19:05    Zagreb     21:35

PRIJEVOZNIK: Croatia Airlines

Dozvoljena težina prtljage 23 kg(uključena u cijenu) + 1 komad do 8 kg ručne prtljage.
Napomena: zrakoplovna kompanija zadržava pravo promjene vremena leta

VAŽNE INFORMACIJE:
Završno pismo dostavljamo Vam mailom  najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument  u kojem se nalaze sve bitne informacije poput točnog vremena i mjesta polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, imena hotela i sl. )
Eventualne doplate za izlete i ulaznice plaćate na licu mjesta voditelju putovanja u eurima ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje, osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
Agencija ima pravo promjene redoslijeda programa.
Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:  
Za  državljane RH viza za Makedoniju I Grčku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica.

UPLATE I REZERVACIJE:
Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti minimum 30% ukupnog iznosa, a ostatak najkasnije minimum 21 dan dana prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučamo uplatu paketa osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju.  U slučaju uplate na račun ljubazno molimo da nam OBAVEZNO pošaljete kopiju uplate ili ukoliko Vam je to nezgodno, barem da nas o uplati obavijestite mailom kako bismo je evidentirali te Vam poslali Ugovor za putovanje i račun. Dok ne dobijete Ugovor za putovanje, Vaša rezervacija nije potvrđena!) Potom 48 sati prije putovanja završno pismo. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 5 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija dužna je obavijestiti putnika o otkazu putovanja.  

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.Sukladno Zakonu o pružanju usluga u turizmu, agencija ima kod osiguravajućeg društva Wiener osiguranje, Vienna Insurance Group d.d., sklopljen ugovor broj 1501-00000570 kao i policu za osiguranje jamčevina turističkih paket aranžmana, broj: 1399-00036624 za razdoblje od 3.9.2019. do 3.9.2020. godine, o osiguranju od odgovornosti za štetu koju prouzroči putniku neispunjenjem, djelomičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obveza koje se odnosi na paket-aranžman., te osiguranje jamčevine turističkih paket aranžmana. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, www.mvp.hr Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji.

 

 

ID: M
Trenutno nema dostupnih ponuda