Magična Crna Gora 4 dana autobusom

Dodaj u favorite
Registrirajte se kako bi primali akcijske cijene za odabranu ponudu.
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje

MAGIČNA CRNA GORA 4 dana autobusom iz Zagreba, Karlovca i Splita

TERMIN PUTOVANJA: 02.07. – 05.07., 10.09. – 13.09., 08.10.-11.10.2020.

Program putovanja:

1. dan ZAGREB – HERCEG NOVI – BUDVA
Polazak autobusa s Autobusnog kolodvora Zagreb u 05:00h. Vožnja preko Karlovca i Splita (moguć ukrcaj putnika uz prethodnu najavu u agenciji) do Crne Gore, uz kraća zaustavljanja putem radi odmora. Nakon obavljanja graničnih formalnosti vožnja prema Herceg Novom, rodnom gradu sv. Leopolda Bogdana Mandića gdje ćemo vidjeti župnu crkvu sv. Jeronima i svetište sv. Leopolda u kojem se nalazi njegova relikvija. Nakon kraćeg razgleda polazak prema Budvi. Smještaj u hotel. Šetnja s pratiteljem putovanja do centra grada. Povratak u hotel. Noćenje.

2. dan fakultaivni izlet MONTENEGRO TOUR (CETINJE – NP LOVĆEN – NJEGUŠI – KOTOR), uz doplatu ili SLOBODAN DAN U BUDVI
Doručak. Predlažemo cjelodnevni izlet koji će nam dati uvid u tradiciju, kulturu, povijest i spektakularne pejzaže Crne Gore. Već je sama vožnja serpentinama kroz predivne predjele netaknute prirode do nekadašnje crnogorske prijestolnice oduševljavajuća. Cetinje – grad muzej neće nikoga ostaviti ravnodušnim svojom autentičnom arhitekturom, velikim brojem povijesnih građevina, relikvija i samostana... Uz šetnju gradom, posjet Muzeju kralja Nikole smještenom u rezidenciji posljednjeg crnogorskog vladara Nikole I Petrovića Njegoša, u kojem su izloženi najznačajniji eksponati iz crnogorske političke, vojne i kulturne povijesti.
U nastavku izleta posjetit ćemo Nacionalni park Lovćen koji se nalazi na teritoriji cetinjske općine. U nastavku posjećujemo selo Njeguši, kolijevku vladara iz dinastije Petrović. Preporučamo kušanje poznatog njeguškog sira s domaćim kruhom, kao i domaće vino ili medovaču. U nastavku posjećujemo Kotor čiji je Stari grad pod zaštitom UNESCO-a. Grad je opasan starim, preko 4 km dugim zidinama koje skrivaju palače plemićkih obitelji, bogato dekorirane crkve te jednu od najstarijih katedrala u Europi – katedralu sv. Tripuna. Povratak u hotel je u večernjim satima. Za sve koji ostaju u Budvi predlažemo uživanje na plaži. Noćenje.

3. dan  fakultativni izlet SKADARSKO JEZERO I PANORAMA SV. STEFAN, uz doplatu ILI  SLOBODAN DAN U BUDVI
Doručak. Odlazak na fakultativni cjelodnevni izlet u Nacionalni park Skadarsko jezero koje je najveće jezero Balkana, a ujedno i najveći nacionalni park ovog dijela Europe kojim dominiraju vodeni i močvarni ekosustavi. Prvo odlazimo do vidikovca s kojeg možete uživati u pogledu na jedinstven dragulj crnogorskog primorja. Pauza za fotografiranje. Nastavljamo vožnju do Skadarskog jezera koje ima bogatu povijest i kulturu o čemu svjedoče brojni arheološki lokaliteti, srednjovjekovni manastiri i utvrde te arhitektura koja obiluje ribarskim selima, starim mostovima, mlinovima i bunarima. Vožnja do gradića Virpazar, privlačnog ribarskog mjestašca na obali jezera. Ukrcaj na brod i plovidba jezerom s uključenim ručkom tijekom koje ćemo ući unutar granica samog nacionalnog parka te ćete imati priliku vidjeti poznate kudrave pelikane koji su zaštitni znak Skadarskog jezera. Povratak u Budvu. Za sve koji ostaju u Budvi predlažemo uživanje na plaži.  Slobodno vrijeme za vlastite programe. Noćenje

4. dan BUDVA – TIVAT – PERAST – GOSPA OD ŠKRPJELA – ZAGREB
Doručak. Odjava iz hotela. Na putu prema Perastu predviđena je pauza za kavu u Tivtu i šetnja kroz luksuznu luku Porto Montenegro, u kojoj su usidrene najluksuznije jahte na Jadranu. Dolazak u Perast, barokni gradić kojeg krase autentične kamene kuće. Slijedi vožnja brodićem do umjetnog otočića Gospa od Škrpjela, na kojem se nalazi istoimena crkva iz 17. stoljeća, zaštitnica pomoraca i ribara. U crkvi ćete, između ostalog, imati priliku vidjeti i nesvakidašnju tapiseriju koju je tijekom 25 godina izrađivala supruga mornara čekajući da se vrati. Nastavak putovanja autobusom, uz kraća zaustavljanja putem radi odmora. Dolazak u Zagreb u kasnim večernjim satima.

First minute cijena aranžmana po osobi: 1.190,00 kn

Redovna cijena 1.290 kn

Cijena uključuje:
•    Povratni autobusni prijevoz modernim turističkim autobusom
•    3 noćenja s doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu 3* u Budvi/Bečići
•    Pratitelja putovanja iz Zagreba
•    Sve transfere i razglede prema programu
•    Sve pristojbe za ulaze u gradove
•    Organizaciju putovanja i jamčevinu

Cijena ne uključuje:
•    Boravišna pristojba i osiguranje 1,50€ po osobi/danu (obavezna doplata)
•    fakultativne izlete
•    doplatu za jednokrevetnu sobu od 550 kn
•    ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje
Fakultativna ponuda:
•    Izlet Montenegro tour: uključuje ulaznicu za NP Lovćen, razgled Cetinja i razgled Kotora s lokalnim vodičem, ulaznica za Njegošev mauzolej (min 25 putnika) – 15€
•    izlet brodom po Skadarskom jezeru uključuje ulaznicu u NP Skadarsko jezero s krstarenjem brodom po jezeru uz aperitiv i ručak (minimalno 20 putnika)– 35 €
•    brodić i ulaznica za otok Gospe od Škrpjela – oko 5 €

Popusti:
•    Djeca na pomoćnom ležaju u pratnji dvije odrasle osobe 200 kn
•    Odrasla osoba na pomoćnom ležaju NEMA POPUSTA

Nadoplata za odabir sjedala u autobusu (nije obavezna):
Na ovom putovanju nudimo mogućnost odabira određenih sjedala u autobusu uz nadoplatu prilikom rezervacije. Doplata nije obavezna. Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri prilikom rezervacije.
•    sjedala 3 i 4 u prvom redu doplata po osobi 100 kn
•    sjedala 5,6,7,8 u drugom redu doplata po osobi 100 kn
•    sjedala iza drugih vrata doplata po osobi 100 kn
•    bilo koje drugo sjedalo po odabiru – 50 kn

VAŽNE INFORMACIJE:
Završno pismo dostavljamo vam e-mailom  najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument u kojem se nalaze sve bitne informacije poput točnog vremena i mjesta polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, imena hotela i sl.
Eventualne doplate za izlete i ulaznice plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje, osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.

Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
Agencija ima pravo promjene redoslijeda programa.
Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za državljane RH viza za Crnu Goru nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica.

UPLATE I REZERVACIJE:
Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti minimalno 30% ukupnog iznosa, a ostatak najkasnije 21 dan prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučamo uplatu paketa osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju. U slučaju uplate na račun ljubazno molimo da nam OBAVEZNO pošaljete kopiju uplate ili nas o uplati obavijestite e-mailom kako bismo je evidentirali te vam poslali Ugovor za putovanje i račun. Dok ne dobijete Ugovor za putovanje, vaša rezervacija nije potvrđena! Završno pismo poslat ćemo vam 48 sati prije putovanja. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 5 dana prije početka paket aranžmana, putnička agencija dužna je obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator MONDO TRAVEL d.o.o; HR-AB-01-080093516. Sukladno Zakonu o pružanju usluga u turizmu, Mondo Travel ima kod osiguravajućeg društva Wiener osiguranje, Vienna Insurance Group d.d., sklopljen ugovor broj 1501-00000570 kao i policu za osiguranje jamčevina turističkih paket aranžmana, broj: 1399-00036624 za razdoblje od 31. 7. 2017. do 31. 7. 2018. godine, o osiguranju od odgovornosti za štetu koju prouzroči putniku neispunjenjem, djelomičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obveza koje se odnosi na paket-aranžman te osiguranje jamčevine turističkih paket aranžmana. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji.
Minimalan broj putnika: 40

 

 

ID: M
10.09.2020. - 13.09.2020.
08.10.2020. - 11.10.2020.
cijena od 1.190 HRK
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje
cijena od 1.190 HRK