Madrid i Valencija za Uskrs 5 dana avionom

Dodaj u favorite
Registrirajte se kako bi primali akcijske cijene za odabranu ponudu.
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje

MADRID I VALENCIA ZA USKRS 2020. - 5 dana/4 noćenja

Datum putovanja: 9.-13.4.2020.

VRIJEDNOST VIŠE: HOTELI 4*!

Uključene ulaznice u katedralu u Toledu i u Burzu svile u Valenciji!

1. dan: ZAGREB – VALENCIA – MADRID
Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb kod šaltera informacija dva sata prije polaska zrakoplova. Direktan let posebnim zrakoplovom Croatia Airlines iz Zagreba za Valenciju u 14:45 sati. Po slijetanju u 17:00 sati ukrcaj u autobus i putovanje do Madrida, španjolske prijestolnice i geografskog središta Iberijskog poluotoka, nekoć središta carstva „u kojem sunce nikada ne zalazi“. Dolazak u hotel, smještaj i noćenje. Za one koji imaju želje i volje, prilika da već prve večeri iskusite poznati noćni život grada koji živi 24 sata dnevno!

2. dan: MADRID
Doručak. Poslije doručka panoramski obilazak španjolske prijestolnice uz voditelja putovanja i lokalnog stručnog vodiča: Kio Puerta ili “Vrata Europe” - Paseo de la Castellana ili jednostavno La Castellana, jedna od najdužih i najširih gradskih avenija uz koju je smješteno mnogo financijskih i poslovnih središta grada - stadion Santiago Bernabeu - Plaza Colón, Kolumbov trg - fontana Cibeles, jedna od najljepših gradskih fontana, obljubljena kod navijača Reala koji tu proslavljaju pobjede svog kluba - Gran Vía ili “Veliki put”, jedna od najživahnijih i najpopularnijih gradskih ulica - Plaza España, trg na kojem je smješten spomenik Cervantesu i njegovim likovima iz romana koji je najčitanija svjetska knjiga poslije Biblije, “Bistri vitez Don Quijote od Manche” - Kraljevska palača, rezidencija španjolskih kraljeva - Puerta del Sol, “Sunčana vrata”, središnji gradski trg, točka gdje počinje tzv. Nulti kilometar u Španjolskoj i mjesto gdje Madrileñosi dočekuju Novu godinu - Plaza Cánovas del Castillo s Neptunovom fontanom - Paseo del Prado, dio gradske avenije uz koji se smjestilo nekoliko poznatih muzeja - Retiro, glasoviti gradski park - Atocha, prometno gradsko čvorište - Puerta de Alcalá - Las Ventas, arena za borbe s bikovima. Slobodan ostatak dana za vlastite programe, posjete muzejima, kupovinu i slično. U večernjim satima mogućnost odlaska na glasoviti flamenco show (doplata na licu mjesta, odlazak javnim gradskim prijevozom). Noćenje.

3. dan: MADRID – TOLEDO – VALENCIA
Doručak. Slobodno prijepodne za osobne programe. U ranim poslijepodnevnim satima odlazak iz Madrida prema Toledu, srcu Kastilje (prijava za izlet prilikom rezervacije aranžmana). Toledo je smješten sedamdesetak kilometara od Madrida u pokrajini Castilla-La Mancha i nekoć je bio glavni grad Španjolske. Poznat je kao grad triju kultura - kršćanske, židovske i islamske, a u njemu je u srednjem vijeku djelovala tada najpoznatija europska prevoditeljska škola pa se preko toledskih prevoditelja cijela Europa upoznala s djelima antičkih mislioca. Toledo je i grad El Greca, jer je u tom gradu poznati slikar živio i djelovao. Po dolasku u Toledo slijedi razgled stare jezgre u pratnji službenog gradskog vodiča: katedrala Santa María (druga najveća u Španjolskoj, uključena ulaznica) - Alcázar - Plaza Zocodover. Nakon kraćeg slobodnog vremena nastavak putovanja prema Valenciji, po dolasku smještaj u hotel i noćenje.

4. dan: VALENCIA
Doručak. Poslije doručka odlazak u razgled grada s lokalnim vodičem. El Cid, španjolski srednjovjekovni junak, navodno je rekao na ulazu u grad: „Ovaj mi se grad svidio na prvi pogled, odmah sam ga poželio i zamolio Boga da me učini njegovim gospodarom.“ Grad su osnovali Rimljani 138. g. pr. Krista, a trebao je biti umirovljenička kolonija za stare vojnike. Rodni grad paelle, kako je još nazivaju, Valencia je grad s najvećim gradskim parkom u Europi, jednom od najstarijih europskih tržnica još u funkciji i grad „Svetog Grala“, grad topline, ležerne atmosfere i brojnih fešti! Pješački i panoramski razgled grada uz službenog vodiča: Lonja de la Seda, glasoviti spomenik UNESCO-a u gradu (uključena ulaznica) – Mercado Central, glavna gradska tržnica – Okrugli trg – katedrala – Barrio del Carmen. Poslije pauze za ručak odlazak s voditeljem putovanja do poznatog Grada znanosti i umjetnosti (Ciudad de las Artes y Ciencias) poznatog arhitektonskog remek-djela Santiaga Calatrave, koji se nalazi u blizini našeg hotela. Noćenje.

5. dan: VALENCIA: fakultativni izlet Requena - ZAGREB
Doručak. Odjava iz hotela (prtljaga će se odložiti u za to predviđenu prostoriju). Slobodan dan za uživanje u sunčanoj Valenciji, odlazak na plažu, posjete muzejima, kupovinu, i slično. Preporučujemo izlet u Requenu, 65 km udaljenu od Valencije (doplata prilikom rezervacije aranžmana). Requena se obogatila nekoć kroz proizvodnju svile, ali mnogo je poznatija danas po vinogradarstvu i proizvodnji ne samo izvrsnih vina označenih s DO (denominación de origen – oznaka porijekla i kvalitete, među kojima se ističu crno vina vrste Bobal i pjenušci), već i po odličnim kobasicama i salamama. Posjetit ćemo jednu od vinarija i degustirati vino, te se upoznati s tradicijom i postupkom proizvodnje vina. Organizirani snack ručak u vinariji uključen u cijenu. Povratak u poslijepodnevnim satima u grad i slobodno vrijeme do transfera. U kasnim
poslijepodnevnim satima transfer do zračne luke i polazak posebnog zrakoplova za Zagreb u 21:05. Dolazak u Zagreb u 23:30 sati.

SMJEŠTAJ NA PROGRAMU:

MADRID: hotel ABBA MADRID, 4****
www.abbahoteles.com/es/destinos/abba-madrid-hotel/hotel

VALENCIA: hotel EUROSTARS DON JAIME, 4****
www.eurostarshotel.com/eurostars-rey-don-jaime

Cijena paket-aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: First minute: 4.780 kn / Redovna cijena: 4.980 kn

(Zrakoplovne pristojbe u iznosu od 990 kn uključene u cijenu)

Doplata za jednokrevetnu sobu: 1.690 kn

Soba s pomoćnim ležajem za treću osobu ili dijete: NA UPIT!

Doplata za fakultativni izlet u Requenu s degustacijom vina i snack ručkom (minimum potreban za realizaciju 30 prijavljenih osoba - uplata prilikom rezervacije aranžmana): 520 kn

CIJENA PAKET-ARANŽMANA UKLJUČUJE:
prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb-Valencia-Zagreb, zrakoplovne pristojbe, autobusni prijevoz prema programu, voditelja putovanja, smještaj u hotelima 4* u dvokrevetnim sobama na osnovi noćenja s buffet doručkom: dva noćenja u Madridu i dva noćenja u Valenciji, razgled Madrida, Toleda i Valencije uz pratnju službenog gradskog vodiča, ulaznicu u katedralu u Toledu i Burzu svile u Valenciji, boravišnu pristojbu, razglede prema programu, te troškove organizacije i prodaje

CIJENA PAKET-ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:
ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene, karte javnog prijevoza, fakultativne izlete i sadržaje, putno zdravstveno osiguranje, napojnice lokalnim pružateljima usluga i osoblju te troškove osobnih narudžbi

Informativne cijene ulaznica:

  • Akvarij u Valenciji: odrasli 30,7 €, djeca 22,9 € (dob od 4-12 g.)
  • Bioparc u Valenciji (ZOO): odrasli 23,8 €, djeca 18 € (dob od 4-12 g.)
  • Centro del arte „Reina Sofia“: www.museoreinasofia.es; cijena ulaznice 10 € (online 8 €), djeca gratis;
  • Prado: www.museodelprado.es; cijena ulaznice 15 €; djeca gratis
  • Museo Thyssen y Bornemisza: https://www.museothyssen.org/en, 13 €
  • Kraljevska palača www.patrimonionacional.es; cijena ulaznice 13 €, djeca od 5 g.-16 g. 6 €
  • Stadion FC Real Madrid: odrasli 25 €, djeca 4-14 g. 18 €

NAPOMENE: red letenja za izvanredne (charter) letove podložan je promjeni i u vrlo kratkom roku prije polaska na putovanje kao i tijekom samog putovanja. Organizator može promijeniti redoslijed obilazaka tijekom razgleda grada u Madridu, ovisno o radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilazaka tijekom razgleda. Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Agencija zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%.
MINIMUM PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 40

 

ID: A
Trenutno nema dostupnih ponuda

Pronađite svoju destinaciju

Austrija

Beč

1

Engleska

Francuska

Pariz

1

Grčka

Atena

4

Italija

Rim

2

Mađarska

Nizozemska

Portugal

Slovačka

Turska

Španjolska