Madrid 4 dana avionom

Dodaj u favorite
Registrirajte se kako bi primali akcijske cijene za odabranu ponudu.
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje

Putovanje u Madrid 4 dana avionom iz Zagreba 

Termini putovanja:
 


PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan: ZAGREB – MADRID 
Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb kod šaltera informacija dva sata prije polaska zrakoplova. Podjela putne dokumentacije te prijava na let za Madrid u 12.20 sati na liniji IB3199 (Iberia). Po dolasku u 15.15 sati slijedi panoramski razgled „kraljevskog grada“ uz pratnju voditelja putovanja na putu do hotela u gradu: vožnja uz poznate avenije Gran Via i Castellana, trgove Plaza de Espana, Puerta del Sol, Atocha, fontane Neptuno i Cibeles, Puerta de Alcala, Plaza de Castilla, Casa de Campo i park Retiro, pored stadiona nogometnog kluba “Real Madrid” Santiago Bernabeu. Prijava i smještaj u hotel. Odlazak s voditeljem putovanja javnim gradskim prijevozom u orijentacijsku šetnju središtem grada koji „nikad ne spava“ - Madrid je poznat kao jedan od najživahnijih svjetskih gradova. Slobodno vrijeme za večeru i šetnju. Povratak u hotel u dogovoreno vrijeme s voditeljem putovanja ili u individualnom aranžmanu. Noćenje.

2. dan: MADRID 
Nakon doručka odlazak pješice i javnim gradskim prijevozom u pješački razgled starog dijela Madrida: Palacio Real, službena rezidencija španjolskih kraljeva - Plaza Oriente i Teatro Real – Plaza de la Vila i Plaza Mayor - Puerta del Sol, “Sunčana vrata”, središnji gradski trg, točka gdje počinje tzv. Nulti kilometar u Španjolskoj - Plaza Cánovas del Castillo s Neptunovom fontanom – Paseo del Prado. Poslijepodne, preporučamo odlazak javnim prijevozom/pješice u pratnji vodiča do „muzejskog trokuta“: Prado koji se ubraja među najbogatije svjetske muzeje, s najboljom svjetskom zbirkom djela slavnih španjolskih umjetnika: El Greco, Velazquez, Goya, Ribera, Murilo. Zatim, tu je i Centro del arte Reina Sofia” - sa stalnom postavom djela slikara Miró, Dalí, gdje se nalazi slavna Picassova “Guernica», te posjet Kraljevskoj palači iz 18 st., jednoj od najbolje očuvanih u Evropi, simbolu Madrida, gdje se održavaju najznačajnije kraljevske ceremonije: audijencije, gala večere, potpisivanje ugovora, primanje ambasadora. U večernjim satima predlažemo obilazak barova u kojima se služe tapasi jer kad ste u Madridu morate probati tapase. Radi se o nizu manjih jela, zapravo zalogaja, koje ponekad dobijete i besplatno kad naručite piće, a sve kako biste više ostali u lokalu i dulje pili. Najbolje ulice za tapase su Cava Baja i Cava Alta gdje su nanizani kafići i restorani, idealni za uživanje u opuštenoj atmosferi tapas barova. Noćenje.

3. dan: MADRID - fakultativni izlet TOLEDO
Doručak. Danas preporučujemo cjelodnevni izlet u Toledo (uplata prilikom rezervacije aranžmana, izlet uključuje razgled s lokalnim vodičem i ulaznicu u katedralu i crkvu sv. Tome). Toledo je smješten sedamdesetak kilometara od Madrida u pokrajini Castilla-La Mancha i nekoć je bio glavni grad Španjolske. Arhitektonski raskošan, s fantastičnim položajem, Toledo je prava škrinja s blagom španjolskog graditeljstva. Poznat je kao grad triju kultura - kršćanske, židovske i islamske, a u njemu je u srednjem vijeku djelovala tada najpoznatija europska prevoditeljska škola pa se preko toledskih prevoditelja cijela Europa upoznala s djelima antičkih mislioca. Toledo je i grad El Greca, jer je u tom gradu poznati slikar živio i djelovao. Prvo ćemo otići na vidikovac Mirador del Valle odnosno Mirador de Toledo, odakle se pruža fantastičan pogled na sam grad, zatim po dolasku u Toledo slijedi razgled u pratnji službenog gradskog vodiča: katedrala Santa María (druga najveća u Španjolskoj, uključena ulaznica) - samostan i crkva San Juan de los Reyes - Alcázar - crkva sv. Tome (uključena ulaznica - u njoj se nalazi slavna El Grecova slika “Pogreb grofa Orgaza”) - sinagoga Santa Maria La Blanca - Plaza Zocodover. Slobodno vrijeme za osobne programe. Povratak u Madrid u poslijepodnevnim satima. Za sve koji će ostati u Madridu predlažemo odlazak u glavni gradski park Retiro, u čijem se središtu nalazi jezero, koje ljeti stanovnici Madrida koriste za plovidbu malim čamcima. U parku se nalaze, između ostalog, velebni spomenik Alfonsa XII te dvije prekrasne palače, Palacio de Velasquez i Palacio de Cristal (Kristalna palača). U večernjim satima predlažemo obilazak barova u kojima se služe tapasi jer kad ste u Madridu morate probati tapase. Radi se o nizu manjih jela, zapravo zalogaja, koje ponekad dobijete i besplatno kad naručite piće, a sve kako biste više ostali u lokalu i dulje pili. Najbolje ulice za tapase su Cava Baja i Cava Alta gdje su nanizani kafići i restorani, idealni za uživanje u opuštenoj atmosferi tapas barova. Posjetiti Španjolsku bez da ste osjetili duh tradicionalne glazbe i pogledali ples flamenca bila bi prava šteta, stoga vam predlažemo odlazak na najbolji flamenco show u gradu, u restoranu/klubu Cardamomo (doplata na licu mjesta voditelju putovanja). Noćenje.

4. dan: MADRID  – ZAGREB 
Poslije doručka odjava iz soba i slobodno vrijeme do transfera u zračnu luku Madrid. Po dolasku slijedi prijava na izravan let za Zagreb u 16.00 sati na liniji IB3198 (Iberia). Dolazak u Zagreb predviđen je u 18:45 sati.
Na polasku 1.5.2024. polijetanje zrakoplova iz Madrida u 8.50 sati s predviđenim dolaskom u Zagreb u 11.35 sati.
Na polasku 26.9.2024. polijetanje zrakoplova iz Madrida u 7.10 sati s predviđenim dolaskom u Zagreb u 9.55 sati.

 

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:

*First Minute popust 40 € za rezervacije do 30 dana prije polaska ili popunjenja kapaciteta po FM cijeni

 

Popusti: 10% za dijete do 12 god. na pomoćnom ležaju.

Minimalan broj prijavljenih putnika: 20

Cijena uključuje:

 • prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Madrid – Zagreb
 • uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm)
 • zrakoplovne pristojbe i naknade
 • tri noćenja s doručkom u hotelu 4* u Madridu
 • transfere zračna luka – hotel – zračna luka
 • panoramski i pješački obilazak grada s voditeljem putovanja
 • vanjske razglede prema programu
 • voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

Cijena ne uključuje:

 • doplatu za jednokrevetnu sobu
 • ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene
 • fakultativne sadržaje koji nisu uključeni u program putovanja
 • putna osiguranja


Fakultativni izleti

 • cjelodnevni izlet Toledo (s lokalnim vodičem, s uključenom ulaznicom za Katedralu i crkvu sv. Tome): 88 € (odrasli); 70 € (djeca do 12 god.). Minimum 15 prijavljenih osoba u agenciji za realizaciju izleta.
 • Flamenco show: 45 €. Uključeno piće dobrodošlice i flamenco show s 8 izvođača (plaćanje voditelju putovanja na licu mjesta).

 
Informativne cijene ulaznica (plaćanje na licu mjesta): 

 • Centro del arte „Reina Sofia“: 12 €
 • Prado: 15 €
 • Museo Thyssen y Bornemisza: 13 €
 • Kraljevska palača: 12 €
 • Stadion FC Real Madrid: odrasli od 25 €, djeca 4-14 g. 18 €

Popusti: 10% za dijete do 12 god. na pomoćnom ležaju.

Predviđeni hoteli: Hotel Praga 4*, Hotel Mayorazgo Gran Via 4*, Hotel Agumar 4*, Hotel Occidental Castellana Norte 4* ili slični.


NAPOMENE I KORISNE INFORMACIJE

 • Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji u Španjolskoj te može biti različita u odnosu na kategorizaciju u drugim zemljama
 • Državljanima Republike Hrvatske za ulazak u Španjolsku dovoljna je važeća putovnica ili osobna iskaznica.
 • Neispravni putni dokumenti koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja organizatora putovanja
 • Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.
 • U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana.

KORISNE INFORMACIJE - ŠPANJOLSKA 

 • Španjolska je po ustavnom uređenju parlamentarna monarhija. Smještena je na jugozapadu Europe i zauzima veći dio Pirinejskog poluotoka. Dio su njezinog teritorija i otočni arhipelazi Baleari i Kanarski otoci, sjevernoafrički primorski gradovi Ceuta i Melilla, kao i enklava Llivia u francuskim Pirinejima. Sjevernoafrički teritoriji pod španjolskom upravom graniče s Marokom. Ukupna dužina španjolske kopnene granice je 1918 km.
 • Površina: 505.990 km²
 • Broj stanovnika: 43,2 milijuna
 • Radno vrijeme trgovina i banaka: Većina trgovina je otvorena od ponedjeljka do subote 09:30-13:30 h i 16:30-20:00 h. Veći trgovački centri i robne kuće otvoreni su od ponedjeljka do subote bez prekida 10:00-21:00 ili 22:00 h (otvoreni su čak i nekim nedjeljama u godini). Na obali se tijekom visoke sezone trgovine zatvaraju većinom tek nakon 22:00 h. Ljekarne su u pravilu otvorene 09:30-13:30 h i 16:30-20:00 h, dok su pojedine ljekarne u većim gradovima otvorene 24 h. U tim se slučajevima radi o dežurstvima tijekom vikenda i noći kada se na vratima pozvoni za narudžbu.
 • Valuta: euro
 • Jezik(ci): španjolski (kastiljski) je službeni jezik. Uz njega postoje katalonski, baskijski, galicijski i valencijski jezik koji se također smatraju službenim jezicima pojedinih autonomnih pokrajina.
 • Klima: Madrid: klima visinskog područja (kastiljska visoravan Meseta, 680 m nad. vis.): suhe i hladne zime, vruća ljeta (do 40°C); obala: sredozemna odnosno oceanska atlantska klima.

Madrid je glavni grad Španjolske od 1561. Grad Madrid ima 3.228.359 stanovnika po popisu stanovništva iz 2005. godine, dok istoimena regija broji 5.561.748 stanovnika.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:

 • Za državljane RH viza za Španjolsku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.

U slučaju gubitka ili otuđenja putnog dokumenta najbliže predstavništvo Hrvatske u Španjolskoj nalazi se u Madridu.
Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Kraljevini Španjolskoj u Madridu nalazi se na adresi Calle Claudio Coello 78/2, 28001, Madrid, Španjolska.
Kontakt podaci: tel. 00 34 91 577 6881, 00 34 91 577 6901, fax. 00 34 91 577 6905, e-mail. [email protected]. Izvanredna i opunomoćena veleposlanica: Nives Malenica.
Uredovno vrijeme Veleposlanstva: • ponedjeljak-petak 9:00-17:00
Uredovno vrijeme Konzularnog odjela Veleposlanstva: (za stranke)
• ponedjeljak, srijeda, četvrtak i petak 10:00-13:00 • utorak 13:00-16:00
Molimo stranke da se za sve konzularne slučajeve obrate direktno Veleposlanstvu RH u Madridu tijekom uredovnog vremena. Dežurni telefon za hrvatske državljane (za izvanredne situacije i hitne slučajeve izvan uredovnog vremena): +34630526085.

Za navedeni aranžman vrijede “Opći uvjeti i uputstva za turističke aranžmane” turističke agencije. Prilikom prijave potpisujete ugovor o putovanju čiji su sastavni dio Opći uvjeti i uputstva za turističke aranžmane. Vašim potpisom iskazujete suglasnost s Općim uvjetima. Prilikom prijave plaćate akontaciju 30% iznosa aranžmana čime je vaša rezervacija potvrđena. Ostatak iznosa uplaćujete najkasnije 21 dan prije polaska na put ukoliko se niste odlučili za obročno plaćanje. | Prema zakonskim propisima pridržavamo pravo otkaza putovanja u slučaju da se ne prijavi dovoljan broj putnika potreban za realizaciju programa, pravo izmjene cijene ukoliko dođe do promjene tečaja za više od 1,5 % u odnosu na tečaj na dan izrade programa te ukoliko bi došlo do promjene cijene prijevoznika ili hotelijera. | Kod charter letova, red letenja podložan je promijeni u vrlo kratkom vremenu pred polazak na put. Putnici će dobiti obavijest o točnom redu letenja u putničkoj agenciji najkasnije 3 dana prije puta. Agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda programa putovanja, ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplovom, radnim vremenima, lokalitetima koji se posjećuju i vremenskim uvjetima. Radno vrijeme pojedinih znamenitosti je različito tako da se vremenski tijek razgledavanja može mijenjati. Preporučamo uplatu putnog osiguranja. Informacije na prodajnim mjestima. | Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr
 

 

TOP znamenitosti za vidjeti prilikom putovanja u Madrid?

 

Plaza España

 •  Od nekud treba krenuti pa preporučamo Plazu España, jedan od najprometnijih trgova i prometnih raskršća u Madridu. Nalazi se odmah pored Kraljevske palače i ostalih must-see znamenitosti i atrakcija, a prepoznat ćete je po ogromnom spomeniku španjolskog pisca Miguela de Cervantesa, fontani i jezeru te dvama najvećim zgradama u gradu koje okružuju trg -  Torre de Madrid i The Edificio España.

Gran Via

 • Najveća i definitivno najturističkija ulica u Madridu je Gran Via koja ide od Plaza de España do Calle de Alcaláblizu Plaza de Cibeles. Dugačka je 1300 metara i stara 100 godina. Zovu je još i madridškim Broadwayem zbog mnoštva trgovina, ogromnih ekrana, reklama, kina, kafića i veličanstvenih zgrada, posebice Edifico Carrión i Telefónica. Tu možete pogledati Kralja lavova, show  the Cirque du Soleil ili Jadnike, navečer otići na flamenco show ili pak na stand-up komediju u la Chocita del Loro. 

Kraljevska palača (Palacio Real)

 • Kraljevska obitelj ne stanuje u Kraljevskoj palači, iako je to i dalje njihova službena rezidencija u kojoj se održavaju glavne ceremonije, a stanuju u palači Zarzuela na rubu grada. Kraljevska palača zasigurno je najelegantnija građevina u Madridu. Izgrađena je od kamena, a danas je jedan od najvažnijih muzeja. Na 135.000 četvornih metara smjestilo se 3418 soba, čime je Kraljevska palača najveća palača po broju kvadrata u cijeloj Europi. Kroz posjet muzeju moći ćete ih obići 50, što će biti i više nego dovoljno da upoznate svu raskoš kraljevine, posebice kada ugledate radove Velazquesa, Goye, Giordana i Mengsa!

Puerta del Sol

 • Puerta del Sol ili Vrata Sunca je najpopularniji trg u Madridu, onaj gdje zimi stoji ogromno božićno drve, a ostatak godine na tisuće ljudi se okuplja oko restorana, barova i targovina. Ovo se smatra središtem grada otkuda kreću i brojne ulice.

Plaza Mayor

 • Trg koji bismo preveli Glavni trg ima čak 9 ulaza i nejčešće je mjesto sastanaka u Madridu . ogromna četvrtasti trg nekad je bio centar starog Madrida, a danas ga smatraju centrom novog iako se za tu titulu natječu i raniji spomenuti Plaza del Sol i Plaza Espana.

Gradska vijećnica 

 • Predivna fontana Cibeles, izgrađena 1782. jedan je od simbola Madrida, a nalazi se na istoimenom trgu na kojeg se nalazi Gradska vijećnica. Otiđite u bar unutar zgrade iz kojeg se pruža  predivan panoramski pogled na grad.

Mercado San Miguel

 • Natkrivena tržnica Market of San Miguel izgrađena je još 1916. godine, a 2003. godine kupili su je privatni investitori i ponovo otvorili u trenutnom sjaju 2009. godine. Stara željezna konstrukcija i staklene fasade tržnice iza kojih se naziru štandovi s hranom izazivaju poglede i zazubice svih prolaznika. Trebate li brzu šetnju kroz svijet španjolske gastronimije, uđite na tržnicu i isprobajte tapase, sušenu tjesteninu, kamenice i vino u ponudi. Garantirano ćete izaći sretni!

Park Retiro

 • Centralni madridški park omiljeno je mjesto gdje stanovnici i turisti dolaze prošetati i odmoriti na klupama i travi. Vidjet ćete mnogo obitelj s djecom, trkača, ali i onih koji uživaju u čitanju knjige ili vježbanju joge. Ljeti 15.000 stabala nudi puno potrebnog hlada pa je Retiro odlična stanica za predah, a ako ste romantični oduševit će vas jezero posred parka. Možete unajmiti i brodić te zaveslati.

Kristalna palača (Palacio Cristal)

 • Palacio Cristal nalazi se usred parka Retira i smatra se jednom od ikonskih građevina u Madridu. Napravljena je u potpunosti od stakla pa će vas oduševiti lom svjetla na suncu, kada zrake prolaze kroz cijelu palaču okruženu malim jezerom gdje obitavaju patke i žabe. Ulaz u palaču je besplatan.

Stadion El Bernabeu 

 • Nakon kulturnog uzdizanja na red dolazi i nogometna umjetnost koja je u Madridu na vrhuncu zahvaljujući klubu Real Madrid. Posjetite Realov stadion El Bernabeu koji prima 85.000 gledatelja, a tek je drugi najveći stadion u Španjolskoj iza onog FC Barcelone. Moći ćete vidjeti sve, od svlačionica do klupa, terena i predsjedničke lože, te muzeja u kojem se nalaze sva odličja i nagrade ovog kraljevskog kluba.

 

Preporučujemo  putno osiguranje jedne od osiguravajućih kuća. Agencija ima zaključenu Policu osiguranja od odgovornosti organizatora kod Wiener osiguranja, broj police 1322-00050906 i jamčevno osiguranje kod Croatia osiguranja,  broj police 298625000124. Organizator zadržava pravo promjene rasporeda sadržaja programa u slučaju više sile. Ostali uvjeti prema OPĆIM UVJETIMA INTEGRALA ZAGREB d.o.o. Zagreb, 16.12.2021.

 

 

ID: INT2022PT

Pronađite svoju destinaciju

Austrija

Beč

1

Engleska

Francuska

Pariz

1

Grčka

Atena

4

Italija

Rim

2

Mađarska

Nizozemska

Portugal

Slovačka

Turska

Španjolska

Moglo bi vas zanimati