Madrid 4 dana avionom

Dodaj u favorite
Registrirajte se kako bi primali akcijske cijene za odabranu ponudu.
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje

PUTOVANJE U MADRID - 4 dana zrakoplovom iz Zagreba


Datum putovanja:  22.2.-25.2.2020.- stop booking

Odličan hotel: Exe Moncloa 4*-  https://www.exehotels.co.uk/exe-moncloa.html

PROGRAM PUTOVANJA: 


1. dan putovanja    ZAGREB / - MADRID
Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb, kod šaltera informacija, u 14:15 sati. Let zrakoplovom Iberia u 16:10 sati, s dolaskom u Madrid u 19:05 sati. Po dolasku u Madrid, transfer autobusom do hotela i smještaj. Slijedi odlazak  u večernju šetnju s pratiteljem putovanja do Puerta del Sol, trga koji je središte madridskog života. Predlažemo odlazak na večeru u neki od restorana ili kušanje pića sangria na terasama kafića. Povratak u hotel i noćenje.

2. dan putovanja MADRID
Doručak.  Odlazak u panoramski razgled Madrida autobusom:  KIO PUERTA, najpoznatiji neboderi u Madridu nazvani još i “Vrata Europe- PASEO DE CASTELLANA, najveća i najšira ulica u Madridu -  STADION SANTIAGO BERNABEU - PLAZA COLÓN, trg s fontanama i spomenikom Kristoforu Kolumbu - FONTANA CIBELES fontana omiljena navijačima Real Madrida  oko koje se navijači kraljevskog kluba okupe kako bi proslavili pobjedu- GRAN VÍA, ulica za koju se kaže da nikada ne spava  - PLAZA ESPAÑA, jedan od najvećih trgova u Madridu - KRALJEVSKA PALAČA- PLAZA ORIENTE - PUERTA DEL SOL, najživlji trg u Madridu, a poznat je i po „nultom kilometru“ - PLAZA CÁNOVAS DEL CASTILLO S NEPTUNOVOM FONTANOM -  PUERTA DE ALCALÁ - LAS VENTAS, popularna madridska arena za borbu s bikovima
Slobodno poslijepodne za vlastito istraživanje grada. Navečer moguć odlazak na flamenco show (doplata na licu mjesta). Noćenje.
 

3. dan putovanja MADRID-  fakultativni izlet TOLEDO
Doručak. Nakon doručka mogućnost odlaska na fakultativni izlet u Toledo (cca 70km), nekadašnji španjolski glavni grad u kojem je živio poznati El Greco. Slijedi obilazak povijesne jezgre grada upisane 1986. godine u UNESCO-v registar svjetske kulturne baštine: utvrda ALCAZAR- GOTIČKA KATEDRALA- CRKVA SVETOG TOME- SAMOSTAN SAN JUAN DE LOS REYES. Slobodno vrijeme. Povratak u Madrid. U poslijepodnevnim satima predlažemo odlazak u neki od muzeja: MUSEO DEL PRADO, jednom od najznačajnijih svjetskih muzeja u kojem možete naći djela kako španjolskih umjetnika Velazqueza, Murilla, El Greca, tako i nekih najslavnijih slikara svih vremena od Fra Anglelica, Rafaela, Caravaggia, Goye, Rubensa i mnogih drugih, te CENTRO DEL ARTE REINA SOFÍA- slavni muzej moderne umjetnosti čiji je najpoznatiji eksponat Picassova “Guernica”. Za one više sportski orijentirane, tu je STADION SANTIAGO BERNABEU, jedan od najznačajnijih stadiona na svijetu gdje svoje utakmice igra Real Madrid. Drugi je najveći stadion u Španjolskoj i među četiri najprestižnija stadiona u Europi. U sklopu stadiona nalazi se muzej jednog od najznačajnijih europskih klubova sa svim odličjima i nagradama. Noćenje.

4. dan putovanja – ZAGREB
Doručak. Odjava iz hotela i vožnja autobusom do zračne luke. Let Iberiom u 11:55. Dolazak u Zagreb u 14:45 sati.


First minute cijena vrijedi za uplate do 30 dana prije putovanja ili do popunjenja mjesta.

 

Datum putovanja

First/last  minute cijena

Redovna cijena

Doplata za 1/1

22.2.-25.2.2020.

1.790 kn

1.990

790

 

Obavezna doplata za pristojbe zračnih luka 1.190 kn

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE: prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb-Madrid-Zagreb, pratitelja putovanja, smještaj u hotelu 4* u dvokrevetnim sobama, na osnovi 3 noćenja s doručkom, transfer autobusom zračna luka – hotel – zračna luka, sve razglede prema programu, troškove organizacije i prodaje aranžmana.

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: zrakoplovne pristojbe, ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu izrjekom navedene kao uključene, karte javnog prijevoza, fakultativne izlete, troškove osobnih narudžbi, putno osiguranje.

Fakultativna ponuda (prijava u agenciji, plaćanje na licu mjesta):
Fakulativni izlet Toledo - € 50 - izlet s uključenim razgledima u pratnji lokalnog vodiča

Informativne cijene ulaznica:
Centro del arte „Reina Sofia“: cijena ulaznice 10 €;
Prado: cijena ulaznice 15 €;
Museo Thyssen y Bornemisza: 12 €
Kraljevska palača: cijena ulaznice 10 €
Stadion FC Real Madrid: odrasli 25 €, djeca 4-14 g. 18 €

 

TOP znamenitosti za vidjeti u Madridu?

Plaza España

 Od nekud treba krenuti pa preporučamo Plazu España, jedan od najprometnijih trgova i prometnih raskršća u Madridu. Nalazi se odmah pored Kraljevske palače i ostalih must-see znamenitosti i atrakcija, a prepoznat ćete je po ogromnom spomeniku španjolskog pisca Miguela de Cervantesa, fontani i jezeru te dvama najvećim zgradama u gradu koje okružuju trg -  Torre de Madrid i The Edificio España.

Gran Via

Najveća i definitivno najturističkija ulica u Madridu je Gran Via koja ide od Plaza de España do Calle de Alcaláblizu Plaza de Cibeles. Dugačka je 1300 metara i stara 100 godina. Zovu je još i madridškim Broadwayem zbog mnoštva trgovina, ogromnih ekrana, reklama, kina, kafića i veličanstvenih zgrada, posebice Edifico Carrión i Telefónica. Tu možete pogledati Kralja lavova, show  the Cirque du Soleil ili Jadnike, navečer otići na flamenco show ili pak na stand-up komediju u la Chocita del Loro. 

Kraljevska palača (Palacio Real)

Kraljevska obitelj ne stanuje u Kraljevskoj palači, iako je to i dalje njihova službena rezidencija u kojoj se održavaju glavne ceremonije, a stanuju u palači Zarzuela na rubu grada. Kraljevska palača zasigurno je najelegantnija građevina u Madridu. Izgrađena je od kamena, a danas je jedan od najvažnijih muzeja. Na 135.000 četvornih metara smjestilo se 3418 soba, čime je Kraljevska palača najveća palača po broju kvadrata u cijeloj Europi. Kroz posjet muzeju moći ćete ih obići 50, što će biti i više nego dovoljno da upoznate svu raskoš kraljevine, posebice kada ugledate radove Velazquesa, Goye, Giordana i Mengsa!

Puerta del Sol

Puerta del Sol ili Vrata Sunca je najpopularniji trg u Madridu, onaj gdje zimi stoji ogromno božićno drve, a ostatak godine na tisuće ljudi se okuplja oko restorana, barova i targovina. Ovo se smatra središtem grada otkuda kreću i brojne ulice.

Plaza Mayor

Trg koji bismo preveli Glavni trg ima čak 9 ulaza i nejčešće je mjesto sastanaka u Madridu . ogromna četvrtasti trg nekad je bio centar starog Madrida, a danas ga smatraju centrom novog iako se za tu titulu natječu i raniji spomenuti Plaza del Sol i Plaza Espana.

Gradska vijećnica 

Predivna fontana Cibeles, izgrađena 1782. jedan je od simbola Madrida, a nalazi se na istoimenom trgu na kojeg se nalazi Gradska vijećnica. Otiđite u bar unutar zgrade iz kojeg se pruža  predivan panoramski pogled na grad.

Mercado San Miguel

Natkrivena tržnica Market of San Miguel izgrađena je još 1916. godine, a 2003. godine kupili su je privatni investitori i ponovo otvorili u trenutnom sjaju 2009. godine. Stara željezna konstrukcija i staklene fasade tržnice iza kojih se naziru štandovi s hranom izazivaju poglede i zazubice svih prolaznika. Trebate li brzu šetnju kroz svijet španjolske gastronimije, uđite na tržnicu i isprobajte tapase, sušenu tjesteninu, kamenice i vino u ponudi. Garantirano ćete izaći sretni!

Park Retiro

Centralni madridški park omiljeno je mjesto gdje stanovnici i turisti dolaze prošetati i odmoriti na klupama i travi. Vidjet ćete mnogo obitelj s djecom, trkača, ali i onih koji uživaju u čitanju knjige ili vježbanju joge. Ljeti 15.000 stabala nudi puno potrebnog hlada pa je Retiro odlična stanica za predah, a ako ste romantični oduševit će vas jezero posred parka. Možete unajmiti i brodić te zaveslati.

Kristalna palača (Palacio Cristal)

Palacio Cristal nalazi se usred parka Retira i smatra se jednom od ikonskih građevina u Madridu. Napravljena je u potpunosti od stakla pa će vas oduševiti lom svjetla na suncu, kada zrake prolaze kroz cijelu palaču okruženu malim jezerom gdje obitavaju patke i žabe. Ulaz u palaču je besplatan.

Stadion El Bernabeu 

Nakon kulturnog uzdizanja na red dolazi i nogometna umjetnost koja je u Madridu na vrhuncu zahvaljujući klubu Real Madrid. Posjetite Realov stadion El Bernabeu koji prima 85.000 gledatelja, a tek je drugi najveći stadion u Španjolskoj iza onog FC Barcelone. Moći ćete vidjeti sve, od svlačionica do klupa, terena i predsjedničke lože, te muzeja u kojem se nalaze sva odličja i nagrade ovog kraljevskog kluba.

 

NAPOMENE: Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Agencija zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%. Organizator može promijeniti redoslijed obilazaka tijekom razgledavanja, ovisno o radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilazaka tijekom razgleda. Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja kompanije Croatia Airlines i podložna su promjeni.

Preporučujemo  putno osiguranje jedne od osiguravajućih kuća. Agencija ima zaključenu Policu osiguranja od odgovornosti organizatora i jamčevno osiguranje kod Uniqa osiguranja d.d., broj police 11-7002470210. Organizator zadržava pravo promjene rasporeda sadržaja programa u slučaju više sile. Ostali uvjeti prema OPĆIM UVJETIMA INTEGRALA ZAGREB d.o.o., Zagreb, 16.10.2018.

 

 

ID: Integral
Trenutno nema dostupnih ponuda

Moglo bi vas zanimati