Madeira 5 dana avionom

Dodaj u favorite
Registrirajte se kako bi primali akcijske cijene za odabranu ponudu.
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje

RAJSKI OTOK MADEIRA Otok vječnog proljeća na Atlantiku 5 dana

Datum putovanja: 17.-22.11.2020.

UKLJUČEN RAZGLED FUNCHALA, IZLETI CAMARA DE LOBOS I PORTO MONIZ, PICO BARCELOS I MONTE!

Program putovanja:

1. dan putovanja: ZAGREB–VENECIJA–LISABON-FUNCHAL
Sastanak putnika i polazak autobusa (doplata) prema Veneciji u ranim jutarnjim satima (detalji polaska u završnoj obavijesti). Let zrakoplovom TAP Portugal za Lisabon na liniji TP 867 u 11:40 sati. Dolazak u Lisabon u 13:20 sati po lokalnom vremenu. Nastavak putovanja letom TAP-a za Funchal, glavni grad otoka Madeire u 15:35 sati. Dolazak na Madeiru u 17:20 sati po lokalnom vremenu. Transfer do hotela i smještaj. Noćenje.

2. dan putovanja: FUNCHAL
Doručak. Poludnevni razgled Funchala, glavnog grada ovog šarolikog otoka s lokalnim vodičem i pratiteljem: obići ćemo vrtove Quinta Vigia, mjesto gdje se nalazi službena rezidencija predsjedika regionalne vlade, nastavljajući prema Parku svete Katarine. Potom ćemo se uputiti prema gradskom središtu gdje ćemo posjetiti katedralu iz 15. stoljeća. Razged ne bi bio potpun bez posjeta živopisnoj tržnici Mercado dos Lavradores punoj cvijeća i voća, naročito egzotičnog (mango, papaya, guava, itd.) u središtu tržnice. Tržnica ribe ima počasno mjesto, a razgled Funchala završit ćemo obilaskom manufakture ručnih radova. Slobodno poslijepodne za šetnju čarobnim mjestom punim zelenila, cvijeća i parkova, za kupovinu suvenira ili osobne programe. Funchal je osnovan 1421., za vrijeme slavnog portugalskog kralja Henrika Pomorca. U novije je doba poznat kao odmaralište bogatih i plemstva. Grad se diči i nazivom „Najčišće europske prijestolnice“, a zaljubljenicima u nogomet poznat je i kao rodni grad Cristiana Ronalda! Noćenje.

3. dan putovanja: FUNCHAL: izlet CAMARA DE LOBOS - PORTO MONIZ - SAO VICENTE
Doručak. Odlazak na izlet na zapadni dio otoka s mjesnim vodičem otkriva ljepote obala Madeire: ribarsko selo Camara de Lobos, poznato po terasastim nasadima banana i vinove loze, ribarsko seoce koje je nadahnulo Sir Winstona Churchilla da ga ovjekovječi na slikarskom platnu! - rt Cabo Girão*, druga najviša morska stijena na svijetu s koje se pruža prekrasan pogled na zaljev Funchala - slikovito selo Ribeira Brava usred nasada šećerne trske - Porto Moniz s prirodnim morskim bazenima od crne lave. Slobodno vrijeme za ručak. Nastavak vožnje prema slikovitom mjestu São Vicente. Poslijepodne vožnja kroz rezervat prirode velika šuma Laurissilva - prekrasni krajolici unutrašnjosti otoka u Encumeadi gdje se za lijepa vremena može uživati u pogledu na obje strane otoka. Povratak u Funchal. Noćenje.

4. dan: FUNCHAL: izlet EIRRA DO SERRADO - PICO DE BARCELOS - MONTE
Doručak. Odlazak iz hotela. Izlet do vrha Pico Barcelos s prekrasnim pogledom na zaljev i planinske vrhunce. Vožnja kroz šume eukaliptusa i zaustavljanje na najljepšim panoramskim točkama s pogledom na „dolinu opatica“ Cural des Freiras gdje su se one u 16. st. skrivale od gusara. Nastavljamo prema Eirra do Serrado otkud se pruža jedan od najljepših pogleda na otok. Posjet selu Monte, šest km od središta grada, gdje se u crkvici Nossa Senhora da Monte nalazi grob posljednjeg habsburškog vladara Karla, koji je raspadom AustroUgarske abdicirao i otišao u azil na Madeiru, gdje je i umro šest mjeseci poslije od upale pluća. Inače je crkvica poznata i kao mjesto hodočašća svake godine 15.8. Mogućnost spuštanja drvenim koritima-sanjkama (poznata turistička atrakcija, plaćanje na licu mjesta) do doline. Transfer do hotela. Slobodno vrijeme za uživanje na Madeiri. Noćenje.

5. dan putovanja: FUNCHAL: fakultativno izlet karavelom
Doručak. Slobodni dan za uživanje u Madeiri i za osobne programe. Predlažemo fakultativnu vožnju karavelom, kopijom poznate karavele Santa Maria Kristofora Kolumba s kojom je 12.10.1492. otkrio obale „Zapadne Indije“. Uživajte u pogledu na otok s mora, a možda putem ugledamo i kitove što nije rijetkost! Povratak u Funchal oko 13:30 sati, slobodno poslijepodne. Svakako posjetite poznati botanički vrt u gradu,
prošećite šarmantnom Rua Santa Maria i kušajte poznato vino! Noćenje.

6. dan: FUNCHAL-LISABON-VENECIJA-ZAGREB
Doručak. Transfer na aerodrom oko 9 sati ujutro. Let za Lisabon u 11:40 sati, dolazak u Lisabon u 13:20 sati
i nastavak leta iz Lisabona prema Veneciji prema satnici u 15:35 sati. Po dolasku u Veneciju (planirano u 19:30 sati) moguć organizirani autobusni prijevoz do Zagreba (doplata).

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: First minute: 5.980 kn / Redivna cijena: 6.280 kn

(Zrakoplovne pristojbe 1.290 kn uključene su u cijenu aranžmana)

Doplata za jednokrevetnu sobu: 1.090 kn

Doplata za polupansion u hotelu: 890 kn

Doplata za povratni transfer Zagreb–Venecija–Zagreb: 740 kn

Doplata za vožnju drvenim koritima-sanjkama: 140 kn

Doplata za izlet karavelom**: 390 kn

SOBA S POMOĆNIM KREVETOM NA UPIT!

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE: prijevoz zrakoplovom Venecija-Lisabon-Funchal-Lisabon-Venecija, zrakoplovne pristojbe, voditelja putovanja, smještaj u hotelu Girassol 4* u Funchalu u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV na osnovi 5 noćenja s doručkom, transfere od/do zračne luke u Funchalu, poludnevni razgled grada u Funchalu, izlete 3. i 4. dan programa, službenog vodiča na Madeiri, boravišnu pristojbu

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene, karte javnog prijevoza, fakultativne sadržaje, putno zdravstveno osiguranje (preporučujemo!), napojnice lokalnim pružateljima usluga i osoblju te troškove osobnih narudžbi

NAPOMENA:
• *U ovom trenutku se ne plaća ulaznica na Cabo Girao, ali najavljeno je da se razmišlja o uvođenju naplate ulaza.
** Minimum za realizaciju izleta 15 je prijavljenih putnika.
Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Agencija zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda, ovisno o radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom
razgleda. Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja TAP Portugal objavljenom u siječnju 2020. godine i podložna su promjeni.

MINIMUM PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 25

OPĆE INFORMACIJE:
SLUŽBENO IME: Republika Portugal
DRŽAVNO UREĐENJE: Republika i parlamentarna država
GLAVNI GRAD: Lisabon, oko 2.927,000 st. (2018.)
JEZIK: portugalski (službeni)
RELIGIJA: većinski katolici 81%, ateisti 6.8%, 0.6% Židovi, nespecificirano 8.3% (prema podacima iz
2011.)
VREMENSKA RAZLIKA: Zapadnooeuropsko vrijeme (Hrvatska 12:00 = Portugal (Lisabon) 11:00)
NOVAC: EUR (euro); 1 EUR = 100 eurocenta
BROJ STANOVNIKA: oko 10,35 milijun (podatak iz 7/2018. god).
POVRŠINA: oko 92.212 km²
GEOGRAFSKI POLOŽAJ: Država u jugozapadnoj Europi, graniči sa Španjolskom na istoku, izlazi na Atlantski ocean na zapadu i jugu
KLIMA: Mediteranska klima s toplim i suhim ljetima, te blagim zimama s dosta padalina. Prosječna temperatura u siječnju je 16°C, u srpnju 25°C.
ELEKTRIČNI NAPON: 230 V.
DOKUMENTI POTREBNI ZA PUTOVANJE: Za ulazak u Republiku Portugal za hrvatske građane potrebna je važeća putovnica ili osobna iskaznica koja mora vrijediti najmanje 3 mjeseca nakon ulaska. Djeca moraju imati svoju putovnicu/osobnu iskaznicu.
ZDRAVSTVO: Cijepljenje nije obvezno. Preporučujemo da se prije putovanja detaljnije informirate na web stranicama Svjetske zdravstvene organizacije (WHO, www.who.int). Preporučujemo također da na putovanje uzmete priručnu ljekarnu.
TELEFONIRANJE: Pozivni broj zemlje je +351. Mobilne telefonske veze su dobre, sva tri mobilna operatera imaju sklopljen ugovor o roamingu. Molimo da za detalje kontaktirate vašeg mobilnog operatera.
KREDITNE KARTICE: Većina kreditnih kartica prihvaćene su u svim bankama, te u većini hotela, restorana i trgovina (MasterCard, Visa), dok je Amex prihvaćen malo rjeđe. Većinom se na ulazu svake trgovine nalaze simboli kreditnih kartica koje pojedina trgovina prihvaća kao sredstvo plaćanja.
NAPOJNICE: Uobičajeno je ostaviti 10% od ukupnog iznosa računa u restoranu ili objektu.
SIGURNOST PUTOVANJA: Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova, na njihovoj web stranici: www.mvep.hr.
ODJEĆA: Savjetujemo laganu, ugodnu pamučnu ili lanenu odjeću tijekom ljetnih mjeseci; topliju za vrijeme zime. Ponesite i zaštitu od kiše i sunca, bez obzira na period godine u kojem putujete.
HRANA I PIĆE: Portugalska kuhinja bazira se na mediteranskoj kuhinji, bogata je ponuda ribe, a najobljubljeniji bakalar. Neki od specijaliteta su: Alheira de Mirandela – kokošja kobasica, poslužena s blitvom; Arroz de Tambori – grdobina kuhana u smjesi lovora, češnjaka i rajčice s rižom; Caldeirada de Enguias - paprikaš od jegulja, začinjen šafranom i popraćen paprikama; Francesinha - dvije kriške kruha s odreskom, šunkom, kobasicom između njih, itd.
KUPOVINA: popularni suvenir je npr. pijetao (nacionalni simbol), nakit, kozmetika, zlato, tekstil, proizvodi od portugalske keramike. Trgovine rade uglavnom od 10 do 19 sati radnim danom, dok u većim gradovima rade od 9 do 21 svaki dan, osim državnim blagdanima. U manjim mjestima uobičajena je pauza za ručak, tijekom koje dućani i uslužni objekti ne rade od 13 do 15 sati.
SEF: Molimo da spremite novac, dokumente i druge vrijednosti u hotelskom ili sobnom sefu, organizator putovanja niti hotel ne preuzima odgovornost za ukradene stvari.
VELEPOSLANSTVO REPUBLIKE HRVATSKE U PORTUGALSKOJ REPUBLICI (Pokriva Angolu, Gvineju Bisau, Kabo Verde i Sveti Toma i Prinsipe)
Rua D. Lourenco de Almeida, 24 1400-126 Lisboa PORTUGAL [email protected]
pt.mvep.hr
Ivica Maričić, izvanredni i opunomoćeni veleposlanik
0035 121 302 1033, 302 1053, 302 1077
0035 121 302 1251
Uredovno vrijeme Veleposlanstva:
• ponedjeljak-petak 9,00-17,00
Uredovno vrijeme Konzularnog odjela Veleposlanstva: (za stranke)
• po dogovoru
Dežurni telefon za hrvatske državljane (za izvanredne situacije i hitne slučajeve izvan uredovnog
vremena): 00 351 966 015 731

 

ID: M
Trenutno nema dostupnih ponuda