Ljepote Norveških fjordova - Oslo i Bergen

Dodaj u favorite
Registrirajte se kako bi primali akcijske cijene za odabranu ponudu.
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje

LJEPOTA NORVEŠKIH FJORDOVA, OSLO I BERGEN 6 dana avionom

TERMINI PUTOVANJA: 18.06.-23.06., 25.06.-30.06., 23.07.-28.07.,04.08.-09.08., 27.08.-01.09.2020. - garantirani polasci

VRIJEDNOST VIŠE: program koji obuhvaća smještaj u Oslu i Bergenu pa je time i doživljaj 2 najveća i najljepša norveška grada cjelovit, smještaj u hotelima 3* / 4* s odličnim skandinavskim buffet doručcima, uključena tura po najljepšim norveškim fjordovima


PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan putovanja: ZAGREB – OSLO
Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman Zagreb kod šaltera informacija u 13:30h. Prijava i let za Oslo na redovnoj liniji Croatia Airlinesa s polaskom u 15:25h. Slijetanje u Oslo u 18:00h. Transfer autobusom do grada. Navečer predlažemo odlazak u orijentacijsku šetnju s pratiteljem putovanja te odlazak do šarmantne četvrti Aker Brygge, straro brodogradilište koje je potpuno rekonstruirano. Stari brodovi zamijenjeni su postmodernom arhitekturom. Nevjerojatne čelične i staklene strukture dižu se prema nebu i drže neke od najboljih gradskih restorana, trgovina, pubova i kina. Pravo mjesto za sve željne luksuza i blještavila! Povratak u hotel. Večera uz doplatu. Noćenje.

2. dan putovanja: OSLO
Doručak. Odlazak u razgled glavnog grada Norveške, grada Vikinga koji obiluje bojama, zelenim brdima koja ga okružuju te spektakularnim fjordovima. Oslo smatraju jednim od najboljih gradova na svijetu za život. Razgled grada uz pratitelja putovanja: Glavna ulica u Oslu, Ulica Karl Johans Gate, počinje kod glavnog kolodvora i jedno je od najživljih mjesta u gradu. U njoj su se smjestili brojni restorani, kafići, trgovine, kao i sveučilište, kazalište, parlament i kraljevska palača. Prekrasna Gradska vijećnica jedan je od simbola grada,a tvrđava i dvorac Akershus jedna je od najvažnijih srednjevjekovnih tvrđava u Norveškoj u kojoj možete pratiti norvešku povijest od 12. stoljeća do danas. Kompleks dvorca Akershus sastoji se od brojnih povijesnih građevina, muzeja i obrambenih dijelova. Posjetit ćemo park Vigeland s 227 monumentalnih skulptura. Vigeland se smjestio u sklopu većeg parka Frogner koji je najveći park u Norveškoj. Najnoviji simbol Norveške postala je kuća Opere koja je  smještena usred stare luke u Oslu s koje se pruža prekrasan pogled na Oslo fjord. Vidjet ćemo i kraljevsku palaču i parlament. Slobodno vrijeme. Poslijepodne predlažemo odlazak na „poluotok muzeja“ Bygdoy gdje se nalaze fantastični muzeji kao što su Vikinški muzej, Kon-Tiki muzej ili muzej Fram u kojem je izložen glasoviti polarni brod za kojeg se govori da je otišao sjevernije i južnije nego bilo koji drugi brod. Ili predlažemo odlazak do čuvene skakaonice Holmenkollen iznad grada. Kada pitate stanovnike Osla što je njihov najprepoznatljiviji spomenik, svi će  sasvim sigurno odgovoriti Holmenkollen. Skijaška skakaonica izgrađena je daleke 1892., a od onda je rekonstruirana čak 14 puta. Ovdje se održalo niz važnih natjecanja, uključujući i olimpijske igre 1952. godine. Danas je još uvijek aktivna skakaonica, a osim toga nudi turistima nevjerojatan pogled na Oslo i Oslofjord. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. (Večera uz doplatu). Noćenje.

3. dan putovanja: OSLO – HARDANGERVIDDA – HARDANGERFJORD – SLAPOVI VORINGFOSS – SLAP STEINDALFOSSEN – BERGEN
Doručak. Odjava iz hotela te odlazak prema očaravajućim norveškim fjordovima preko jedne od najvećih europskih visoravni Hardangervidda i istoimenom nacionalnom parku. Vožnjom uz fascinantnu visoravan moći ćete uživati u pogledu na prekrasan zeleni krajolik ispresijecan brojnim jezercima. Zaustavljanje kod znamenitog vodopada Voringsfoss čiji slapovi padaju više od 180m u dubinu što ga čini vodopadom s najvećim vertikalnim padom u Norveškoj. Nastavak vožnje prema Hardangerfjordu koji je poznat po pitoresknom krajoliku s pitomim mjestašcima,i nasadima voća. Fjord ćemo proći prelazom preko jednog od najdužih visećih mostova na svijetu s prekrasnim pogledom na fjord. Vidjet ćemo veliki slap Steinsdallsfossen ispod kojeg ćemo čak pokušati proći, ako nam to vrijeme dozvoli.  Nastavljamo vožnju do Bergena, drugog po veličini Norveškg grada. Odlazak u šetnju starom jezgrom Bergena kojeg krase prekrasne šarene, drvene kuće koje su simbol grada te su kulturna baština pod zašttom UNESCO-a. Slobodno vrijeme za večeru. Odlazak u hotel. Slobodno vrijeme za večeru (uz doplatu). Noćenje.

4 dan putovanja: BERGEN
Doručak. Odlazak u razgled Bergena koji je definitivno jedan od najljepših Norveških gradova, a zovu ga i „Vrata regije fjordova„. Zaustavit ćemo se kod doma poznatog skladatelja Edvarda Griga sa slikovitim vrtom ( ulaznica se plaća na licu mjesta ). Vidjet ćemo prekrasno očuvane drvene kuće iz doba Hanse kada je Bergen bio veliko trgovačko središte, utvrdu Bergenhus, pitoresknu luku Bryggen koju  krase raznobojne drvene kuće i nalazi se pod zaštitom UNESCO-a. U današnje vrijeme očuvano je oko 62 drvene kuće koje čine karakteristični izgled grada. Ovdje je dolazila sva riba s Lofota, a danas je poznata ribarnica na kojoj ćete imati prilike upoznati bogatstvo ribljih specijaliteta Skandinavije. Svakako preporučamo kušanje svježih škampi ili fantastičnu krem juhu od lososa. Slobodno vrijeme. Poslijedpodne predlažemo odlazak poznatom gradskom uspinjačom Floibanen na vrh planine Fjojen (320m nadmorske visine) iznad Bergena odakle se pruža veličanstven panoramski pogled na grad, planine, fjordove i more (doplata na licu mjesta, mogućnost povratka u grad pješice). Slobodno vrijeme. Povratak u hotel (večera uz doplatu). Noćenje.


5 dan putovanja: BERGEN – SOGNEFJORD – AURALNDSFJORD – FLAM – GUDVANGEN – GEILO
Doručak. Odjava iz hotela te odlazak prema Sognefjordu, najvećem i najpoznatijem fjordu u Norveškoj. Strme litice, vodopadi i intenzivno plava boja jezera čine ovaj 200km dugačak fjord doista spektakularnim. Vožnja uz dolinu fjordova do mjesta Voss gdje predlažemo ukrcaj na svjetski poznatu Flam željeznicu za Myrdal i Flam te nastavak jednom od najtraktivnijih i najstrminih pruga na svijetu kroz očaravajuću prirodu, uz spektakularni slap Kjosfossen s muzikom i plesačicama na stijenama oko kojih se pjeni voda. Vlak staje na vidikovcu do kojeg nije moguće doći pješke, a sam vidik je vrijedan svakog truda. Vožnja do pitoresknog mjesta mjesta Flam koji se smjestio na Aurlandsfjordu. koje godišnje posjeti preko pola miliona posjetitelja. Predlažemo odlazak na vožnju brodom po pitoresknom fjordu Aurlandsfjord te Naroyfjordu koji je pod zaštitom UNESCO-a kao jedan od najljepših slapova Norveške do mjesta Gudwangen (uz doplatu). Putnici koji nisu uplatili vožnju vlakom i krstarenje fjordom, autobusom mogu stići do mjestašca Flam gdje će pričekati ostatak grupe. Slobodno vrijeme za kupovinu tradicionalnih norveških suvenira. Nastavak vožnje do Geila, najvećeg norveškog skijaškog centra. Smještaj u hotel. Večera uz doplatu, noćenje.

6. dan putovanja: GEILO – TORPO – HEDDAL – OSLO – ZAGREB
Doručak. Odjava iz hotela te odlazak prema Oslu uz kraće zaustavljanje u mjestašcu Torpo poznatom po staroj drvenoj crkvi iz 12. stoljeća. Tzv. „stave crkve„ ili u slobodnom prijevodu crkve od drvenih greda predstavljaju jednu od najkompleksnijih vrsta drvenih konstrukcija tipičnih za sjevernu Europu od neolitika do srednjeg vijeka. Nastavak vožnje do Heddal stave crkve, najveće norveške crkve sagrađene davne 1200. godine i još danas je u upotrebi. Heddal crkva je remek djelo od drveta i najveća od 28 očuvanih crkava u Norveškoj (ulaz uz doplatu). Nastavak vožnje do zračne luke Oslo. Prijava za direktan let za Zagreb na redovnoj liniji Croatia Airlinesa s polaskom u 18:45h. Slijetanje u Zagreb u 21:15h. Kraj programa.

 

POLASCI

FIRST MINUTE CIJENA

REDOVNA CIJENA

04.08.

4.790,00 kn

4.990,00 kn

18.06; 25.06; 23.07; 27.08.

4.890,00 kn

5.090,00 kn


 

Eventualna doplata prilikom rezervacije aranžmana za vožnju svjetski poznatom Flam željeznicom – 590 kn po osobi (za realizacju potrebno min 15 osoba)

Krstarenje Aurlandsfjordom od Flama do Gudvangena – 260 kn (za realizacju potrebno min 15 osoba),

Doplata za paket 5 skandinavskih večera u hotelima ¾* u kojima se odsjeda 1.390 kn

 

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

•    povratnu zrakoplovnu kartu na relaciji Zagreb-Oslo-Zagreb
•    uključen 1 komad predane prtljage do 23kg po osobi te 1 komad ručne prtljage do 8kg
•    2 noćenja sa skandinavskim buffet doručkom u hotelu 3/4* u Oslu, u dvokrevetnim sobama
•    2 noćenje  sa skandinavskim buffet doručkom u hotelu 3/4* u Bergenu
•    1 noćenje  sa skandinavskim buffet doručkom u hotelu ¾* u Geilu ili okolici
•    transfer autobusom zračna luka – hotel – zračna luka
•    kompletna tura Norveškom prema programu
•    sve razglede prema programu
•    licenciranog turističkog pratitelja na hrvatskom jeziku tijekom putovanja
•    osiguranje jamčevine i osiguranje od odgovornosti
•    organizaciju i pripremu putovanja


CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

  • pristojbe zračnih luka i naknadu za izdavanje putničke karte koje se obvezno plaćaju prilikom rezervacije aranžmana 1190 kn – iznos je promjenjiv do dana izdavanja zrakoplovnih karata,
  • eventualna doplata prilikom rezervacije aranžmana za vožnju svjetski poznatom Flam željeznicom – 590 kn po osobi (za realizacju potrebno min 15 osoba),
  • krstarenje Aurlandsfjordom od Flama do Gudvangena – 260 kn (za realizacju potrebno min 15 osoba),
  • doplata za paket 5 skandinavskih večera u hotelima ¾* u kojima se odsjeda 1.390 kn

DOPLATA PRILIKOM REZERVACIJE, ulaznice za lokalitete i objekte koji se posjećuju, a nisu navedeni u cijeni aranžmana, fakultativne izlete, obroke koji nisu uključeni u cijenu.

INFORMATIVNE CIJENE ULAZNICA: (plaćanje na licu mjesta)

•    Nacionalna galerija u Oslu – 120 NOK
•    Fram muzej u Oslu – 120 NOK
•    Muzej vikinških brodova u Oslu – 100 NOK
•    Muzej u utvrdi Akershus – 100 NOK
•    SKI Skakaonica Holmenkollen – 130 NOK
•    OSLO pass za 24 sata – 445 NOK
•    Uspinjača FLOIBANEN u Bergenu – 100 NOK
•    Muzej Edvarda Griga u Bergenu – 110 NOK


RED LETENJA NA CROATIA AIRLINESU:

OU 488    Zagreb    15:25    Oslo    18:00
OU 489    Oslo    18:45    Zagreb    21:15


Doplata za jednokrevetnu sobu 1.590 kuna.

Dijete do 12 godina na pomoćnom ležaju s 2 odrasle osobe –  popust 500 kn.

Trokrevetna soba za 3 odrasle osobe na upit.

Prtljaga: Dozvoljena težina prtljage 23 kg i 1 komad ručne prtljage do 8 kg

MOGUĆNOST DOPLATE ZA VEZANI LET IZ DUBROVNIKA, SPLITA, ZADRA ILI PULE – 420 kn sa svim pristojbama (raspoloživost i potvrda letova na upit )

Za ovo putovanje dovoljna je valjana osobna iskaznica!

PRIJEVOZNIK: Croatia Airlines

 

ID: INT2022M
Trenutno nema dostupnih ponuda

Pronađite svoju destinaciju

Engleska

Grčka

Atena

2

Italija

Rim

2

Portugal

Turska

Španjolska