Libanon i Bejrut 5 dana

Dodaj u favorite
Registrirajte se kako bi primali akcijske cijene za odabranu ponudu.
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje

PUTOVANJE U LIBANON I BEJRUT - 5 dana 2020. Zrakoplovom iz Zagreba

DATUMI: 22.02.-26.02.2020., 14.03.-18.03.2020. - garantirani polazak

VRIJEDNOST VIŠE: odličan hotel 4* u centru Bejruta

Bejrut je poznat kao Pariz Bliskog Istoka, grad koji nudi fantastičnu kombinaciju Bliskog Istoka i Europe u jednom!

1. dan: ZAGREB – ISTANBUL – BEJRUT
Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije leta. Polijetanje zrakoplova za Istanbul u 09:10 sati. Slijetanje u Istanbul u 13:15 te nastavak leta za Bejrut u 19:10. Slijetanje u Bejrut u 20:00 sati. Slijedi transfer do centra grada. Smještaj u hotel. Navečer predlažemo šetnju gradom koji živi 24 sata. Bejrut se ponosi titulom jednog od najuzbudljivijih gradova za noćne izlaske, a njegovo središte kompletno ponovno izgrađeno nakon perioda građanskog rata podsjetit će vas na pariške avenije, ali na mediteransko-arapski način.  Povratak u hotel. Noćenje.

2. dan: BEJRUT
Doručak. Bejrut s pravom nazivaju Parizom Bliskog Istoka. Njegova kozmopolitska atmosfera, bogata povijest, visoki standard života i izvrsna gastronomija iznenađuju svakog turista te su to sve razlozi zašto se Bejrut našao na viskom mjestu najbrže rastućih gradova po broju posjetitelja. Grad koji je nekad bio podijeljen na muslimanski i kršćanski dio, danas je ponovno ujedinjen. Razgled najznačajnijih gradskih znamenitosti u starom i novom dijelu grada: trg Place de l'Étoile, Nacionalni muzej, šetalište Corniche uz obalu Sredozemnog mora, Muzej Sursock, Džamija Mohamad al Amin, golublja stijena. Tijekom razgleda organiziran je odlazak na ručak u lokalnom restoranu (uključen u cijenu). Slobodno poslijepodne za shopping i šetnju gradom. Navečer predlažemo zajednički odlazak na bogatu, tradicionalnu libanonsku večeru uz program s uključenim transferom autobusom. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan: BEJRUT – JEITA – HARISSA – BYBLOS - BEJRUT
Doručak. Predlažemo cjelodnevni izlet s uključenim ručkom koji uključuje bisere Libanona. Izlet do prekrasne špilje Jeita, jednog od najvećih svjetskih čuda prirode. Pećina se proteže u dužini od gotovo 9 km i jedna je od najljepših špilja na svijetu, nominirana za jedno od novih 7 svjetskih čuda. Špilja se sastoji od dva dijela za posjetitelje: u gornji dio se dolazi žičarom i obilazi pješke, dok se donji dio posjećuje brodićem. Nakon Jeite nastavljamo do Harisse, jednog od najpoznatijih hodočasničkih lokaliteta u Libanonu gdje već gotovo sto godina hodočaste kršćani iz cijeloga svijeta. Svetištem Gospe od Libanona dominira kip Djevice Marije visok 8,5m, jedan od najljepših na Bliskom istoku. Odavde se pruža prekrasan pogled na Beirut i zaljev Jounieh. Ručak u lokalnom restoranu. Nastavak do Byblosa, prekrasnog feničanskog lučkog grada koji je zbog bogate ostavštine Feničana, Rima, Bizanta te zbog iznimno velike kulturne baštine pod zaštitom UNESCO-a. Byblos se smatra najduže nastanjenim gradom na svijetu. Slobodno vrijeme za kupovinu suvenira. Povratak u Bejrut u kasnim poslijepodnevnim satima.  Slobodno vrijeme. Noćenje


4. dan: BEJRUT – BAALBEK – ANJAR – VINARIJA KSARA - BEJRUT
Doručak. Predlažemo odlazak na cjelodnevni izlet do doline Bekaa, gdje se na visini od 1150m, smjestio Baalbek, najpoznatiji antički lokalitet Libanona. Razgled hramova posvećenih Jupiteru, Bacchusu i Veneri.  Baalbek se smatra jednim od najvećih arhitektonskih čuda starog svijeta te je upisan na UNESECO listu svjetske baštine.  Odlazak do grada Anjara, jedinstveno sagrađenom gradu iz 8. st. kojega je izgradio damaški kalif iz dinastije Omejida, a mjesto je poznato kao Pustinjska palača. Razgled ostataka nekadašnjih zidina, palača i rezidencija. Ručak u lokalnom restoranu. Nastavljamo do vinarije Ksara poznate po korištenju rimskih spilja kao prirodnih vinskih podruma te degustacija čuvenog libanonskog vina. Povratak u Bejrut. Slobodno vrijeme. Za one koji ne idu na izlet, slobodan dan za samostalno istraživanje libanonske prijestolnice.  Noćenje.

5. dan: BEJRUT – ISTANBUL - ZAGREB
Doručak. Nakon doručka transfer do zračne luke te let za Istanbul u 09:45. Slijetanje u Istanbul u 12:50 te nastavak leta za Zagreb u 18:50. Slijetanje u Zagreb u 19:00 sati. Kraj programa.

FIRST MINUTE CIJENA aranžmana: 2.990  KN + Zrakoplovne pristojbe i naknade 1.990  kn

REDOVNA CIJENA  3.290 KN + Zrakoplovne pristojbe i naknade 1.990  kn

zrakoplovne pristojbe i naknade – obavezna doplata 1.990,00 kn


Cijena uključuje:
•    prijevoz zrakoplovom Turkish airlinesa na relaciji Zagreb-Istanbul-Bejrut-Istanbul-Zagreb
•    1 komad predane prtljage maksimalne težine do 30 kg i 1 komad ručne prtljage do 8kg
•    Doček i asistencuju lokalnog agenta u zračnoj luci Bejrut
•    Transferi zračna luka-hotel-zračna luka
•    smještaj u hotelu  4* u centru Bejruta u dvokrevetnim sobama
•    cjelodnevni razgled Bejruta u pratnji lokalnog vodiča
•    posjet Nacionalnom muzeju u Bejrutu
•    sve grupne razglede i vožnje prema programu
•    sve ulaznice navedene u programu
•    licenciranog voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
•    jamčevinu i troškove organizacije putovanja

Cijena ne uključuje:
•    zrakoplovne pristojbe i naknade – obavezna doplata 1.990,00 kn (promjenjivo do izdavanja avio karata)
•    doplatu za jednokrevetnu sobu od 1.190 kn
•    obavezna doplata za napojnice lokalnim vodičima i vozačima 25 USD po osobi
•    ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje
•    karte javnog gradskog  prijevoza, doplate za izlete i obroke koji nisu prema programu
•    osobne troškove, pića i napojnice te ostalo što nije navedeno pod cijena uključuje
•    zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja (preporučujemo)

Popusti:
odrasla osoba na pomoćnom ležaju BEZ POPUSTA – NA UPIT!

Fakultativne doplate:
•    doplatu za jednokrevetnu sobu: 1190 kn
•    Cjelodnevni izlet Baalbeck – Ksara -Anjar sa uključenim ručkom: 680 kn ( obavezna prijava i plaćanje prilikom rezervacije aranžmana
•    Cjelodnevni izlet Jeita, Harrisa i Byblos s uključenim ručkom: 770 kn ( obavezna prijava i plaćanje prilikom rezervacije aranžmana)
•    napojnice za lokalne vodiče i vozače 25 USD (obavezna doplata na licu mjesta, pratitelju putovanja)
•    tradicionalna libanonska večera uz bogati program te uključen povratni transfer autobusom: 500 kn
•    putno osiguranje (preporučujemo)
•    dodatne usluge, obroke, izlete i sve što nije navedeno pod stavkom “cijena po osobi uključuje”
NAPOMENA: Za fakultativne izlete potreban je minimum od 15 osoba, a u slučaju manjeg broja putnika, cijena će biti proporcionalna prijavljenom broju putnika.

Napomene:
•    Kategorizacija hotela u Libanonu odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji u zemlji u koju se putuje i može biti različita od europskih standarda.
•    Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja, kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.

KORISNE INFORMACIJE:

Službeno ime: Libanonska republika
Geografski položaj: Bliski istok, na obali istočnog Sredozemlja, a graniči s Izraelom na jugu, te Sirijom na sjeveru i istoku. Libanon nazivaju i Švicarskom Srednjeg istoka.
Broj stanovnika: 3,72 milijuna
Glavni grad: Bejrut
Jezik: arapski, engleski,  francuski i armenski
Vremenska razlika: + 2 sata zimi / + 3 sata ljeti
Novčana jedinica: Libanonska funta ( LBP). Za lakše snalaženje 1 EUR = cca 1.900 LBP.  Uz libanonsku liru opće je prihvaćena valuta američki dolar kojim se također svagdje može plaćati, Preporučamo da ponesete dolare u malim apoenima od 1, 5, 10 i 20 USD. Od kreditnih kartica prihvaćaju uglavnom Master card, Visa, American Express i Diners no ne primaju ih svagdje.

Putovnice i vize: Za ovo je putovanje potrebna je valjana putovnica koja mora vrijediti minimalno 6 mjeseci od ulaska u zemlju. Viza je potrebna , izdaje se  u zrakoplovnoj ili pomorskoj luci besplatno po prispijeću i to na rok od 30 dana s mogućim produženjem na rok do 90 dana. Kopiju putovnice potrebno je dostaviti prodajnom osoblju prilikom rezervacije aranžmana. Ulazak u Libanon nije dozvoljen putnicima s izraelskim pečatom u putovnici!

Kupovina: keramika, posuđe od bronze i mesinga, radovi u staklu Vrlo je povoljan nakit od zlata ili srebra, a dizajn je jako atraktivan, marame i pašmine, začini, orašasti plodovi. U Bejrutu je ponuda iznimno velila te možete kupiti sve, od tradicionalnih suvenira do robe poznatih svjetskih marki.
Odjeća i obuća: Preporučamo laganu pamučnu odjeću svijetlih boja i udobnu obuću. Za večernje sate u višim područjima te u pustinji ponesite toplu odjeću jer se temperatura noću jako snizi. Ukoliko putujete u razdoblju od prosinca do ožujka, ponesite nepromočivu i toplu odjeću. U džamijama nije dopušteno nošenje kratkih hlača i odjeće bez rukav te je potrebna marama za pokrivanje glave.

Hrana i piće:. Libanonska je kuhinja je jedna od najpopularnijih kuhinja na svijetu. Jedno od najpoplularnijih jela je mezze, predjelo koje ima bezbroj oblika i varijanti. Poznata ukusna jela su baba-ghanoush – spravljen od pečenog patlidžana; falafel – duboko pržene okruglice od mješavine začina i slanutka, shawarma – sendvič s mariniranim mesom s grila. Važan sastojak libanonskih jela je humus – mješavina slanutka, tahini sezama, soka od limuna i češnjaka, a obično se jede s libanonskim kruhom. Humus, široko popularan i rasprostranjen u svijetu, i dalje je najbolji u Libanonu. Libanonci ga jedu  za doručak, ručak i za večeru. Poznato libanonsko piće je Arak, alhoholno piće sa anisom. Libanonci imaju razvijenu tradiciju uživanja u kvalitetnim vinima.  Osim libanonske kuhinje, restoranska je scena u Libanonu je vrlo raznolika tako da ovdje možete naći sve međunarodne kuhinje, od kineske i japanske do indijske, talijanske, meksičke, grčke i sl.

Voda: Preporučuje se piti flaširana voda.
Napon struje: 220V (nije potreban adapter)

Cijepljenje: nije potrebno
Mobilne mreže: Mobilna telekomunikacija i Internet su jako skupi te savjetujemo da odmah po dolasku u Libanon ugasiti mobilne podatke te da koristite wifi koji je dostupan u hotelima i na većini turističkih lokacija. Postoje putni paketi koje možete unaprijed dogovoriti kod svojih teleoperatera
Pozivni broj zemlje: +961

Klima: Libanon uživa mediteransku klimu s blagim i kišovitim zimama i toplim, dugim ljetima. Kiša praktički ne pada između lipnja i rujna i posjetitelji mogu računati s 300 sunčanih dana godišnje. Ljeti Libanonci vole pobjeći od gradske vrućine i vlage u planine. Zimi pak planinski vrhunci nerijetko osvanu prekriveni snijegom. Zimski mjeseci, od Studenog do Ožujka prosječna temperatura je ugodnih 15-18 C, Travanj-Lipanj je ugodnih 18-25 C, Srpanj i Kolovoz su najtopliji mjeseci sa prosječnom temperaturom od 26-30 C, Rujan i Listopad nam donose 23-26 C.

VAŽNE INFORMACIJE:
Završno pismo dostavljamo vam e-mailom  najkasnije 3-5 dana  prije putovanja – to je završni dokument  u kojem se nalaze sve bitne informacije poput točnog vremena i mjesta polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, imena hotela i sl. Eventualne doplate za izlete i ulaznice plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje, osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta. Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa. Agencija ima pravo promjene redoslijeda programa.
Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:

Za putovanje u Libanon potrebna je putovnica koja mora biti važeća još najmanje 6 mjeseci nakon ulaska u zemlju. Viza se dobiva po dolasku u zračnu luku i trenutno je besplatna. Prilikom rezervacije putovanja obavezno je dostaviti kopiju putovnice prodajnom mjestu. Za putnu dokumentaciju (putovnica, zrakoplovna karta) odgovoran je isključivo putnik.

UPLATE I REZERVACIJE:
Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti minimalno 30% ukupnog iznosa, a ostatak najkasnije 21 dan prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučamo uplatu paketa osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju. U slučaju uplate na račun ljubazno molimo da nam OBAVEZNO pošaljete kopiju uplate ili da nas o uplati obavijestite e-maila kako bismo je evidentirali te vam poslali Ugovor za putovanje i račun. Dok ne dobijete Ugovor za putovanje, vaša rezervacija nije potvrđena! Završno pismo dobit ćete 48 sati prije početka putovanja. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 5 dana prije početka paket aranžmana, putnička agencija dužna je obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

MOGUĆNOSTI PLAĆANJA:
•    gotovina, internet bankarstvo
•    kreditne kartice: American Express, Diners, Maestro, Visa, Mastercard

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Sukladno Zakonu o pružanju usluga u turizmu, Mondo Travel ima kod osiguravajućeg društva Wiener osiguranje, Vienna Insurance Group d.d, sklopljen ugovor broj: 1322-00046634 za razdoblje 3.9.2019. do 3.9.2020. godine o osiguranju od odgovornosti za štetu koju prouzroči putniku neispunjenjem, djelomičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obveza koje se odnosi na paket-aranžman. Mondo travel također ima policu osiguranja od jamčevine, sklopljenu kod osiguravajućeg društva Wiener osiguranje, Vienna Insurance Group d.d, ugovor broj: 1501-00000895 za razdoblje 3.9.2019. do 3.9.2020. godine
Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji.

Minimalan broj putnika: 20

 

 

 

 

ID: INT2022M
Trenutno nema dostupnih ponuda

Pronađite svoju destinaciju

Bali

Maroko

USA