Libanon 7 dana

Dodaj u favorite
Registrirajte se kako bi primali akcijske cijene za odabranu ponudu.
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje

LIBANON - Putovanje 7 dana iz Zagreba

Termin putovanja: 13.04.-19.04.2020. - garantirani polazak

Vodimo vas u jednu od najmanjih i najljepših zemalja Bliskog istoka, bogate kulture i povijesti,spoja tradicionalnog i modernog.Boravit ćete u Beirutu, „Parizu Bliskog istoka“ i raditi izlete u najinteresantnija mjesta…Tu je i bogat noćni život i dobro poznata libanonska kuhinja…

 

Program putovanja:

1.dan,13.04.:ZAGREB-ISTANBUL
Sastanak putnika u zračnoj luci 2 sata prije leta.Prijava za let za Istanbul TK1056 u 20h15.Slijetanje u 23h20.

2.dan,14.04.:ISTANBUL – BEIRUT - ručak
Nastavak leta za Beirut na liniji TK828 u 00h55.Slijetanje u 02h50.Po obavljanju carinskih formalnosti,prijevoz do hotela.Smještaj u sobe. Odmor. U 10h krećete na razgled glavnog i najvećeg grada i najveće luke Libanona. „Pariz Bliskog istoka“ zbog svoje kosmopolitske atmosfere,posebno prije početka građanskog rata,posljednjih godina je značajno obnovljen.Danas ponovo ujedinjen i izgrađen i u pogledu moderne arhitekture i uopće načina života predstavlja ravnotežu kršćanstva i islama. Nakon razgleda (nacionalni muzej,crkve,džamije..) nastavljamo put južno od Beiruta, prema Deir El Qamaru, tipičnom libanonskom selu koje se od 1945. god. nalazi na listi UNESCO-a.
Tu su palače,džamije,crkve i poznati muzej voska "Marie Baz" koji pripovijeda priču o Libanonu od 15. stoljeća do danas. Slijedi gradić Beiteddine, poznat po palači Beiteddine Godine 1943. palača je proglašena ljetnom rezidencijom službenog predsjednika. Tijekom libanonskog građanskog rata teško je oštećena. Dijelovi palače danas su otvoreni za javnost, dok je ostatak još uvijek predsjednička ljetna rezidencija. Posjetit ćete i rezervat cedrova Barouk, nacionalnog stabla Libanona. Povratak u
Beirut,noćenje.

3.dan,15.04. : BEIRUT-ŠPILJA JEITA-HARISSA-BYBLOS-BEIRUT-doručak,ručak
Nakon doručka vožnje prema veličanstvenoj špilji Jeita koja se sastoji od 2 galerije, a u kojoj je izvor rijeke Nahr al-Kalb.Gornju galeriju je moguće razgledati pješice,a donju vožnjom brodićem. Slijedi odlazak do sela Harissa,mjesta kršćanskog hodočašća sa svetištem posvećenom Gospi od Libanona. Svetište privlači milijune vjernika i kršćana i muslimana iz cijelog svijeta. Odlazak do obližnjeg Byblosa,jednog od najstarijih stalno nastanjenih gradova na svijetu ( star barem 7000 godina).Razgled grada i njegovih znamenitosti od kojih su mnoge pod zaštitom UNESCO-a, a koje datiraju iz svih razdoblja libanonske povijesti. Byblos je, uz Sidon, Tir i Aruad, bio jedno od četiri fenička vazalna kraljevstva Perzijskog carstva.Povratak u hotel. Noćenje.

4.dan,16.04.:BEIRUT-TRIPOLI-BEIRUT -doručak,ručak
Doručak te vožnja do 85 km udaljenog Tripolia, najvećeg grada u sjevernom Libanonu i drugog po veličini grada u zemlji.Glavni je grad sjeverne vlade i okruga Tripoli. Obilazak grada čije mnoge crkve podsjećaju na povijest grada. Ove crkve također pokazuju raznolikost kršćana u Libanonu, a osobito u Tripoliju. Tu su i mnoge džamije, tvrđava i utvrda Raymond de Saint-Gilles na vrhu brda u Tripoliju…. Slijedi posjet Nabu muzeju. Smješten na obali Mediterana, u selu El-Heri, u mjestu Ras Al Shaqa.Nazvan po mezopotamskom bogu zaštitnika pismenosti, muzej nudi iznimnu stalnu zbirku artefakata iz brončanog i željeznog doba koji predstavljaju rimsku, grčku, bizantsku, feničku i mezopotamsku i suvremenu libanonsku kulturu, pored rijetkih rukopisa i etnografskog materijala. A prije povratka u Beirut, odlazak u Batroun je glavnu turističku destinaciju u Sjevernom Libanonu . Grad ima povijesne rimokatoličke i grčke pravoslavne crkve. To je grad sa živahnim noćnim životom koji uključuje pubove i noćne klubove. Stabla agruma okružuju Batroun, te ćete imati priliku osvježiti se limunadom koja se prodaje u kafićima i restoranima na glavnoj ulici. Povratak u hotel,noćenje.

5.dan,17.04.: BEIRUT – BAALBEK – KSARA – ANJAR - BEIRUT-doručak,ručak
Nakon doručka vožnja prema Baalbeku, libanonskom biseru iz rimskog doba, sa izvrsno očuvanim rimskim hramovima (Jupiterov je najveći, Bakhusov najljepše ukrašen, a Venerin hram predstavlja pravi biser rimske arhitekture).Nastavljamo do vinarije Ksara koja je koristila rimske špilje kao prirodne vinske podrume,degustacija vina. Odlazak u jedinstveni libanonski grad Anjar koji datira iz vremena dinastije Omejida (8.st), poznat kao Pustinjska palača. Povratak u hotel,noćenje.

6.dan,18.04.: BEIRUT – SIDON – TYR -MAGHDOUCHE- BEIRUT-ISTANBUL-doručak,ručak
Doručak te polazak prema Sidonu, gradu u drevnoj Feniciji.Razgled 3.po veličini grada u Libanonu:dvorac St Louis, stari bazar, Khan el Franj.Nastavak puta u Tyr, pored Sidona jedan od najvećih trgovačkih gradova i luka antičke Fenicije, zvan Kraljica na moru. Razgled brojnih spomenika: triumfalni luk, nekropola,hipodrom (drugo po redu najbolje očuvano i najveće trkalište iz rimskog doba). Ukoliko vrijeme dozvoli,na povratku u Beirut odlazak u Maghdouche gdje se naalzi kip djevice Marije. Prema kršćanskom uvjerenju, kada je Isus došao u Sidon, Djevica Marija koja ga je pratila, čekala ga je na vrhu brda gdje se danas nalazi Maghdouche. Provela je noć u spilji koja je postala poznata kao Mantara , ili "Čekajući". Povratak u Beirut i prijevoz na aerodrom.Prijava na let za Istanbul na liniji TK827 u 22h10.

7.dan,19.04.:ISTANBUL - ZAGREB
Slijetanje u 00h10. Predlažemo smještaj u hotel (uz doplatu). Let za Zagreb na liniji TK1053 u 07h05/slijetanje u 08h15

 

Cijena ( minimum 15 putnika ) : 8.100,00 kn

First minute cijena (za prijave do 01.09.2019.) : 7.700,00 kn

Doplata za manji broj : 900,00 kn

Doplata za jednokrevetnu sobu: 1.400,00 kn

 

Uključeno: avio-karta Zagreb-Beirut- -Zagreb (ekonomska klasa), smještaj u hotelu 4* (lokalna kategorizacija),obroci prema programu, lokalni vodič na engleskom jeziku,ulaznice,pratitelj iz Zagreba,
jamčevina ( polica osiguranja jamčevine za turističke paket aranžmane br. 1501-00000177 kod Kvarner Vienna Insurance group).

Nije uključeno : aerodromska taksa (cca 1.950,00 kn) , napojnice lokalnim vodičima i vozaču $ 5 po danu.

  • Viza: potrebna - dobiva se na ulazu u zemlju i trenutno je besplatna.
  • Putovnica mora vrijediti još najmanje šest mjeseci od ulaska u zemlju.
  • Ulazak u Libanon nije dozvoljen putnicima s izraelskim pečatom u putovnici.


Kalkulacija je rađena na temelju tečaja dana 27.06.2019. U slučaju promjene tečaja za više od 1,5%, agencija zadržava pravo promjene cijene,kao i pravo na otkaz putovanja u slučaju nedovoljno prijavljenih putnika. Organizator putovanja zadržava pravo izmjene redoslijeda izleta.
Preporučujemo uplatu police putnog osiguranja. Detaljnije informacije možete dobiti u agenciji.

 

ID: 2015ITC
Trenutno nema dostupnih ponuda

Pronađite svoju destinaciju

Bali

Maroko

USA