Kuba - Havana i Vardero

Dodaj u favorite
Registrirajte se kako bi primali akcijske cijene za odabranu ponudu.
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje

PUTOVANJE KUBA HAVANA I VARADERO - 9 DANA / 7 NOĆENJA  

GRUPNI POLAZAK 26.9.-4.10.2019.  

PROGRAM PUTOVANJA     

1. DAN / ZAGREB – PARIZ – HAVANA Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb dva sata prije polaska zrakoplova. Prijava na let i polijetanje zrakoplova prema Parizu u 9:00 sati na liniji AF 5075 (Air France). Dolazak u Pariz predviđen je u 11:05 sati. Nastavak putovanja prema Havani u 16:10 sati na liniji AF 946. Dolazak u Havanu predviđen je u 20:05 sati. Nakon carinskih formalnosti, transfer do hotela 4*. Smještaj i noćenje.  

2. DAN / HAVANA Doručak. Preporučujemo odlazak na fakultativni cjelodnevni razgled Havane, grada koji oduševljava svojim šarmom, toplinom, pjesmom i plesom na svakom koraku te je pod zaštitom UNESCO-a. Odlazak do centra te nastavak razgleda pješice i autobusom. Posjet svim važnim znamenitostima: Plaza de Armas, Obispo ulica, Plaza de la Catedral, Palacio de Artesania, Plaza Vieja. Razgled moderne i stare, kolonijalne Havane. Ručak u lokalnom restoranu. Nakon ručka, odlazak ulicom La Rampa prema Miramaru, rezidencijalnom dijelu Havane te zaustavljanje kod Trga Revolucije. Povratak u hotel i odmor. Noćenje.  

3.DAN / HAVANA  Nakon doručka, preporučujemo odlazak na fakultativni izlet u Muzej ruma gdje ćete imati priliku vidjeti proces dobivanja ruma, karakterističnog pića za ovo podneblje. Zatim slijedi odlazak na ceremoniju Maridaje , tijekom koje se određena cigara kuša uz pripadajući rum. Posjet memorijala Jose Marti koji se nalazi u novom dijelu Havane i ulici Hamel kako biste svjedočili folklornom plesu Kube. Ručak u lokalnom restoranu. Povratak u hotel. Ukoliko ste raspoloženi za večernji provod, preporučujemo odlazak na Parisien Show u hotel Nacional ili tradicionalni Cabaret show Tropicana s preko 80 izvođača. Noćenje.      

4.DAN / HAVANA – DOLINA VINALES (PINAR DEL RIO) – HAVANA Doručak. Odlazak na izlet u duhansku dolinu Vinales, udaljenu otprilike oko dva i pol sata vožnje, najzapadniju kubansku regiju poznatu po uzgoju duhana. Po putu stajanje kod Las Barrigonas, mjesta okruženog plantažama duhana i pitoresknim kućicama lokalnog stanovništva. Nastavak vožnje kroz dolinu Vinales. Šetnja kroz indijansku špilju unutar koje teče rječica. Odlazak do murala prahistorije naslikanog na stijeni. Ručak u obližnjem lokalnom restoranu. Izlet će završiti vožnjom čamcem kroz špilju Cueva del Indio. Potom povratak prema Havani. Smještaj u hotel i noćenje.  

                                                  
5.DAN / HAVANA – COJIMAR – VARADERO Nakon doručka, odlazak iz Havane i vožnja prema Varaderu. Tijekom vožnje zaustavljanje  kod Finca Vigia, Hemingwayovog muzeja, tj. kuće gdje je živio. Odlazak u Cojimar, malo ribarsko mjesto pokraj Havane gdje je Hemingway imao usidren svoj brod. Nastavak putovanja prema Varaderu. Po dolasku u Varadero, prijava u hotel 4*. Smještaj i noćenje.   

6. DAN / VARADERO  Doručak. Preporučujemo odlazak na fakultativni izlet Crucero del Sol . Cjelodnevni izlet katamaranom na otok Cayo Blanco poznat po bijeloj pješčanoj plaži i tirkiznom čistom moru s uključenim ručkom na otoku i plivanjem s delfinima na otvorenom moru. Povratak u hotel. Noćenje.  

7. DAN / VARADERO  Doručak. Preporučujemo odlazak na fakultativni izlet
Tres Ciudades ili u prijevodu - tri grada – Trinidad, Cienfuegos, Santa Clara. Izlet autobusom do grada Trinidad koji se nalazi na južnom karipskom dijelu otoka, grad pod zaštitom UNESCO - ove svjetske baštine poznat po uzgoju šećerne trske i proizvodnji cigara. Slobodno vrijeme za ručak. Posjet još jednom biseru Kube, Cienfuegos, bijelih širokih ulica i vožnja do memorijalnog centra Che Guevare u mjestu Santa Clara. Povratak u hotel autobusom u kasnim večernjim satima.  

8. DAN / VARADERO – HAVANA  Nakon doručka, organiziran prijevoz u zračnu luku Havana. Polijetanje zrakoplova prema Amsterdamu u 16:35 sati na liniji KL724.   

9. DAN / AMSTERDAM – ZAGREB Predviđen dolazak u Amsterdam je u 08:00 sati prema lokalnom vremenu. Nastavak putovanja prema Zagrebu u 13:40 sati na liniji KL1941. Dolazak u Zagreb predviđen je u 15:30 sati.   

    
Cijena paket-aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi 12.480 kn  
Doplata za jednokrevetnu sobu 1.690 kn  
Zrakoplovne pristojbe (2.590 kn) uključene su u cijenu paket-aranžmana.  

FIRST MINUTE POPUST NA OSNOVNU CIJENU 5% ZA REZERVACIJE DO 60 DANA PRIJE POLASKA ILI DO POPUNJENJA MJESTA.  

FAKULTATIVNI IZLETI: - Cjelodnevni razgled Havane 290 kn - Muzej ruma   490 kn - Dolina Vinales   790 kn - Crucero del Sol   890 kn - Tres Ciudades   890 kn  
Minimum prijavljenih putnika za izlete: 15 U cijene izleta uključen je transfer, lokalni vodič i ručak (osim za izlet Tres Ciudades – ručak nije uključen).  

CIJENA PAKET-ARANŽMANA UKLJUČUJE: prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb – Pariz – Havana – Amsterdam - Zagreb, zrakoplovne pristojbe, četiri noćenja s doručkom u hotelu 4* (standard sobe) u Havani, tri noćenja s doručkom u hotelu 4* (standard sobe) u Varaderu, Hemingwayov muzej, povratni transfer od zračne luke do hotela, voditelja putovanja, organizaciju i pripremu putovanja.  

CIJENA PAKET-ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: kubansku vizu, uslugu izdavanja vize, dodatne obroke, fakultativne izlete, prijenos prtljage, usluge koje nisu navedene u programu, napojnice, putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja.  

VIZA – TURISTIČKA KARTA: Viza se ne stavlja u putovnicu. Cijena: 450 kn uključuje turističku kartu i uslugu izdavanja. Putnici su obvezni prilikom rezervacije putovanja dostaviti u agenciju kopiju prve i zadnje stranice putovnice koja mora biti važeća najmanje 6 mjeseci od početka putovanja.  

Napomene:  Hoteli se nalaze u navedenim gradovima ili u okolici gradova. Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i iznos pristojbe potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.  Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koja se propisuje. Organizator zadržava pravo promjene letova.  
   
Organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ali se obvezuje da će program izvršiti u cjelosti. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed. Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemalja u koje se putuje i može biti različita od europskih standarda. Molimo da se o sigurnosti putovanja informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na web stranici: www.mvep.hr  Važno: Putovnica mora biti važeća minimalno 6 mjeseci od ulaska u zemlju.

KORISNE INFORMACIJE
Službeno ime: Republika Kuba Glavni grad: Havana Službeni jezik: španjolski, govori se i engleski. Vremenska razlika: - 6 sati u odnosu na Hrvatsku. Novčana jedinica: kubanski peso (CUC), preporuča se ponijeti EUR. 1 EUR = cca 1,20 CUC  Napon struje: 110 V, potreban adapter. Viza: potrebna je turistička karta za ulaz u zemlju - Atlas posreduje u izdavanju. Cijepljenje: nije potrebno Pozivni broj zemlje: +53 Klima: tropska, sušna sezona je od studenog do travnja, kišna sezona je od svibnja do listopada.  Odjeća i obuća: lagana i većinom casual odjeća. Zimi je za večernje sate korisno imati pamučnu ili vunenu vestu (laganiju jaknu, šuškavac može biti koristan zbog tropskih pljuskova). Kape su preporučljive kao zaštita od izuzetno jakog sunca. Kupovina: osim poznatih kubanskih cigara i izvrsnog ruma postoji puno drugih dobrih stvari koje možete kupiti na Kubi (zlatni i srebrni nakit, ručno izrađeni predmeti od lokalnih materijala drva, slame, papira mâché, morskih školjki, sjemena, terakote i stakla). Kubanski muzički instrumenti također su vrlo popularan izbor. Postoje i toaletni te farmaceutski proizvodi koji se ne mogu nabaviti nigdje drugdje na svijetu. Hrana i piće: u tradicionalnoj kubanskoj kuhinji grah i riža zastupljeniji su od kruha, a najčešća jela su na bazi mesa. Iako je Kuba otok, riba i plodovi mora zastupljeniji su i dostupni samo u vrhunskim restoranima. U kubanskoj se kuhinji mogu vidjeti različiti utjecaji što ovisi od regije do regije na otoku - naročito na istoku Kube. Hrana je vrlo rijetko ljuta i jako začinjena. 

ID: A
Trenutno nema dostupnih ponuda

Pronađite svoju destinaciju

Bali

Maroko

USA