Kuba - Havana i Varadero

Dodaj u favorite
Registrirajte se kako bi primali akcijske cijene za odabranu ponudu.
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje

PUTOVANJE KUBA - HAVANA I VARADERO 9 DANA / 7 NOĆENJA

 

Termin putovanja: 4.-12.12.2019. - garantirani polazak

PROGRAM PUTOVANJA:

1. DAN / ZAGREB – AMSTERDAM – HAVANA
Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb dva sata prije polaska zrakoplova. Prijava na let i polijetanje zrakoplova prema Amsterdamu u 8:20 sati na liniji OU450 (Croatia Airlines). Dolazak u Amsterdam predviđen je u 10:30 sati. Nastavak putovanja prema Havani u 12:35 sati na liniji KL723. Dolazak u Havanu predviđen je u 17:15 sati. Nakon carinskih formalnosti, transfer do hotela 4*. Smještaj i noćenje.

2. DAN / HAVANA
Doručak. Preporučujemo odlazak na fakultativni cjelodnevni razgled Havane, grada koji oduševljava svojim šarmom, toplinom, pjesmom i plesom na svakom koraku te je pod zaštitom UNESCO-a. Odlazak do centra te nastavak razgleda pješice i autobusom. Posjet svim važnim znamenitostima: Plaza de Armas, Obispo ulica, Plaza de la Catedral, Palacio de Los Capitanes Generales, Plaza Vieja, Plaza de San Francisco de Asis, El Palacio de Marques de Arcos. Razgled moderne i stare, kolonijalne Havane. Ručak u lokalnom restoranu i zatim slijedi posjet gradskom muzeju. Povratak u hotel. Noćenje.

3.DAN / HAVANA
Nakon doručka, preporučujemo odlazak na fakultativni izlet kubanski korijeni. Izlet uključuje odlazak u Muzej ruma gdje ćete imati priliku vidjeti proces dobivanja ruma, karakterističnog pića za ovo podneblje. Zatim slijedi odlazak na ceremoniju Maridaje, tijekom koje se kušaju cigare uz pripadajući rum. Posjet memorijala Jose Marti koji se nalazi u novom dijelu Havane i ulici Hamel kako biste svjedočili folklornom plesu Kube. Ručak u lokalnom restoranu. Povratak u hotel. Ukoliko ste raspoloženi za večernji provod, preporučujemo odlazak na Parisien Show u hotel Nacional ili tradicionalni Cabaret show Tropicana s preko 80 izvođača. Noćenje.

4.DAN / HAVANA – DOLINA VINALES (PINAR DEL RIO) – HAVANA
Doručak. Odlazak na izlet u duhansku dolinu Vinales, udaljenu otprilike oko dva i pol sata vožnje, najzapadniju kubansku regiju poznatu po uzgoju duhana. Po putu stajanje kod Las Barrigonas, mjesta okruženog plantažama duhana i pitoresknim kućicama lokalnog stanovništva. Nastavak vožnje kroz dolinu Vinales. Šetnja kroz indijansku špilju unutar koje teče rječica. Odlazak do murala prahistorije naslikanog na stijeni. Ručak u obližnjem lokalnom restoranu. Izlet će završiti vožnjom čamcem kroz špilju Cueva del Indio. Potom povratak prema Havani. Smještaj u hotel i noćenje.

5.DAN / HAVANA – COJIMAR – VARADERO
Nakon doručka, odlazak iz Havane i vožnja prema Varaderu. Tijekom vožnje zaustavljanje kod Finca Vigia, Hemingwayovog muzeja, tj. kuće gdje je živio (ulaznica se plaća na licu mjesta). Odlazak u Cojimar, malo ribarsko mjesto pokraj Havane gdje je Hemingway imao usidren svoj brod. Nastavak putovanja prema Varaderu. Po dolasku u Varadero, prijava u hotel 4*. Smještaj i noćenje.

6. DAN / VARADERO
Doručak. Preporučujemo odlazak na fakultativni izlet Crucero del Sol. Cjelodnevni izlet katamaranom na otok Cayo Blanco poznat po bijeloj pješčanoj plaži i tirkiznom čistom moru s uključenim ručkom na otoku i plivanjem s delfinima na otvorenom moru. Povratak u hotel. Noćenje.

7. DAN / VARADERO
Doručak. Preporučujemo odlazak na fakultativni izlet Tres Ciudades ili u prijevodu - tri grada – Trinidad, Cienfuegos, Santa Clara. Izlet autobusom do grada Trinidad koji se nalazi na južnom karipskom dijelu otoka,
grad pod zaštitom UNESCO - ove svjetske baštine poznat po uzgoju šećerne trske i proizvodnji cigara. Slobodno vrijeme za ručak. Posjet još jednom biseru Kube, Cienfuegos, bijelih širokih ulica i vožnja do memorijalnog centra Che Guevare u mjestu Santa Clara. Povratak u hotel autobusom u kasnim večernjim satima.

8. DAN / VARADERO – HAVANA - PARIZ
Nakon doručka, organiziran prijevoz u zračnu luku Havana. Polijetanje zrakoplova prema Parizu u 20:55 sati na liniji AF825 (Air France).

9. DAN / PARIZ – ZAGREB
Predviđen dolazak u Pariz je u 11:50 sati prema lokalnom vremenu. Nastavak putovanja prema Zagrebu u 15:10 sati na liniji AF1560. Dolazak u Zagreb predviđen je u 17:05 sati.

 

Cijena paket-aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi 12.780 kn / First minute: 12.265 kn

 

Doplata za jednokrevetnu sobu 1.590 kn

Zrakoplovne pristojbe (2.490 kn) uključene su u cijenu paket-aranžmana.


FAKULTATIVNI IZLETI:
- Cjelodnevni razgled Havane 290 kn
- Kubanski korijeni 490 kn
- Dolina Vinales 690 kn
- Crucero del Sol 790 kn
- Tres Ciudades 790 kn


Minimum prijavljenih putnika za izlete: 15
U cijene izleta uključen je transfer, lokalni vodič i ručak (osim na izletu Tres Ciudades – ručak nije uključen).

CIJENA PAKET-ARANŽMANA UKLJUČUJE: prijevoz zrakoplovom, zrakoplovne pristojbe, četiri noćenja s doručkom u hotelu 4* (standard sobe) u Havani, tri noćenja s doručkom u hotelu 4* (standard sobe) u Varaderu, povratni transfer od zračne luke do hotela, voditelja putovanja, organizaciju i pripremu putovanja.

CIJENA PAKET-ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: kubansku vizu, uslugu izdavanja vize, dodatne obroke, fakultativne izlete, prijenos prtljage, ulaznicu za Hemingwayov muzej, usluge koje nisu navedene u programu, napojnice, putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja.

VIZA – TURISTIČKA KARTA: Viza se ne stavlja u putovnicu. Cijena: 450 kn uključuje turističku kartu i uslugu izdavanja. Putnici su obvezni prilikom rezervacije putovanja dostaviti u agenciju kopiju prve i zadnje stranice putovnice koja mora biti važeća najmanje 6 mjeseci od početka putovanja.

Napomene:
• Hoteli se nalaze u navedenim gradovima ili u okolici gradova.
• Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i iznos pristojbe potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
• Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koja se propisuje. Organizator zadržava pravo promjene letova. • Organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ali se obvezuje da će program izvršiti u cjelosti. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed.
• Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemalja u koje se putuje i može biti različita od europskih standarda.
• Molimo da se o sigurnosti putovanja informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na web stranici: www.mvep.hr

Važno: Putovnica mora biti važeća minimalno 6 mjeseci od ulaska u zemlju.

Opće informacije:

SLUŽBENO IME: Republika Kuba
DRŽAVNO UREĐENJE: socijalistička republika
GLAVNI GRAD: Havana, oko 2.13 milijuna (2016 god.)
JEZIK: španjolski (službeni) RELIGIJA: katolici 60%, protestanti 5%, judaisti 0.1%, muslimani 0.1%, ostalo 11%, nereligiozni 24%, (2014.)
VREMENSKA RAZLIKA: Cuba Standard Time (Hrvatska 12:00 = Kuba (Havana) 06:00)
NOVAC: dualni platni sustav: - nacionalna valuta - CUP (kubanski peso); 1 CUP = 100 centavo
- turistička valuta – CUC (kubanski konvertibilni pesos) ; 1 CUC = 1 USD
BROJ STANOVNIKA: oko 11.48 milijuna (po popisu stanovništva iz 2017. god).
POVRŠINA: oko 109.884 km²
STRANA VOŽNJE: desna
GEOGRAFSKI POLOŽAJ: otočna država smještena u Karipskom moru, smještena 150km južno od Key West, Florida

KLIMA: na Kubi prevladava tropska klima, s vrućim ljetima, te suhim i relativno hladnim razdobljem od kasnog studenog do sredine travnja. Godišnja količina padalina je između 1000mm i 1500mm.
ELEKTRIČNI NAPON: 100 / 220 V DOKUMENTI POTREBNI ZA PUTOVANJE: Hrvatski državljani, koji namjeravaju turistički putovati na Kubu, trebaju turističku vizu koja se izdaje u obliku tzv. „turističke karte“ (ne postoji posebni obrazac zahtjeva), s rokom valjanosti 30 dana od dana ulaska, i može se produžiti u Republici Kubi za daljih 30 dana (u nadležnom uredu za strance ili policijskoj postaji). Turistička karta može se pribaviti i kod turističke agencije koju je za to ovlastilo Veleposlanstvo Republike Kube i koja organizira putovanje. Za izdavanje turističke karte (turističke vize) u kubanskoj diplomatskoj misiji/konzularnom uredu potrebno je: putovnica ili preslika putovnice (stranice s osobnim podacima), koja je valjana još najmanje 6 mjeseci od dana predviđenog ulaska i potvrda o rezervaciji leta (povratnog) ili povratna zrakoplovna karta. Turističke karte izdaju se odmah i nije potrebna osobna nazočnost. Turističku kartu moguće je zatražiti i poštom, ali je postupak dugotrajniji. Ako turist u zakonskom roku ne zatraži produžetak vize, kubanske vlasti mogu ga pritvoriti i potom deportirati, a u tom razdoblju troškove hrane i smještaja snosi turist. Turistička viza ne dopušta obavljanje nikakvih poslova ili aktivnosti osim onih striktno vezanih za turizam (npr. novinarska profesija). (http://www.mvep.hr/hr/konzularne-informacije/vize/pregled-viznog-sustava0/kuba,141.html )

ZDRAVSTVO: Cijepljenje nije obvezno. Preporučamo da se prije putovanja detaljnije informirate na web stranicama Svjetske zdravstvene organizacije (WHO, www.who.int) kao i da prikupite obavijesti o mogućnosti cijepljenja prije odlaska u inozemstvo (HZJZ, http://www.hzjz.hr/). Preporučamo također da na putovanje uzmete priručnu ljekarnu, koja sadrži lijekove koje redovito koristite, kao i lijekove za uobičajene probleme koji se javljaju na putovanjima.

TELEFONIRANJE: Pozivni broj zemlje je +53. Molimo da za detalje kontaktirate vašeg mobilnog operatera.

KREDITNE KARTICE Visa i Mastercard su prihvaćeni kao sredstvo plaćanja, no većina ustanova (ne uključujući hotele i restorane) prima većinski samo gotovinu.

NAPOJNICE: ako ste zadovoljni uslugom, možete ostaviti i 10 do 15%, ukoliko napojnica nije uračunata u cijenu na računu, što je uobičajena praksa na Kubi.

SIGURNOST PUTOVANJA: Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova, ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr.

Preporučujemo:

ODJEĆA: savjetujemo laganu pamučnu odjeću, odjeću za plažu, a tijekom večeri topliju odjeću poput vesti ili pulovera, osobito u zimskim mjesecima . Ponesite i zaštitu od kiše i sunca, bez obzira na period godine u kojem putujete. Također preporučamo primjerenu garderobu za razglede vjerskih objekata (pokrivena ramena i duge hlače).

HRANA I PIĆE: Kubanska kuhinja dijeli recepte i kulinarske tehnike s afričkom i španjolskom, a začinjena je egzotičnim karipskim okusima. Često je miješaju s meksičkom, no kubanski su recepti zapravo mnogo drugačiji te bogatiji mesnim jelima. Svinjetina i piletina najviše se pripremaju na “kreolski”, u čijim receptima nema paprike, inače vrlo popularne u karipskoj gastronomiji. Meso za grill prethodno se marinira u soku od naranče, a poslužuje se uz snažan umak od češnjaka. Kruh na Kubi gotovo da i ne postoji, a uz gotovo svako jelo servira se riža s crnim grahom originalnog naziva “Moros y Cristianos“. Tropsko voće, kao što su papaja, mango i banana, poslužuje se kao predjelo, uz glavno jelo te kao osnova većine deserta. Od ribljih jela, kubanska kuhinja prepuna je recepata s bakalarom ili jastogom. Šalica jake espresso kave s vrućim mlijekom i kruh namazan maslacem te zatim prepečen na električnom grillu tipičan je kubanski doručak. Jede se tako da “tostadu” izlomite i umočite u kavu. A omiljene su i pržene rolice šunke pod nazivom “croquetas”. Umak Mojito se poslužuje uz svinjetinu, a sastoji se od ulja, luka, češnjaka, začina i soka gorke naranče ili limete. Osnova jelima je sofrito, koji se sastoji od luka, češnjaka, zelenih paprika, papra i origana, popečenih na maslinovu ulju. Neki od specijaliteta su: medianoche – kratko pečeni sendvič sa pečenom svinjetinom, šunkom, senfom, sirom i krastavcima; ropa vieja – sjeckana govedina servirana uz rižu, masline, čili papričice i kapare; elena ruz – sendvič od puretine, džema od jagode i svježeg sira; fricasé de pollo – pileći gulaš, prožet čili papričicama, maslinama, kaparama i grožđicama; pescao en escabeche – riblje jušno jelo, servirano u escabeche umaku od ulja, češnjaka, paprike i lovorovog lišća.

KUPOVINA: popularni suveniri: slike i umjetnine uličnih umjetnika, cigare, rum, drvene umjetnine i rukotvorevine, magneti, privjesci za ključeve, kubanske registarske oznake. Trgovine rade uglavnom od 10 do do 18 sati radnim danom i subotom, a nedjeljom uglavnom od 10 do 13 sati. Veći trgovački centri rade svaki dan od 7 do 22 sat.

SEF: Molimo da spremite novac, dokumente i druge vrijednosti u hotelskom ili sobnom sefu, organizator putovanja niti hotel ne preuzima odgovornost za ukradene stvari.

 

ID: A
Trenutno nema dostupnih ponuda

Pronađite svoju destinaciju

Bali

Maroko

USA