Kuba 9 dana - Ožujak 2022

Dodaj u favorite
Registrirajte se kako bi primali akcijske cijene za odabranu ponudu.
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje

KUBA  putovanje i tura po zapadnom dijelu otoka 2022.

 

Termin putovanja: 21.03. - 29.03.2022.

HAVANA – PINAR DEL RIO - VINALES - GUAMA – CIENFUEGOS TRINIDAD- SANTA CLARA-VARADERO    

 

Program putovanja:

1. dan: ZAGREB – PARIZ
Polijetanje iz Zagreba linijom AF 5075 u 09:05 h s dolaskom u Pariz u 11:05 h. Transfer do hotela u blizini zračne luke. Slobodno vrijeme: predlažemo prijevoz do grada i šetnju Parizom u pratnji našeg vodiča. Povratak u hotel, noćenje.

2.dan: PARIZ – HAVANA: doručak, večera
Doručak u hotelu, transfer do terminala zračne luke i prijava za let AF820. Polijetanje u 10:35 s dolaskom u Havanu u 16:00 h po lokalnom vremenu. Transfer do hotela, večera, noćenje.

3. dan: HAVANA, doručak, ručak
Po doručku polazak na razgled glavnog grada:između ostalog u panoramskoj vožnji razgleda se sveučilište, trg Revolucije, hotel Nacional, obalna šetnica Malecon. Zaustavljanje u kolonijalnohj četvrti, uz zgradu parlamenta (National Capitol), Veliko kazalište, avenija El Prado, bivša predsjednička palača, središnji park. Ručak u lokalnom restoranu. Razgled grada se nastavlja pješice kroz dijelove grada pod zaštitom UNESCO-a: trg Katedrale, trg Franje Asiškog, Stari trg, čuveni trg oružja, hotel Ambos Mundos u kojem je sedam godina boravio Ernest Hemingway, kao i njemu omiljeni barovi Floridita i Bodeguita del Medio.  
Povratak u hotel ili slobodno vrijeme u starom gradu, noćenje.

4. dan: HAVANA – DOLINA VINALES – HAVANA (cca 150 km u svakom pravcu) doručak, ručak
Doručak. Polazak na cjelodnevni izlet u pokrajinu Pinar del Rio i dolinu Vinales.Zaustavljanje na vidikovcu "Los Jasmines" odakle se pruža pogled na slikovitu dolinu i stjenovite brežuljke. Posjet indijanskoj spilji – vožnja čamcem podzemnom rijekom. Posjet farmi duhana na kojoj ćete se upoznati s procesom uzgoja duhana i izrade cigara. Slijedi ručak u lokalnom restoranu. Nakon ručka obilazak velikog prethistorijskog murala (freske) na stijeni.Slijedi  povratak u Havanu. Slobodno vrijeme do noćenja u hotelu.

5. dan: HAVANA – GUAMA – CIENFUEGOS  – TRINIDAD (cca 110 km) doručak, večera
Doručak. Napuštamo Havanu i krećemo prema Karipskoj obali Kube. Po dolasku u Guamu, prijevoz gliserima do farme krokodila i replike indijanskog sela. Nastavak putovanja do grada Cienfuegos ( pod zaštitom UNESCO-a). Ovaj kolonijalni grad nazvan je i „“Draguljem juga“ : posjet parku Jose Marti, glavnom trgu s građevinama iz 19. i ranog 20.stoljeća, kazalište Tomas Terry i palače Ferrer i del Valle. Navečer  dolazak u Trinidad, večera i noćenje u hotelu.

6. dan: TRINIDAD – SANTA CLARA-VARADERO doručak, ručak, večera
Nakon doručka slijedi razgled Trinidada: smješten među brežuljcima Guamuhaya, ovaj  grad osnovan 1514.g. doživio je spektakularan ekonomski rast uslijed razvoja golemih plantaža šećera. Trinidad ostaje do današnjih dana biser kolonijalne arhitekture, a od 1988.g. je pod zaštitom UNESCO-a. Slijedi posjet lokanom muzeju i čuvenom baru Canchanchara.Bar nosi ime po poznatom lokalnom napitku od limuna, meda i ruma koje se služi u keramičkim posudama. Toranj je simbol ovog područja – s njega se pruža panoramski pogled na grad. Nastavak putovanja prema Santa Clari u kojoj počiva Che Guevara. Po dolasku posjet njegovom muzeju i mauzoleju. Kratka panoramska vožnja kroz grad. Ručak. Nastavak putovanja prema najvećem kubanskom   ljetovalištu Varadero. Po dolasku smještaj u hotel na bazi usluga "all inclusive".                                        
7. dan: VARADERO all inclusive
Boravak u hotelu sa plažom na bazi "all inclusive" usluga. Mogućnost fakultativnih izleta uz doplatu.

8. dan: VARADERO  –HAVANA - NOĆNI LET
Boravak u hotelu i plaži na bazi "all inclusive". Iza podneva transfer do zračne luke Jose Marti u Havani.  Polijetanje za Pariz u 17:05 h (let AF 943)

9. dan: PARIZ - ZAGREB
Slijetanje u Pariz u 08:15 h. Moguć odlazak javnim prijevozom do centra Pariza na kavu i šetnju u pratnji vodiča ili u vlastitom aranžmanu.Nastavak  zrakoplovom za Zagreb u 15:20 h s dolaskom u 17:15 h.

First-minute cijena aranžmana za rezervacije do 21.01.2022.: 11.390 kn

Redovna cijena aranžmana za rezervacije od 22.01.2022: 11.990 kn

Cijena je rađena na bazi grupe od minimum 15 putnika. Za grupu od 10-14 putnika doplata po putniku iznosi 990 kn.

Dodatak za jednokrevetnu sobu: 1.280 kn

Cijena uključuje: prijevoz avionom na relaciji Zagreb-Havana-Zagreb, boravak u hotelima više turističke klase,  obroke tijekom putovanja navedene u programu: noćenje s doručkom, polupansioni ili «all inclusive» u hotelima, ručkovi u restoranima prema programu , prijevoz na Kubi udobnim klimatiziranim autobusom, razglede, izlete i ulaznice prema programu u pratnji lokalnog vodiča i  stručnog pratioca na hrvatskom  jeziku.

Cijena ne uključuje: aerodromske i druge pristojbe: 2.680 kn, troškove ishođenja vize: 400 kn, napojnice ( 5 USD dnevno)

Napomena: prilikom rezervacije se uplaćuje akontacija od 3.500 kn po putniku. Ostatak se uplaćuje u ratama, s time da bi ukupno barem polovicu iznosa trebalo uplatiti 4 tjedna prije putovanja, ostatak u dodatnih 6 mjesečnih rata, bez kamata.

VIZA:vizu rješava putnička agencija u kubanskom veleposlanstvu u Beču. Putovnica mora biti važeća još najmanje 6 mjeseci od završetka putovanja. Viza se ne upisuje  direktno u putovnicu nego se nosi uz putovnicu kao posebni dokument (tourist card).

COVID19 regulativa:

COVID19 regulativa:

  1. Za ulazak na Kubu prema odluci koja stupa na snagu 5.1.2022. putnici obavezno moraju biti potpuno cijepljeni s obje doze cjepiva ili jednom dozom u slučaju cjepiva Janssen (Johnson&Johnson) te imati sa sobom ispisan negativan PCR test ne stariji od 72 sata prije dolaska.
  2. Ne priznaje se potvrda o preboljenju. Ova se mjera ne odnosi na putnike mlađe od 12 godina.
  3. Putnici prije polaska moraju ispuniti sljedeći formular: https://dviajeros.mitrans.gob.cu/datosPersonales
  4. Također, za ovo je putovanje potrebno putno zdravstveno osiguranje s pokrićem COVID-19.
  • Počevši od 7.11.2021. cijepljeni turisti mogu ulaziti na Kubu bez PCR testa.Uz Covid potvrdu potrebno je putno osiguranje koje pokriva i liječenje od bolesti Covid19. Necijepljeni turisti trebaju prije polaska na put obaviti PCR test, ne stariji od 72 sata. Pravila vezana uz pandemiju podložna su promjenama o čemu ćemo promptno obavještavati putnike.

Jamčevina ( polica osiguranja jamčevine za turističke paket aranžmane uplaćena kod Uniqa osiguranja d.d.) Preporučujemo putno osiguranje. Detaljnije informacije u agenciji.Putnici koji su uplatili ovaj program osigurani su od stečaja organizatora putovanja. Ostali uvjeti navedeni su u Općim uvjetima putovanja agencije.

 

Kuba: Što posjetiti?

Havana

Kubanska prijestolnica Havana (La Habana) jedan je od najvećih i najživljih gradova na Karibima. Stari grad UNESCO je proglasio svjetskom baštinom. Okolna četvrt, koja se uglavnom sastoji od gusto zbijenih kuća i uskih ulica iz 19. stoljeća. Najpoznatiji hotel je Nacional, koji je još uvijek vrlo popularan među holivudskim zvijezdama. Najbolje plaže Havane, Playas del Este, udaljene su oko 20 km od centra grada.

Havana se često povezuje s američkim piscem Ernestom Hemingwayem, koji je volio boraviti u baru La Bodeguita del Medio, samo nekoliko koraka od veličanstvene katedrale. Veličanstveno ukrašen Capitolio, izgrađen po uzoru na Kapitol u Washingtonu, nekada je bio sjedište kubanske vlade. U bivšoj predsjedničkoj palači sada je Museo de la Revolución.

Pinar del Río

Pinar del Río je neosporno najljepša kubanska provincija. Krajolik je iznimno raznolik, vjerojatno najveća atrakcija su mogote (čudno okrugle planine vapnenca prekrivene bujnom vegetacijom). Pećine u ovoj regiji, osobito Cueva de las Indio, svakako su vrijedne posjeta.

Treba posjetiti grad Pinar del Río. Postoji nekoliko tvornica cigara koje su dostupne turistima. Plantaže duhana u Vuelta Abajo, kratke vožnje jugozapadno od Pinar del Río, otvorene su za posjetitelje od prosinca do travnja. Cesta od Viñalesa do obale vodi kroz izrazito šarmantan krajolik.

Otok Juventud (otok mladih) najveći je od 350 otoka arhipelaga Canarreos i nekada je bio poznat kao "Parrot Island". U istom arhipelagu nalazi se i Cayo Largo, jedno od najpopularnijih turističkih mjesta na Kubi, koje ima neke od najboljih plaža na Karibima.

Varadero, najveće turističko mjesto na Kubi, nalazi se na zaštićenom poluotoku 130 km sjeveroistočno od Havane. Na plaži, koja omogućuje plivanje tijekom cijele godine, nalaze se vile i hoteli u velikim parkovima.

Trinidad i unutrašnjost

Povijesni Trinidad (444 km istočno od Havane) zadržao je atmosferu starog kolonijalnog grada unatoč rastućem broju turista. Osnovan 1514. godine, Trinidad je bio jedan od prvih sedam gradova na Kubi, a brojne veličanstvene građevine od 17. do 19. stoljeća osigurale su mjesto među UNESCO-vim svjetskim nasljeđem. Osim popločanih ulica i kuća pastelnih boja, glavne atrakcije su elegantni Parque Martí i nekoliko kolonijalnih muzeja, od kojih je najbolji Museo Romántico, renoviran u stilu tog vremena.


Taller Alfarero, radionica za keramiku koja još uvijek koristi tradicionalne metode, također je vrijedna posjeta.

Mjesto Santa Clara (288 km istočno od Havane) nalazi se u srcu poljoprivredne regije,a često je  povezana s revolucionarnim junakom Ernestom 'Che' Guevarom.
Kameni most preko rijeke Yayabo u Sancti Spíritusu najstariji je na otoku. Šetajući uspavanim ulicama ovog mirnog grada, možete se diviti kolonijalnoj arhitekturi. Najbolji primjer ovog arhitektonskog stila je Muzej kolonijalne umjetnosti.

Santiago de Cuba i istok

Prva prijestolnica Kube, Santiago de Cuba (780 km od Havane) ima impresivnu pomorsku luku, a veličanstveni planinski lanac Sierra Maestra čini dramatičnu pozadinu. Iako je Santiago ubrzo morao odustati od svoje nadmoći, Havana ga nikad nije zasjenila, uglavnom zahvaljujući francuskim vlasnicima plantaža i njihovim robovima koji su se ovdje naselili u 18. stoljeću, koristeći regiju za proizvodnju kave i šećera. Santiago je tada dobio kozmopolitski duh, koji je bio odgovoran za kulturnu i nadasve glazbenu važnost grada. U srpnju se ovdje održava jedan od najspektakularnijih karnevala u zemlji, u čiju je čast osnovan i vlastiti muzej. Glavne atrakcije stare jezgre Santiaga (oko Parque Céspedes) su katedrala, Casa de Diego Velázquez, jedna od najstarijih kolonijalnih zgrada na Kubi i Museo Emilio Bacardí, u kojoj se nalaze antikviteti i umjetnička zbirka Rum kralja. Pored trga nalazi se hotel Casa Granda, omiljeno mjesto britanskog autora Grahama Greenea.

Vojarna Moncada, u kojoj je Fidel Castro i njegovi revolucionari pokrenuli ustanak 1953. godine, najposjećenija je atrakcija izvan centra grada. Posjetitelji bi također trebali istražiti okolicu Santiaga. Izletišta su npr. Castillo del Morro, nekada važna tvrđava, a danas gusarski muzej s prekrasnim pogledom na okolicu.
Čarobni grad Baracoa nalazi se između dvije uvale na najistočnijoj točki Kube. Kažu da je Kristofer Kolumbo postavio ovdje drveni križ kada se iskrcao 1492. godine. Kasnije je ovaj križ predan crkvi Nuestra Señora de la Asumpción, gdje ga je danas moguće posjetiti.

Smješten 563 km istočno od Havane, Camagüey ima brojne zanimljive crkve i muzeje. Grad se nalazi u središtu plodne ravnice u kojoj se proizvodi šećer. Gotovo netaknuti arhipelag Camagüey također je poznat kao Jardines del Rey. Unutar parka nalazi se oko 20 km prekrasnih bijelih pješčanih plaža, a najpoznatiji su Cayo Coco i Cayo Guillermo. Potonji je bio omiljeno prebivalište Ernesta Hemingwaya, koji je došao ovdje na ribolov.

Bayamo je rodno mjesto Manuela de Cededesa, revolucionara iz 19. stoljeća koji je započeo borbu za slobodu Kube od 1868. do 1869. godine. Odavde možete istražiti prirodne staze Parque Nacional del Granma oko ribarskog mjesta Cabo Cruz.


Holguín je većini turista poznat po svojoj zrakoplovnoj pisti, ali stari kolonijalni gradić s lijepim trgovima i ulicama vrijedi pogledati. Osim toga, odmarališta na plaži Guarda la Váca i Esmeralda nalaze se u ovoj regiji.

ID: 2015ITC
Trenutno nema dostupnih ponuda

Pronađite svoju destinaciju

Bali

Maroko

USA