Kuba 9 dana

Dodaj u favorite
Registrirajte se kako bi primali akcijske cijene za odabranu ponudu.
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje

KUBA - HAVANA- VIÑALES – CIENFUEGOS  – TRINIDAD – SANTA CLARA  – VARADERO

Datum putovanja: 2.10. – 10.10.2020. - GARANTIRANI POLAZAK!

Vrijednost više:
hoteli 4* u Havani i 5* Varaderu, noćenje u Trinidadu u casas Particulares, ručkovi na razgledima, ulaznice za lokalitete, all inclusive u Varaderu

Program putovanja:

1.dan:  ZAGREB – PARIZ – HAVANA
Dolazak putnika u Zračnu luku Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova i sastanak s pratiteljem. Polijetanje zrakoplova prema Parizu u 12.50 sati s dolaskom u 14.55 sati. Nastavak leta prema Havani u 16.40 sati (Avio kompanije Air France). Dolazak u Havanu u 20.35 sati prema lokalnom vremenu. Dobrodošli na Kubu! Dočekat će Vas lokalni vodič koji će Vam dati informacije o Havani iz prve ruke. Havana je glavni i najveći grad Republike Kube, glavna luka te gospodarsko-kulturno i turističko središte. To je najnaseljeniji grad u zemlji. Kao glavni grad službeno je sjedište nadređenih državnih tijela i kubanske vlade, većine nacionalnih tvrtki i udruga. Njegov povijesni centar, koji je UNESCO proglasio svjetskom baštinom 1982. godine, danas je jedan od najbolje sačuvanih arhitektonskih kompleksa u Latinskoj Americi, a uskoro će proslaviti svoju 500 - tu obljetnicu. Organizirani prijevoz  klimatiziranim autobusom do hotela u Havani. Prijava u hotel. Piće dobrodošlice. Noćenje.

2.dan: HAVANA
Doručak u hotelu. Organizirani cjelodnevni razgled grada s ručkom i sat vremena vožnje u old timerima (uključeno u cijenu programa). Vožnja kroz Miramar, Vedado, Trg Revolucije uz zaustavljanje za fotografiranje, Prado, Capitolio: zgrada izgrađena 1929. godine prema nacrtima arhitekta Eugenija Raynierija Piedra, a prema narudžbi kubanskog predsjednika Gerarda Machada proglašena je nacionalnim spomenikom. Slijedi Gran Theater, Parque Central, Malecon. Završetak vožnje u staroj Havani.
Slijedi pješački razgled stare Havane, šetnja preko četiri slavna trga: Plaza de Armas, Plaza de la Catedral, Plaza Vieja i Plaza San Francisco, na kojima se miješa tradicionalni kubanski život sa turističkim atrakcijama ovog veličanstvenog grada koji oduvijek inspirira sve prolaznike. Ručak u lokalnom restoranu, nakon kojega slijedi odlazak u Muzej Ruma, zdravica. Povratak u hotel, noćenje.

3. dan: HAVANA - PINAR DEL RIO - HAVANA
Doručak u hotelu. Odlazak na organizirani izlet prema Pinar del Riu, gradu na zapadnom dijelu Kube. Zaustavljanje u Las Barrigonas koji se nalazi na 120 km od Havane a otkud se pruža prekrasan pogled na Siera del Rosario i njegova ruralna područja. U dolini Viñales posjet tvornici cigara i zaustavljanje na Horizontes los Jazmines; vidikovcu s pogledom na planinu Mogotes, te posjet pretpovijesnom muralu. Posjet tvornici cigara i Casa de Benito ili Casa de Veguero, gdje ćete saznati nešto više o plantažama duhana. Ručak u lokalnom restoranu. Nakon ručka ulazak u špilju Indio kroz koju teče podzemna rijeka i vožnja čamcem u njoj. Povratak u hotel, noćenje.

4. dan:  HAVANA - CIENFUEGOS - TRINIDAD
Doručak i odjava iz hotela. Vožnja do Cienfuegosa uz pauze za odmor. Prekrasan je grad smješten na južnoj obali Kube. Odlikuje se prekrasnom uvalom, vrlo dobro očuvanim građevinama kao što su Palacio de Valle i poznato kazalište Tomás Terry koje se smatra lokalitetom velike povijesne i arhitektonske vrijednosti i simbolom kulturnog identiteta južnog dijela otoka. Integrirana je u trilogiju najznačajnijih kubanskih kazališta XIX. stoljeća uz "La Caridad" u Santa Clari i "Sauto" u Matanzasu. Simbolom bisera juga i zaštitnim znakom Cienfuegosa smatra se  Palacio de Valle, palača doline građena od 1913.-te do 1917.-te godine u neogotičkom stilu. Razgled glavnog gradskog parka kroz slavoluk nezavisnosti (jedini na Kubi), ispred kojeg se nalazi spomenik Jose Martiju. Poslije razgleda i šetnje odlazak na ručak u lokalni restoran u centru. U večernjim satima, dolazak u Trinidad gdje je organiziran smještaj u privatnim apartmanima ili sobama koje na Kubi nazivaju casas Particulares. Noćenje.

5. dan: TRINIDAD – SANTA CLARA – VARADERO
Nakon doručka odjava iz soba i odlazak u organizirani razgled Trinidada. Trinidad je jedan od najljepših gradova na Kubi, koji je UNESCO proglasio svjetskom baštinom 1988. godine (velika kolonijalna arhitektonska baština XVIII. i XIX. Stoljeća). Uske popločane ulice, njezine dragocjene restaurirane zgrade, veličanstvene crkve i fantastična dvorišta u tipičnoj kolonijalnoj atmosferi sami pričaju svoju povijest. Razgled povijesne jezgre, Plaza Mayor, Crkva Presvetog Trojstva (Santisima Trinidad). Ručak u lokalnom restoranu, nakon kojega slijedi odlazak u Santa Claru, i posjet Che Guevara Mausoleumu. U večernjim satima predviđen je dolazak u Varadero, smještaj u hotel. Uslugu all incusive koju imate u hotelu možete koristiti od prijave.  Večera i noćenje.

6. – 7. dan: VARADERO – odmor u hotelu ili odlazak na fakultativne izlete*
Kubanske plaže na ovom dijelu duge su i do dvadeset kilometara, bijeli pijesak na obali oceana, plavo nebo i palme prizor su karipskog sna u kojem ćete boraviti u hotelu s all inclusive uslugom i odmoriti nakon ovog zanimljivog putovanja zapadnim i središnjim dijelom otoka. Noćenje.

8.dan: VARADERO – HAVANA – PARIZ
Nakon doručka odjava iz hotela i organizirani prijevoz u zračnu luku u Havani. Do transfera u dogovoreno vrijeme, kofere možete ostaviti u za to predviđenoj prostoriji i do odlaska koristiti hotelske usluge iako niste u hotelu. Dolazak u Zračnu luku u Havani, prijava na let prema Parizu u 22.55 sati (Avio kompanije Air France).

9.dan: PARIZ  – ZAGREB
Dolazak u Pariz u 14.05 sati po lokalnom vremenu. Nastavak putovanja prema Zagrebu u 21.05 sati (Air France). Dolazak u Zagreb u 23.00 sati.


Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 10.290 kn / first minute: 9.790 kn

Obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe: 2.390 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu: 1.290 kn

*first minute popust  -500 kn na osnovnu cijenu vrijedi do popunjenja određenog broja mjesta

Cijena aranžmana uključuje:  zrakoplovnu kartu Zagreb – Havana – Zagreb na ekonomskoj klasi, smještaj u standard sobama u hotelima 4* ( 3 noćenja s doručkom u hotelu u Havani, 1 noćenje u privatnom smještaju s doručkom – sobe sa kupaonicom, tuš, wc, 3 noćenja u hotelu 5* u Varaderu, obroke prema programu (4 ručka s jednim pićem u lokalnim restoranima prema programu , all inclusive usluga tijekom 3 noćenja u hotelu u Varaderu), sve transfere prema programu, izlete, razglede, ulaznice za lokalitete koji se posjećuju, lokalnog vodiča, pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku iz Zagreba, organizaciju putovanja i jamčevinu.

Cijena aranžmana ne uključuje: obaveznu doplatu za zrakoplovne pristojbe (podložno promjeni od strane avio kompanije), turističku kartu za Kubu za hrvatske državljane (450 kn), osobne troškove, putna osiguranja – obavezno, te sve što nije navedeno pod cijena uključuje.

Ostale doplate: turistička karta 450 kn, napojnice 45 eur (plaćanje na licu mjesta)

FAKULTATIVNI IZLETI (uz nadoplatu, prilikom rezervacije u agenciji):
Jeep Safari: 595 kn
Pick-up u hotelu, transfer do jeep depoa gdje ćete preuzeti svoja terenska vozila. Vožnja jeepom na više od 150 kilometara avanture; preko rijeka, off road puteva… Ronjenje na Playa Coral (oprema uključena), posjet špilji Saturn, slogobodno vrijeme za plivanje, kupanje.
Razgled grada Matanzasa – grada mostova velike kulturne vrijednosti. Nastavak razgleda Doline, I boravak na Ranchu Gaviota koji uključuje: koktel dobrodošlice, posjet seoskoj kući I farmi, tipični kubanski ručak.
Vođeni razgled usjeva I farme. Slobodno vrijeme za jahanje ili sportove na jezeru.
U popodnevnim satima 30-minutna vožnja gliserom po rijeci Canímar- zaštićenom području koje pruža pogled na zelenilo I vegetaciju Kube. U kasnim popodnevnim satima povratak u hotel.
Napomene:
*cijene se odnose na 4 osobe u jednom vozilu, stranke koje voze moraju ponijeti vozačku dozvolu.  
* terenci imaju standardni mjenjač (manualni)
* Nadoplata za profesionalnog vozača: 40 CUC.
* Osiguranje uključeno. Ukoliko dođe do oštećenja na vozilu zbog nemara, vožnje pod utjecajem droge ili akohola, stranci će se zaračunati nastali troškovi

Crucero del Sol: 755 kn
Pick up u hotelu, transfer do Marine; ukrcaj na brod I uživanje u ljepotama karipskog mora.
Glazba i OPEN BAR: sokovi, pivo i kubanski kokteli uključeni u cijenu. Snack na brodu.
15-minutno interaktivno kupanje s delfinima! Slobodno vrijeme za snorkelling (ronjenje s maskom) na koraljnom grebenu. Odlazak u Cayo Blanco na ručak u riblji restoran. Slobodno vrijeme za kupanje u moru. U popodnevnim satima povratak u Marinu I transfer do hotela.
Napomene
*Svi izleti su na principu sharing basis (na istima će biti još putnika iz drugih hotela).
*Uključena zaštitna oprema I oprema za ronjenje i jedrenje
*Zboga razloga vezanih uz treniranje dupina, u određenim razdoboljima plivanje s dupinima možda neće biti moguće (te će se cijena korigirati na licu mjesta)


Sugar Tour: 335 kn
Pick up u hotelu, transfer do starog mlina šećera. Posjet poljima šećerne trske gdje ćemo vidjeti ručnu žetvu šećerne trske. Razgled tvornice šećera. Ovdje možete probati sok od šećerne trske, Guarapo. Vožnja parnom željeznicom s početka 20-og stoljeća do željezničke postaje Cárdenas, razgled. Posjet Muzeju María de Rojas. Kratko zaustavljanje radi razgleda i fotografiranja na Jose Antonio Echeverría Square.  Povratak u hotel.
Napomene
*Šećerni mlin nije u pogonu
*Gostima na poklon Rum Mulata set (dvije bočice u kartonskoj kutiji) za odrasle i paketić lokalnih slatkiša za djecu

Sugar, tobacco and rum tour: 550 kn
Pick up u hotelu i transfer do starog mlina šećera. Posjet poljima šećerne trske gdje ćemo vidjeti ručnu žetvu šećerne trske. Razgled tvornice šećera. Ovdje možete probati sok od šećerne trske, Guarapo. Vožnja parnom željeznicom s početka 20-og stoljeća do željezničke postaje Cárdenas. Razgled Cárdenas te odlazak na ručak. Posjet „kućama“ ruma (La Casa del Ron), prezentacija proizvodnje ruma i degustacija ruma. Posjet „kućama“ cigara, prezentacija motanja cigara i sparivanje ruma i cigara.
 

Važne napomene:
Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji Kube i nije usporediva s kategorizacijom hotela drugih zemalja te može biti niža od europskih standarda. Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr. Neispravni putni dokumenti ili neodobravanje vize, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju agenciju te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja. Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti. Za kubansku vizu (turističku kartu) potrebna je kopija putovnice (putovnica mora biti važeća minimalno 6 mjeseci od datuma izlaska iz Kube). Osiguranje nije uključeno u cijenu aranžmana. Obavezna je uplata police putnog zdravstvenog osiguranja (pri ulasku u zemlju mogu Vas zatražiti istu). Pristojbe zračnih luka podložne promjenama do dana izdavanja zrakoplovnih karata, a prema uvjetima zrakoplovnih kompanija koji vrijede za grupe, karte za sve putnike izdaju se u jednom danu cca 14-7 dana prije puta.


KORISNE INFORMACIJE KUBA
Službeno ime: Republika Kuba
Broj stanovnika: oko 11.241.000
Glavni grad: Havana
Jezik: španjolski
Religija: katolici 60%, protestanti 5%, ostali 35%
Vremenska razlika: -6/-7 sati
Novčana jedinica: kubanski pesos (CUC), 1 CUC = 6,7 kn
Kupovina: kubanske cigare i kubanski rum, zlatni i srebrni nakit, ručno izrađeni predmeti od drva, slame, papira mache, morskih školjki, terakote i stakla. Postoje također i medicinski proizvodi koji se ne mogu kupiti nigdje drugdje na svijetu.
Odjeća i obuća: zbog tople i vlažne klime tijekom cijele godine najidealnija je lagana pamučna odjeća – kratke hlače i lagane majice. Od obuće najbolje je ponijeti ugodne sandale ili lagane cipele. U zimskim mjesecima (od prosinca do travnja) bit će vam potrebna jakna ili lagani džemper jer su večeri svježije i prohladne. Budući da su zatvoreni prostori (hoteli, restorani i autobusi) klimatizirani, preporučamo da ponesete i neki topliji odjevni predmet.
Hrana i piće: kubanska hrana je rezultat španjolske i afričke kulinarske tradicije s dodatkom kineskih elemenata. Ajiaco je nacionalno jelo – gusta juha napravljena od korijenja i stabljike povrća s mesom (obično svinjetinom). Ostala kubanska jela su Lechon asado en pua (odojak na ražnju), tachinos, chatinos ili tostones – pečene banane, frijoles negros dormidos – kuhani crni grah, congri – mješavina riže i crnog graha, zatim mango i papaya servirani sa sirom. Nacionalno piće je rum. Bijeli rum idealan je za koktele. Najpoznatiji kokteli na Kubi su Cuba Libre, Mojito, Mulata i Daiquiri. Također postoji i više vrsta odličnih kubanskih piva.
Napon struje: 110V/220V (potreban je adapter)
Cijepljenje: nije potrebno
Viza: potrebna je turistička karta, mogućnost posredovanja
Mobilne mreže: T-Mobile, A1, Tele2
Pozivni broj zemlje: +53
Korisna web stranica: http://autenticacuba.com/
Klima: Suptropska klima s malim razlikama u temperaturama tijekom cijele godine. Prosječne temperature kreću se u srpnju i kolovozu oko 28°C, dok se u zimskim mjesecima kreću oko 23°C. Vlažnost zraka je 80% tijekom cijele godine. Postoje dvije sezone: kišna i suha. Kišna sezona s mogućnošću uragana traje od svibnja do studenog, a suha od prosinca do travnja.

MINIMALAN BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 15
MAKSIMALAN BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 20

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Polica jamčevine br. 298625000055 uplaćena kod Croatia osiguranja d.d. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Cijene zrakoplovnih pristojbi podložne su promjeni i važeće su na dan izdavanja zrakoplovne karte. Kod programa s charter letovima moguće su naknadne promjene vremena letova, te u tim slučajevima agencija ne preuzima odgovornost. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.  Za vaše bezbrižno putovanje preporučamo Vam uplatu putnog osiguranja.

 

ID: AZ